icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

gabkostanka
18. nov 2012

@sendy182 to som aj ja rozmyslala, ze tlmocnik tam je urcite aspon pre babku, ved ona nevie po anglicky...

biancaneve
18. nov 2012

cisárová pred tým ako sa dostala do aktuálnej pracovnej pozície robila advokátku a prevažná časť jej káuz sa týkala práve rodinného práva s medzinárodným prvkom, nechápem ako je to možné, že teraz postupuje týmto spôsobom, v tom čase by bola určite vo všetkých sporoch neúspešná týmto spôsobom. Aj keď pravdu povediac neviem ako skončili všetky jej spory, ktoré boli medializované. Koniec pozná už len ona. Sama robím v štátnej správe ale takýmto spôsobom by som tam už dávno nebola...myslite si čo chcete, že úradníci sú všetci z jedného cesta ale asi záleží aj na tom, akú zodpovednosť z nesplnených úloh vynesú ich nadriadení. A o tomto je myslím tento príbeh...

daajen
18. nov 2012

@znamia ja som práve nad tým veľmi rozmýšľala, vždy som tak trochu závidela ženám čo žijú v Uk a inde vo svete, že majú lepší život viac peňazí a podobne, tu sa žije ťažko, ale to som ešte nevedela toto všetko čo dnes viem, teraz by som tam nešla ani na dovolenku a to som si pozrela ešte toto video a už fakt ničomu nechápem už ani nevládzem chápať

https://www.youtube.com/watch?v=sk5hNzNIBYI
dijuri
18. nov 2012

kocky prosim mozte si skusit prehrat spravy stv zo 16.11? mne to nejde

zuzana581
autor
18. nov 2012

@dijuri nejdú nikomu.. Žeby zaúradoval zákaz medializácie??

monnaa
18. nov 2012

dievčatá, zajtra sa znova niečo deje v UK ?

monnaa
18. nov 2012

@dijuri - ani mne to nejde :(....

dijuri
18. nov 2012

zuzk,ved pozeram,ze predosle dni idu,jasne ze zauradoval.stv jedina mala rozhovor s cisarovou,nechapem,ako si to mohla dovolit aj ona dat rozhovor,len ublizili ivane.tot moj nazor

daajen
18. nov 2012

@luk25 ježiši tak toto ak sa niekomu zdá v pohode tak ja už neviem

dijuri
18. nov 2012

prachy,ked vydaju deti,pridu o velke prachy,tak nasi budu platit a deti vydaju.uplatkarstvo jednoznacne a este si myslim a to uz dlho,ze podplacaju cisarovu,aby robola chyby a jednou z tych chyb je ze nepredlozila potrebne dokumenty ktore mala davno pri sebe,ved ona tej rodine nechce vobec pomoct,je to ocividné.kazdy je tam na silu.ja neviem ako skonci ivanka s detmi,no pomaly a isto stracam aj vieru uz

natas4
18. nov 2012

najnovsi clanok CHRISTOPHERA BOOKERA - preklad

Slováci víťazia nad únoscami detíCelý minulý týždeň som čakal ako na ihlách na verdikt odvolacieho súdu v prípade detí, ktorý bol taký podlý ako ostatné prípady, o ktorých som ako reportér doteraz informoval. Prípad sa dostal na odvolací súd len vďaka zásahu slovenskej strany, ktorá vyjadrila svoje znepokojenie nad tým, ako veľa slovenských detí bolo zabavených britskými sociálnymi pracovníkmi "bez žiadneho rozumného dôvodu".Tento otrasný príbeh začal pred dvoma rokmi, keď boli dvaja mladí chlapci násilne odtrhnutí od ich slovenských rodičov, ktorí pracovali niekoľko rokov v Anglicku. Dôvody pre ich odtrhnutie sa mohli rýchlo ukázať ako úplne bezpredmetné, keby bolo povolené na súde spochybniť fotografický dôkaz. Ale aj napriek tomu v jednej chvíli sa zdalo, že v prípade, ktorý zahŕňal desiatky právnikov, sociálnych pracovníkov, "expertov" a oficiálnych opatrovateľov, deti budú odovzdané späť do starostlivosti svojej babičky na Slovensko. Ale mestský úrad bol rozhodnutý deti si udržať a presvedčil iného sudcu, aby rozhodol, že deti majú ísť na adopciu.Prípad vyvolal obrovský rozruch na Slovensku, s televíznym prenosom a demonštráciami v uliciach. Pred deviatimi dňami, vďaka zapojeniu slovenskej strany a poslanca Johna Hemming, odvolací súd rozhodol, že chlapci by mali byť odovzdaní svojej babičke. Sudca Thorpe povedal rodine "vyhrali ste", a požiadal každého, aby predchádzajúci utorok prišli podať správu o opatreniach prijatých na odovzdanie detí. Ale napriek tomu sa miestny úrad odmietol vzdať, najal si kráľovského advokáta, aby cez víkend pracoval na prípade tak, aby chlapci ostali v Anglicku. Opäť sa pojednávanie muselo odročiť.Napokon, v piatok, dvaja sudcovia potvrdili, že deti by mali byť vrátené. Ale tretia sudkyňa uviedla, že mestský úrad by mal mať možnosť minúť tisíce libier naviac kvoli odvolaniu sa na Najvyšší súd (pozn. prekl. - odvolania su v britanii spoplatnene). Ak a kedy sa tieto deti nakoniec dostanú na Slovensko - o tomto príbehu budem s radosťou informovať v plnom rozsahu, pretože odhaľuje toľko o tom, ako presne za svojou samo-ochrannou clonou utajovania, náš systém "ochrany detí" príliš často skutočne funguje. -Christopher Booker-

natas4
18. nov 2012

Paul Manning, 17.11.2012 Pre všetkých mojich dobrých priateľov na Slovensku.

Pokúsil som sa medzi vás všetkých rozšíriť najnovší článok od môjho dobrého priateľa Christophera Bookera, ktorý bol uverejnený v The Telegraph v UK. Všimnite si, že sa tam píše o tom, že diabol menom SS stále nie je pripravený sa vzdať v jeho snahách odobratia Ivaniných dvoch malých chlapcov a asi sa odvolá na Najvyšší súd. Viem o zámeroch SS a o tom, ako musia zvíťaziť vo všetkých prípadoch. Pre nich to už vôbec nie je o deťoch, ale o nich, aby sa ukázali, že sú čistí a aby reprezentovali seba v dobrom svetle. Ale ako my všetci vieme, žijú v tme a zneužívajú svoju moc , aby páchali to, čo sa im zapáči na nevinných rodinách.Ľudia na Slovensku, toto nie je čas na to, aby ste vzdali svoj boj, toto nie je čas, aby ste sedeli a relaxovali. Hoci Ivana a jej matka vyhrali boj, uisťujem vás, že cieľ je ešte veľmi ďaleko. Musíte zostať ostražití a pripravení, protestovať tak veľmi, ako sa dá. Sociálka je schopná zrady a nedá sa im dôverovať. Musíte si uvedomiť, že musíme naďalej pokračovať v boji pokiaľ sa títo dvaja chlapci nevrátia domov. Je to ešte ďaleká cesta a vyzývam vás všetkých naďalej protestovať proti „mojej vláde“

kvietocek7
18. nov 2012

@dijuri no stv je s archivami velmi biedna takze najskor az zajtra to tam daju a bude sa to dat prehrat,tak zas pockat do zajtra 😒

kvietocek7
18. nov 2012

@natas4 to je uz fakt mocensky boj, lebo nad slnko jasne je ze ony si nechcu chybu priznat a ked by aj takurobili co v najmensej miere tak to hned profesionalne zametu pod koberec -stylom ''my nic my muzikanti'' a to je ten odpor co vsetkych dviha zo stoliciek.Cele je to o tom ze rozsudok musi byt pravoplatny s nezvratnym odvolanim sa -inac sa ten zacarovany kruh sa roztoci opat. A to zas bude na dlhe lakte na dlhe trate hoci vitaz je znamy ....

dijuri
18. nov 2012

pozrela som si to v archive na tv doma,mame orange ffibertv :D

dijuri
18. nov 2012

len pokial je ozaj zakaz medializacie a vynasanie informacii,tak p.Cisarova si nadherne zavarila a STV velmi ublizila rodine Boorovych

monnaa
18. nov 2012

@dijuri - žeby to bol zámer pani Cisárovej, schválne ublížiť medializáciou, no všetko je možné , uf.. ☹

zuzana581
autor
18. nov 2012

@dijuri ani nemyslím, že stv si zavarila, skôr si myslím, že Cisárova tým môže ublížiť Ivane, aj keď ja som to pochopila tak, že zákaz medializácie platí na reportérov a média.. nie na účastníkov konania..

jankali
18. nov 2012

@monnaa no - skontaktovala si sa? ja by som sa aj, ale som s malým sama teraz, tak by som nemohla ledieť do Londona, keby ma pozval🙂

kvietocek7
18. nov 2012

@dijuri ku vsetkej ucte k p.Cisarovej -z mojho dojmu v jej pritomnosti nevie-nechce vyrazit do utoku, je to strasne ak v priamej reci ktoru by mala pouzivat - je relativna 😠 😒
ak ste ju videli v prvejdiskusnej relacii tak vyzerala velmi zanietena, aj tak na mnohych posobila, ale po tychto dnoch mi pride velice ale ze velice pasivna 😒 😖 a to nikomu nepomaha....

jankali
18. nov 2012

@monnaa ale vážne - nápad to bol pekný. Mne sa to nezdá nereálne, aby tam pán premiér alebo niekto, ako si písala, išiel (alebo to niekto iný písal, veď to jej jedno). Druhá vec sú tie veci, že nie je naša strana dosť priptavená, či dokonca by mohla škodiť - odtiaľto sa to asi nedá poriadne posúdiť, ale je to véééľmi blbé, zvlášť, keď sa nehrá o fazuľky. Hm.

jankali
18. nov 2012

@kvietocek7 možno je unavená.

luk25
18. nov 2012

Neviem ako funguje pravny system v uk ale nedalo by sa aby podali už teraz boorovci stažnost, ci zazalovat SS, alebo Britaniu na europskom sude v strasburgu?a potom sa SS bude musiet vzdat deti nakolko si myslim že až take paky nemaju aby europsky sud rozhodol v prospech ss, kedže tam bolo porusených vela práv ci už deti, ci rodiny??????

kadri
18. nov 2012

ak robi ss taketo svinstva, nemyslite, ze sa mozu ludom, ktori sa zucastnuju na procese, vyhrazat? oni totiz nesmu prehrat, urobia vsetko. rodina deti nema co stratit, ale ti dalsi ano. aj ked ludia z ambasady vyzeraju skor, ze v tom maju prsty 😒

sirinka
18. nov 2012

@kvietocek7 vobec by som nebola prekvapena, keby ju cimsi drzali drzali v sachu.

opica89
18. nov 2012

od ucastnika piatkoveho sudu v Londyne skopírové, aby ste vedeli:

Bol som osobne na sudnom zasadnuti a vsetko to, co pise SME je ,,NEZMYSEL !'' Pretoze sud este rozsudok vobec nevyslovil a ani nezverejnil - ten bude zucastnenym stranam zaslany mailom. Dobre citate - MAILOM! a na pojednavani ani nebol VYNESENY ! Anglicka rodina, ktoru zastupovali 5 advokati + dalsi cca 10, tvoriaci tim, sa hned po skonceni vyjadrili, ze sa odvolaju a budu ziadat, aby sa cely proces od zaciatku opakoval. Ak sa to stane, dalsich XY rokov v ********
Co sa dialo v sale: Hned na zaciatku, protistrana vzniesla namietku, ze pred budovou protestuju matky s detmi a cakaju televizne staby. Pojednavanie bolo 2-krat prerusene. 1.krat sla porota pozriet fim - Bez chlapcov neodidem, ktory natocila TV JOJ. Pocas pojednavania sa opat ukazalo, ze slovenska strana pripad podcenila, lebo doklady, ktore mala sudu predlozit v utorok poobede, nepredlozila ani pred pojednavanim v piatok. Predsednicka Centra... ,,ICH ZABUDLA...'' asi na hotelovej izbe. Vela dokladov, ktore sud pozadoval, mala babka chlapcov - p.Eleonora, ale sud trval na dokladoch predlozenych Slovenskou vladou, ktoru zastupovala riaditelka Centra pre medzinarodnopravnu ochranu deti a mladeze Ministerstva prace a socialnych veci p. Cisarova . V zavere sud zopakoval, ze slovenska strana nepredlozila doklady, ktore by vniesli do pripadu uplne jasno : Kedy je Slovensko schopne previest chlapcov spat a akym sposobom, ci je Slovensko schopne detom zabezpecit lekarsku starostlivo st, zabezpecit lieky, zabezpecit skolku -vzdelanie v anglictine, aby ich prechod bol plynuly, ci je slovenska strana schopna zabezpecit psychologa, pediatra, zdravotnicky personal pocas prevozu, mena a adresy ludi -ktori sa budu starat o deti, adresu skolky... Vsetko toto malo byt predlozene po utornajsom pojednavani. Co myslite -BOLO? Samozrejme ze nie a preto sud trva na tom, ze prevoz sa nebude moct uskutocnit skor, ako nebudu dorucene a OVERENE tieto poziadavky sudu.
Vsetci traja clenovia sa k pripadu v zaverecnej reci vyjadrili, dvaja boli za, aby sa chlapci do Vianoc dostali na Slovensko k babke, - p. Eleonore, tretia sudkyna nepovedala ani nie, ani ano, ze to treba riadne zvazit
Pritom stacilo dnes uplne malicko a mohol byt uz na pojednavani vyrieknuty konecny verdikt. V sudnej sieni sedel Velvyslanec Slovenska v UK - prist k obhajcovi a tlmocit, ze on ako zastupca Slovenska GARANTUJE, ze vsetky poziadavky sudu budu splnene na 100 % . Myslite, ze to spravil? NIE ! A pritom stacilo tak velmi malo - CHCIET pomoct a UKONCIT trapenie deti a rodiny.
Tak to mozeme zhrnut :
Michal Jurci z tlacoveho odboru Ministerstva prace, socialnych veci a rodiny, agenture SITA povedal nieco, co VOBEC NEEXISTUJE. Ze sud rozhodol a ze deti Ivany Boorovej sa do Vianoc dostanu na Slovensko !
Vsetci, co sme boli v sale, vsetci, co boli pred budovou Kralovskeho najvyssieho sudu v Londyne, vsetci, co to sledovali cez telemost na celom svete si to prajeme. Teraz je to uz len a len v rukach slovenskych uradnikov, ako to zvladnu.
Ja osobne to ruzovo nevidim, aj ked by som sa v tomto pripade velmi mylil.
Odkaz pre Ministra Lajcaka a Rychtera - to, co predvadzaju Vasi zamestnaci pri rieseni tohto pripadu VOBEC nenasvedcuje, ze by ste mali ZAUJEM ho co najskor dotiahnut do uspesneho konca, aby bola cela rodina spolu.
Teraz mozete na mna podat trestne oznamenie, za porusenie informacneho embarga o pripade !
Doplnil som len to, co akosi profesionalnym novinarom uslo pozornosti a verejmost by o tom, ako pracuju pre nas Slovakov v zahranici plateni statni zamestnanci, mala vediet.
Anglicke urady odobrali rodicom deti,Anglicke urady odobrali rodicom deti, ktore maju SLOVENSKE STATNE OBCIANSTVO.
Anglicky sud poziadal slovensku stranu vo februari tohto roku - pred 10 mesiacmi, ano, dobre citate, pred DESIATIMI mesiacmi, aby bol pre tento pripad vycleneny - urceny slovensky sudca, ktory by sa zucastnoval pojednavani a pomohol k rychlejsiemu ukoncenia pripade. Do dnesneho dna 16.11.2012 slovenska strana tohto sudcu NEZABEZPECILA !
Pritom na kazdom mieste sa docitame, ako intenzivne vsetci pracuju na uspesnom vyrieseni tohto pripadu a az ked ste osobne na pojednavani, pridete k poznaniu, ze pre uspesne ukoncenie sa vobec NIC NEROBI.
A koho doteraz nedorazilo, tak toto VAS dorazi na 1 000 %.
Za posledne 3 roky bolo v UK adoptovanych - zobratych 120 deti obcanov Slovenska a Velvyslanectvo v Londyne riesi momentalne dalsich 80 pripadov odobratia SS. Vsetko pod dohladom Konzulky Chudej a Velvyslanca Walachovskeho a Centra pre medzinarodnopravnu ochranu deti a mladeze Ministerstva prace a socialnych veci !
Zacinate KONECNE CHAPAT, preco nechcu Ivane, babke Eleonore , Martinkovi a Samkovi POMOCT ?
Pan Minister Lajcak, KEDY zacnete konecne CISTIT ten CHLIEV v Londyne? Vam este socialka v KOSOVE deti NEODOBRALA ?
Co tak nastudovat si Deklaraciu - Dohovor o pravach dietata

ladydianuska
18. nov 2012

No aj mna by zaujimalo, ci stv zamerne stiahla z archivu Spravy z piatka.

zuzana581
autor
18. nov 2012

@ladydianuska jasné že ich stiahli zámerne.. veď správy zo 17.teho tam sú..

babajaga
18. nov 2012

ra Matasovska

okopirovane od jednej prispeivatelky: Hana Bartova VYZVA pre vsetkych prosimvas ja uz tu placem a neviem ako dalej,zila som v uk a prezila to co ivana,robili s mojim dietatom strasne veci a nemozem to tu napisat,dostali sme sa domov ale na tu hrozu nemozme zabudnut.Robila ss na mna taky natlak,bola som na niekolkych vysluchoc ss,to sa neda opisat,dieta mi prevazali z nemocnice do nemocnice dva tyzdne a dodnes neviem co s nou robili a ano ono si nic nepameta,rozumiete NEPAMETA hoci to uz nebolo male dieta,dala som podnety na policiu v uk a poslala staznosti po celom anglicku,Nebudem tu pisat celu historiu..je dolezite aby ste pochopili ze SS je ZUMPA a ak ivana pripad vyhra ta ZUMPA sa otvori a to oni nechcu dopustit.Je to mega obchod s detmi a robia svinstva,je to prepojene s NHC aj policiou ale urcize nie vsetci policajti alekari su v tom namoceni,su aj ti co proti tomu tam bojuju.TYM TREBA POMOCt.EVA vam to tu napisala jasne a pochopili to LUDOVIT,KATARINA,PAUL,ZUZANA?JULIET,MONIKA,VIERKA?EVA,svedectva nasich ludi zo sudu su pravdive a dost riskuju ked ich zverejnuju.Sustredme sa na podsatne a to treba sa ZJEDNOTIT na nejakej spolocnej pode vsetci co sa neboja.Bojim sa aj o nasich dvoch reporterov,treba ich drzat a vydrzat.Ak som spravnee pochopila odkaz posledny od pana haraksina tak to vyzera nadejne ak sa bude konat RYCHLO a nedostane ss cas na protikroky.BOZE daj aby to stihli.SS chce dostat babicku,Babicka nesmie stratit pracu,tu nejde len o peniaze,pracu si musi udrzat takze PROSIM ZAMESTNAVATELA pani Noriky o trpezlivost naklady mu moze nadacia preplatit,pokracjem v dal.komente

Páči sa mi to · · Pred 2 hodinami

11 ľuďom sa to páči..

Zobraziť všetkých 9 komentárov..

Ivanka Spokojna Ja tiez viem o co ide. Teda si to myslim a mysli si to vela ludi. Toto je realita.

Pred 38 minútami cez mobil · Páči sa mi to · 2..

Ivanka Spokojna Uz jednou Ivane slubili, ze ked ocerni manzela, deti jej vratia. A nestalo sa.
Teraz nechcu, aby novinari informovali. A ked nebudu informovat pry vse dobre dopadne.
Uz jednou tu bol slub. Im netreba verit. Oni robia vo svoj prospech. Tutlat. Oni si vazne myslia, ze sme stado idiotov co nema inteligenciu.

Pred 34 minútami cez mobil · Páči sa mi to · 5..