Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
@slniecko77 k veci..... odkaz na túto stránku bol pridaný už na strane 158 😉
Nesouhlasim s mazanim...protoze kdyz se MAZE tak, to znamena,ze si to dotycny vyslouzil za TREST..
necitim se nicim vinna..od temy jsem neodbocila...naopak jen SLUSNE odpovedela..na provokace..
Dneskem me prispivani sem konci..necittim se zodpovedna za mazani ani vinna za tento POSTIH.., ktery povazuju za neopodstatneny.. ☹
v tomto pripade...by se mela 70procent Konika smazat...protoze v kazde Teme existuje neco,co odboci..a nebo objasni - pomuze objasnit ..Temu ci dany vznikly problem pro ceste za vysledkem ci resenim...daneho TEMATU..
p.s. verim, ze mnohym jsem udelala "radost"....ale "vitezstvi" je VE VAS...ve Vasem svedomi...
Spousta lidi se chova jako Stb---udava "vlastni" cizim..a to nejsem od TEMY..neodbocila jsem..JE TO PRAVE TATO TEMA..co k tomu nasvedcuje.---co SMRDI "StB" ..jeji priady smrdi Stb 😠 ..verim tomu, ze 80 procent problemu SKobcanu vzniklo a ma diky svemu vlastnimu statnimu prislusnikovi..at uz je to v jakekoliv zemi..
🤐 🤐 🤐 🤐
KOPIRUJEM
http://www.facebook.com/#!/pages/Zmenme-Ambasad...
Zmenme Ambasadu
Chcel by som Vas poziadat, ak mate zlu osobnu skusenost so Zuzanou Chudou poslite mi email s tym co sa stalo a vasim menom (popripade t.c)
Nemusite sa obavat, nebudem to zverejnovat . Jediny clovek pred ktorym to zverejnim bude minister Lajcak.
Nie som ochotny sa nadalej prizerat na nicnerobenie ludi z MZV SR. Tato falosna solidarita musi skoncit.
Zuzan Chuda, ak mam spravne informacie, ma zmluvu do februara ci marca 2013 a co potom ........ dostane dalsie teple miestecko niekde alebo jej snad predlzia zmluvu tu v UK a bude nadalej platena z dani Slovakov ???
Verim ze pan Lajcak naozaj dba na mienku verejnosti a toto nedopusti.
Naozaj napiste. Viete, ze som jeden z Vas . Ak aj poznate niekoho kto nema tu moznost sa dostat k internetu ale mal skusenost so Z. Chudou opytajte sa ho ci moze napisat alebo ci mozte napisat v jeho mene.
Pomozte
Marek
Zbezne, pri prezerani prispevkov som nasla info, ze sa cosi organizuje 17. novembra. Je to tak? Prosim blizsie info...
bližšie info 😉
KOPIRUJEM
Na fb sa rozobralo, či je niečo nové ohladom Benjamínka z írska.. a kopírujem jeden z komentárov, kde je aj niečo o očkovaní..
Anet Anet tak dakujeme aj tak za toto info,stale na nich myslim, a je to jedna Dr.z Australie,ktora na sudoch ako sudny znalec pomaha rodicom , ktorych nepravom obvinili zo zraneni - shaken baby syndrom - avsak shaken baby syndrom moze u niektorych babatiek nastat po ockovani a rodicia su nevinní...je to Dr.Scheibner-Slovenka,ktora emigrovala z Ceskoslovenska do Australie a tam spolu s jej manzelom vytvorili CotWatch - monitor dychu a po 3 rokoch studia detí na tomto monitore si vsimli zaujimavu suvislost - ze zmeny v dychani nastavaju u babatiek v tzv.kritickych dnich po ockovaní (pred ockovanim sa u tych deti ziadne zmeny v dychani nevyskytli) a presne v tychto dnoch nastalo apnoe a smrt u niektorych babatiek - co sa ukoncilo ako "SIDS" syndrom nahleho umrtia dojčaťa-ked na to upozornili, prestali im lekari pacientov posielat,lebo na pociatku tohto ich vyskumu bola hypoteza,ze poruchy dychania su vplyvom genetiky...Koho to viac zaujima,nech si pozrie toto:
Pred 23 hodinami · Páči sa mi to · 2..
Anet Anet Dynamics of critical days as part of the
dynamics of non-specific stress syndrome
discovered during monitoring with Cotwatch
breathing monitor. http://www.whale.to/vaccine/scheibner2004.pdf
VACCINATIONS: PART I - MEDICAL RESEARCH ON SIDS AND EPIDEMICS
http://www.consumerhealth.org/articles/display....
Pred 23 hodinami · Páči sa mi to · 1..
Anet Anet tu je jej webka http://www.vierascheibner.org/
Pred 23 hodinami · Páči sa mi to
KOPIRUJEM
Zmenme Ambasadu
V sobotu o 14:00 sa na Slovenskej ambasáde v Londýne uskutočnilo stretnutie skupiny ľudí z iniciatívy Zmeňme ambasádu s pánom veľvyslancom Wlachovským a zamestnancami ambasády (dodatok: toto nebol protest pred ambasádou ako to prezentuje TV JOJ. Bolo to vopred dohodnuté stretnutie s pracovníkmi ambasády a pánom veľvyslancom Wlachovským, na ktorom sa mohol zúčastniť ktokoľvek, kto mal záujem vyjadriť svoj názor. Prišlo 11 ľudí. Diskusia prebiehala v pokojnom a ústretovom duchu). A teraz k veci 🙂 Po úvodnom predstavení všetkých zúčastnených sa začalo rozoberať
1.) otvorenie vnútorných priestorov pre čakajúcich ľudí (bude sa to riešit),
2.) ústretový prístup zamestnancov (arogancia, podráždenosť, vyvyšovanie sa pracovníkov ambasády sú neprípustné) a preverenie znalostí anglického jazyka u zamestnancov, pretože je hanba, ak pracovník ambasády neovláda jazyk krajiny v ktorej je,
3.) možnosť platiť platobnou kartou (potrebné zriadiť terminál, nie sú v
šak prostriedky) ,
4.) možnosť posielania pasov doporučene ( podľa vyhlášky číslo xy Slovenskej Republiky sa cestovné doklady nesmú posielať poštou. Táto vyhláška sa musí zmeniť. Treba vytvoriť petíciu, ktorú podporia aj zamestnanci ambasády, pretože aj im by to uľahčilo prácu a túto petíciu odoslať na MZV SR, vyhláška nadobúda platnosť v januári, dovtedy by bolo dobré to stihnúť, bude sa na tom pracovať),
5.) vytvorenie databázy právnikov, lekárov, tlmočníkov, charitatívnych organizácii, aby sa človeku v núdzi dostalo adekvátnej pomoci. Ambasáda má kontakty na právnické kancelárie, ktoré však nie sú overené, takže aj na tom sa bude pracovať
6.) a samozrejme sa riešila aj konzulka Chudá, ktorá sa nedostavila :P
Na tomto stretnutí som si uvedomila niekoľko faktov, okrem iného aj to, ze veľvyslanectvo podlieha slovenským úradom a slovenským zákonom. Slovenská vláda vydeľuje peniaze pre ambasádu, napr. bol vytvorený projekt na výstavbu pobočky v Manchestri, schválený, ale po zmene vlády sa na to nenašli peniaze. Teraz p. Wlachovsky rieši mobilný konzulát, ktorý by sa v určité dni vyskytoval v takom alebo onakom meste, aby si ľudia mohli vybaviť žiadosti bližšie k svojmu bydlisku.
Cením si ochotu p. Wlachovského meniť ambasádu k lepšiemu a dúfam, že to neostane iba pri slovách. Vo februári bude ďalšie stretnutie, na ktorom sa bude diskutovať o zmenách, ktoré nastali či nenastali. Určite som na niečo ešte zabudla, tak kto ste boli, doplňte ma prosím.
Ludka © edited by Mirka 🙂
@aliza V tom pripade som sa s tvojou maminou zoznamila a velmi velmi velmi RADA ;) Dakujem za odpoved a vysvetlenie. Uz by som to tu nerada rozoberala a prosim aj ostatne dievcata, aby sme sa venovali podstatnejsim veciam, nez prijatim ci vyhodenim do/zo sukromnej diskusie. Uzavrime dohodu ze tieto veci UZ IBA cez IP 😉
Vsetkym dievcatam dakujem za tipy. Berieme do uvahy, ze vacsine z vas to vyhovuje najviac UT-STV od 16.30hod. Vdaka. Blizsie infosky este urcite pridam v predstihu.
@sirinka Mala si super napad s tym zostrihom, uz len najst niekoho, kto ma dostatok volneho casu na to, aby to "zmakol" 🙂
baby vela sa tu hada :(((
neviem sa docitat ze ci uz ma deticky spet ci ne ci co je...
KOPIRUJEM Z FB:
Čerstvá informácia - bude sa konať stretnutie s generálnou riaditeľkou sekcie právnej a konzulárnej MZVaEZ - JUDr. Barbarou ILLKOVOU, PhD. ohľadom našich požiadaviek, ktoré nájdete v poznámkach a ktoré boli odprezentované aj na proteste. Termín je ešte v riešení.
http://vkpatriarhat.org.ua/cz/?s=juvenilni+just...
keby mi toto niekto ukazal pred mesiacom, myslela by som si že mu načisto šibe... ale začínam tomu pomaly veriť... v jednom z tych člankov je aj opisane ako sa to financuje- ludia ktorym deti vezmu za ne musia platiť vyživné 😝 😝 😝 , ktoré potom živí opatrovateľov a časť si vezme aj štat... preto nie je zaujem o najchudobnejšie vrstvy- tie nemaju platiť z čoho 😝
Inak vedeli ste, že láska (zrejme sa myslí prehnaná láska) je zaradená who medzi psychické choroby pod bodom f63.9 ? Ale čo je to táto chorobná láska? To si može asi vysvetliť každý (a možno aj SS) po svojom...
http://revoseek.com/life-style/love-officially-...
@bibio v to dufam, ved vravim že pred takym mesiacom by som si o tom kto by mi posunul tento link myslela že je totalny magor ... len teraz ked sa prevaluje tolko škandalov, pomaly každy den nejaký, sa mi zda, že bez vetra sa ani listok nepohne, možno niečo z toho može byť pravda ...len dufam že nie vačšina...
@fra tak rodinná samovražda kvôli strachu z odobratia detí je fakt sila, na to sa tu ani taký smajlík nenájde... 😔 o to viac obdiv Ivanke, že to zvláda a nestráca vieru.
Ale k tomu financovaniu, to určite by nestačilo, aby celý biznis šiel z výživného rodičov. Viem, že u nás je situácia iná, ale tie pomer zas až o toľko iné nebudú. Matka na SK platí na dieťa výživné často minimálne, menej ako 50 eur. Výdavky na 1 dieťa v ústavnej starostlivosti sú v priemere okolo 1000 eur mesačne, na dieťa v pestúnskej starostlivosti o dve tretiny menej. Také výživné asi nikomu neprisúdia - ľudia, ktorým by ho mohli takto napariť, sú dosť majetní na to, aby si s nimi sociálka niečo začínala... A ako píše @bibio, po adopcii už biorodičia neplatia nič.
Povedala by som, že výdavky na súd, právnikov, prekladateľov... ako sa písalo o UK, že celý biznis... sú proste z iného súdka. Riešia nezamestnanosť - lebo nezamestnaní stoja štát hodne.
@fra Tento pán je značne homofóbny, podľa neho preto, že podľa OSN majú gayovia rovnaké práva ako ostatní, môžu si v niektorých štátoch adoptovať deti, sa odoberajú deti slušným rodičom a dávajú sa na adopciu gayom a pedofilom. Ďalej napríklad tvrdí, že v Nórsku boli rodičia jedným zákonom zbavení rodičovských práv vychovávať deti, pritom ide o to, že v Nórsku je zákaz domáceho násilia, takže aj za také to naše slovenské capnutie po zadku, môžu byť rodičia stíhaní. Jeho radšej vôbec nečítaj. Ľudia majú radi konšpiračné teórie, tak sa toho teraz píše habadej, treba selektovať a preverovať.
@bibio no neviem, nepoznám blogy toho pána a teraz to čítam prvýkrát, ale náhodne som otvorila asi 4 články a čo som v nich čítala, som spravidla už poznala z iných zdrojov... o tej Ruske so 4 odobratými deťmi vo Fínsku tu už bol link... a s tým, že ak soc.pracovníci majú právo rozhodovať o vhodnosti výchovných prostriedkov, tak je to popieranie práv rodičov, s tým sa teda dosť stotožňujem... keď si tak čítam tie príbehy, tak mi vychádza, že rodičia nemajú žiadne práva voči deťom, len povinnosti. To je priam nemožné všetko dodržať a nikdy nekričať, neobmedzovať, len čakať, že si vezmú príklad z nášho dobrého správania 😕 😅 Priam predurčené na to, aby sa KOMUKOĽVEK dalo legálne odobrať dieťa, stačí si len počkať, kým mu raz ujdu nervy.
@macocha Ja nehovorím, že nehovorí pravdu o tých odňatých deťoch, ale značne prekrúca a nafukuje to prečo sa tak deje. Keď niekde žiješ, máš poznať zákony tej krajiny. Keď je niekde absolútny zákaz telesných trestov, tak musíš si byť vedomá, že aj za obyčajné cap po zadku môžeš byť trestne stíhaná. Keď je niekde považovaná pusa na ústa už za zneužívanie, tak... Takže to je o tom popieraní rodičovských práv (myslím toto povedal práve na ten zákaz telesných trestov). Jeho naozaj radšej nečítaj, na Ukrajine bol stíhaný za užívanie cudzieho majetku, fyzické útoky a to je vraj "kňaz". Exkomunikovaný z cirkvi, založil si ten svoj Patriarchát, píše otvrené listy kade tade (hlavne proti gayom).
@bibio Jasné, chápem. A fajn, že si na to upozornila.
No ale o tých prísnejších zákonoch v iných krajinách: musím, mám si byť - a som si - vedomá, že za také správanie môžem byť potrestaná. To však neznamená, že nemôžem vyjadriť svoj nesúhlas s takým zákonom. V tom zmysle, ako som písala vyššie - v rámci preferovania antiautoritárskej výchovy rodičom neostáva veľa možností, ktoré by sociálni pracovníci považovali za vhodné. To považujem za scestné. Nejakú zlatú strednú cestu by to chcelo, pre dobro dnešných detí. 😉
************************************************************************************************************************************
Čo sa týka nasledujúcich protestov - to, aby sa konali v rozpätí od UT-ŠTV po 16tej sa ľahko zariadí. Komplikovanješie je zohnať reálnu podporu ľudí, ktorí naozaj prídu. (KEDYKOĽVEK) Po konzultácii aj s p.Študencovou, ak by nasledujúci protest skončil fiaskom a neúčasťou ľudí, mohlo by to nám všetkým iba uškodiť. Preto sa zatiaľ termín nešpecifikuje... Isté je, že protest bude a malo by ísť o "protestný pochod", budú oslovené všetky materské centrá na Slovensku. Uvidíme, aká bude odozva. Bola by som rada, ak by sa mi ozvali ľudia, ktorí sú ochotní nielen šíriť tieto myšlienky, ale zháňať "REÁLNYCH ĽUDÍ", ktorí by prišli. (školy, školky, detské kluby, centrá voľného času, krízové centrá, mimovládne organizácie...na čo si len spomeniete.)
********************************************************************************************************************************
@capuletka , dobré by bolo vytvoriť nejaký plagátik, ktorý by sa dal stiahnuť z netu a vytlačiť a porozdávať - nie každý sleduje veci na nete.
Čo sa týka Košíc, ja mám kámošku dulu a poradkyňu, ku ktorej chodí cvičiť a na prednášky veľa mamičiek s deťmi, veľa aktivít robí priamo v MC na našom sídlisku - takže cez ňu by som vedela dať info (rozdala by plagátiky) veľa mamičkám 😉 . Takto im to skôr sa vryje do pamäte, lebo ked im povieš, že pozrite si to doma na tej a tej stránke, mnohé v behaní okolo detí na to večer zabudnú. A pritom keby vedeli o čo sa jedná, mnohí by prišli, alebo aspoň niektorí z nich.
@bodka70
@trnka77 letaciky boli aj teraz, volne dostupne a stiahnutelne, po celej BA boli porozdavane a stiahnut ich, vytlacit a rozdavat mohol ktokolvek...a vravim BA sme podchytili aj studentmi... boli na VS, v knizniciach, v detskych kutikoch obchodnych domov...no vsade mozne... a nepomohlo...
Ked bude znamy termin, urcite budu aj letaky...zatial, ale chceme realnu pomoc od ludi, ktori su ochotni zabezpecit xy ludi, ktori naozaj pridu...(kazdy svojich znamych, centra, kamosky, mamicky, skoly, kruzky, charity...atd atd atd...cize potrebujeme pocty)
@capuletka ale ako chceš zabezpečiť ľudí, keď nevieme termín? Keď sa spýtam len tak vyhliadkovo, každý povie niečo v zmysle "uvidím, podľa termínu, pokúsim sa prísť ale nesľubujem".
A k tomu protestu 17.11. čo tu @aliza dávala link - to vyzerá ako protivládna demonštrácia, nie na podporu Ivany a rodičov detí v SS sieti. Či?

opat nieco k veci 😉
==============================================================================================
..stranka na pomoc rodinam, ktore prisli o svoje deti - forced adoption
http://www.detivsieti.org/
==============================================================================================