Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
@dusika11
@sendy182 este sme zabudli spomenut...ze to "prave harmonicke prostredie"....je to ked sa deti presuvaju kazdy druhy mesiac {bezne deti vymenia za pol roka viac "rodin"} z jednej foster family do druhej 🙄 🙄 🙄 🙄 a tam si ich s "laskou a harmoniou" drzia od tela aby sa deti na nich nenaviazali, lebo to je vo foster family nepripustne... 😖 😖 😖 😕
baby, že vas to bavi...
ved scenar je jasny....
najprv tu "Alica z rise divov" hodi niekolko elaboratov, ktore su ako state z pravnickych skript...sem tam zmeni poradie viet, pripadne skopiruje odseky, aby to bolo dlhsie....
potom zoparkrat odpovie podobne dlhymi okopirovanymi elaboratmi
nakoniec zacne argumentovat, že je to verejne forum a že ona moze prispievat, kde chce...a že s tou a s tou, kore ju urazili a nie su schopne viest vecny dialog si ona nema co povedat...
a moja najoblubenejsia veta od nej je: ak sa nieko spyta, či može vidiet jej diplom, prip. nieco ine, co potvrdzuje, že je pravnicka....nie, nemože, lebo na to nema pravo...a nech veci, ktore nepatria na verejne forum, pise do IP
ona NIKDY neodpovie na konkretnu otazku KONKRETNOU ODPOVEDOU.....
Baby, ved Anglicko je plne "harmonickych rodin" s ochlastanymi pubertakmi, co robia bordel v celej Europe 😠
@mima595 - este Ta doplnim, ona nikdy neodpovie na otazky, kde je jasne, ze argumenty su na strane "odporcu" 😀 Reaguje len na to, ked sa niekto vyjadruje s citom, empatiou, alebo rozhorcuje nad nepravim. Vtedy ma "argumentov" az az. Skoda, ze su uplne mimo.. Ale jedine, co sa v tomto da, je nereagovat... 😉 Mne napr. este neodpovedala ani na jednu otazku...
@alice107 rodicia neboli nezodpovedni. Isli k lekarom pre pomoc. Nie sa "udat" . Takychto pripadov je v UK velmi vela a nie vzdy ide iba o vychodoeuropske deticky. Stalo sa tak aj napriklad Natali Tung, anglicanka. Predstav si, ze by tvoje dieta malo nejaku alergicku reakciu na nejakej casti tela, napriklad z plienky. das nejaku mast , nezlepsuje sa, zoberies dieta k doktorom a ti ta obvinia alebo tvojho partnera zo zneuzivania. Nevies si predstavit, aku moc maju social services v Anglicku. Prosim ta, ja ta za tvoj nazor neodcudzujem, kazdy ma pravo na nazor, ako pises. Ale skus si zozbierat nejake info a nie iba o pripade Ivanky ( ale zrejme aj o nom nemas dostatocne info ) a potom si urob nazor. Niekedy sa velmi lahko oponuje na zaklade dohad. Ja som za to, aby si kazdy vyjadril nazor, ale nech netara do vetra. Nech ma opodstatnenie. V tomto pripade sa ozaj mylis :( ...ale nevadi, aj to je ludske. A mozno si z tohto aspon uvedomis, ze niekedy je lepsie hned nereagovat a najprv si ziskat dostatocne info a az potom si urobit nazor a stat si za ten nazor, ale nie nazor na zaklade nejakych tvojich dohad. Stava sa, niektori ludia su taki, ze rychlejsie vzblknu a casto sa mylia. Pisem ti tento koment naozaj len v dobrom, tak ho neber negativne a rozumne sa zamysli nad nim a pripadne priznaj si chybu. Nemusis ju priznat mne alebo nejakym inym mamickam, ale sama pred sebou 😉
@lenkaa33 ahoj si veríš............ 🙂 jej dieťa našťasie vôbec nie je choré......takže žiadne neopávnené úvahy nepripadaju do neoprávnenej úvahy..........chápeme sa 😲 .............ona sa stará o svoje dieťa .....a Ivana podľa toho nie...........a ani možno my nie........nebyť slovenských lekárov................ 😉 asi máme fakt šťastie
fakt sa nedá nikde zistiť ako v akom štádiu je ten proces?????
Och, ta alica.... Co uz nevymysli, vraj neboli zabezpecene harmonicke podmienky, je mi z nej na grcanie, ved aj chudak pan mello uiekol z SK kvoli skorumpovanej vlade a pri tom je chudak nevinny. 🙄
@katrinka8 ahaaaa, takze nejaka "stara znama" ..... som tu pomerne nova na fore a pribeh Ivanky ma od zaciatku velmi zaujima a ked som videla otvorenu temu , tak som nahliadla a videla som teda jej poslednu reakciu, tak mi nedalo a som jej po dobrom napisala, ze mozno si uvedomi, ze sa myli. Ale ked mate skusenosti, ze iba provokuje, tak ozaj zbytocne .... nevadi, snaha bola. asi by bolo najlepsie, keby ste absolutne nereagovali na jej prispevky a prestane ju to bavit. 😉
Joe Burns
Darius, Thank you for highlighting the problems of social services in the UK and Ireland. Only a small number of people have consistently spoken out against this inhumane practice. People in the UK and Ireland do not believe this is happening to innocent people. There is no basis in law for how people are treated. I have tried to help many innocent people but it is an impossible task.
People like Ian Josephs, John Hemming and Christopher Booker have been trying to highlight the injustices taking place for years now. I hope that you will continue to highlight this issue, most journalists are afraid to.
I also sincerely hope that the people of Slovakia force the Government to take the UK and Ireland to the European Court of Human Rights so that more people know about this topic. I hope that other countries will also take them to court. In Ireland I know of 4 governments who have expressed concerns to the Irish Governments, and that is just in th
e cases I have worked on.
The system does not protect children, in most cases it causes more harm. The system has become an industry and makes a lot of money for those involved, it is also a growing industry and needs more children to feed on for it's survival. If other countries become involved the system will fail. We need real journalists to be the watchdogs of society and keep an eye on injustice not people who cut & paste press releases. Thank you Darius for your work, you and your supporters could save many children from a life of misery by changing the system, you have my full support.
Joe Burns
Dublin, Ireland.
www.aps.ie
Páči sa mi to · · Pred 3 hodinami
3 ľuďom sa to páči.
Dárius Haraksin TV JOJ Thank you so much, Joe. I wish, we could change something all together. We are trying but we are only one small country screaming. We need some support, some countries could help also. But it is much more complex problem. I appreciate your support. I hope you saw the documentary we made - "not without my children". If you could share it all around the world, this could be very helpful step of yours. Thank you for your interest about Benjamin Ivak
Pred 2 hodinami cez mobil · Páči sa mi to · 2
Joe Burns Florence Bellone is a Belgian journalist who has also highlighted this issue, she has won awards for her work. I think we need a more organized approach with journalists exposing this.
Case Study: Watchdog journalism - Euranet Conference 2012
Investigative journalism on European issues: networking between colleagues and b...Zobraziť viac
Pred 2 hodinami · Páči sa mi to
Jana Ka Dovolila som si preložiť tento príspevok do slovenčiny. Ako motiváciu do ďalšieho boja 🙂 Dárius, ďakujem za poukázanie na problém sociálnych úradov v UK a Írsku. Je len málo ľudí, ktorí pravidelne vystupujú proti týmto nehumánnym praktikám. Ľudia v UK a Írsku neveria, že toto sa deje nevinným ľuďom. Neexistuje žiadny zákon, ktorý by odôvodnil, prečo sa k ľuďom takto správajú. Pokúšam sa pomôcť mnohým nevinným ľuďom, ale je to nemožná úloha.
Ľuďia ako Ian Josephs, John Hemming a Christopher Booker sa už roky pokúšajú poukázať na neprávosti, ktoré sa tu dejú. Dúfam, že sa budeš naďalej venovať tejto téme, z ktorej má väčšina novinárov strach.
Tiež úprimne dúfam, že ľudia zo Slovenska prinútia vládu, aby podala žalobu na UK a Írsko na Európskom súde pre ľudské práva, aby sa o tomto probléme dozvedelo viac ľudí. Dúfam, že žalobu podajú aj ďalšie krajiny. Čo sa týka Írska, viem o vládach zo štyroch krajín, ktoré vyjadrili svoje obavy írskej vláde a to sú len prípady, na ktorých som osobne pracoval.
Systém neochraňuje deti, vo väčšine prípadov len spôsobuje viac škody. Zo systému sa stal priemysel a produkuje veľa peňazí pre tých, ktorí sú v ňom zainteresovaní. Zároveň je to stále rastúci priemysel a potrebuje pohltiť stále viac detí, aby mohol prežiť. Ak sa do boja zapoja aj ďalšie krajiny, tento systém zlyhá. Potrebujeme skutočných novinárov, aby boli strážcami spoločnosti a sledovali tieto neprávosti. Nie novinárov, ktorí len kopírujú a uverejňujú hotové tlačové správy. Ďakujem Dárius za tvoju prácu, ty a tvoji podporovatelia môžete zachrániť mnoho detí pred zničeným životom, tým že zmeníte systém. Máte moju plnú podporu.
Joe Burns
Dublin, Ireland.
www.aps.ie
Pred 2 hodinami · Páči sa mi to · 2
Napíšte komentár...
@alice107 nezodpovednym rodicom?to robis akoze narocky?ak ano,tak bodujes na plnej ciare,odkial mas informaciu ze rodicia boli nezodpovední? k tebe sa dostala vobec informacia o tom,ze jeden z chlapcov ochorel a ako ZODPOVEDNY rodicia Ivana s manzelom dieta vzali k lekarovi (lekar ktory drzi jednu ruku podla vsetkeho s SS) lapli dalsie deti,vymyvlsleli si tento hrozny spinavy tah na rodicov,ze dieta je sexualne zneuzivane.Ak sa ti nedostala ani dalsia informacia,tak PAN,co deti u neho zili mesiac,vzal o niekolko dni deti inemu lekarovi a ten nenasiel najmensi naznak zneuzivania.
Ak mas trosku chochmesu v sebe,inteligencie a materinskeho citu,lasky,tak si pozri ten dokument,ty vlastne prispievas do temy dokument a ani si si ho nepozrela a dam ruku do ohna ze ani si ho nepozres,tym padom,nie ty si so mnoiu skoncila dialog,kde toto neni diagol.ked uz sme pri tom,pani dokonala :D ale ja som s tebou skoncila.Do tejto temy viac odmietam prispievam. Som na vyssej urovni ako je dotycna pani a nikdy som sa nezaobchadzala ludmi tohoto tipu.
Ak teba caka tazky zivot,az mi je ta luto
nie je to ani pravnicka,ani nema svojich klientov,ani nebola v uk,nema ani deti,to je moj nazor a pre istotu som nemenovala 🙂
dievcata ....krajinu zazrakov nechajme tak,skoda nasej energie 😨 .....ale co mame nove s detmi a bakov, noc presla , nove info_? poslala nasa ctena republika za pomoci tych najerudovanejsich zanietenych uradnikov na tych spravnych postoch potrebne dokumenty _?

@jolinka ja son o tom nevedela...zila som si v idilke...hrozne to boli..ked clovek pride na to co je to za spina