icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

eaka
5. okt 2012

@eaka ... preklepy moje...
to neznamená, že nezlomia iných x Ivaniek..
to je hrozné, ako človek niekedy píše ako maďar. 🙂
dúfam, že aj to raz nebude považované za známku neschopnosti starať sa o deti.. 😉

liave
5. okt 2012

@alice107 vytrhnute z kontextu ...no comment

dai
5. okt 2012

@liave si velmi hnusna a asi ti o to aj islo... Podobne ako napr dane... Proste ukazat ze vy ste tie najlepsie matky a tie co maju iny nazor su zle... Lebo ty by si aj zabila ze keby islo o deti... Kludne aj nevinneho cloveka. Ako baby ale fuj... To kde mate moralku ved sa pravate ako t ss... Cize vklude znicite osud cloveka... Ich otec s tymi detmi nic nema? To len ivanine deti su jej muza nie? Myslite si ze tym detom to nesposobi ziadnu ujmu ked ich matka znici zivot ich otco

to ze sme v podobnych temach asi bude tym ze sa obe citime blizko pravu... To ze mame podobne naxory... No to neviem ty mas v tejto teme podobne nazory s asi 70% uzivateliek... To ste ta ista osoba... Prepac nebud smiesna🙂

Inak zijem v tom istom state ako ty ale vidim ze ty aj o sk pravnom systeme nevies nic a o uk len to co bolo uvedene v tejto teme. Ak som bola moc hnusna teraz ja tak sa ospravedlnujem... Len mi uz trosku vadia tieto hovadiny ktorymi chcete obhajovat neobajitelne...
Keby ste radsej priznali ako jolinka ze v tomto bode pani vyrazne prestrelila... Co ale ako som uz pisala neznamena ze ak jejj muz nevinny situacia sa musi napravit...

alice107
5. okt 2012

@liave ked si ma uz oslovila tvoje vulgarne nadavky v texte pre dai je nieco hrozne. to nevies debatovat slusnym sposobom?

dai
5. okt 2012

@liave 🙂 takze ja pisem keby to keby hento... Ale danu ktora sa ta pyta ci by si v pohode obvinila nevinneho cloveka keby bla bla... Tak toto ides obhajovat🙂

eaka
5. okt 2012

Kočky, dokážeme tu debatovať k téme? Tu nejde o to, že aká je Ivanina morálka či morálka hocijakej inej mamy, keď jej ide o jej deti, však sa tu nehrajme na sväté, som si istá, že do takej výpovede môže byť človek tak vmanipulovaný, že ani nevie, čo povedal..okrem toho, kde sa tu píše, že deti sú len Ivanine a jej muž na ne nemá nárok a má byť obetovaný! To SS povedali, rozveď sa a deti Ti vrátime! Ivanin muž s tým súhlasil, pretože sám chcel pre svoje deti, aby neboli v rukách SS, aj keby to bolo za cenu jeho obetovania sa. Samozrejme, že by naďalej hájil svoju pravdu a snažil sa odtiaľ dostať, ale prvoradé bolo pre nich, aby sa vrátili deti!
Ako sa cítite, keď niekto ubližuje Vašim deťom? Usmejete sa naňho a požiadate ho, aby s tým prestal, alebo sa vo Vás vzbúri krv a prevládnu zvieracie inštinkty na obranu svojho mláďaťa? Koho je to chyba, keď sa dostane medzi medvedicu a jej mláďa? Tej medvedice? Alebo sme už natoľko vyššie živočíšne druhy, že sme stratili schopnosť brániť svoje deti?

jolinka
5. okt 2012

ako baby uz by sme mohli aj opustit tie hypoteticke debaty...kto by koho pre deti zabil, nezabil, obvinil neobvinil... realita kazdeho preveri a mozme len dufat, ze s takouto formou reality nebudeme nikdy konfrontovani 😉 😖 😖

niektore si mozme povedat, ze pochybila Ivana, srat na nu, moze si za to sama... 😠 😠

alebo Ok, pochybila, ale su tam pochybenia aj dalsich napr. SS a hlavne slovenskych organov... a robit preto nieco aby sa zachranilo co sa da v tejto faze, minulost uz nezmenime.

v tom casto rozoberanom sude v UK by som az taky problem nevidela. Sud mal tolko triezveho rozumu ze neuznal podvrhnute dokazy {fotky bez hlav} a oslobodil Ivanino muza, dokonca ked sa pamatam Ivana spominala, ze sudca sa po procese spytal slovenskej stranuy ci si bude ziadat slovenske deti na Slovensko ...cize zo strany sudu bola aspon spociatku vola vratit deti na Slovensko...to ze slovensko si deti nevyziadalo, je vec druha a doteraz sa vsetci motaju a vyhovaraju na kompetencie a a nekompetencie a vinnik sa nenasiel ☹ ☹ ☹

jolinka
5. okt 2012

@eaka rozvod je jedna vec a obvinenie druhe...ale myslim ze uz mali take narusene vztahy aj "vdaka" SS ze uz by ten vztah sa rozpadol tak ci tak. ☹

sirinka
5. okt 2012

@jolinka pokial viem ale este stale nie su rozvedeni, ci som nieco nezaregistrovala?

dai
5. okt 2012

@jolinka somti vdacna za tvoj triezvy prispevok...
Myslim ze v tomto bode uz nikto nebude spochybnovat ze pani potrebuje poriadneho advokata a dokazy...

dana_l
5. okt 2012

@liave spravne - otazka bola hypoteticka. ale nemyslim si ze sa tu mame posuvat do polohy ze musime mat pravne znalosti na vsetko. ved toto je akoby bezna situacia. nemusi to byt ze by mali podozrenie na pohlavne zneuzivanie. mohlo ist o bezne zranenie pri hrani - dieta by malo reznu ranu ci nejake modriny z padov predtym - ved ktore dieta sa nikdy nebuchlo. a pri navsteve doktora by to zahrali na tyranie.
hlavne keby sme teraz nevedeli o tomto pripade ani by nas vo sne nenapadlo ze nam deti budu odobrane a nikdy nevratene. ved v prvom momente reagujeme - kedze sme nevinny tak rozumieme co nam chcu povedat a ze zalezitost sa rychle objasni a bude vsetko ako predtym.
a ano. ze ked sme pod emocionalnym tlakom - ktora matka by vydrzala byt bez deti? - tak sme schopne urobit vsetko co nam povedia ze nam "pomoze" aby sme deti cim skor mali doma.

tamka84
5. okt 2012

Nie su rozvedeny,lebo ich nechcu rozviest.ale podla mna oni su neni spolu prave preto,lebo Ivanke povedali ze to bude mat jednoduchsie a skor moze ziskat deti spat ked nebude s muzom.ale ja pevne verm ze budu spolu cela rodina ked im deticky vratia.

eaka
5. okt 2012

@jolinka Zlatík, odpusť, nemôžem a ani sa mi nechce do každého príspevku dávať všetky detaily, pretože to by každý musel byť na celú stranu, veď tu vieme snáď o čom hovoríme 🙂

irriss
5. okt 2012

Pokud dovolite,vratim se na chvili do Temy..i kdyz jsem byla presvedcena o opaku... ☹

Vsechno to bude tim, ze kazda mama si mysli, ze DITE JE JEN JEJI....Jenze neni...neni a neni!!!DITE PATRI SPOLECNOSTI..a proto se dite chrani a preventivne zaopatruje dohledem spolecnosti.
Pohled mamy,ktera dite bije,ci mu nadava..ci vychovava podle "sveho"...a vysvetluje to tim, ze je to JEJI dite a TY ze do toho nemas co kecat..to je pohled nesmyslny..na SK a CZ jeste velmi vzity..ale svetovym "trendem a usilim" je pohled zdaleka jiny..DITE PATRI SPOLECNOSTI a spolecnost za nej odpovida..
Takze bych to shrnula takto:
MY zeny- (ne)mamy....muzi,,(ne)ocka jsme RODICE VSECH DETI na SVETE a myslet si, ze nam to "nase" patri je omyl..protoze i dite, ktere hladovi ale nachazi se na druhe strane zemekoule neebo naproti u sousedu...TAKE PAtri nam A JE JEN NA NAS JAK SE K TOMU POSTAVIME...CILI deti iVANKY JSOU take NASE....a je na nas se o ne "postarat" t.j. vratit biologicke mame za pomoci NAS VSECH rodicu..

wifina
5. okt 2012

@eaka možno len tak na zamyslenie, aj ten právnik z niečo musí žiť, takže neviem prečo by mal robiť poradenstvo zadarmo. Nikto z nás nechodí do práce pre pekné oči svojho šéfa.

wifina
5. okt 2012

Inak a k tomu, že nikto sa neprizná k tomu, čo nespáchal, resp. neobvinil muža zo zneužívania, ak to nespáchal by som bola veľmi opatrná. Keby to bola pravda, nebolo by toľko justičných omylov z tohto dôvodu. Psychický a fyzický nátlak dokáže zázraky (v negatívnom zmysle)

evicka1971
5. okt 2012

@dana_l ja bych pro svoji dceru obetovala kohokoliv a manzel by to urcite pochopil a sel by si rad sednout za neco co neudelal jenom aby ona vyrustala u me a ne u cizich lidi

eaka
5. okt 2012

@wifina Nič také som nepovedala a ani by som od žiadneho právnika nechcela rady zadarmo.. na tejto stránke mám často pocit, že asi nepíšem po slovensky.. no podľa mňa je rozdiel byť platený ako červ a mať si dovoliť platiť služby predražené ako čert a byť platený ako červ a mať si dovoliť platiť služby tak nejak "normálne" ocenené... 🙂
Ale asi spustím debatu, že čo je to "normálna" cena za vrátenie dieťaťa, že? Toto je začarovaný kruh..

liave
5. okt 2012

@dai netusim cim som ta tak straaaasne Vyvrtla ale budis 🙂 ceny moj prispevok si pochopila pp svojom nemal cuz.am ho teda ani pisat...este k tomu si poprekrucala mike slova ,ale.ok o tom nieje tema...beriem spat ja nepotrebujem nikoho o nicom presviedcat na to vas tu je dost ...

eaka
5. okt 2012

@evicka1971 A takisto by som si šla sadnúť aj ja, keby mala vyrastať uňho a nie u cudzích...

winipega
5. okt 2012

@sirinka nie su rozvedeni,zatial...

Ja som prave pozrela dokument znova,lebo prvy raz ho pozerala zo stiahnutym hrdlom a slzami v ociach 😔 podla mna jednoznacne zlyhalo slovensko.Mali 3 mesiace na to aby si deti vyziadali ale neurobili to.Akurat napisali ze ak bude britania chciet deti dat do nahradnej starostlivosti tak si deti vyziadaju na slovensko.Briti suhlasili.Po sude im poslali list kde sa ich pytali ci chcu deti na slovensko.No oni im len odpisali ze nie je potrebne informovat pribuznych na slovensku a deti si nevyziadali.A presne to tam redaktor povedal,ze akonahle sud zistil ze sk nema zaujem o deti tak sup na adopciu.Tu podla mna jednoznacne zlyhalo slovensko.Vsetko by dopadlo inak.Deti uz mohli byt 2 roky na slovensku.Ja verim ze deti sa vratia,je tam strasne vela procesnych chyb a briti vedia ze budu v tomto pripade sledovani takze ja verim ze deti vratia na slovensko.Ale svoj system nezmenia-moj názor.

dai
5. okt 2012

@wifina tolko tych justicnych omylov zas nie je... Nato ze denne su odsudzovani mnohi ludia a za 5 rokov je mozno 1 justicny omyl je ta pravdepodobnodt dost mala...
Pozri wifina... Nikto predsa netvrdi ze taket nieco sa stat moze... Jasne zs moze ani na sudoch nepracuju svaety neomylni ludia, ale ja myslim... Aj ked asi zas budemnoznacena za naivku zijucu na marse🙂 ze to nie je bezna prax a 99% ludi sa neprizna k niecomu co nespravila ani pod tlakom ktori v pravnych spolocnostiach pri normalnych podmienkach nie je taky aby normalneho priemerne inteligentneho cloveka prinutil ku krivej vypovedi...

dana_l
5. okt 2012

@evicka1971 dakujem za strucnu a vystiznu odpoved

jolinka
5. okt 2012

@dai Ok ...ak si to vezmeme kolem a kolem...stale este nevidim dovod, preco sud nakoniec po tom vsetkom niekedy v auguste rozhodol ze ani povodna rodina, matka, stara matka...nie su vhodne prostredie pre deti ...a dal ich na adopciu...ktora je momentalne pozastavena z dovodu noveho povolenia odvolania...[sorry ked to neformulujem koser} 😉

Clovek predsa ma pravo vypoved ktoru povedal, odvolat, a toto odvolanie nemoze byt predsa dovodom na nevratenie deti..ci??? a preco vobec sud po zbaveni viny otca...nedal prikaz ss na vratenie deti...ak sa znovu preskumavaju podmienky..preco to trva 2 roky..to nie je pre prospech deti {ked uz nemozem povedat slovo "dobro' 😕

evicka1971
5. okt 2012

@eaka jo je jedno kdo jestly ja nebo on

dana_l
5. okt 2012

@dai ty vobec nechapes o com pisem. prosim aby si moje prispevky radsej necitala, pripadne nereagovala. tak ako ani ja na teba nebudem reagovat

irriss
5. okt 2012

@jolinka 2 roky je malo...zdejsi soudy trvaji i 14 let 🤐 🤐 🤐
kdyz uz jsou deti "daaaaaaaaaaaaavno vyhozene" z detskeho domova" na "ulici"

jolinka
5. okt 2012

@evicka1971 lenze toto bola LOZ. ☹ ☹ ☹ zo strany ss. ziaden navrat deti sa po jej obvineni manzela nekonal , ☹ ☹ ☹

winipega
5. okt 2012

@jolinka teraz som to pisala,oni dali slovenskej strane sancu,chceli aby si deti vyziadala sk strana.no oni to neurobili.mne sa zas nad tymto zastavuje rozum 😕

pectore
5. okt 2012

@irriss napisala si to pekne az na to ze medzi ludmi je strasna lahostajnost a tento priklad je sice krasny no nefunkcny...o com som sa sama presvecila v teme o neockovani...kedy mi mamicka prehlasila ze jej na inych detoch a matkach nezalezi...hlavne ze te JEJ budu v poriadku...a pod tym bolo 17 like... :( takze to co pises je len utopia. Ludom na ludoch nezalezi...len hladaju senzacie.....No mas pravdu v tom ze deti maju svoje prava a tie sa krizia s nazorom ze patria rodicom...skutocne nepatria len rodicom...pretoze maju svoje "spolocnostou stanovene" prava o ktorych rodic nerozhoduje ci sa budu alebo nebudu dodrziavat to znamena ze mu dieta nepatri v celom rozsahu ale len nejakou vacsou mierou.... pri ktorej nesmu byt poslapane prava dietata ...... toto tu je velmi citliva tema.