Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
@capuletka suhlasim s @natas4 . Zhanat ludi "naverimvboha" sa neda. Doposial som bola s celou rodinou na oboch protestoch v BA, ale tomu druhemu chybala nejaka myslienka... Resp. nebola nejako dostatocne interpretovana. Kazdy sa spyta, ze naco chodit na protest, co mozme zmenit, ovplyvnit. A mnoho ludi ma pochybnosti o tychto kauzach, hoci ich stale pribuda aj v nasich mediach, stale to nedava komplexny obraz o celom systeme a o tom, ako lahko do neho mozno padnut. A ze tento system moze byt (podla vyjadreni nasho premiera & spol.) coskoro zavedeny aj u nas... Mozem sa spytat, stojis aj za pripravovanou strankou ukradnutedetstvo? Mozno by bolo fajn tu stranku naplnit zrozumitelnymi informaciami, clankami, konkretnymi pribehmi nielen slovenskymi a specifikovat presne, co ockavame od nasich predstavitelov aby urobili vo vztahu ku konkretnym statnym organom, ludom, co zmenit, vylepsit...mat viziu konkretnejsiu a dlhodobejsiu ako na jeden protest a ist za tym... FB je fajn, ale neposkytuje nejake ucelene info, toto chyba. Ak budete s tymto potrebovat pomoc, s natas sme k dispozicii...
@ginger_fox tej Kubaniovej co napisala tento clanok a Nadi Ondrejovicovej by som priala, aby na vlastnej kozi pocitili anglicky "uzasny" system....prave som sa naobedovala a teraz sa mi obracia zaludok....asi budem grcat 😠 😠 toto je presne obraz " zurnalistov " na Slovensku 🙄 🙄
@natas4 nič Ti nebráni ju kontaktovať 😉 Na webe je na ňu zverejnený telefonický kontakt.
@sirinka ahojte.pridavam sa k vam,pretoze zijem uk,a vazne mam strach o deti,zvlast dnes ked som nakricala na davidka lebo usiel z haly,ked skoncil film,hrozne som sa bala onho 😒 nakoniec on si bol na aute..ja sa uz vazne bojim na deti zvysit hlas,mna z toho porazi,co sa robi,jednemu otcovi v norsku odobrali 2 chalanov zato ze vraj dostal jeden z nich po zadku...ale pred polrokom som mala kamosku,ktora zila s druhom bil ju a dievcatka{2,4,rok}aj ich udala a nic sa tomu pakovi nestalo dokonca nelegalne poberal pridavky na cudzie deti,vidavam ho tu v meste,ta 2 noha svina si pokojne chodi po slobode a inym krivdia,ved to je chore!mozno mala obrovske stastie ked si aj k tomu vsetkemu 2 rocna dcera spalila rucku vo vani,tiez ju obvinili ze to jej zavinila ona,kamoska,.ta rucka vyzerala hrozne aj cudne bola popalene k doktorovi sla na druhy den podvecer,je to vela ako na hrane zili ☹ socialni pracovnici ju kontrolovali pravidelne,ci maju zakladne potraviny pre deti,vyzila z 30 libier na mesiac,deti jedavali konzervy,chudatka..ale ich mama deti lubila nadovsetko.nakoniec odisla k rodine,ale aj tam museli ist aby sa ubezpecili do akeho prostredia idu deti,vsetko im musela hovorit nic nesmel tajit,ale ona deti ma stale pri sebe 🙂 a som rada ze to tak skoncilo stastne.
Koment z FB Natália Blahová Počuli ste aj vy diskreditačné reči o rodine Boórových? Ich pôvodcom je ministerstvo. Rozprávajú novinárom a všetkým, ktorí majú o tému záujem, aby sa tomu nevenovali, pretože táto rodina je závadná a deti boli odňaté právom. Potom tajomne dodajú, že v tejto chvíli o tom ešte nemôžu hovoriť.
Takže v podstate nepovedia žiadne fakty, no napriek tomu spôsobia, že novinári z opatrníctva do veci radšej nerýpu.
Mediálne ticho je toho dôkazom. A dôkazom je i to, že zatiaľ nikto nepozná výsledky auditu na CIPC. O vyvodení trestnoprávnej zodpovednosti a personálnych zmenách môžeme tiež len snívať.
@zumbadance hlavne sa pokus prestudovat tuto temu, najdes tu kopec rad a linkov, ako sa zariadit, koho kontaktovat keby nieco... 😉
Video od Anonymous http://social.services.we.are.anonymous.aninote...
Kopirujem
Zmenme Ambasadu
Ak nahodou neviete tak tato zena je Zuzana Chuda.
Opat a stale Vas ziadam o Vase osobne skusenosti s touto zenou. Takisto mi mozte nadalej posielat Vase skusenosti s ostatnymi pracovnikmi ambasady SR v Londyne.
zmenmeambasadu@yahoo.co.uk
Marek
http://suncanaa.com/in_memory_ fotky a príbehy detí, ktoré zomreli v náhradných rodinách..
kopirujem
Ivana Boorová - Slovensko, pomôžme jej vrátiť deti späť
Mám niekoľko infošiek pre Vás:
1.) Mnohí sa pýtate na dokument a jeho otitulkovanie do AJ. Aby som na to nemusela odpovedat jednotlivo - tak takto hromadne /verejne po konzultacii aj s TV JOJ:
Rozsudok ešte nie je právoplatný, tak sa nemôže uverejňovať. Tak to platí aj na Slovensku, potom, čo bude rozsudok právoplatný dá sa uverejniť.
Britské úrady nie sú Ivane a starej matke nakolonené, a mohli by to využiť v súdnom konaní proti nej.
Musíme to nejak vydržať a byť trpezliví spolu s nimi. Snáď už čoskoro budeme môcť oslavovať. Verme v to!
2.) Čoskoro by mi mala poslať vyjadrenie pre vás, podporovateľov a záchranárov p. Študencová o tom, ako prebehol kontakt Ivanky s deťmi. Viem zatiaľ len, že na stretnutí nechýbali lietadielka a detičky sa veľmi tešili.
DÁRIUS HARAKSIN dnes o stretnutí pripravuje reportáž. Nenechajte si ujsť 🙂
3.) Spomínané stretnutie s p.Illkovou na MZV máme v piatok 26.10. o 14.00hod. Môžte nás prísť povzbudiť a potešiť 🙂
kopirujem
Zmenme Ambasadu
Mozno sa Vam niektorym zda, ze pripady nechcenych adopcii, odobratych deti a pod. ktore rozbehla Ivana Boorova je zavaznejsi a zasluzi si viac podpory a medializacie, ako ''niaka'' iniciativa ZMENME AMBASADU. Ale uvedomme si jedno - Ambasada je v zahranici prve a pre vela ludi, ktori neovladaju jazyk a zakony krajiny, v ktorej ziju aj jedine utocisko. Je to institut, na ktory sa obcan obrati v nudzi, ked nevie ako a kam. A na tychto pripadoch vidno, ze je velmi dolezite, aby tam sedeli ludia, ktori chcu pomoct. Ludia, ktori neberu svoju pracu len ako stabilny prijem, ale hlavne ao poslanie. Ludia , ktori su ochotni v casovej tiesni kontaktovat prislusne organy v Slovenskej Republike promtne a ak je to potrebne tak aj o pol noci. Hlavne ak ide o deti, o ludsku existenciu ak ide mnohokrat ''o vsetko''. V roznych clankoch mozeme medzi riadkami citat, ze Slovenska Ambasada v Londyne v tomto smere zlyhala. Ak si prelozime vetu - slovenska matka a pols
ky otec boli v podobnej situacii ako Ivana, ale dopadlo to stastne, lebo Polska ambasada im bola ochotna vystavit pasy pre ich deti urychlene, aby mohli opustit krajinu- tak mi z toho vychadza, ze ta Slovenska nie. Ak si prelozim vetu, neprideme, lebo neprideme a po medializacii problemu, po osliveni Slovenskych organov redaktormi televizie sa zrazu deticky nachadzaju uz v tejto chvili na SR, moj preklad? Naco mame ambasadu, ak sa musime v dolezitych veciach obraciat na ine instituty, na verejnost, na media? Nebolo by to kratsie, profesionalnejsie a dostojnejsie, ak by sa taketo zavzne pripady riesili v ramci medzinarodnych dohovorov, v regulach zakona a hlavne v sukromi osob, krych sa to tyka? Ambasada nesluzi iba na peciatku na novy doklad, ambasada je hlavne pomoc v nudzi. Podla vlastnych smernic na stranke ministerstva zahranicnych veci Slovenskej Republiky ma sluzit hlavne - http://www.mzv.sk/servlet/content?MT=%2FApp%2FW...
Mozeme sa v tomto pripade na uvedenu pomoc Slovenskej Ambasady v Londyne spolahnut?
KOPIRUJEM
Ivana Boorová - Slovensko, pomôžme jej vrátiť deti späť
Veľká Británia je jediná krajina na svete, ktorá nedovolí rodičom verejne rozprávať o ich trápení, pokiaľ ich deti boli odobrané Sociálnym úradom !!!
Veľká Británia je jediná krajina v Európe (okrem Chorvátska a možno Portugalska), ktorá povoľuje nútené adopcie !!!
Veľká Británia je jediná krajina na svete, ktorá trestá ľudí za to, že sa nedopustili žiadneho zločinu, pokiaľ ide o Súdne konania vo veciach nútených adopcií !!!
Veľká Británia je jediná krajina v Európe, v ktorej vám odoberú dieťa na základe ”citového zneužívania”, a čo je ešte horšie, dieťa vám odoberú na základe možného “budúceho citového zneužívania”. Teda na základe predpovedí šarlatánov, že jedného dňa rodičia môžu citovo poškodiť svoje dieťa !!!
Veľká Británia je jediná krajina v Európe, v ktorej je povolená cenzúra rozhovorov medzi rodičmi a ich deťmi, pokiaľ im boli deti odobrané Sociálnym úradom. Rodičia majú prísne zakázané rozprávať o prebiehajúcom Súdnom konaní (!) so svojimi deťmi, presne o tom konaní, ktoré sa bytostne dotýka života celej rodiny. Rodičia majú zakázané na kontaktoch so svojimi odobranými deťmi používať slová ako; chýbaš mi, alebo ľúbim ťa….(!) Ak porušia tento zákaz, kontakt s dieťaťom bude Sociálnymi pracovníkmi okamžite prerušený. Deti si potom často myslia, že rodičia ich neľúbia a nechcú...
Zdieľame zo stránky detivsieti.org. Prečítajte si celý článok tu: http://www.detivsieti.org/?page_id=873&fb_sourc...
(Za úpravu a pravopis nezodpovedáme ;) )
KOPIRUJEM
Andrej Kiska
BENJAMÍNKO - POKRAČOVANIE
S Benjamínkovým ocom sme v stálom kontakte a konzultujeme kroky. Volali sme si aj dnes pred pár hodinami. Vyzerá to nádejne, rodičia bojujú o svoje milované dieťa. Verím, že im pomôžeme dotiahnúť boj do víťazného konca.
ahojte ... už som ani neni v obraze, dlhšie som tu nebola, čo je nové? nemám šancu dočítať
tu je písané, čo sa týka Benjamínka, že 22.10. bude súd, to bolo včera, zatiaľ som však nikde v správach nenašiel, či bol a ako dopadol.
http://www.cas.sk/clanok/233564/nestastni-rodic...
„Chceme synčeka naspäť! O tri týždne, 22. októbra, nás čaká súd, ale nevieme nič. Ani ohľadom čoho má byť pojednávanie, či ho chcú vziať na adopciu, nevieme nič,“ dodal zúfalý Miloš Ivák, ktorý sa obáva, že chlapček môže trpieť chorobou tzv. „sklených kostí“, a preto má toľko fraktúr.
dnes bolo na JOJ-ke pár slov o tom maličkom Benjamínkovi:
22.10. sa súd konal, ale vlastne sa len odročil, drobček je stále u pestúnov, nič konkrétne nebudú rodičia hovoriť, majú zakázané, aby sa to nepoužilo proti ním, poľská strana nijako nepomáha ...
@veronika33 ďakujem za informáciu, žiaľ, je to dosť smutné zatiaľ
nejako malo podpisov tu je
http://www.change.org/en-GB/petitions/governmen...
@veronika3 noa co,ze maju take benefity,maju na ne narok preco by to nevyuzili,netreba zavidiet..a je to riadna krava ta pani s prepacenim,lebo prezradzat kolko penazi ma,je hlupost.anglicko neni slovensko,tam su ludia radi ak maju 300 eir,no gb,to je malo,ludia tu zarabaju ovela viac ako na slovensku,ale zase aj vyzaduju viac.. 🙂
@bibio dufam,ze to nie je pravda ☹ lutujem pani ivanu aj deticky i keby tomu bolo tak predsa len je to krute voci nim trom,deti patria k mame.. 😢 je to velmi smutne..
v tom clanku, co sem dala link veronika33, je kopec nepresnosti, co sa tyka benefitov....TRAPOSINA 😝

@capuletka ahoj, na to, aby mi niekto na 100% potvrdil ze sa zucastni protestu, musim vediet den a cas kedy sa bude konat...letaky som roznasala aj ja a bolo to na figu, akosi som to tusila uz vtedy.tie letaky v podstate nic nehovorili ...podla mna by sa pred protestom mala najskor spravit vacsia medializacia.si jedna z organizatorov? bohuzial nestaci na propagaciu JOJka, bolo by dobre ak ma niekto znamych zunalistov, aby sa info o nutenych adopciach dostalo aj do inych medii.(najma Markiza, SME, Pravda, STV). pred dnom konania protestu, by mali byt cely tyzden (kazdy den) clanky o nutenych adopciach, osudy a pribehy ludi, rozhovory s politikmi, promo o proteste...intenzivne..TASR, SITA treba zasobovat kazdy den niecim..do letakov by som tento x dala obsirnejsie info, resp. mozno by bolo dobre tyzden pred protestom roznasat obsirne info o nutenych adopciach a tri dni pred protestom uz len letaky s datumom konania protestu. a nebolo by zle, ak by niekto spravil video, kratku uputavku o co ide a tu by sme sirili prostrednictvom soc.sieti...tie materske centra su dobry napad, oslovujete ich osobne, ci listom?