icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

capuletka
14. okt 2012

Spolupracujem s ludmi, kt. organizovali/organizuju protesty. Sem som dlho nechodievaa...teraz kym je "cas cakania", som si to presla aj tu. Nedokazem pochopit lahostajnost niektorych matiek ... chcela som sa dostat do sukromnej skupiny najma preto, lebo ak som to spravne pochopila, tam uz najdem zeny, ktore chcu NAOZAJ pomoct....Snad trosku zmenime tu lahostajnost...a pomoze nam VELKA ucast na protestoch...niekedy nestaci iba vypisovat na konikovi. Aj ked tym nechcem povedat, ze to nie je v prospech veci, rozsirovat tuto temu...
Uz som sem pisala niekolko sprav ohladom pristupu do sukr.sekcie. Neviem velmi, ako to tu funguje... ale neprisla mi ani sukromna sprava ani nic take... Takze moje dovody dostat sa tam boli cisto len take, ze by som sa dostala k tym z vas, ktore naozaj pomoct chcu..ale nevadi, verim, ze ich najdem aj tu 🙂

brumka111
Odpoveď bola odstránená
svetllana
Odpoveď bola odstránená
irriss
Odpoveď bola odstránená
irriss
14. okt 2012
irriss
14. okt 2012

@fotoarch
vzkaz v soukromce..

capuletka
Odpoveď bola odstránená
irriss
14. okt 2012

@capuletka 😉 🙂

Dneska jen odskakuju..nehldej v tom NIC osobniho...neustale pribirame nove cleny, ale zaroven NEJSEM SAMA, ktera navrhuje a schvaluje nove cleny... 😉

zuzana581
autor
14. okt 2012

@capuletka Nebuď nedočkavá 🙂 Nie sme tu vkuse celé dni, ako si podaktorí myslia.. 🙂

capuletka
14. okt 2012

Dámy, ja nie som nedočkavá. ALE písala som tu v čase, kedy aj vy 🙂 Nevadí, nech sa darí. Keď budem mať nejaké novinky, zavesím ich sem.

kaja73
Odpoveď bola odstránená
irriss
Odpoveď bola odstránená
zuzana581
autor
14. okt 2012

@capuletka presne tak, všetko dôležité info patrí sem.. ďakujeme..

capuletka
14. okt 2012

@zuzana581 V pohode, ale ako som pisala v prvom prispevku, chcela som spolupracovat, nakolko som sa potesila tomu, ze "tam" nenarazim na lahostajnost...a mozem prijimat vase navrhy, napady a posuvat ich dalej...ak sa chapeme...

samika
14. okt 2012

ja dianie okolo Bórových detí ale aj celkovo o nútených adopciach a úradníkoch, ktorý jednotlivé prípady ututlávali sledujem od začiatku. Samozrejme som sa zúčastnila aj na proteste (tiež som bola veľmi nemilo prekvapená účasťou) ☹ . Do tejto témy som prispela veľmi máličko, ale často vás čítam a a to hlavne preto, aby som sa dozvedela o nových protestoch, prípadne o tom ako mi môžme pomôcť Ivanke a ostatným deťom a poslať ,,do čerta" tých, ktorý zbytočne sedia na svojich stoličkách. Prihlásila som sa aj do súkromky (odtiaľ ma už asi vyhodili) a to z dôvodu, že možné riešenia a organizácia nových protestov sa bude riešiť tam. Ale nič také som sa tam zatiaľ nedočítala ☹
@capuletka 😉

aliza
14. okt 2012

@capuletka ale pomoc sa predsa nerobi tajne, sukromne 😉. Ak pojde o nejaku akciu, tak sa to predsa zverejni tu,v tejto verejnej teme, aky by malo vyznam pripravovat akciu medzi desiatkou diskutujucich a v tajnosti? nerozumiem, preco ste vsetky take dotknute a preco chces za kazdu cenu do sukromky, ked ako sama pises, dlho si sem nechodila. ta sukromka ma svoj dovod, ma svoj charakter, su tam holky, co si rozumeju, co sa uz ako tak poznaju, su kamaratky a maju si co povedat. Maju na to predsa narok, v sukromke si mozu clenovia robit co chcu a pisat o com chcu, ci sa to niekomu paci alebo nie. A takisto maju pravo prijimat a vyradovat clenov. Este raz, ta tema je pre ludi, ktori sa chcu rozpravat v sukromi, nie je to len o Ivane. A ze nestaci len vysedavat na konovi? tak nevysedavaj, ale nehovor druhym, co maju robit, ok? 😉

zuzana581
autor
14. okt 2012

**************************************************************************************************************************************
Ja naozaj nechápem niektoré reakcie.. rozoberali sme tu určité témy a boli sme za to kritizované.. súkromka je na to, aby si tam mohol prísť človek napríklad aj vyliať svoju bolesť, ktorú nechce dávať verejne.. a preto tam musia byť len kočky, ktoré diskutujú (nemusia denne) aby sme vedeli, že tam sú, a hlavne aby sme vedeli aké sú.. musia tam byť ludia, čo si dôverujú.. ak to niekto nechápe, je mi lúto v mene celej súkromky, ale rešpektujte už prosím, že to je súkromka a tak má nárok na to, aby mala svoj charakter.. Presne ako píše aliza predomnou.. ak budú nejaké dôležité informácie.. nejaké protesty, nové prípady.. nové informácie o Ivanke.. čokolvek čo sa týka témy Bez detí neodídem.. bude to tu!! Nechajte vážnosť tejto témy (tejto kauzy.. týchto prípadov..) zachovanú.. pridávajte sem nové info pre všetky, čo to potrebujú a nevedia vyčítať z iných zdrojov.. Svoje urazené ego si rýchlo "odrazte", lebo tu nejde o nikoho z nás.. ale o deti, ktoré strácajú milovaných rodičov a sú vystavované tyranii a žialu... Ďakujem..
**************************************************************************************************************************************

zuzana581
autor
14. okt 2012

@capuletka ani v tejto verejnej téme nenarazíš na lahostajnosť, to si môžeš byť istá.. sledujeme to tu denne a ak niečo nové máme, tak to sem dávame.. Neprestávame túto nespravodlivosť čo sa deje sledovať a ani neprestaneme.. ale súkromku nemáme len na to, aby sme rozoberali každý jeden prípad dopodrobna.. (aj keď z 80% to robíme) ale aj na to, aby sme jedna druhú povzbudili a vypli z toho napätia, ktoré nám tie prípady prinášajú..

Tým chcem taktiež povedať, že ludí do súkromky už budeme vyberať inak.. ja zatial neviem presne ako.. ale spoločne sa na tom dohodneme a potom dáme vedieť.

capuletka
14. okt 2012

Fuuuha....som v soku, ako ste sa do mna obuli za nic 🤐 Ja nemam ani urazene ego, ani sa necitim dotknuta ;) Prisla som sem kunkut, nakolko mi to opuricili niektore dievcata ktore som spoznala prostrednictvom nasej FB stranky... A to vsetko iba v dobrej voli spolocne pomahat. Zo dve stranky dozadu som tu videla otazku uz neviem od ktorej z vas...aby lajkol ten co chce vstupit do sukromnej diskusie. Pochopila som ju len ako vysledok tych intrig a hadok, ktorymi som sa tu preluskala skrz xy stran a bolo tazke hladat podstatne veci... Preto som tam chcela ist... Nevedela som, ze ju beriete ako miesto, kde beriete iba tie, s ktorymi sa poznate a doverujete a chcete tam viest aj ine sukromne rozhovory - to samozrejme chapem a respektujem a DAKUJEM za vysvetlenie toho, ako to vlastne je...bolo to tu pisane trosku zmätočne, tak asi preto to nie kazdy chape ;) Zatial sa majte pekne...

Ale predsa len este jedna vec, mila aliza, ja nikomu nic neprikazujem, iba som skonstatovala lahostajnost , s ktorou sa stretavam a zrejme sa nachadza aj tu, kedze zien do tejto temy prispelo mnoho mnoho a bojim sa opytat vobec, kolko z nich bolo demonstrovat.... A ja na zadku nesedim, to by som nepomahala pri organizacii protestov a inych veci ;)

capuletka
14. okt 2012

* ospravedlnujem sa za preklepy

zuzana581
autor
14. okt 2012

@capuletka nie, to nebolo o tebe.. to len časť z príspevkov bola adresovaná tebe.. Dnes je to tu trošku hektické.. Ale ak budeš mať niečo dôležité, tak šup sem s tým..

capuletka
14. okt 2012

Dam hned i otazku na vsetky z vas... mamicky, ktore by sa rady zucastnili dalsieho protestu - ktory den v tyzdni by vam protest vyhovoval o v akom case? Lebo kazdy vravi inak.... Jasne, ze asi nevyhovieme nikdy kazdemu, vzdy sa najde niekto, kto je proti....ale budeme prihliadat AJ na vasu vacsinu. Tak prosim piste v odpovediach navrhy casov 🙂 Dakujem.

liave
14. okt 2012

@capuletka ja by som chcela v mene ludi zijucich v UK poprosit aby ste protesty organizovali z dostatocnym casovym predstihom...snazim sa totiz ludom v UK naliat trosku rozumu a uz sa konecne par ludi chytilo a cakaju na novy impulz!su ochotny ist demonstrovat len to ma mali hacik....vela z nich ma male deti a rofdinyboja sa do uliz ...ale chceli by podporit!zaroven vsak mame problem my nemam enikoho kde by sme mohli dat deti!a s detmineozeme ist na demostraciu aby sme tym neupozornili ss na seba ze pozrite my matky krkavcie ucime deti demonstrovat 😖 takze by sme potrebovali viac casu dohodnut sa z drahymi muzmi ci budu ochotny deti varovat aby sme my zeny mohli po poripade aj muzi do ulic v B'hame a terba to aj tak aby sme mali komu nechta lebo ak muzi pojdu do prace vela sa nas nenazbiera a do londony bohuzial nemozeme mame to brutalne daleko ☹ ale cheme ist do toho !!!

samika
14. okt 2012

@capuletka , ja som v práci do 16:00, potom utekám pre malého do škôlky.....ale kľudne si vezmem aj dovolenku, ak bude treba!!!!! prispôsobim sa kedykoľvek 😉

bodka70
14. okt 2012

@capuletka , myslím, že taký piatok by bol OK, alebo hocikedy cez týždeň- mne by to vyhovovalo najviac doobeda, kým mám deti v škole, ale chápem, že väčšine ľudí by to nevyhovovalo, ja sa prispôsobím 😉

aliza
14. okt 2012

@capuletka no, dalo sa to pochopit kadejako 😉. Ja som na demosntraciu ist nemohla, kedze zijem v UK, ale bola tam moja mamka, dokonca bola osobne aj s pani Studencovou, oraganizuje ten 17.november a ver mi, keby som mohla, tak pridem. Ak sa nieco planuje medzi 20. - 27.oktobrom, tak zarucene pridem, budem vtedy na SK.
A k tej sukromke, ta dovera sa vytvorila postupne prave pravidelnym prispievanim, preto nam zacalo vadit, ze takmer polovica clenov tam chodi len citat a vobec neprispieva lebo potom je tazko niekoho spoznat, s niekym nieco planovat, niekomu doverovat 😉. Na zaciatku bol prijaty kazdy, kto o to poziadal, aj ked sme sa vobec nepoznali a az po negativnych skusenostiach sme sa dopracovali k tomu, ze si davame vacsi pozor a trosku selektujeme. Nie je to nic osobne.

aliza
14. okt 2012

@bodka70 piatok podla mna nie, vela ludi uz vypina, chodia mimo BA na vikend....v piatok sa podla mna uz nikomu nebude chciet. Skor tak stred tyzdna.

natas4
14. okt 2012

@capuletka podla mna od pondelka do stvrtka niekedy po 16.00 😉

zuzana581
autor
14. okt 2012

@capuletka podla mňa pondelok až štvrtok cca o 16:30 - 17:30.. piatok(sobota, nedela) zabitý, lebo väčšina ludí cestuje mimo BA.. skoršia hodina môže byť pre niekoho problém..

zuzana581
autor
14. okt 2012

@natas4 hehe presne, nečítala som..