icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

winipega
3. okt 2012

@jaron o.k.len jej je zbytočne niečo ukazovať,stale si melie tie svoje mudrosti.ja som to nemyslela v zlom ani provokačne,ale človek ktorý robí právo v uk by mohol ivane a podobným rodinám pomôcť najviac.ale ako nahle som sa jej spýtala čo teda ako sa dá poradiť pomoct,tak mi napise že maju pravnika ktory im poradi 😝

mimkao
Odpoveď bola odstránená
winipega
3. okt 2012

@zuzana581 😢 nemyslím si že takto sa chová týrané dieťa.čítala si aj ten popis tomu videu? 😒

zuzana581
autor
3. okt 2012

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Niekedy je lepšie nereagovať!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙂 😉 🤐

jaron
3. okt 2012

@winipega čo sa týka takýchto videi, je treba dať pozor na jednu vec, chcel som to napísať už skôr, väčšina detí do určitého veku, aj keď ich napr. matka zanedbáva, opíja sa, nadáva im, zbije ich.... rýchlo odpúšťajú a stále túžia po tom, aby ich mama milovala, nechcú ísť od nej, deti sú v tomto zvláštne, preto je potrebné na to myslieť

aby som však povedal aj B, tým nevravím, že na tom videu to bol takýto prípad, že to dieťa matka týrala, alebo že všetky takéto videá sú iba také, že deti boli naozaj týrané, jednoducho iba na základe niektorých takých videi neviem, čo bolo presne vo veci, nemôžem to posúdiť

winipega
3. okt 2012

@jaron samozrejme,beriem to,nevieme čo je za tým 🤐 mám tu aj v svojom okolí jeden príprad,a deti tu osobu(pre mna to nie je ani matka) volaju maminka 🤐

martina005
3. okt 2012

video ☹ ,ale súhlasím aj s @jaron deti do určitého veku sú tak pripútané k matke,aj keď ich zanedbávala,nadávala....nemyslím tým týrala,že jednoducho chcú byť s ňou,pretože je to ich najmilší a najbližší človek a nevnímajú,že im je v podstate ubližované. A tiež súhlasím s bodom B.
@zuzana581 má veľkú pravdu 🤐 niekedy je lepšie nereagovať 🤐

zuzana581
autor
3. okt 2012

@jaron ja s tebou na jednej strane súhlasím, ale na druhej si myslím, že ak je dieťa týrané a dostane sa do iného bezpečného prostredia, tak velmi rýchlo sa naňho naviaže a určite potom už za mamou, ktorá ho týrala neplače.. môj názor..

jaron
3. okt 2012

@zuzana581 môže byť, je to viac ako pravdepodobné, že ak dieťa sa naviaže na novú rodinu a je v nej naozaj milované, po určitom čase už zrejme biol. matka stratí preň príťažlivosť

winipega
3. okt 2012

@jaron ale ja si zas myslím,že matke ktorej vezmú dieťa pretože ho týrala,tak nechodila by za dietatom do centra,vlastne by ju socialka odbremenila 😖 proste to sú narušené osoby.mojej kamarátky známa robí v dd,a tá mi hovorila že,proste tým že im dieta zoberú to pre nich hasne ☹ a preto si aj napriek tomu že tu niekto ivanu spochybnuje,myslim že je dobra mama,uz len to ze vymyslela pre chlapcov príbeh zo zbieraním bodov 😢 proste pre nu bolo nepredstavitelne povedat detom pravdu,alebo im povedat ze nevie dokedy tam budu,vymyslela si pribeh,tot len moj postreh 😉

jolinka
3. okt 2012

baby...no dat radu, ze nech sa clovek obrati na dobreho pravnika....to je uz len pravnicky kumst 😉 😉 😉 😉

ze to este NIKOHO z nas, nepravnikov nenapadlo????????

laila22
3. okt 2012

@clarissa a ty sa asi moooc nudis, ked sa chytáš kazdeho príspevku... 🙂 dnes som to tu necítala.. presla ma chut, ked tu vidím par nickov..🙂 😝 nemá zmysle citat.. Jedine co ma zaujímalo ako dopadla slávka a tato vasa diskusia ma uz nezaujíma.. To ze som sledovala poctivo diskusiu, neznamena, ze som sa nevenovala svojmu, dietatu, resp. rodine.. nesírim paniku, ani nehystercím a nerobím senzácie.. 🙂)) pekný vecer...

winipega
3. okt 2012

@zuzana581 nie je toto ta zena s toho prveho videa co som sem dala??

https://www.youtube.com/watch?v=jZE-qPQgTFs
mihouk
3. okt 2012

@wifina U nas hrozia, ja byvam v UK 😝 Moja znama robila kedysi davno v skolstve, hovorim 30 rokov dozadu a uz vtedy museli nahlasovat vsetko, kazdy skrabanec.
Moj mm spolupracuje s SS, ale nie oddelenie deti ale dospely a tiez mal v domove vysterovania od vymyslu sveta, takze ked chces byt kryta, tak musis zaznamenat vsetko, vsetko, vsetko.

ela19
3. okt 2012

@winipega aj to tak vyzerá ... ale si zober ze to prve video je z 2007 a toto druhe z 2009 medzitym by musela zit 2 roky v strese to je nieco hrozne

winipega
3. okt 2012

@ela19 ja si tiež myslim že je to ona.je tam odkaz na jej príbeh,len ešte som nemala čas ho čítat 😝

clarissa
3. okt 2012

@laila22 nenudim sa,nemam kedy 🙂 len sa sem tam vyjadrim k teme a potom aj tak zistim,ze sa to tu nevyplaca... 🙂

evkasus
3. okt 2012

Ja iba poznamku do diskusie...clovek, nech uz ma akukolvek funkciu alebo povolanie, by nemal stavat iba na rozume a vypnut emocie...lebo sa tym oddeluje od svojho clovecenstva.
A to plati aj pre pravnika. Profesionalom robi cloveka vyvazenost. Inak moze sklznut do jedneho alebo druheho extremu.

zuzana581
autor
3. okt 2012

@winipega oni jej zobrali deti, lebo na ňu muž kričal?? A už sú spolu?? Ja neviem dobre angl. a ten gúúgl prekladač ma rozčuluje, lebo prekladá horšie ako ja 😀 ten článok je moc dlhý namňa, nemohla by si prosím pre nás nejazykové žienky hodiť nejaké stručné info?? 🙂

ivka2903
3. okt 2012

@jaron na 100% súhlasím s tebou, čo si napísal 16:10h 🙂

zuzana92101
3. okt 2012

@zuzana581 Zuzi, nevies nahodou nieco o Slavke? Ako dopadla?

zuzana581
autor
3. okt 2012

@zuzana92101 viem iba to, že to zatial asi nie je uzavreté, ale viac nie..

dusika11
3. okt 2012

ahojte..no mne stale unika podstata..podstata je chranit dieta a to tak ze ho deru z matky prec alebo devetrocneho odvadzaju v putach prisliapnuteho na zemi vidiac ako mu mlatia otca uprostred vianoc???tak sorry...alebo v pripade ivanky deti z auta vidia matku a ss ujde lebo tamm je kamera??? kto sa zaujima o pocity tych deti...toto moze velmi vazne narusit psychicky vyvoj deti....podstata je v tom ze aj deti maju pravo na zdravy psychicky vyvoj ...existuje pravo dietata..ale takto nakladat s detmi horsie ako s kusom tovaru vo mne zanechava vazne podozrenie...toto nie je v prospech dietata..to tvrdim ako pedagog aj ako rodic...kto ochrani deti pred psychickym tyranim ss??

dusika11
3. okt 2012

@alice107 ahoj vies ze si ta vazim a poznas moje nazory...ale tentokrat ak si pozries videa ako odvazaju deti..isteze tyranie atd..ale tu ide o to..ze potom maju aj desat rodin..cely ten system je na hlavu odporujuci akemukolvok zdravemu psychickemu vyvoju...
nie je mozne aby system co ma dieta chranit isiel vychovne proti dietatu...

dusika11
3. okt 2012

no a chcela som povedat aj cez vojnu boli zakony voci zidom...zakony boli feudalne dalej otrokarstvo.inkvizicia......to vsetko bolo povolene...ale bolo to spravne a eticke???

winipega
3. okt 2012

@zuzana581 s mojou anglinou to tiež neni very good 😅 ale v skratke:žila s mužom,mali sa dobre,aj finančne,no po 2 rokoch začal piť a ano ako si pisala kričal na nu vraj pred synom tak ona volala policajtov(tuším 😅 )no a samozrejme tam hned nastupila socialka.syna jej zobrali,a kedze maly povedal ze on nepocul ze otec na nu kriči tak použili výraz "emocionalne poškodenie"vraj by ten chlapec emočne trpel pri nej...a samozrejme ho ponukli na adopciu.(no a teraz sa zamotam,neviem prečo bol chlapec u pribuznych)a ona ho uniesla.moc tomu nerozumiem,len ze nejaky soc.pracovnik jej poradil aby sa dala dokopy s otcom a syna jej vratia,tak to tusim urobila aj otehotnela.cely cas ich sledovali ss,no on zacal zas pit tak syna nejak uniesla do spanielska tam sa jej narodil dalsi syn,ss ich vypatrala a chceli jej zobrat obe deti,a ked sa ona vrati do uk tak v momente ju zatknu,tak usla do Franncuzska,odtial do Svedska a odtial do Irska.A pripad sa uz tusim uzavrel,sudca zrusil voci nej tie obvinenia,aspon myslim 😕
Co tym chcem povedat,
ze nie ze beru deti len cudzincom a nemajetnym ludom-toto je normalna rodina,a zena musela prejst pol sveta aby zachranila svoje deti 😨

natas4
3. okt 2012

cim viac sa v tej spine hrabem, tym viac mi je zle ...ja neviem ako dnes zasa zaspim..posledne dva tyzdne sa mi naozaj zle spi ...mohla by som si povedat, ze ved mna sa to netyka, som daleko, som na Slovensku...ale co tie rodiny? matky? otcovia? deti? co ak sa toto bude o par rokov diat u nas? aj potom bude tolko ludi nad tym zatvarat oci???
tyka sa ma to !!!! a velmi ☹

sendy182
3. okt 2012

@alice107 určite sa rozumieš aj tejto problematike........aké podmienky musí splňať náhradná rodina..aby dostala dieťa...aké testy, ako dlho čakajú.......téma podplácania aby ho mali čo najskôr.............a ako o vrátiť a vymeniť za nové dieťa............ktoré nebude plakať.....keď mu budem dávať lieky na utíšenie .................nič v zlom ale tým deťom by bolo určite lepšie v detskom domove......viac detí......viac kamarátov...............toto sa mi nepáči..............veď aj ke´d sa adoptuje na slovesnku dieťa tak určitý čas trvá kým si to dieťa zvykne.............a na dobre si zvykne rado............nepotrebuje tabletky..........

ivka2903
3. okt 2012

@winipega pre boha!!!!! to je otrasné!! hlavne, že to už majú za sebou a sú spolu.. museli si prežiť hrozné veci. 😢