Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
caute..nemam slov
jedine vidim.....supsup...do inej krajiny
@ela19 ale v piatok ho uz bude mat, osobne som tam bola a videla kto ju bude zastupovat.
@kvietocek7 kolko vas tam prosim ta bolo ako podpora ?
KOPIRUJEM
TAK AKO TO DNES VYZERALO PRED KRALOVSKYM SUDOM?
See translationLike · · Follow post · 3 hours ago
2 people like this.
Milan Horelican Totalne NASRATO ! Zena, ktoru poslala Slovenska
republika zastupovat Ivanu a Eleonoru Boorove, to totalne odflakla a svojim vystupenim skor zabojovala pre anglicku stranu. Predlozila pred zacatim sudu dokument, ktory bol podpisany uz 2.11.2012 a snazila sa presvedcit sudcu, ze Slovenska strana nepochybila. Ked sa jej spytal, preco ho nepredlozila v piatok 9.11. - tym padom by s nim boli oboznameny a dnes by sa mohol pripad uzavriet, ostala ticho a sudca vytycil dalsi termin pojednavania na 16.11. s tym, ze musia vsetky predlozene dokumenty dostudovat. Arogancia hlasky, ktoru vypustila pri odchode - Ved sa v podstate nic nestalo, v piatok pokracujeme ! doviedla p. Boorovu do totalneho placu a bezmocnosti
about an hour ago · Like
Silvia Tolle Milan čože?! Takže ty si sa zúčastnil priamo na súdnom
pojednávaní?
44 minutes ago · Like · 1
Milan Horelican ano, siel som rovno z nocnej a stale nomozem
zaspat, pretoze ma MATA to, co som jednak pocul z ust zastupkyne Slovenska na sude a videl jej aroganciu MOCI, ze ona je nieco viac ako panie Boorove a my vsetci, co sme ich prisli podporit. Totalne nepripravena na pojednavanie, nevedele ani poriadne citat, co mala napisane, hlavne vec, ze pred zacatim procesu rozdavala usmavy a ubezpecovala, ze vsetko je a bude OK !
40 minutes ago · Like · 1
Silvia Tolle Tak toto je zlý sen!!!:(
14 minutes ago · Like
Rebecca Burns Hi all, would anyone be able to describe in English
what the outcome of the case was?
13 minutes ago · Like
Zlatka Vyhlídalová Mandáková tak to je sila ,, to snad neni ani
pravda
12 minutes ago · Like
Monika Pollakova presne tak ani ja sa z toho nemozem spamatat
hlavne ked som videla ako Ivana place
10 minutes ago · Like
Silvia Tolle Monika, niežeby som Milanovi neverila, ale neverím skôr
svojim očiam, takže je to naozaj pravda?!
9 minutes ago · Like
Monika Pollakova hej svata pravda
9 minutes ago · Like
Silvia Tolle Rebecca Burns: the court decision was postponed to
Friday 16 November
8 minutes ago · Like
Rebecca Burns Thank you very much Silvia. Any particular reason?
7 minutes ago · Like
Monika Pollakova they need more time
http://www.facebook.com/events/376503939102577/
myslim ze tak okolo 15-20, bude to vecer v novinach na joj tak to budes vidiet.Bol to taky krkolomny cas takze aj aj to 😒 ale prisli mamicky s detickami
@kvietocek7 vdaka moc za info
@zuzana581 tak to je sila 😠 ve´d sa nejedná o jej deti, tak čo 😠 😠 ☹ ☹
Takze pani Cisárová to pokaslala, neuveritelné
Samuel Migal píše toto: Správy od našich ľudí hovoria, že súd odročili, lebo babka nemala na súde svojho britského právnika.
Ale človek, čo žije v Londíne a bol na pojednavaní píše to, čo som pridala vyššie..
Nejdem zatial robiť závery, je to všetko hrozne napäté, informácie majú všetci utržkovité.. ale ak je to pravda, nepáči sa mi to...
Toto je velmi zaujimavy sumar, co sa dnes udialo na sude (kopirovane zo sme.sk)
Bol som na pojednavani
Kralovskeho najvyssieho sudu osobne.
Vazeny diskutujuci, je super, ze sa vyjadrujete k clanku, kory sa tyka Slovakov, ale to, co je uverejnene v clanku, tak je totalny nezmysel.
"Ministerstvo prostredníctvom riaditeľky Centra pre medzinárodnoprávnu ochranu detí a mládeže vyvíja maximálne úsilie, aby pomohlo navrhovateľke odstrániť túto procesnú prekážku do najbližšieho pojednávania," uviedol Jurči.
Uplna kravina. Riaditelka Centra, namiesto aby zastupovala rodinu Boorovu, tak isla na sude proti nej. Pretoze sa nedostavil babkyn pravnik, mala p. Studencovu zastupovat ona a namiesto toho, aby sudcu presvedcila o tom, ze p.Studencova je pritomna a je schopna vypovadat, ohanala sa medzinarodnymi predpismy a ked zahlasila, ze pred zacatim dnesneho pojednavania predlozila dolezity dokument, kde je vsetko uvedene a podpisane uz 2.11.2012, tak ju sudca zastavil a spytal sa :,,Preco ste to nepredlozili sudu na pojednavani 9.11. ked ste to uz mali podpisane ale az dnes rano? tak vazena zastupkyna ostala s otvorenymi ustami a habkala asi po kysliku.
Sudca, ktory sudny proces viedol, bol maximalne korektny a snazil sa rodine Boorovej vyjst v ustrety.
Na zaklade toho, ze Slovenska strana predlozila NESKORO velmi dolezite dokumenty, tak zdovodnil pokracovanie - prelozenie sporu na piatok 16.11. z nutnosti, prestudovat si nove dokumenty, pretoze nie je schopny ukncit proces a povedat verdikt, pretoze sa jedna o velmi chulostivy pripad.
Samotny pravnici, ktory sa procesu zucastnili krutili nad pocinanim zastupkyne Slovenska hlavou, pretoze pred procesom dostala presne instrukcie, co a ako treba hovorit a podla akych bodov postupovat.
Zarazajuce bolo na procese to, co sa odohralo, ked sme vysli zo sudnej saly a pani Boorova sa spzatala :,,Preco ste netrvali na tom, aby moja mama vypovedala?" tak jej odpoved s usmevom na tvari nas uplne sokovala :,, Ved sa v podstate nic nestalo, v piatok pokracujeme dalej !" a tato odpoved pani Boorovu totalne SKOSILA.
Tak isto nie je pravda, co tvrdi sudruh Lajcak - že slovenský rezort venuje prípadu Boórovej maximálnu možnú pozornosť, a to už od prvej chvíle.
Dalsi totalny NEZMYSEL v podani vlady Slo.republiky. Pred 3 tyzdnami sa na Velvyslanectve v londyne uskutocnilo stretnutie velvyslanca s obcanmi Slovenska zijucimi v UK, ktory prislubil, ze osobne sa bude o pripad zaujimat. Keby mal osobny zaujem velvyslanec, tak by bol s nami v sudenj sieni - ako najvyssia autorita Slovenska v UK a neposlal tam ,,len" zamestnankynu Konzularneho oddelenia. To tam mohol rovno poslat SUDRUZKU Konzulku Zuzanu Chudu, ktora je priamo zodpovedna, ze Slovensko nekonalo v prospech obcanov Slovenska - rodiny Boorovej uz pred 2 rokmi a ktora sa maximalne snazila tento pripad UTUTLAT! Zarazajuce na tom je to, ze kontrola, ktora bola na Velvyslanectve v Londyne, na zaklade staznosti na sudruzku Konzulku Chudu, konstatovala, ze sa nicoho nedopustila a sam minister Lajcak jej vyslovil maximalnu doveru
Takze obcania Slovenska, NIE anglicke sudnictvo, socialne urady, ale SLOVENSKE URADY a URADNICI su ZODPOVEDNY za to, ze pani Boorova je uz 2 roky bez svojich deti
Vazeni Ministri - p.Lajcak, p.Ricter, Velvyslanec Slovenska v UK - p.Wlachovsky, Konzulka Velvyslanectva Slovenbska v UK - p.Chuda, riaditelka Centra pre medzinarodno-pravnu ochranu deti a mladeze p. Cisarova.
Je mi z VAS na GRCANIE ! Ako mozu takyto ludia vobec riadit tuto republiku, ked nie su ochotni spravit to, co maju v pracovnej naplni - pomoct obcanom Slovenskj republiky
HNUS,HNUS,HNUS
V stvrtok o 17,00 je demonstracia v Blave pred brit.ambasadou!!!!
boze tak nakoniec si to doserieme sami.... 😠
Odpoveď na Otvorený list pre ministra zahraničných vecí.
autor: Ivana Boorová - Slovensko, pomôžme jej vrátiť deti späť, 13. novembra 2012 o 17:41 ·
Vyjadrenie ministra Miroslava Lajčáka k Iniciatíve „Vráťte deti domov“
V prvom rade mi dovoľte poďakovať sa za všetky vaše podnety a pripomienky, ktorým akorodič ‐ otec dvoch dcér ‐ veľmi dobre rozumiem.
Rád by som všetkých členov Iniciatívy ubezpečil, že ja osobne i rezort diplomacie ako takývenujeme prípadu detí pani I. Boórovej maximálne možnú pozornosť, a to od prvej chvíle.Spolu s novým vedením Centra pre medzinárodnoprávnu ochranu detí a mládeže sme v nepretržitom, úzkom kontakte s dotknutou rodinou, prijal som starú mamu detí, pani E. Študencovú, prípad som otvoril s britským ministrom zahraničných vecí W. Hagueom aj s tamojším ministrom pre Európu D. Lidingtonom, priebežne, v nadväznosti na vývojprípadu inštruujem náš zastupiteľský úrad v Londýne ‐ a to je len strohá ukážkadoteraz podniknutých krokov. Celý rad aktivít sa deje v praktickej rovine, bez mediálnejpozornosti ‐ tak, ako je to podľa mňa správne, potrebné a účinné.
Naším cieľom je dostať dotknuté deti späť domov, na Slovensko, do starostlivosti ich starejmamy, pani Študencovej ‐ a tejto ambícii sú prispôsobené všetky kroky zúčastnenýchaktérov. Necítim potrebu vylepšovať si svoj vlastný imidž na ťažkostiach ktoréhokoľvek z našich občanov. Myslím si navyše, že by nebolo vhodné ‐ naopak, mohlo by byť kontraproduktívne ‐ siahnuť po mediálne pútavých aktivitách, akou by moja účasť na demonštrácii pred britským veľvyslanectvom v Bratislave bola. Svoju úlohu vidím v rokovaniach na náležitých fórach ‐ a to sa, ubezpečujem vás, aktívne deje. Z nezávislýchzdrojov pritom vieme, že takáto zaangažovanosť najvyšších miest prináša svoj efekt.
V danom kontexte mi dovoľte podčiarknuť jeden známy fakt ‐ a síce, že právomoc ovplyvniť prípad po právnej stránke prináleží na Slovensku výlučne Centru pre medzinárodnoprávnuochranu detí a mládeže. Ono je takisto mimoriadne aktívne a úzko spolupracuje s ministerstvom aj veľvyslanectvom v Londýne.
Verím, že prípad pani Boórovej je na najlepšej ceste, a ja by som veľmi nerád zmenilpozitívny kurz nesprávnymi krokmi. Zároveň preto verím, že prijmete toto vysvetlenie s porozumením a dôverou v kroky našej diplomacie.
S úctou,
Miroslav Lajčák
minister zahraničných vecí a európskych záležitostí
No za pol hoďku začínajú správy.. som zvedavá, či sa tam niečo dozvieme, ale pochybujem.. Musíme asi len veriť a predstavovať si dobrý koniec.. iné nám nezostáva..
kopirujem z fb:
"Rada by som sa ešte vyjadrila k udalosti, ktorá sa tu šíri z nedávno založenej stránky. Dievčatá, ktoré organizovali predchádzajúce protesty, štvrtkovú udalosť NEORGANIZUJÚ ani nijak inak NEZABEZPEČUJÚ. Nakoľko naše mená figurujú v médiách v spojení s protestami za Ivanu a ostatné deti, boli by sme radi, ak by verejnosť i médiá brali na vedomie, že sa od iných spontánnych akcií tohto druhu dištancujeme. Pokiaľ pôjde o našu udalosť, tak sa bude nachádzať medzi udalosťami TEJTO STRÁNKY."
Oficiálna petícia za Martinka a Samka, podpisujte nech nás co najviac
skopirovane
"Bol som na pojednavani Kralovskeho najvyssieho sudu osobne. Vazeny diskutujuci, je super, ze sa vyjadrujete k clanku, kory sa tyka Slovakov, ale to, co je uverejnene v clanku, tak je totalny nezmysel. "Ministerstvo prostredníctvom riaditeľky Centra pre medzinárodnoprávnu ochranu detí a mládeže vyvíja maximálne úsilie, aby pomohlo navrhovateľke odstrániť túto procesnú prekážku do najbližšieho pojednávania," uviedol Jurči.
Uplna kravina. Riaditelka Centra, namiesto aby zastupovala rodinu Boorovu, tak isla na sude proti nej. Pretoze sa nedostavil babkyn pravnik, mala p. Studencovu zastupovat ona a namiesto toho, aby sudcu presvedcila o tom, ze p.Studencova je pritomna a je schopna vypovadat, ohanala sa medzinarodnymi predpismy a ked zahlasila, ze pred zacatim dnesneho pojednavania predlozila dolezity dokument, kde je vsetko uvedene a podpisane uz 2.11.2012, tak ju sudca zastavil a spytal sa :,,Preco ste to nepredlozili sudu na pojednavani 9.11. ked ste to uz mali podpisane ale az dnes rano? tak vazena zastupkyna ostala s otvorenymi ustami a habkala asi po kysliku.
Sudca, ktory sudny proces viedol, bol maximalne korektny a snazil sa rodine Boorovej vyjst v ustrety.
Na zaklade toho, ze Slovenska strana predlozila NESKORO velmi dolezite dokumenty, tak zdovodnil pokracovanie - prelozenie sporu na piatok 16.11. z nutnosti, prestudovat si nove dokumenty, pretoze nie je schopny ukncit proces a povedat verdikt, pretoze sa jedna o velmi chulostivy pripad.
Samotny pravnici, ktory sa procesu zucastnili krutili nad pocinanim zastupkyne Slovenska hlavou, pretoze pred procesom dostala presne instrukcie, co a ako treba hovorit a podla akych bodov postupovat.
Zarazajuce bolo na procese to, co sa odohralo, ked sme vysli zo sudnej saly a pani Boorova sa spzatala :,,Preco ste netrvali na tom, aby moja mama vypovedala?" tak jej odpoved s usmevom na tvari nas uplne sokovala :,, Ved sa v podstate nic nestalo, v piatok pokracujeme dalej !" a tato odpoved pani Boorovu totalne SKOSILA.
Tak isto nie je pravda, co tvrdi sudruh Lajcak - že slovenský rezort venuje prípadu Boórovej maximálnu možnú pozornosť, a to už od prvej chvíle.
Dalsi totalny NEZMYSEL v podani vlady Slo.republiky. Pred 3 tyzdnami sa na Velvyslanectve v londyne uskutocnilo stretnutie velvyslanca s obcanmi Slovenska zijucimi v UK, ktory prislubil, ze osobne sa bude o pripad zaujimat. Keby mal osobny zaujem velvyslanec, tak by bol s nami v sudenj sieni - ako najvyssia autorita Slovenska v UK a neposlal tam ,,len" zamestnankynu Konzularneho oddelenia. To tam mohol rovno poslat SUDRUZKU Konzulku Zuzanu Chudu, ktora je priamo zodpovedna, ze Slovensko nekonalo v prospech obcanov Slovenska - rodiny Boorovej uz pred 2 rokmi a ktora sa maximalne snazila tento pripad UTUTLAT! Zarazajuce na tom je to, ze kontrola, ktora bola na Velvyslanectve v Londyne, na zaklade staznosti na sudruzku Konzulku Chudu, konstatovala, ze sa nicoho nedopustila a sam minister Lajcak jej vyslovil maximalnu doveru
Takze obcania Slovenska, NIE anglicke sudnictvo, socialne urady, ale SLOVENSKE URADY a URADNICI su ZODPOVEDNY za to, ze pani Boorova je uz 2 roky bez svojich deti
Vazeni Ministri - p.Lajcak, p.Ricter, Velvyslanec Slovenska v UK - p.Wlachovsky, Konzulka Velvyslanectva Slovenbska v UK - p.Chuda, riaditelka Centra pre medzinarodno-pravnu ochranu deti a mladeze p. Cisarova.
Je mi z VAS na GRCANIE ! Ako mozu takyto ludia vobec riadit tuto republiku, ked nie su ochotni spravit to, co maju v pracovnej naplni - pomoct obcanom Slovenskj republiky. V piatok pojdem znovu "

@kaja73 myslim, ze nie, pokial viem, obhajovala sa sama a taktiez rozprávala priamo pred sudom sama. Ale toto je len ťah ako to natiahnut. Je tolko mozností ako posúvat pojednávania donekonecna.
Nabuduce bude chorá tá pestúnka a zase sa to odrocí...