Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
joj, ja sa tak potesim,az to bude oficialne,tusim si aj jedno citronove pivo prasknem od radosti 😅
jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii 😀
ja neviem... budem sa tesit, az ked budu deti naozaj u babky NA SLOVENSKU 🤐 🤐 🤐
@zeleny_cajik diky diky diky za dobrú správu! Teším sa...
Anglická škola v Dúbravke je, blízko babky, aj britská aj americká, tak to určite nejako poriešia. Je to otázka peňazí, ale to nie je taký problém, ako vyhrať súd. 🙂 😵
Jasné že až keď budú doma, budú za vodou, ale teším sa, že dnes to dobre dopadlo.
podla mna je to uuuplna fraska toto 😠 😠 😠 😠
zaujimalo by ma ci aj ta nahradna rodina mala predlozenu ,,celu strukturu ochrany astarostlivosti do bucucna,, vrrrrrr deti mali posadit na lietadlo a poslat aj s babkou na SK .....toto je nekonecny pribeh a urcite ak tie potrebne doklady predlozia tak im znova nebudu sediet urcite veci a bude dalsie a dalsie pojednavanie a dokladovanie nezmyslov ......
chvalabohu,len aby im to zase netrvalo vecnost,pokym pridu na sk
Prečo by si mali ss dávať podmienky, že deti musia chodiť na angličtinu?,?????? chodili by snáď v Anglicku do Slovenskej školy, aby nezabudli na svoje korene?? nepreháňajú to tak náhodou??? Rodina boorových musí byť totálne vyšťavená z peňazí a oni si budú nárokovať niečo, čo si môže dovoliť na SK horných desaťtisíc??
a btw, do ktorých Vianoc?
bojim sa toho, aby to nebolo ako pise
@titulienka , aj na FB pisali, ze takto to babka nechcela, ze toto nie je uplne vyhra
to nič...to nič, len nech už vystupujú z lietadla na Slovensku
ja zase nechapem preco musia chodit do anglickej skoly, ved su to slovaci, ta sa im nemusi uchovavat nejaka "anglicka identita" ??? vsak ked maju zit na Slovensku, nech sa doucia slovencinu v slovenskej skolke a o 2 roky sup sup do slovenskej skoly ako je u bnas zvykom ..na 6 rokov.
bude ako bude, v tomto stadiu to nezmenime....musime cakat na oficialne info, zbytocne si tu domyslame a vymyslame 😉
podla mna je to len zbytocnee natahovanie casu , ved ak uz deti budu na SK budu sa riadit nasou ochranou a nasimi zakonmi ....je to naozaj len o fraske, ziadny datum, ziadny cas ....deti ostavaju v nahradnej rodine do doby kym Slovensko nepredlozi potrebne podklady....len aby sa nestalo nieco take , ze kym sa tie podklady prednesu tak nahradna uzastna matka bude aj s chlapcami za horami za dolami 😠 😠 😠 ....ak uz povedali verdikt , ze pojdu s babkou na SK tak ich aj mali do doby kym sa to neuzavrie nechat s babkou a nie nahradnej rodine .....cele je to zaujimaveeee a vobec s toho nemam dobry pocit ☹ ☹
@titulienka Suhlasim, tiez nemam pocit, ze je vyhrane... Matka aj babka odisli od sudu bez deti... Uz ich mali dostat k sebe... Vsak v UK si ich snad vedia ustrazit...
presne tak ...a teraz som sa docittala , ze pani Eleonora ak sa nevrati v kratkej dobe na SK tak pride o pracu ...no a dalsi dovod SS na predlozenie noveho navrhu.....babka nebude schopna postarat sa o chlapcov .....toto nieje ani zdaleka vyhrateee zial ☹
Dárius Haraksin TV JOJ
Viem, co si vsetci zelate, ale ostanme pokorni. Siria sa tu hrozne dezinformacie. Prosim, upokojme sa, nikomu to nepomoze. Treba este CAKAT. Je mi luto, ale naozej CAKAT. Do vecera snad budeme mudrejsi. Drzte palce, priatelia.
Eleonóre by mali všetci tí zmrdi, čo to tak posrali, dať také odškodné, že by mohla byť s chlapcami aj s mamou a ideálne aj s ich tatom ešte tri roky doma, aby si nahradili, o čo kvôli nim prišli!
@eaka Len pre info: pani Eleonóra nemá žiadny nárok na odškodné, viem že to myslíš dobre, ale nedegraduj sa nepremyslenými úvahami, nárok má akurát pani Ivana, možno jej manžel a deti. Verím, že pomoc bude dotiahnutá do konca.
juuj, panbozko,aby ta sprava bola pravda, nech uz deti su domenka s babkou coskoro a ss nech sa nestara co bude robit slovenska strana,ani slovenska strana sa moc nemohla starat... 😠
A kto sa ma vyjadrit, ci su tie podmienky pre vydanie chlapcov na SK splnene? Zase sud? Ci - este horsie - SS?
@zeleny_cajik možno naša sociálka..
@zuzana581 to asi nie...
@zuzana581
@zeleny_cajik SS 🤐
Myslime pozitívne.. no a čo že si určili podmienky.. no nech chodia deti do anglickej škôlky, veď to nie je problém.. Uvedomme si, že tie deti žili 2 roky v anglickej rodine.. ja chápem, že sudca by išiel sám proti sebe, ale hlavne proti tým chlapcom, keby povolil aby ich okamžite posadili na lietadlo a poslali na Slovensko.. Jasné, keď ich brali od Ivany, tak sa tiež nikto nepýtal, či z toho budú mať traumu, alebo nie, ale teraz ich už stresovať nikto nemusí.. Za prvé, ešte ten verdikt nie je oficiálny, kedže nám ho nikto nepotvrdil a za druhé, deti dostane babka Norika.. tak sa zameriavajme len na to a posielajme tú správnu energiu v ich prospech, nie nejaké katastrofické scenáre.. Už bude len dobre.. CHlapci budú tam, kde majú byť, pri babke.. Musíme veriť..
Eva Hrdličková Rasto Kolesar
neoficialna SMS od ucastnicky sudu: - Rozhodli deti idu k straej mame, ale este nemaju datum, svk musi predlozit celu strukturu ochrany a starostlivosti do buducna Nikto nevie ani dna ni hodiny pred Vianocami...
Alpine Prime chceli sme vsak, aby sa vratili do 3dni na Slovensko :(:(:( babicke hrozi, ze pride o pracu a tak budu mat SS dalsie eso v rukave... pretoze bude nesposobila starat sa o deti...
Pred 19 minútami · Páči sa mi to · 2..
Alpine Prime ale nevzdavame sa, stale drzime spolu, vsak? mnohi neznami s obrovskou tuzbou zabojovat za tieto nevinne deticky... zomkneme sa este viac a budu o tom pocut vsade! dolozia sa podklady a opat trvame na tom istom. Ak adaptacny proces, tak jedine na Slovensku!
Pred 18 minútami · Páči sa mi to · 5..
Alpine Prime ano, ano sud chce zverit deti do nahradnej starostlivosti babicke.
lenzze Social Services trvaju na tom, ze musia prejst procesom adaptacie... aby si zvykli na babicku a na to, ze pojdu do cudzej krajiny - to ako slovensko
lenze toto je buda. SS tvrdia sice, ze potom pojdu domov, lenze to tvrdili uz 3x a nakoniec vytiahli nezmyselne dovody, preco este nie...
a tiez cely ten proces mal byt posudzovany a vyhodnocovany. cize stale stale bude musiet byt nejaky posudzovatel s nimi. vo dne v noci.. lenze babicka nehovori po anglicky. bude s nimi teda aj prekladatel??
tiez vystava problem s byvanim a kopec dalsich, ktore babicka specifikuje v tom liste, ktory odznel na utorkovom proteste v BA
a potom tiez kde a za co budu platit? SS doteraz nikdy neplatila poriadne. babka ma viac vydavkov ako prijmov. kde je zaruka, ze teraz budu platit nacas a celu sumu, ktora bola dohodnuta?
no,ale ako rychlo a hlavne ci slovenska strana pochopi ,co treba predlozit..bohvie kolko to bude nasim uradnikom trvat☹ apropo, ako mozu predlozit cely plan, ked deti este nemozu byt prihlasene do skoly,kedze nie su na Sk..ci to len teoreticky?
@zuzana581 ta anglicka skolka je najmensi problem... 😕
Zuzana Bošeľová Ja som tam bola, mala som veľmi dobrý pocit zo sudcov, ale znova naša Slovenska strana nepredložila konkrétne detaily ako to bude prebiehať na Slovensku, len všeobecné informácie, ako napriklad že chlapci pôjdu do školy, lekárska starostlivosť, atď ale nie to očakával sudca: konkrétne detaily, mená, inštitúcie atď. To čo by očakával kazdý v takej situácii.

Konečne.