icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

dai
4. okt 2012

@liave dohoda je normalna praktika na sude.. Ano. A kazda vypoved od zaciatku sudneho sporu je pod prisahou.

liave
4. okt 2012

@jolinka
@dai zienky ale mi uz na to pozerame vsetci z nadhladom lebo sa nas to netyka...nie sme pritlaceny k uru a nie su v nas emocie strachu ze prideme o deti ako bola ivana!!!a v tomto uz je uplne jedno o akych zakonoch sa tu bavime ...je to dost podstatne nie?

alice107
4. okt 2012

@jolinka no pravne staci ked poda jedna strana. ale pozor na skutocnost ,ze dieta je odnate rodicom len za tensskutok za ktory bol oslobodeny ten rodic . ak tam bolo ako v pripade boorovych viacej okolnosati ktore prspeli od odnatiu deti tak to nie je take jednoznacne
sud bude skumat ci pominuli vsetky okolnosti ktore by mohli ddetom spodbit ujmu v prpade vratenia deti do povodnej rodiny.
zalezi na tom aj,kto mal deti v starostlivosti vcase odmatia.ci obaja manzelia ci to maju aj teraz tak. takze tam je vela okolnosti ktore treba vziat do uvahy.

bibio
4. okt 2012

Pre všetkých v UK, ktorí majú problém s SS jeden kontakt z FB https://www.facebook.com/brian.gerrish.52
údajne pomáha zadarmo.

dai
4. okt 2012

@liave ja viem... A preto je aj podla mna bezpredmetne dokoliecka rozoberat kde sa stala chyba... V mnohom ju spravila pani boorova prave kvoli neznalosti zakonov... Ak je ten pripad taky ako to licia media tak pravdepodobne pocybyli aj sudy..
Viete ja msm pocit ze to co sa dalo spravit obcianskou aktivitou sa spravilo... Obnovilo sa sudne konanie. Teraz ale je rad na ciny o ktorych pise alice... Je to znovu pred sufom cize treba dobreho pravnika znaleho prava danej krajiny a problematiky. Treba zohnat co najviac svedkov ochotnych svedcit pred sudom. Vyuzit institut zaujatosti sudcu ci celeho sudu, nezabudnut na lehoty , zainvolvovat vsetky strany ktore by mohli pomoct etc. ...

alice107
4. okt 2012

@jolinka no pravne staci ked poda jedna strana. ale pozor na skutocnost ,ze dieta je odnate rodicom len za ten skutok za ktory bol oslobodeny ten rodic . ak tam bolo ako v pripade boorovych viacej okolnosti ktore prispeli ok odnatiu deti tak to nie je take jednoznacne.
sud bude skumat ci pominuli vsetky okolnosti ktore by mohli detom sposobit ujmu v pripade vratenia deti do povodnej rodiny.
zalezi na tom aj,kto mal deti v starostlivosti v case odnatia ci obaja manzelia ci to maju aj teraz tak. takze tam je vela okolnosti ktore treba vziat do uvahy.a tiez aj labilitu a dusevnu pohodu rodicov.a v pripade booorvej teda neposobila vyrovnane.

zeleny_cajik
4. okt 2012

@alice107 ".a v pripade booorvej teda neposobila vyrovnane" toto je tvoj pravny nazor?

...porusila som svoje pravidlo, ze na teba uz nereagujem, ale toto mi nedalo...ked tu vsetky baby obvinujes zo zaujatosti a vytvarania si nazorov podla dojmov z tv....

alice107
4. okt 2012

@zeleny_cajik zena ktora obvini vlastneho manzela z deliktu na ich dietati a potom tvrdi ze to nie je pravda kazdy sud ohodnoti ako nedoveryhodnu ,tendencne klamajucu a zavadzajucu osobu a samozrejme nevyrovnanu. neschopnu sa podielat na vychove a starostlivosti o deti.

zeleny_cajik
4. okt 2012

@alice107 hm, a ja som myslela, ze tieto hodnotenia robi znalec... Uz tu bolo spominane, ze urobila nejake kroky, ktore jej odporucali SS este pred zacatim sudneho konania s tym, ze to urychli navrat deti a urobila to aj za cenu straty manzela. (Myslim, ze priemerna matka by sa zachovala rovnako.) Mozme z toho vyvodit, ze bola naivna a mala velmi nizke pravne povedomie, ale tak daleko, ako si isla ty s tvojim "objektivnym a nezaujatym" pohladom, si myslim, ze by ziaden "sud" nesiel...

alice107
4. okt 2012

@zeleny_cajik ak mi svedok najskor dal istu vypoved a obvinil zo spachania trestneho cinu inu osobu a potom to dvolal z tym,ze mu to poradil statny organ tak okamzite som pokladala takeho svedka za tendecne klamajuceho a nevyrovnaneho. a takto postupuje kazdy sud co som mala moznost vidiet.a uz nehovorim o tom,ze spachal trestny cin krivej vypovede.pravda,znalca som priberala aby som zistila ci svedok je labilny alebo zamerne klamal. a ver ,ze sud v uk hodnoti podobne konajuce osoby rovnako. sud hlavne v uk je nezavisly vo svojom rozhodovani a pravnom nazore.

klamparovci
4. okt 2012

@strawberry17 a dostala si super radu,nájsť a zaplatiť super právnika,ak na takého nie sú financie,hold smola,nepoznáš zákony tak trp(nemyslím to osobne na teba),veľmi mi pripomína toho právnika čo sedel na prvom vysielaní v štúdiu,samé výklady zákonov,jak chodiaca kniha a keď dostal priamu otázku od babky,tak bol viete kde v...

zeleny_cajik
4. okt 2012

@alice107 sama tu pises o tom, ze treba vziat do uvahy vsetky okolnosti, ale sama si ich selektujes a vyhodnocujes, ako uznas za vhodne. "tendencne klamajuci a nevyrovnany" nie je za prve ziadny objektivny pravny pojem ani diagnoza a za druhe -aj keby to bola pravda - nie je to okolnost, pre ktoru by niekto nebol schopny postarat sa o vlastne dieta. To by bolo tak 50% deti celosvetovo v nahradnej rodinnej starostlivosti, ak nie viac. Je to cisto tvoje subjektivne hodnotenie na zaklade jednej skutocnosti, ktoru si si zo vsetkych dostupnych informacii vytiahla.

katrinka8
4. okt 2012

@alice107 - staci Ti ako doveryhodna osoba s vysokym pravnym povedomim tato zena: http://www.justice.gov.sk/Stranky/Ministerstvo/... ktora potvrdila, ze v pripade Boorovcov boli porusene Medzinarodne dohovory a ze "nebolo vsetko s kostolnym poriadkom"? Staci, ze ona si prestudovala vsetky spisy a fakty, ktore sme ani jedna z nas, cize ani Ty, nevideli, a tvrdi, ze v ich pade urady pochybili??? Tato zena, okrem pravnika, ktoreho tiez maju - je nim Ian Josephs zijuci v Monacu, za nich bojuje a venuje sa nielen ich pripadu? Ake dokazy pochybenia uradov este treba? Netvrdim, ze zakony v UK su zle (nepoznam ich), ale tvrdim, ze ludia pochybili. Boli porusene medzinarodne zmluvy a dohovory ochranujuce DETI. A to je obrovsky problem.

liave
4. okt 2012

@bibio wow!uvidime ako dlho tam ta stranka bude 😖

alice107
4. okt 2012

@zeleny_cajik my dve memozeme polemizovat o pravnych otazkach.nic v zlom ale ty nemas ani ponatie a pravnej terminologii ani pravnej praxi a predsa sa pustas do debaty s odbornikom.to je mile 🙂
existuje pojem tr.cin krivej vypovede a dalsi je krive obvinenie.dva rozdielne tr.ciny .ale ty to samozrejme nevies preto tvoje argumenty aj tak beriem.
vies,len tak na okraj,ked piseme odvodnenia v rozhodnutiach pouzivane a myslime terminy ako tendencna vypoved a tendecne chovanie .tendencne klamajuci a svedok a posobi nevyrovnane a podobne.a ze si ty este v zivote nenapisala a nevyhotovila ziaden rozsudok? 😉

alice107
4. okt 2012

@katrinka8 dakujem za stranku ja viem kto je zastupcom pre ludske prava kde je tam pisane stanovisko sk strany k veci boorovej
ved to skopiruj sem pre vsetkych.nech citaju.

natas4
4. okt 2012

@alice107 nik sa ta nepytal ci vies kto je zastupcom pre ludske prava...katrinka sa ta pytala na nieco celkom ine...ale ty si ako vzdy neodpovedala na to co sa ty pytaju ...preco asi? 😀 😎

alice107
4. okt 2012

@natas4 po tom ako vulgarne si sa vyjadrovala tu na tomto fore nemam zaujem na konverzacii s tebou.preto prosim aby si to respektovala .dakujem.

katrinka8
4. okt 2012

@dai - ja chapem, ako to myslis. Mne nevadi jej pravnicky slovnik. Mam kamosku pravnicku, a preto poznam ich slovnik 😀 Mne vadi to, ze aj vela stran dozadu kladla "otazky", na ktore udajne odpovede nie su, pritom ta babka v dokumente vsetko popisala s dodatkami, ze tieto skutocnosti moze podlozit prislusnymi pisomnymi dokumentami (sudnymi rozhodnutiami, posudkami atd.) Jednoducho nedokazem pochopit, preco by tato pani verejne pred celym narodom klamala a zavadzala. Lebo na zaklade reakcii alice mi pripada, ze 1) dokument nevidela 2) nema realny zaujem ho vidiet a pomoct. Ked ju ktokolvek vyzve, aby teda podala nejaku info o svojom vzdelani alebo o svojej osobe, sprava sa ako keby sme tu boli vsetci stado fasistov, ktori "idu po jej sukromi". Ved je na mamickovskom fore, prepanajana. Otazky, ktore jej baby kladu, su na mieste. Nikto ju nechce vysetrovat, nie je, samozrejme povinna odpovedat. Ale tym len podnecuje nedoveru voci sebe. Otazka o detoch na mamickovskom fore v teme o detoch je normalna, si myslim. Pretoze svojimi reakciami posobi ako bezcitna osoba bez deti - a toje to, co tu baby asi najviac hneva (priznam sa, ze aj mna to hneva, ked vidim taketo spravanie). Mne sa nezda vobec korektne, ak v diskusii nieco tvrdi, niekto ho vyzve, aby to podlozil cislom zakona, kde sa to pise, a ona odpovie, ze jej to nik nezaplati... To sa mi zda byt, prinajmensom, cudne. A nielen mne. Jednoducho tomuto nerozumiem.
Na druhej strane chapem, ze sa snazi asi obhajit nieco, v co veri, ale tie bezcitne reakcie sa proste ludom, zvlast mamickam ci tehulkam, proste pacit nebudu (nielen v tejto diskusii). Lebo tu zeny potrebuju citit, ze diskutuju s niekym, kto je jednym z nich. A u nej to citit, bohuzial, nie je... ☹

zeleny_cajik
4. okt 2012

@alice107 si ma pobavila 😉 ja nie som ta, kto tu ma problem hovorit o svojej pravnej praxi 😉

Odpovedala som ti v kontexte, o ktorom sa bavime a sice, ci by to tvoje subjektivne hodnotenie, ktore si tu pouzila ako "hotovu vec" stacilo na odobratie dietata. Aj keby vyplyvalo z kriveho obvinenia ci krivej vypovede ( neviem, akym sposobom a v ktorom stadiu konania Ivana manzela "obvinila" - ty snad ano? Okrem toho sme v prvnom systeme UK a tam neviem, ako sa to kvalifikovalo), som presvedcena, ze to dovod nie je.

A ano, rozsudok som nepisala, ale pisala som x odvolani voci rozhodnutiam s velmi biednym odovodnenim... a uspesne 😉

natas4
4. okt 2012

@alice107 so mnou nemusis konverzovat...staci ked odpovies @katrinka8 😎

neverila som tomu, ze sa to podari, ale na zaver dna si ma neskutocne rozveselila 😀 😀 😀 😀 😀 😀
dakujem ti bude sa mi lepsie spat, dobruuu 😀 😎

katrinka8
4. okt 2012

@alice107 - ja si myslim, ze baby to tu uz vedia z diskusii z TV 😉

Ale tak pre vsetkych @ - toto je pani, ktora sa tiez venuje Ivankinmu pripadu: http://www.justice.gov.sk/Stranky/Ministerstvo/... a veri, ze v ich pripade urady pochybili.

petka82
4. okt 2012

@bibio teraz som dopozerala to video. Su vnom 2 príbehy z Holandska. Veľmi smutné. Praktiky presne ako v UK. Tomu jednému vrátili deti po 3 mesiacoch a tá jeho dcéra povedala, že sa z toho spamätávala 5 rokov. Otec presne popísal, že po 3 mesiacoch nervov, sa nezmohol ani len na objatie detí, ked ich mal konečne doma. Koľko sa z toho budu spamätávať Ivankine deti? Tá druhá rodinka sa k svojim detom žial ešte nedostala.:(

Inak vie niekto nieco nové o Slávke? Ja ju plne chápem, že do takejto hádajúcej sa svorky nemá chuť písať ( ved aj ja som si už pár krát klepla radšej po prstoch, lebo sa nemám chuť s niekym naťahovať a mínať svoj drahocenný čas. Slávka je nás aj veľa nehádajúcich sa, čo by sme radi vedeli ako to prebehlo. Bol to len planý poplach?

Mrzí ma, ako tu témy na MK v poslednej dobe stále končia. Myslím, si ze ked je niekomu smutno, má nejaký problém, občas mu pomôže vyrozprávať /vypísať/ sa. A padne mu vhod, ak ho niekto vypočujem, prípadne podporí. Lenže od niektorých jedincov mám pocit, že si sem chodia zvyšovať svoje ego. Posledné, čo asi potrebuju rodičia tejto situácii, je počuť, kde pochybili čo všetko urobili zle, čo neurobili, čo povedali, podpísali... a pod. Vedia to určite aj sami, bez týchto múdrych rečí. a som si istá, že to už aspoň milion krát olutovali. Ale ved ak je niekomu zle.... tak si donho este kopnime... nech mu je ešte horšie, nie?

katrinka8
4. okt 2012

@clarissa - ja som Ti len chcela povedat, ze si nemyslim, ze by bolo zbytocne sa tejto teme venovat - nevyhadzujem Ta ani nic podobne. Niekde si totiz tvrdila, ze to uz straca zmysel. Ja myslim, ze nie, ze bojovat za dobru vec ma zmysel vzdy. Ako priklad som Ti chcela uviest prave Slavku, ktora sama povedala, ze jej tato diskusia pomohla.
"Ivanka sem, Ivanka tam" je preto, ze clovek s tou zenou proste suciti. Pre mna to nie je uz len nejaka anonymna zena, ktora prisla o deti. Je to skutocna matka, ktora ma svoje meno, a to meno maju aj tie deti, preto. Ked som prvykrat videla uputavku - vlastne mi to preposlala kamoska na FB, tak som tiez len tak na to kukla, ze dobre. Potom som videla uputavku v TV - nahodou, JOJku nepozeram. Kukla som - dobre, zas zvelicuju, chcu sa prizivit a pod. Potom sme to s mm zapli, ze co to teda ide byt. Bola to moja prva noc, kedy som nespala nie kvoli vlastnej dcerke, ale kvoli cudzim dietom. Proste som sa bala, a bojim sa stale. Ze sa to raz moze stat nieco podobne aj mne, mojej rodine. Lebo sa nenajdu ludia, ktori nam pomozu. Myslim, ze toto je ten dovod, preco to tu niektori tak prezivame. Ja som taka povaha od malicka, viem, ze obcas je to na skodu, ale neurobim s tym nic. Odmala sa bojim vojny. Neviem preco, bojim sa, ze sa to moze stat aj nam. Sucitim sa rodicmi, ktori maju chore deticky, kazdy vecer dakujem Bohu, ze to moje je zdrave. Preco? Neviem. Som proste taka. Nedokazem sa na take veci divat len tak a proste to vytesnit len tak lahko z hlavy. Chyba? Mozno... neviem...

katrinka8
4. okt 2012

@clarissa - este som chcela, ze ten prispevok z r. 2020 😀 Som tu nebola, len dnes som to citala, preto dnes reagujem, ale uznavam, pri tych 140 stranach to fakt vyzera ako keby si to pisala pred 10-mi rokmi 😀

katrinka8
4. okt 2012

@dai - to s tou prisahou bolo asi myslene tak, ze ona to nevypovedala pred sudom o tom manzelovi, ale ze len pred SS to potvrdila. Ci? Alebo som asi zle pochopila, ako to @liave myslela...

liave
4. okt 2012

@katrinka8 ano tak som to myslela...ze ivana nevypovedla na sude ale iba pred ss ktory toto uviedli do svojich spisov a vyuzili vo svj proslech...ale zrejme babka ma nieco este v rukave nejake eso 😉 tak hadams a raz dozvieme aj to 🙂

klamparovci
4. okt 2012

keby tá dotyčná nebola emočne prázdna,ako škatuľa od topánok,tak by využila svoje vzdelanie a pomohla tým ľuďom v UK aj zadarmo,ale to by som asi od takej povýšeneckej osoby chcela príliš veľa a neviem čo tu medzi mamičkami robí,my sa jej právnickej terminologii predsa nevyrovnáme,alebo si tam ani neškrtne,tak sa aspoň niekde cíti dôležito?!no ktovie,môžeme jej veriť a nemusíme,takýto výklad práva nám urobí aj dobrá právnikova asistentka,alebo súdny tajomník,pisateľka...na konkrétnu otázku,žiadna konkrétna odpoveď,len to tu tapetuje...