Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
@fotoarch ako toto mi pripada ako stranka pre nejakych pedofilov,ako su tam niektore deticky nastaylovane 😢 chudatka deticky su tam ako nejaka zver na predaj,nechapem ako sa toto moze diat a nikto nezakroci...kde su organizacie na zneuzivanie deti a pod.toto mozu dopustit takto brat deti rodicom a predavat ich?lebo je to len predaj kto da viac ten berie 😢 😢 😢 dufam,ze vsetky deti sa vratia naspat k svojim rodicom,ja by som umrela keby mi niekto vezme dieta ☹ Slovensky politicia spia?nevidia?nechcu vidiet ☹
@digysa toto je zakladny pravny omyl ked si myslis,ze sud jedneho statu rozhodne o premiestneni dietata do druheho statu.a vies preco? pretoze sa skuma tazisko pobytoveho zaujmu dietata.ak dieta ma skolu a väzby v state kde doslo k predbeznemu opatreniu,tak zasadne sud nerozhodne o premietneni dietata do ineho statu.takze na to pozor.
kazdy pripad je iny.ty na vec ako vidim kedze mas aj skusenost osobneho razu pozeras skreslene a nie objektivne.
@katie555
@zeleny_cajik http://www.channel4.com/news/revealed-the-netwo... na channel 4 toho uz bolo viac, zaobra sa tym reporterka jackie long
@domak2 dik za info 🙂
@alice107 Citujem a odpovedam:
"ale institut nutenej adopcie neexistuje.to ti pravnik v usa nepovedal?"
Nie, to mi pravnik nepovedal, lebo som sa to nikdy v zivote ziadneho pravnika nepytala..nemala som potrebu. Ja robim v inej oblasti ako ty. To ako keby som sa ta ja spytala, ci ti nikdy nejaky lekar nepovedal nieco o chirugicom zakroku, ktory tu prave teraz preberame....a teba sa to nikdy netykalo.
Pravnika som sa pytala iba na zakladne veci a bolo to v ramci spolocneho vecera. Sedeli sme spolu pri stole a on sa zaoberal "family law"...
------------------------------
"ja neviem ked sa vidi problem.to vsetky sudy obchodu s detmi ?"
Nie, samozrejme, ze nie.....ja pisem o tomto konkretom pripade.
-----------------------------------------
"ver mi ze pozbavenie rodicovskych prav na trvalo sa robi ozaj len vynimocne a vo velmi vaznych pripadoch preukazania ze rodicia nie su schopni sa o deti starat.a to po vsetkych strankach. mentalnej,materialnej aj citovej."
Skutocne mi takto matka nepripadala, ze ma takyto "hlboky" deficit- mentalny, materialny, citovy.... skutocne...
-------------------------------
"mozno ta biela bohata rodina mu da viac lasky ako jeho biologicku rodicia.to ta nenapadlo"
A mozno babka a dedko by mu dali este viac lasky, dokonca pokrvnej.... Alebo sestra, brat a ini clenovia rodiny.....
TO ta nenapadlo??? Preco to musia byt uplne cudzi ludia s cudzimi tvarami, ktore dieta v zivote nevidelo....to ta nenapadlo?
------------------------------------------
"takze treba poznat dokazy a nic len dokazy."
No dobre, ale ty pises presne to, co ja........stojis na strane sudu a si PRESVECENA o tom, ze konali spravne.....ale sama dokazy nepoznas.........hmmmmmm
Otazka pre teba....v nemecku, ked sa adoptuju nechcene deti, tak blizka rodina vobec nepripada do uvahy? To len cudzi ludia si mozu adoptovat deti?
Aj tu na modrom koniku je jedna mamicka, co sa stara o neter, lebo jej mama (neviem ci sestra alebo bratova zena) je narkomanka....... Podla mna je to tisic krat lepsie, ked sa dietata ujme blizka rodina, ako nejaki cudzi ludia.... ☹
@katie555 ved jasne beriem tvoj nazor ide mi len o to poukazat že to nieje ojedinelý pripad ako si pisala,a ano aj ked slovenska sociallka a urady su ake su ale nevezmu dieta na adopciu bez suhlasu biol.rodicov, a aj v uk to niektorí politici priznali že je to blbý zakon kt.toto dovoluje.
@solass bohužial mam pocit že vsetko suvisi s tou debilnou krízou, dnes sa už neoplati vycestovat nikam, pretože každy si straži "to svoje"a pristahovalci niesu oblubení. Vyhrali tí ktorí odisli do zahranicia pred cca8-10rokmi ked bola aj praca a už si tam vybudovali zazemie, ale to je na inu debatu 😉
@alice107 Podla mojich informacii, mal prvy chlapec nejakych 10 mesiacov a druhy 2 roky........ citova vazba na miesto, kde zili a byvali je v tomto pripade dost minimalna. Keby chodili do skoly a mali uz povinnu skolsku dochadzku,tak je to ine...
Ale aj tak...poviem ti, ze moj manzel a ja mame spisany "living will" (zavet), kde sme urcili opateru pre svoje deti, keby sme napr. havarovali. Ja sa s takymito vecami, co sa zivota svojich deti nehram a neberiem to na lahku vahu, takze uz mam svoje prestudovane....
No, ale zavet hovori, ze ak by sme obaja zomreli, tak deti davame do opatery MOJIM rodicom na Slovensko.....cize pojdu tam, kde budu mat milujucu rodinu a nie tam, kde to poznaju.......Clovek si zvykne lahsie na NOVE prostredie, ako na NOVU rodinu.... co ty na to? 😅
Je to neskutočné. Ja poznám Ivanu osobne, v detstve sme strávili spolu každé prázdniny a viem že svoje deti miluje a nikdy by im neublížila. Angličania sú proste obyčajný únoscovia a obchodníci. Privlastnili si deti ktoré sú občanmi Slovenskej republiky. A naša bývalá vláda to nechala tak. Bože veď sa to udialo pred dvomi rokmi, prečo nekonali už vtedy. Ale dúfajme že sa to dobre skončí a Ivana s deťmi sa vrátia domov. Držím im palce!!! Prosím Vás pridajte sa a povedzte to aj ďalej.
@digysa v prvom rade treba rozlisovat adopcie a zverenie dietata do starostlivosti. 😉
adopcie do zahranicia v de su zriedkave.adoptivna rodina musi splnat velmi prisne kriteria ktore napriklad by malo rodin co sa tyka materialneho zabezpecenia na sk splnilo.skuma sa zdravotny stav a podobne.takze do cudziny sa adopcia vykonava len velmi ziredkavo.samozrejme aj blizka rodina pride do uvahy.ale musi splnat tiez kriteria ako kazdy iny uchadzac.
je dolezite co je v zaujme dietata. a iny institut je zverenie dietata do starostlivosti.tam tiez uchadzac musi splnat prisne kriteria a musi to byt v zaujme dietata.a ked by to malo byt do cudziny tak sud posudi ci je to ozaj pre dieta to najlepsie.ziaden sud neobchoduje s detmi ver mi. 😉 je to zlozity proces a kazdy pripad je jedinecny.
@digysa jasne ze len debatujeme. 🙂 vies na to aby sme my posudili preco sud zbavil rodicov rodicovskych prav potrebujeme poznat fakty.takze tu ide o to,ze ak deti boli volne na dopciu sud posudil,ze ak sa aj rodina na sk uchadzala o adopciu nesplnali krteria na nu./vek,majetkove pomery,moznost starostlivosti a citoveho rozvoja apod/ takze tu uz ide o podmieny adopcie.
ano rozmyslas spravne co sa tyka testamentu.my to mame tak isto urobene.mame utvorenu nadaciu pre spravovanie majetku nasho dietata v pripade nasho umrtia a testamentom vsetko osetrene. tiez mame urcenych pestunov v danom pripade.a este poistene to mame tak,ze spravovanie majetku nedavame na rozhodovanie jednej osobe.ale viacerym tak aby nemohlo dojst k pripadnemu zneuzitiu do plnoletosti dietata.
ale je to iny institut ako adopcia. 😉 preto tam platia ine pravidla a ak nie su rozpory a nikto testament nenapadne tak bude vasa vola uskutocnena.je to ozaj spravne a kazdemu rodicovi by som to doporucovala urobit.
@alice107 neviem vazne si rodinny pravnik... lebo adopcia ako vyraz predsa v nasom prave neexistuje ale bavime sa o osvojeni... ci?
proste to co pises je mozno lubive ale pre mna je to jeden grc.... ze cudzi clovek mu da viac lasky.... ked tam ma milovanu mamu od ktorej ho odtrhaju... vies ty vobec cosi o poruchach priputania o citovej deprivacii co su vsetko choroby ktore vznikaju prave z takychto traum ako zazili tieto deti...
a ked sa dieta ocitne v situacii ze je odkazane na NRS tak sa v prvom rade hlada vzdy medzi pribuznymi a volia sa cesty NOS, pestunstvo, dnes uz aj napr RSK co su rodinne skupinove konferencie.. prevzali sme holandsky model... lebo rodina a pokrvne puto je dolezite pre dieta je to jeho sucast nieco z coho vyrasta....a my nemame pravo ho od nich odseknut... to je ta najvacsia chyba aka sa moze stat... nemozeme odmietat korene a povod dietata a dieta prijimat to nejde....
ako ja mam z teba pocit ze ty si riadne vzdialena slovenskej realite... aj co sa tyka medzinarodnych osvojeni .. od nas do inych statov...
@katie555 myslim ze obavy su opravnene ale ty to nazyvas hlupostou, chapem zijes tam asi dlhsie ale ten pocet pripadov je dost vysoky aby to bolo vymyslene,,,,,alebo aby sa to nadlahcovalo
cize az ked to bude na BBC budes uvazovat aj nad tymto pripadom
poviem ti az ked budes drzat babatko v ruke potom pochopis co su obavy matky o dieta
@maznacik007 hlavne sa vyjadruj prosim slusne.ja nie som zvyknuta aby niekto pouzival termin´´grc´´ aj hovori ci pise smerom ku mne.
ano hovorime o institute osvojenia dietata podla sk pravneho oznacenia. 😉
aky ty mas pocit zo mna je mi jedno.nechci vediet co ja si myslim o tvojom postoji k realite a slusnosti ako takej.
ty nic nevies o osvojeniach a detoch o ktore sa vlastne matky nevedia postarat .a ja viem o laskyplnych adoptyvnych rodicoch ktori takemuto dietatu dali vsetku lasku a porozumenie.a naviac su schopni dat mu pohodlny zivot a vzdelanie.
v de mame ministra ktory je adoptovany z cudziny. v de rodine ma milujucich rodicov a dnes je uspesny v osobnom a j prefesnom zivote.a takych deti je vela.
@jenny2009 mna sa par ludi pytalo ze ci sa neboji ze mi po narodeni babatka ho vezmu...nie vobec, verim tak ako kazda holka co tu caka babo ze budem dobra mama a ze nikdy nepridem do styku so social services ci uz tu alebo doma na svk...
ja sa ta tak opytam - denne na cestach zomrie v autach neskutocne mnoztvo ludi - prestanes soferovat ? alebo padne lietadlo - nebudes letiet? keby sa kazdy vsetkeho co sa deje bal tak ani z domu nevyjde ..Uz som to tu pisala viackrat, slovenske matky v uk pisu ze sa boja zobrat dieta k lekarovi, alebo na pohotovost...tak ked je chore, tak odoprenie lekarskej starostlivosti nie je zlo??? a ja nehovorim ze tento pripad sa nestal, a co sa tyka mojeho commentu ohladom channel 4 - tu tv stanicu by som prirovnala novemu casu a topkam...
@alice107
o detoch o ktore sa ich rodicia nemoze alebo nechcu starat
a aj o tych rodicoch co nechcu alebo nemozu sa starat
a zaroven aj o tych ktori prijali cudzie dieta a vychovavaju a miluju ho
viem ja viac ako ty o prave 😉
toto som skopirovala pre vsetkych mojich slovenskych priatelov na ujasnenie pripadu odobratia slovenkych deti v UK:
Nemozem uverit co pocuvam z TV JOJ,ake klamstva to vysielaju a ludia,co to pozeraju tomu veria!!!Ja pracujem jeden den v tyzdni pre Anglicanov,ktori adoptovali slovenske deti a ich mama sa ocitla v TV JOJ a urobila so seba chuderu v spolupraci s jej vlastnou mamou..pravda je ale uplne inde!!!..preco sa nikto neopyta na dovod preco boli deti slovenskym rodinam v UK odobrane???prave matka deti,s ktorymi som v kontakte ja svoje vlastne deti tyrala!..starsi chlapcek do dvoch rokov nejedol nic ine len mlieko a bol stale zatvoreny v prenosnej postielke,mal silnu infekciu ucha a vlastna matka si to ani nevsimla..tu v UK prebehol riadny sud so vsetkymi dokazmi od nemocnice a policie,kde bolo tyranie dokazane. Ked matka chlapcov videla,ze v sude
v UK nema sancu,zapojila do procesu Slovensky goverment a na poslednom pojednavani sa zistilo,ze vsetky vypovede slovenskych psychologov a sociologov boli zfalsovane!..matka priniesla 2 rocneho chlapceka do nemocnice a on bol od pasa dole modry!!!chlapci rozumeju po slovensky,ale nehovoria..nechcu,maju neskutocny stres z toho,ze by mali byt vrateni do pekla,z ktoreho ich britska socialka vytiahla..a "blbi"Briti,ako ich VY nazyvate prave tymto chlapcom vytvorili skutocny domov..chlapcek abosolvoval viac operacii ucha,chlapcom sa dostava hodnotna vyziva,byvanie a aj vzdelanie..zda sa,ze Britom zalezi na tychto detickach viac ako ich vlastnym rodicom..ja som slovenska mama zijuca v UK a nebojim sa,ze by mi niekto chcel vziat dieta,lebo sa o neho normalne staram!
Baby...sustredme sa v tejto teme na to podstatne... Ako pomoct. Hadat sa mozme potom...
@katie555 na slovensku mame aj slovicko prosim, a citat sa da aj medzi riadkami
jasne zili by sme v jaskyni ak by sme sa vsetkeho bali ale tu IDE o to ze nezijeme v 16storoci ale v 21 ako je to mozne to sa moze diat v civilizovanych krajinach a zase opakujem obavy su namieste
my sme mali v uk susedov kde im deti kricali vrieskali asi tak 4hod doobeda a 3poobede ja sama som chcela to hlasit, a ako je mozne ze na toto neprisli .....nechcem sa hadat ale ani nadlahcovat temu ale kauza SK versus Uk asi bude vaznejsia nez sa zda
@dai - ona to medializovat nemohla, pretoze to nikto vo VB medializovat nechcel. V tom dokumente bol rozhovor s ich britskym pravnikom zijucim v Monacu - on sa niekolko rokov venuje problematike tychto forced adoption a pomaha ludom v takejto situacii. Potvrdil, ze tieto pripady media zverejnovat nechcu, nakolko ti, ktori to zverejnia, su ohrozeni vazenim. Odznelo tam, ze novinar, ktory by nieco take uverejnil, by riskoval vazenie.

@solass My sme lahko lapitelní, to bude skôr tým a ne, že využívame ich systém. Akurát tak Cigáni 😠 My tu robíme, odvádzame dane tak isto, jak Angličan, a častokrát makáme oveľa viac jak Angličan, takže makáme aj na Angličanovu riť.