Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
@zeleny_cajik teda....no, som zvedavá, čo budú referovať a hlavne...nech už decká behajú po Slovensku, potom sa bude dať vydýchnuť.
od ucastnika piatkoveho sudu v Londyne skopírové, aby ste vedeli:
Bol som osobne na sudnom zasadnuti a vsetko to, co pise SME je ,,NEZMYSEL !'' Pretoze sud este rozsudok vobec nevyslovil a ani nezverejnil - ten bude zucastnenym stranam zaslany mailom. Dobre citate - MAILOM! a na pojednavani ani nebol VYNESENY ! Anglicka rodina, ktoru zastupovali 5 advokati + dalsi cca 10, tvoriaci tim, sa hned po skonceni vyjadrili, ze sa odvolaju a budu ziadat, aby sa cely proces od zaciatku opakoval. Ak sa to stane, dalsich XY rokov v ********
Co sa dialo v sale: Hned na zaciatku, protistrana vzniesla namietku, ze pred budovou protestuju matky s detmi a cakaju televizne staby. Pojednavanie bolo 2-krat prerusene. 1.krat sla porota pozriet fim - Bez chlapcov neodidem, ktory natocila TV JOJ. Pocas pojednavania sa opat ukazalo, ze slovenska strana pripad podcenila, lebo doklady, ktore mala sudu predlozit v utorok poobede, nepredlozila ani pred pojednavanim v piatok. Predsednicka Centra... ,,ICH ZABUDLA...'' asi na hotelovej izbe. Vela dokladov, ktore sud pozadoval, mala babka chlapcov - p.Eleonora, ale sud trval na dokladoch predlozenych Slovenskou vladou, ktoru zastupovala riaditelka Centra pre medzinarodnopravnu ochranu deti a mladeze Ministerstva prace a socialnych veci p. Cisarova . V zavere sud zopakoval, ze slovenska strana nepredlozila doklady, ktore by vniesli do pripadu uplne jasno : Kedy je Slovensko schopne previest chlapcov spat a akym sposobom, ci je Slovensko schopne detom zabezpecit lekarsku starostlivost, zabezpecit lieky, zabezpecit skolku -vzdelanie v anglictine, aby ich prechod bol plynuly, ci je slovenska strana schopna zabezpecit psychologa, pediatra, zdravotnicky personal pocas prevozu, mena a adresy ludi -ktori sa budu starat o deti, adresu skolky... Vsetko toto malo byt predlozene po utornajsom pojednavani. Co myslite -BOLO? Samozrejme ze nie a preto sud trva na tom, ze prevoz sa nebude moct uskutocnit skor, ako nebudu dorucene a OVERENE tieto poziadavky sudu.
Vsetci traja clenovia sa k pripadu v zaverecnej reci vyjadrili, dvaja boli za, aby sa chlapci do Vianoc dostali na Slovensko k babke, - p. Eleonore, tretia sudkyna nepovedala ani nie, ani ano, ze to treba riadne zvazit
Pritom stacilo dnes uplne malicko a mohol byt uz na pojednavani vyrieknuty konecny verdikt. V sudnej sieni sedel Velvyslanec Slovenska v UK - prist k obhajcovi a tlmocit, ze on ako zastupca Slovenska GARANTUJE, ze vsetky poziadavky sudu budu splnene na 100 % . Myslite, ze to spravil? NIE ! A pritom stacilo tak velmi malo - CHCIET pomoct a UKONCIT trapenie deti a rodiny.
Tak to mozeme zhrnut :
Michal Jurci z tlacoveho odboru Ministerstva prace, socialnych veci a rodiny, agenture SITA povedal nieco, co VOBEC NEEXISTUJE. Ze sud rozhodol a ze deti Ivany Boorovej sa do Vianoc dostanu na Slovensko !
Vsetci, co sme boli v sale, vsetci, co boli pred budovou Kralovskeho najvyssieho sudu v Londyne, vsetci, co to sledovali cez telemost na celom svete si to prajeme. Teraz je to uz len a len v rukach slovenskych uradnikov, ako to zvladnu.
Ja osobne to ruzovo nevidim, aj ked by som sa v tomto pripade velmi mylil.
Odkaz pre Ministra Lajcaka a Rychtera - to, co predvadzaju Vasi zamestnaci pri rieseni tohto pripadu VOBEC nenasvedcuje, ze by ste mali ZAUJEM ho co najskor dotiahnut do uspesneho konca, aby bola cela rodina spolu.
Teraz mozete na mna podat trestne oznamenie, za porusenie informacneho embarga o pripade !
Doplnil som len to, co akosi profesionalnym novinarom uslo pozornosti a verejmost by o tom, ako pracuju pre nas Slovakov v zahranici plateni statni zamestnanci, mala vediet.
Anglicke urady odobrali rodicom deti,Anglicke urady odobrali rodicom deti, ktore maju SLOVENSKE STATNE OBCIANSTVO.
Anglicky sud poziadal slovensku stranu vo februari tohto roku - pred 10 mesiacmi, ano, dobre citate, pred DESIATIMI mesiacmi, aby bol pre tento pripad vycleneny - urceny slovensky sudca, ktory by sa zucastnoval pojednavani a pomohol k rychlejsiemu ukoncenia pripade. Do dnesneho dna 16.11.2012 slovenska strana tohto sudcu NEZABEZPECILA !
Pritom na kazdom mieste sa docitame, ako intenzivne vsetci pracuju na uspesnom vyrieseni tohto pripadu a az ked ste osobne na pojednavani, pridete k poznaniu, ze pre uspesne ukoncenie sa vobec NIC NEROBI.
A koho doteraz nedorazilo, tak toto VAS dorazi na 1 000 %.
Za posledne 3 roky bolo v UK adoptovanych - zobratych 120 deti obcanov Slovenska a Velvyslanectvo v Londyne riesi momentalne dalsich 80 pripadov odobratia SS. Vsetko pod dohladom Konzulky Chudej a Velvyslanca Walachovskeho a Centra pre medzinarodnopravnu ochranu deti a mladeze Ministerstva prace a socialnych veci !
Zacinate KONECNE CHAPAT, preco nechcu Ivane, babke Eleonore , Martinkovi a Samkovi POMOCT ?
Pan Minister Lajcak, KEDY zacnete konecne CISTIT ten CHLIEV v Londyne? Vam este socialka v KOSOVE deti NEODOBRALA ?
Co tak nastudovat si Deklaraciu - Dohovor o pravach dietata http://www.unicef.sk/sk/prava-...
http://www.sme.sk/diskusie/dpl...
niet co dodat....
*****************************************************************************************************************************************
Dárius Haraksin TV JOJ
Ozyvame sa az teraz, lebo... To je jedno uz. Chcem vam podakovat, ze nam drzite palce a ze nam mnohi verite. Uz davno sme hovorili, ze ANO, deti pridu na Slovensko. Len to treba doladit. Kym nemame rozsudok a hlavne deti, netesme sa. Ked to cas dovoli, povieme vam vsetko (kto nezazil, neuveri, ale my sme zazili). Pozdravujeme media, ktore sa v Bratislave predbehuju, kto skor napise tu "novinku", ze deti pridu domov. Zatial co my sedime v sudnej sieni. Napriek zakazu, ktory respektujeme, aby sme neohrozili navrat deti. A tymto pozdravujeme aj nase deti.
****************************************************************************************************************************************************
skopirovala som z facebooku....mne sa to nezda cele....tej romskej rodine deti vratili adoviezli na slovensko hned..a tu natahuju ako....2 roky...vsak by som si to hodila postihnut to mna...cele je to jeden velky bordel,spinava politika
tiež som to práve čítala ☹
Viera Matasovska
okopirovany prispevok: Lajcak opat prihrieva polievocku - spravime vsetko, aby sa deti dostali domov. Nerobia vobec nic. Na sude opat chybali doklady, ktre mali sudu predlozit slovenske urady. P.Eleonora ich mala, len sud pozadoval zaruky statu, co nebolo. Stacilo, keby velvyslanec, ktory tam bol, zdvihol RITKU, siel k obhajcovi a povedal:
Ja som SLOVENSKO!
Ja ako ambasador Slovenska - tu tred sudom prehlasuje, ze pre deti bude najlepsie postarane, ako je mozne. Sme pre dseti schopny zabezpecit dopravu na Slovensko do 24 hodin vladnym specialom, lekarsku starostlivost na majvyssej urovni, psychiatricku, psychologicku starostlivost, vychovu v skolke s anglickym vyucujucim a byvanie v biologickej rodine.
Stacilo uplne malo. C H C I E T!
A to zastupcovia Slovenska na sude ani dnes NESPRAVILI!
Od februara nie je Slovensko schopne zabezpecit slovenskeho pravnika, ktory by bol pritomny na sude a zastupoval Slovensko - 10 mesiacov.Co to je, len 10 mesiacov! Ministerskym uradnikom deti neodobrali.
Tipnite si asi PRE CO?
Reply · 14 · Unlike · Follow Post · 4 hours ago
Andrea Banovska
este by som chcela doplnit, ze pan velvyslanec, ktory tam sedel na zadku, cely cas pozeral fotky a pocasie na svojom tablete. viem to z prvej ruky, kamaratka za nim sedela na dnesnom sude. ☹((
Páči sa mi to · ·
tak vidite,co sa deje....citam na facebooku,rozum mi zostava stat
@babajaga
Presne toto jsem tusila i napsala v soukromce..ze SK nebude schopno dodat potrebny material..
Ani v mem pripade CZ ambasada nebyla schopna domluvy...neznaji zakladni pravidla ani zakony o MEZINARODNICH dohodach a nespolupracuji... 😠 😠 😠
nedodrzuji terminy a umluvy...a casmplyne..jako v nasem pripade..uplynulo 17 let odpodani zadosti o osvojeni ditete...a NIKDO nebyl schopen se behem 17ti let soustredit na dite, ktere ROSTLO a stacilo tak malo.."potvrdit souhlas o osvojeni a tudiz povolit zmenu prijmeni"..
A PRAVE Slovanske prijmeni se v pubertalnim veku stalo jednim z tercu sikany ...a nasledovala bezmoc ditete se vyrovnat s tim, ze cela jeho rodina se jmenuje jinak..tato zdanlive banalni skutecnost nechala i psychicke nasledky... 😎 😖
Inak akoze ak je toto pravda tak ja sa absolutne nedivim ze tie deti su 2 roky v britanii 😠 Toto snad ani nemoze byt pravda 😠 Ved do prdele,toto uz mali mat davno pripravene!Este pred tym nez na ten sud vobec isli! Takze sud sa bude tahat jak sopel bohvie dokedy...A uz vobec ma neprekvapi,ze tie veci co sud po nich chce nebudu schopni dodat a sudca sa nasere a prijme odvolanie adopt.matky aby sa cely proces od zaciatku opakoval 😠 😠 Tak ja uz neviem,ale bud fakt slovensko nechce aby sa tie deti vratili domov alebo su fakt tak neschopni a tym padom tam nemaju co robit lebo to len pos.eraju!!!
po vcerajsich oznamoch som bola natesena ze sa to uz konecne uspesne vyriesi a podnesnych novych komentaroch mi je z toho vsetkeho na 😝 😅 😅 . to lebo su to cudzie deti tak sa ti co zastupuju svk o nic nechcu poriadne starat. alebo uz maju niekde $ na ucte ze proces neprebehne s uspesnym koncom.
no a teraz čo ? čakáme zase na pondelok? je vtedy ďalšie pojednávanie, alebo ??? Som z toho akási zmetená ....
ešte ma napadlo, že keby na samé pojednávanie prišiel niekto fakt významný od nás, napr. sám minister zahr. vecí, alebo Ficko / veď je právnik 😕 /, a zaručil by sa za v mene SR, že chlapci sa tu buú mať super, veď Fico je populista, týmto ťahom by mnohým stúpol,no ale či sa to dá ??
Hlavne to, prosím, nevzdávajme a zúčastnite sa petície... Ďakujem v mene p. Ivany a jej detí..
KOPIROVANE Z FB
prosim vas pekne verte nasim dvom reporterom a ak chcete pochybovat tak mate priestor,nasi kompetentni tam na ostrove sodor podrazaju nohy starej mame priamo na sude svojou neciinostou a zabudlivostou,ja som nasej pravnicke z centra dlho verila a dakovala jej ale spametala som sa rychlo...ked si adoptivna matka moze dovolit 5 pravnikov a dalsich 10 v pozadi tak je jasne ze ich neplati s celozivotnych uspor,vyriesenim pripadu v prospech deti by sa otvorila jedna velka zumpa ostrovu sodor,preto ta horuckovita aktivita ss a moj nazor je ze si tu NECINNOST nasich kupili
sudcovia su na strane deti a aj pravdy moj nazor,kedze napriek vsetkej necinnosti a zabudlivosti nasich stale podporuju navrat deti,,ss je monstrum a v tejto kauze bojuje za seba a za zakrytie toho strasneho co prevadza roky rokuce s detmi...ak nasi nepredlozia dokumenty....deti nevratia..stara mamam mala vsetko ale oficialne to musi urobit nasa strana...ak to do tretice neurobia tak ma ss otvorene nie dvierka ale vrata aby si deti ponechala, zatvorila usta zvysku odvazlivcov a fakticky pred svetom bude ostrov sodor dobry lebo ved oni deti chceli pustiit..ale co uz,vela ludi co bojovalo si vcera slo pokojne lahnut...skuste si prehrat spravy s stv 16.11.vecerne a na zaver kde hovoria jasne ze ak slovenska strana nepredlozi potrebne dokumenty tak sa cely sudny kolotoc zopakuje odznova,takze co je za tou zabudlivostou nasej pravnicky peniaze alebo zastrasovanie...bolo by aj toto mozne????
ty vole....
Tomuto verim.
Oni su si v tej nasej vlade vedomi, ze my, taka mala krajinka, taky zmrd maly, jedno nic vramci europy, si nemozeme dovolit vytahovat spinu na taku velku silnu krajinu. Treba od toho drzat ruky co najdalej, ved na jednu zenu a jej deti sa postupne zabudne, ale ak by sa anglicko muselo valat v spine pred celym svetom vdaka nam, tak by sme si to postupne este vyzrali... na roznych frontoch a dlhodobo....... tak takto to vidim ja ☹ a je mi z toho zle. Sledujem to cele, chodim ako matoha a nejako uz stracam nadeje..... pretoze nasim mocipanom naozaj staci teraz vstat a povedat "ja ( prezident, predseda vlady, velvyslanec, .....ja, sam velky ludom voleny sluzobnik svojich obcanov ) garantujem, ze deti dostanu na Slovensku vsetko co treba, len ich sem poslite. ale toto sa boja urobit. toto by spravili, len ak by ich deti boli na predaj.
a napiste prosim fakt niekto tomu nasmu Ficovi. ja nemozem, lebo moj manzel sa pod maily co pise kade tade politikom, davajuc konstruktivne navrhy, no neberuc si servitky pred usta, obcas ich aj osocujuc a do populistov nadavajuc, tak podpisuje sa tym istym priezviskom ako ja..... u nas je divne, ze maleho vobec do skolky zobrali, ked videli to priezvisko... takze ja na lasku politikov k ludu apelovat nemozem
ja az nemozem mysliet na to, co sa s tymi detmi deje, bez napinania na zvracanie... a som sialene rada, ze sme sa po siedmych rokoch v uk vratili pred narodenim mojej blondavej modrookej dcerky spat na slovensko... aj ked je to tu miestami velmi tazke..
http://www.voxvictims.com/2012/11/14/hra-sloven...
slovensko banánovaá republika..............všetci všetko vedia...........a aj tak polovicu doležitých vecí zbabrú............však preto máme také parádne zákony...................hanba.........hanba......hanba..........pochybujem či oni vlasne nepotrebujú tlmočníka...............či poznajú anglické zákony.............v anglitčine samozrejme......... ☹ 😠

Dárius Haraksin TV JOJ
Ozyvame sa az teraz, lebo... To je jedno uz. Chcem vam podakovat, ze nam drzite palce a ze nam mnohi verite. Uz davno sme hovorili, ze ANO, deti pridu na Slovensko. Len to treba doladit. Kym nemame rozsudok a hlavne deti, netesme sa. Ked to cas dovoli, povieme vam vsetko (kto nezazil, neuveri, ale my sme zazili). Pozdravujeme media, ktore sa v Bratislave predbehuju, kto skor napise tu "novinku", ze deti pridu domov. Zatial co my sedime v sudnej sieni. Napriek zakazu, ktory respektujeme, aby sme neohrozili navrat deti. A tymto pozdravujeme aj nase deti.