icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

liave
14. okt 2012

@natas4 haloo a co tak hlas slovensko anglickeho ludu??? 😢 my cez tyzden asi sotva mozme ist

natas4
15. okt 2012

@liave ja som to pisala, kedy maju byt protesty na Slovensku..cez vikend tu bude mala ucast, pretoze ludia su odcestovany alebo maju iny program...myslim, ze v UK mozte mat protest cez vikend, tak aby to vyhovovalo vam 😉

sashabb
15. okt 2012

Akurat som písala príspevok do súkromnej témy a žiaľ už sa mi neodoslal, lebo som bola zrovna v rovnaký moment vyradená 😀 😀 😀
Tak diky 😀 ale v pohode, neberem to v zlom. Ja sa priznám, som väčšinou len čitateľ, nakoľko ak nemám čo k danej veci priamo povedať, nebudem písať len preto aby som nebola vymazaná 😝

zuzana581
autor
15. okt 2012

@sashabb tak ale ak si bola len čitatel, tak si mala sama požiadať o vyradenie, lebo sme niekolko krát povedali, že tam takých členov nemôžeme nechávať, nakolko sa tam ludia zdôverujú aj s osobnými problémami.. A už úplne mi príde nevhodné sa začať obhajovať zrazu tu vo verejnej téme.. ak si mala k tomu ešte čo povedať, mala si to napísať do IP..

irriss
15. okt 2012

@sashabb 😲 😲 😲 😲 😲 😲

Tak pro Tvou informaci..vypadlo NEKOLIK lidi behem uprav..ale v SEKUNDE to bylo nahozene..nejsem robot...ale vyjadrila ses jasne.. 😔 ☹ ☹ ☹ ☹

aliza
15. okt 2012

@sashabb hlavne, ze k vyradeniu zo skupiny mas odrazu co povedat a este aj takto verejne 😕. ved staci napisat IP, ci? ja nechapem, tolko jesitnosti som uz davno nevidela (nemyslim teraz len teba)....ved ked nemam co k teme, tak naco tam chcete byt? len citat? a to ma aky vyznam? mne to teda nepride v poriadku 😕. Ako neber to osobne, ja nemam nic proti tebe, ale taketo prispevky su nanajvys podpichujuce, ktore nas vykresluju ako nejaku sektu, co nechceme nikoho medzi seba 😠 a pritom to vobec nie je tak, uz sme to tu velakrat vysvetlili, ale ako vyzera, nie je zaujem ani len citat to, co sa popisalo tu, v tejto verejnej teme, takze sa treba zamysliet, ze o com to tu vlastne cele je 😉

irriss
15. okt 2012

Prosim Vas pekne..zdrzte se svych UNAHLENYCH reakci..doslo k vypadku na mem PC a odkliklo se neco, co nemelo...ale v zapeti se vse dostalo zpet...
jako u @sashabb V SEKUNDE byla zzpet..bohuzel tuto sekundu promenila negativne ve svuj neopravneny VYKRIK, ktereho mi je uprimne lito..ale cest UPRIMNOSTI..
t.j. ten,kdo omylem vypadl a nebyl nahozen, prihlaste se mi prosim..ale myslim,ze je 😉 vse OK..

winipega
15. okt 2012

@natas4
@zuzana581 presne v tych casoch co ste pisali by mi to vyhovovalo 😉 cesta do mesta mi trva cca.30-40minut,muz chodi okolo pol 4 domov,takze okolo 16,30 tam viem byt na 100% 😵

sirinka
15. okt 2012

@capuletka cez tyzden utorok az stvrtok... pondelky ludia byvaju este z vikendu naladeny, piatky uz mnohi cestuju niekam na vikend... a cas podla mna ideal okolo 17:00, nie je ani neskoro ani prilis skoro....

zeleny_cajik
15. okt 2012

@capuletka tiez si myslim, ze utorok az stvrtok "po robote" je optimalny cas. Deti uz su hore z popoludnajsieho spanku plus vsetko, co napisala @sirinka 🙂

liave
15. okt 2012

@natas4 ja viem kuratko ale teraz posledne boli vsetky protesty v jeden den bolo to zosynchronizovane 😉 a malo by to tak byt aj teraz...ved by to asi vyzeralo smiesne keby sme isli sami do ulic... 😉 😒

sashabb
Odpoveď bola odstránená
irriss
15. okt 2012

@sashabb

kopie vytrzena ze Tveho prispevku:

No ako pozerám, je z nej uplne niečo iné ..VYSVETLI A DOKONCI SVOU MYSLENKU..co je z dane soukromky?? 😠 😠 😠 😠
Kdybys byla "chlap" rekla, bych Ti: vysvetli to a HNED!!!!!!!!!!!..jestli mas KOu...a nebo se OMLUV za LEZ!!!

sashabb...kopie
Do súkromky som chcela isť preto, lebo som ju brala ako nahradu za túto diskusiu. No ako pozerám, je z nej uplne niečo iné
A kludne ma odtiaľ dajte preč, ako po tychto vašich krásnych príspevkoch nemám ani chuť tam ďalej byť a už vôbec sa "vam" s niečim zdôverovať.

fra
15. okt 2012

sorry, baby ... urobila sa sukromna tema aby ste sa tunak nehadali ale zda sa že to nepomohlo, už su tu dve strany skoro bez obsahu iba s invektivami z oboch stran (neratam tu jemnu vsuvku ohladom dohadovania terminu) ... načo je toto dobré? pomože to niekomu?

natas4
15. okt 2012

@liave ja si nemyslim, ze by to bolo odveci, keby ste v UK mali protest v iny den...naposledy bol protest v sobotu a prislo malo ludi, tu by bolo asi fakt lepsie keby to bolo cez tyzden po pracovnej dobe...len vam zas vyhovuje viac vikend...myslim, ze to nevadi ak nebudeme synchronizovani, stale vyjadrujeme to iste 😉

irriss
15. okt 2012

@fra
ahojky FRA::::::::::::🙂
adresuj to tem, co sem chodi pomlouvat..ten, kdo je pomluveny,snad ma narok na reakci nebo ne??
Vzdyt sem chodi urazet schvalne a vymyslet si a lhat a rikat , ze v soukromce je to a to..a pritom to neni pravda.. ☹
Nikoho nesvlekame...respektujeme ...proto si nikdo ze soukromky nezaslouzi byt osocovan..
To je jako o manzelce s parohama...ktera je nasadila muzi a krici, jak ji ty parohy boli... 😎

sirinka
15. okt 2012
irriss
15. okt 2012

@sirinka
ale to znamena,,,ze "nekdo" si vzal z UK vzor..nebo to ctu a chapu zle?' 😔

sirinka
15. okt 2012

@irriss nie, nechapes to zle...postupne sa to posuva tym smerom...len by asi trebalo najst tu spravnu hranicu, lebo system zlepsit treba, ale nie dohnat ho tak daleko, ako je v UK

irriss
15. okt 2012

@sirinka

Podle meho, kdyz je znamy EXTREM a vi se o nem,ze jde o spatny extrem..ze se bude kazdy snazit extremu zabranit..
Zlata stredni cesta neexistuje.. ☹
porad se bude stavat, ze diky hruuuuuuuznym pripadum budou hruuuuzne nasledky a to pro vsechny..nebude se brat ohled na nikoho..vse bude prikladem,...t.j. zastrasovanim..."diky" hruze, ktera se nekde odehraje..
Nastane boj proti hruze prikladnym resenim..bohuzel vzdy extremnim zakrokem.. 😢
tzv. prevence,kam spadnou i nevinatka..

fra
15. okt 2012

@sirinka fuuha, ved oni tuším aj povedali, že uk ss je ich vzor, či sa mýlim? mne sa zda že teraz je to tu nie je nastavené zle, len keby si zodpovední ludia robili svoju prácu poriadne ... a kamoška ktora do toho vidí vraví že aj u nas je to tak, že bielej rodine už dieťa vezmu do domova ( samozrejme, zatial opravnene) ale ak žije romske dieťa v takych istych podmienkach je to každemu srdečne jedno... že romske deti su na chvoste zaujmu socialnych pracovnikov ... asi ako tie spominané deti v britanii v getách ... tie netrapia skoro nikoho... 😒
.
možno sa pytam hlupo, ale mne stale nejde do hlavy, ako sa to v UK celé financuje... to, že za deti adoptované do bohatych rodín adoptívni rodičia mastne platia mi je jasné... lenže- určite sa z toho nezaplatia vydavky na všetkych tych pestunov a rodiny u ktorých su deti dalšie roky, socialne kuratorky, psychologov, sudcov, priestory... to všetko musí isť z verejnych zdrojov a musia to byť miliardy ... ako že toto nevadí tým ludom ktorí tam schvaluju rozpočet? aha, aj oni su podplatení... no ale aj tak? nevadí to danovym poplatníkom? nejako tomu nerozumiem...
.
ako sa vraví- cele zle, mne to cele čoraz viac celé pripomina 1984 .... minule som sa s jednym chlapíkom aj skoro povadila, tvrdil že toto s tym romanom nema nič spoločné, ale podla mna ma, a vela... to by malo byť povinne čitanie pre každeho...

sirinka
15. okt 2012

@fra osobne si myslim, ze to nemusi dospiet az k nutenym adopciam, ale vylucene to nie je...ked napr. FR a DE sa tiez zamyslaju nad tym, ze ich socialny system nefunguje celkom ako by mal, ale zaroven sa zamyslaju nad tym, ze system v UK je prilis lahko zneuzitelny, tak na SK sa vyjadrujeme, ze sa od UK systemu mame co ucit... takze urcite je nebezpecne, aby si politici schvalovali zmeny niekde potichucky, kto je kompetentny, kto by ma taku pravomoc, aby si to zobral pod dohlad, aby to cele trochu sledoval a v pripade potreby aj mohol vstupi t do procesu...?

zaroven si myslim a navrhjem dievcata...organizatorky protestov, zakomponujte novovyvijajucu sa situaciu na SK do propagacie protestov, lebo toto sa bude dotykat ovela viac ludi, ako "iba" situacia mimo nasho statu... nebolo by od veci najst niekoho, kto dokaze urobit video, zostrih realnej situacie v UK a vyjadreni Fica, vlozit k tomu spravy o moznych zmenach a tak... podla mna to pritiahne viac ludi....

winipega
15. okt 2012

@sirinka to je dobry napad 😉

brumka111
Odpoveď bola odstránená
macocha
15. okt 2012

No fajn, ak bude detský ombucman spadať pod tú neschopnú ženskú, ktorá si "nedovolí kritizovať právny systém inej krajiny" tak bude deťom veľmi užitočný... 😒 a bude samozrejme platený zo štátneho rozpočtu, teda našich daní. @fra tak nejako to začína. Myšlienka v princípe dobrá, ale už nikto nedohliadne na to, čo to znamená v realite. Myslím, že aj v UK je to tak - nemusia byť podplatení aby súhlasili s takými výdavkami na SS - len si proste neuvedomili, že SS tie výdavky umelo vytvára. Na "záchranu" detí, ktoré zachrániť nepotrebujú, ale na papieri to nevyzerá nápadne: bolo podozrenie, trebalo ho preveriť, nebudeme predsa riskovať... a tak si všetci postupne zvyknú a nik neprotestuje.

brumka111
Odpoveď bola odstránená