Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
Ešte jeden dôležitý kontakt
*****************************************************************************************************************************************
https://www.facebook.com/AndrejKiska
*****************************************************************************************************************************************
Spolupracuje s právnikmi v Londýne. Dostali na preštudovanie 6 spisov, zatiaľ 5 je ok (rómovia a sociálna turistika) a 1 jasný príchad pochybenia
Petícia k prípadu Ivany http://www.petice24.com/ivana_boorova-_bez_deti...
PROTEST
Vraj dnes príde aj babka Martinka a Samka, pani Študencova... 🙂
ach.. toto je len pre silné žalúdky.. ten plač.. ☹ Toto je ale prípad z Holandska myslím, nie???
BABENKY,A KEDY PRESNEJSIE IVANA MAJU V UK TO POJEDNAVANIE??vie sa nejaky datum?nieco sa sklonovalo 6.okt ale ved dnes je sobota 😕
@zuzana581 preboha ☹ 😢 ešte,že som to pozrela teraz ráno,pretože v noci by mi ten zúfalý rev tých detičiek nedal zaspať. Až mi zostalo nevolno ☹ Dala som to do prekladača.........
Všetky údaje o holandskej organizácie pre pomoc (údajne) deti, ktoré vidíte nižšie
(Zneužitie moci) .. V tomto videu uvidíte, ako bez akéhokoľvek dobrého dôvodu 3
vziať môjho brata a sestru (dvojčatá 9 rokov) z domu minulý piatok 23.marca 2012. Boli vybrané z mojej matky na základe falošných dokladov a valshivyh a to z dobrého dôvodu. Zatiaľ, polícia nemáme doklady, že bolo povedané, že všetko, čo sme si neskôr písať.
My a náš právnik robí všetko, čo je v našich silách (táto organizácia je, aby sa deti z normálnych rodín, obohatiť, aby sa stať obrovské supsidii)
Ďalšie fakty o tejto organizácii, pre deti pod:
Deti vyliezť z domu bez udania dôvodu a kontrol psychológ, a predložiť dôkazy na súd, pretože súd všeobecne nekontroluje to!
Súd vymenuje opatrovníka z rodiny, kto za pohonné hmoty - (deti) faltifitsiruet dokumenty psychológovia, lekári a odborníci, a tým získanie bonusu vo výške 3% z ich ročného príjmu. Umiestnenie dokonale zdravé deti v ojedinelých stravovanie po mnoho rokov.
Juvenilná sudcovia, bez overenia informácií je veriť dôveryhodných, robí ich názory!
Práva a želania dieťaťa nie sú splnené, a nie počúvať žiadne opatrovníka alebo súd!
Holandský súd umožňuje organizáciu porušujú článok 5 zákona o európskej ústavy, takže rodičia nemajú právo chrániť seba a svoje deti!
Polícia odmietla súlade s právnymi predpismi, a zakazuje rodičom začať trestné konanie proti starostlivosť detskej orgatsizatsii.
Prosím prihláste sa ma kontaktovať pre ďalšie informácie.
Dúfať o pomoc
@kvietocek7 Ahoooj, myslim, ze je to koncom oktobra, ak si dobre pamatam. Este maju necely mesiac na pripravu.
*
KTO MA ZAUJEM PRIDAT SA DO SUKROMNEJ TEMY, KLIKNITE NA PAČI SA MI.. PORADIME, POKECAME, SNAD AJ POMOZEME bez hadok, nevraživosti, arogancie, súdenia.. nežistne..
Do súkromky potvrdíme len ludí, ktorí majú skutočný záujem o kauzu odoberania detí v zahraničí.. takých, ktorí vedia byť hlavne empatický a nesúdia.. nekritizujú.. dôverujú a pomáhajú... Veríme, že sa tam obrátia aj mamičky, ktoré čítajú túto tému a potrebujú nejaké kontakty, prípadne radu.. Do tejto témy budeme aj naďalej pridávať rôzne linky, kontakty.. informácie.. čo bude treba.. ale kvôli istým luďom, ktorí si potrebujú asi niečo dokazovať tu už nebudeme rozoberať dôverné veci, ani niektoré témy..
Nie som moc dobrý rečník, tak ak niektorá máte chuť, doplňte, alebo opravte môj príspevok..
@zuzana581 VYBORNE ZUZI!!! ASPON BUDE KONIEC SARKASTICKY INTRIGAM A ZVADAM!WELL DONE! 🙂 🙂 🙂
@kvietocek7 Vďaka patrí @irriss ona založila súkromku 🙂
No tak to neeeeeeeeeeeeeeeeeeee... 😠 😠 😠 😠 MY JSME ZALOZILI SOUKROMKU ne irriss 😉 😀 😀 😀
@kvietocek7 Irriss jen vedela jak na to 😉
Vysvetleni je zde..
t.j.
https://www.youtube.com/watch?v=AuaDTF_lJr8@irriss 😀 😀 😀 no tak sa dohodnite 😀 a poslite link kde to ste 😉
@irriss Ahoj 🙂 budem rada ak budem môcť byť pridaná do súkromnej témy... teda ak mi dôveruješ.
Veľmi ma zaujíma a dotýka sa ma to. 😒
budem sa snažiť byť nápomocná ako sa bude dať. Bohužiaľ v mojom okolí,keď sa to snažím objasňovať a rozoberať
nie som pochopená, nikto tomu nevenuje pozornosť. S manželom sa aspoň v noci o tom rozprávame.
V mojom okolí TN sme z kamarátkou boli lepiť a roznášať letáčiky a pozerali ako by sme prišli z inej planéty,ale je to tu
deje sa to,na povrch sa vyplavujú stále nové a nové desivé prípady a myslím si,že by nikto nemal zostať ľahostajný aj keď
sa ho to priamo netýka.
@martina005
i ty uz jsi pridana 😉
@irriss Aj ja by som sa rada k vam pridala 🙂
No baby tak co ten protest, moc lidi se neseslo, co....

kopirujem aktualnu spravu z FB:
Demonštrácie sa tento raz budú konať v duchu hesla:
"VYVETRAJME MINISTERSTVÁ!!!!"
Ciele demonštrácie, ktorých by sa mali držať všetky paralelné protestné miesta !!!
Celú našu iniciatívu odštartoval prípad Boorových. Po tom, čo TV JOJ odvysielala dokument Bez detí neodídem a naďalej nás informovala o celom vývoji tejto, nazvime to „kauzy“, som aj ja, ako jedna z vás bola šokovaná, sklamaná, smutná, znechutená a pobúrená. Vravela som si: „Musíme s tým niečo urobiť!“Napadlo mi vtedy, ako prvý krok, jediné – vytvoriť stránku, kde sa všetci spojíme a budeme hľadať riešenie, ako tejto rodine pomôcť. To je hneď aj vysvetlenie, prečo FB stránka, ktorú som založila, nesie názov Ivany Boórovej.
Dnes už je všetkým z vás jasné, že nejde iba o túto rodinu. Ide o množstvo viac či menej podobných prípadov, o rodiny, ktorým Briti a Íri berú detí z veľmi pochybných dôvodov. Ide o problém (ne)fungovania britského sociálneho systému, ktorý viac ako blaho detí podporuje nútené adopcie. Vzorec je vždy podobný – dôvod či zámienka na pochybenie rodičov (choré dieťa, jeho zranenie...atď atď atď) – obvinenie rodiča, označenie za tyrana či inak nespôsobilého na to, aby sa postaral o svoje deti – odobratie – snaha zdeptať dieťa i rodičov - nezávislý súdny proces, kde je právo na strane sociálnych pracovníkov – schválenie adopcie.
Do tohto mnou veľmi zjednodušeného vzorca však v istom momente môže, či skôr MUSÍ, zasiahnuť slovenská strana. Kompetentným orgánom je Centrum pre medzinárodnoprávnu ochranu detí a mládeže (Ďalej iba Centrum). To by si v istom momente malo občanov SR vyžiadať domov, aby o ich ďalšom osude a umiestnení rozhodovali naše sociálne orgány. PRESNE V TOMTO SA SKRÝVA ODPOVEĎ na otázku, prečo sú deti Boórové stále v UK, prečo sú rozbité a nešťastné mnohé ďalšie rodiny – pre NESPRÁVNY POSTUP KOMPETENTNÝCH v Slovenskej republike. Zjednodušene povedané – Centrum dalo ? SÚHLAS na to, aby o občanoch SR rozhodovala Veľká Británia a ich právny systém. To je zároveň aj odpoveď na otázku, prečo dva roky Ivana s jej mamou bojujú za svoje deti a stále neúspešne.
Čonkovci – vráťme sa k uvedenému vzorcu. Podobný scenár – zámienka na odobratie, arogancia na Konzuláte SR v Británii, neochota pomôcť. Malou zmenou je medializácia tohto prípadu hneď v jeho počiatku, vďaka čomu sa do vzorca zapojilo aj Centrum. (Samozrejme aj vďaka novému vedeniu.) Riaditeľka Centra A.Cisárová sa na súde postarala o to, že o osude detí Čonkových rozhoduje naša legislatíva. A tu je veľmi pekne vidieť, ako (ne)funguje ani náš sociálny systém – o niektoré z ich detí sú rodičia „spôsobilí“ starať sa, o staršie nie. Nehovoriac o porovnaní životných podmienok tejto rómskej rodiny s inými rómskymi rodinami na Slovensku.
Dôležité je preto uvedomiť si, že prostredníctvom „legálneho obchodovania s deťmi vo Veľkej Británii a v Írsku“ sa odhalil SLOVENSKÝ NEFUNKČNÝ SOCIÁLNY SYSTÉM, čo si vyžaduje OKAMŽITÚ ZMENU!
V predchádzajúcich slovách máme zhrnutých hneď niekoľko oblastí, proti ktorým v našich demonštráciách musíme bojovať a na čo budeme v SOBOTU 6.októbra APELOVAŤ.
1.) Vrátenie všetkých detí na Slovensko.
- Zverejnenie všetkých prípadov takto odobratých detí – v akom sú prípady štádiu; čo kompetentní pre tieto rodiny spravili. Chceme jasné, konkrétne a ucelené informácie. Aktuálne aj aktualizované. Aké kroky a čo presne sa vo veci vrátenia ukradnutých detí koná, deje.
- Možnosti repatriácie v už otvorených prípadoch, aj v prípadoch, ak rodičia a deti sú ešte schopné obnoviť rodinný život
- Urgovať ich návrat domov
- ŽIADAME ABY SA K TOMU VYJADRILI: Centrum pre medzinárodnoprávnu ochranu detí a mládeže, Predseda vlády SR, Prezident SR. VYZÝVAME ICH, ABY KONALI TAK, AKOBY IŠLO O ICH VLASTNÉ DETI!!!!
(pozn. pre organizátorov paralelných protestov: vhodné prečítať Výzvu vláde a prezidentovi, Otvorený list, ako aj pridať reakcie a vlastné príhovory pre túto oblasť)
2.) Potrestanie vinníkov.
- verejnosť si žiada zverejniť presný zoznam ľudí, ktorí pochybili MENOVITE – ministerstvá už mali dosť času na to, aby vyvodili dôsledky. Chceme vedieť, kto nekonal tak, ako konať mal.
- títo ľudia už nemajú dávno vykonávať svoju funkciu!!!
- žiadame vymeniť ľudí na Konzuláte!!!
- žiadame vymeniť ľudí na Ministerstve práce, soc. vecí a rodiny a na Ministerstve zahraničných vecí, ktorí pochybili !!! (apelácia na p.Lajčáka a p.Richtera)
- žiadame vymeniť všetkých pracovníkov Centra pre medzinárodnoprávnu ochranu detí a mládeže, ktorí v ňom pracovali pod vedením bývalej riaditeľky!!!
- podporujeme iniciatívu skupiny ľudí vystupujúcich pod názvom ZMEŇME AMBASÁDU (vhodné prečítať ich požiadavky)
- žiadame odvolanie Verejnej ochrankyne práv JUDr. Jany Dubovcovej, nakoľko patrí k ľuďom, ktorí pochybili už len svojim prístupom k občanom SR, ktorých má chrániť!!!
3.) ZMENA SOCIÁLNEHO SYSTÉMU
- Zmena sa musí hlavne týkať posilnenia sociálnych pracovníkov v teréne, ich výrazné ohodnotenie vzhľadom na rizikovosť ich prace!!!
- Ministerské úradníčky zamestnať iba po dôkladnom preverení psychológmi (empatia, citlivosť k utrpeniu, k chudobe!!!! Aby viac komunikovali s nižšími sociálnymi kurátorkami.
- Aby rešpektovali ich správy o sociálnej situácii v krajine.
- Viac právomoci Sociálnej kuratele na UPSVAR na Ústredí v BA, na okresných a miestnych úrovniach.
- Nesanovať chudobu a utrpenie bezbreho financiami
- Nezakladať zbytočne komunitné centrá, ale pomáhať ľuďom v núdzi v ich domácom prostredí!!!!!
- Oddeliť konanie Ministerstva sociálnych vecí a Centra (CIPC) od konzulátu.
4.) Čo žiadame od Prezidenta SR?
- Žiadame, aby prezident zvolal vlastnú tlačovú konferenciu (urobiť tak mal už dávno) a verejne sa k tomuto všetkému vyjadril.Nestačí nám jeho list na webovej stránke, kde sa obhajuje, že konal v rámci kompetencií. Ale pokojne sa môže k nemu vrátiť a vysvetliť nám, prečo dátumy komunikácie s p.Študencovou začínajú AŽ 15.júna 2012????
V súvislosti s jeho vyjadrením, žiadame vysvetliť, prečo on osobne alebo prvá dáma sa štítia občanov? Prečo p. Študencovú neprijal a prečo posunul stretnutie na Úrad zahraničia, ktorý o prípade Boor vedel už na začiatku a zrejme ho neinformovali?
Ďalej žiadame, aby na tlačovej konferencii odpovedal na tieto otázky:
- Vo vyhlásení UK k adopciám bol uvedený jeden z bodov, že platí prezumpcia neviny. Ako je v prípade rodiny Boórvých dodržaná? (aj napriek tomu, že vina už od začiatku nikdy nebola dokázaná a obvinenie bolo vzaté späť).
- Aké dôsledky vyvodí voči tomu, že slovenské kompetentné inštitúcie a zamestnanci fatálne pochybili?
- Aké budú konkrétne kroky prezidenta na vrátenie slovenských občanov na konanie na Slovensku?
- My, občania SR, ktorých reprezentuje, sme mu posielali Otvorený list, ako aj pozvánku na dnešnú demonštráciu. Neráčil sa nám ani odpovedať. Prečo? Ignoruje hlas slovenského ľudu??? Prosíme o rovnakú úctu k obyvateľom SR, ako máme my k Prezidentovi SR.
Tieto demonštrácie sú zároveň i priestorom na to, aby sme si spoločne zosumarizovali ďalšie kroky a spoločné požiadavky, preto budem veľmi rada, ak sa pripojíte a vystúpite so svojimi nápadmi a názormi!
Priestor dáme každému z VÁS.
Demonštrácie sa zúčastní aj p.Eleonóra Študencová, mama Ivany Boórovej, ktorá súhlasí s našimi požiadavkami a podporuje nás v nich. Zároveň Vám všetkým ďakuje za podporu a pomoc. Aj s ňou sa budeme rozprávať na demonštrácii v Bratislave.