Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
@kvietocek7 to iste som napisala aj ja, teda ak spravne chapem, co pises ty. ze pestunska matka ako osoba tie deti nechce, ale moze byt pod tlakom ss, ktora ju donutila (sice neviem akym sposobom) o deti bojovat lebo jej poziadavka je jediny zakonny (aj ked nemoralny a nelogicky) dovod, ktory moze deti udrzat v krajine, kym ss nevymysli nieco ine
@kvietocek7 tým, že by sa ss vzdala by si len priznala zlyhanie v procese a dala za pravdu Boorovej, že odňali deti neprávom a bez dôvodu..
@lilyen2011 presne tak ako to jednou vetou pises. Absolutne s tobou suhlasim!
@luciaaak chce i nechce - tazko povedat, mozno je v sachu lebo na nu ss tlaci ako pise lilyen -tym,ze by sa vzdala priznala by zlyhanie procesu kde pravda by bola na strane Ivany.
No ty brďo, teraz si možno idem koledovať o vyradenie zo súkromky, ale jaksi mi to začína byť jedno..nakoľko sa nestačím dnes čudovať, ako dočítavam posledné dve strany. Ja súhlasím s reakciou @fotoarch , pretože to nie je smerodajné, koľko ľudí odklikne "nejaké" fotky! (A to som ich lajkla medzi tými prvými), ale napriek tomu si myslím, že tomu skutočne netreba prikladať väčšiu vážnosť, ako to má. To ako keby som nelajkla, tak som neprešla "skúškou" a vlastne celý môj záujem o túto tému je len nejaké divadlo? Netreba odpovedať, nakoľko odpoveď je jasná, vyplynula z komentáru @irriss
Som sklamaná. Toto sa mi zdá hodne prestrelené.
Nevm..ale fotka-y mely slouzit k jakemusi filtru...kdokoliv cetl a peclive, protoze jak kazdy tvrdi, ze ho tema VELMI zaujima..nemohl prehlidnout pri peclivem cteni i fotky deti, kterych se tema vyhradne tyka..
to, ze fotky deti nestoji ani za odkliknuti "paci sa mi"..je pro mne nepeclivym ctenim..
reakce fotoarchu neni nic jineho nez provokace...jak si vsimli uz mnohe z nas... 😅 ,,nejen pri teto prilezitosti.. 😉
a fotky jsou jen a jen zpusobem odkliknuti pro "jsem tu a zalezi mi na nich"..
😉
....jak sis urcite vsimla, NENI smerodatna "frekvence" a pusobeni v soukromce..
Je dulezite vedet a citit dannou osobu
v toto smyslu:
I kdyz nejsi, vime, ze JSI a to je smerodatne...
@irriss Kazdy cita forum a "lajkuje" inak. Nemusi to byt spravne len cez uniformnu optiku.
Ak si dobre pamatam, sukromka nevznikla za ucelom privatizacie tejto problematiky, ale pre to, aby sme sa vyhli hadkam a dohadom, ci su nutene adopcie fakt alebo fikcia. Nie preto, aby sme posudzovali, kto sa o temu zaujima spravne, intenzivnejsie... a tiez preto, aby tam nasli utocisko maminy, ktorych sa tato tema sukromne tyka a nemuseli to riesti medzi pochybovacmi a provokatermi.
Samozrejme, casom sa sukromka stala osobnejsia a preto prijimanie novych clenov uznie je "hrrrrrr", ale taketo "testy" sa mi nepacia a vytvaraju o sukromke naozaj trochu sektarsky a hystericky dojem a to mi je velmi luto.
Ja osobne reakciu kvety ani fotoarch ako provokaciu nevidim.
@mirage
OMLOUVAM se za MUJ POSTOJ...ktery je pro mne vlastnim ..jsem prisuzovala k "normalni reakci pro vsechny"..
...kliknuti na fotku neboli a je soucasti zdurazneni pritomnosti, kdo projde strankami se svym zaujmem..nic vic..
Mylila jsem se...(lhostejnost ma pro mne vice barev)
Podle sebe jsem soudila TEBE..
Omlouvam se a ppripominam ze tato TEMA neni o mne a mych domnenkach..ale o Skutecnem dramatu zeny a rodin na uzemi UK...
ps. Vyuzivejte komentaru k teme..k me sobe vyuzijte Ip
@irriss Ty vieš, že som tie fotky lajkla, lebo som to tak cítila..ale cítim neprávosť voči tým, ktorých Ivankin prípad trápi veľmi, ale neklikli na "páči sa mi" pod fotkami. Toto podľa mňa nie je dobrý meter. Ale to je len môj názor, Ty máš iný, ja Ti ho neberiem...Ale nechci, prosím, aby som ticho šúchala nohami. Napíšem aj pekné veci, pochválim, poľutujem, poteším..ale aj vyjadrím nespokojnosť..a to nemusí byť brané hneď ako útok. Len môj názor a môj pocit. 😎
@zeleny_cajik
Jake testy???
kdo rekl, ze kliknuti na fotku byly testy do soukromky?
Kliknuti na fotku byly pro MNE soucasti "pozornosti kdo TU je. kdo cte se zajmem,,,kdo sdili ...."ne kdo muze do soukromky....." 😨
A fotky jsem sem dala jen diky prosbe jedne ze clenek soukromky..protoze nejdrive byly JEN v soukromce...
@irriss ja som neklikla, lebo mne to klikanie tu velmi nesedi, je to uz ako na FB....to vsak vobec neznamena, ze zaujem nemam a myslim aj na slavku ako sa maju, aj na ostatnych v UK a Irsku...
@gabkostanka
😉
Nakonec "(ne)kliknuti " na fotky melo ten spravny vyznam. 🙂 .pomalu ale jiste vas konecne vidim..vidim, ze tu jste...to mel byt ucel..VEDET, ze tu JSTE..i kdyz tu "nejste videt".
Fotky mely jen zviditelnit VASI PRITOMNOST..(jakysi filtr ciselne pritomnosti)..ze Tema neni opustena..
dekuju
😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 J 😕 😕 😕 VB 😕 😕 😕 MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMG HM 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 . 😎 😎 X 😎 😎 😎
par dni som tu nebola a nestacim sa cudovat. prebehol tu prieskum zalozeny na klikani na fotky.
Nechapem...... osobne som na tie fotky neklikla, lebo mam pocit pri pohlade na ne, ze mi trha srdce......... "stastne deti , stastna rodinka" - odklikam Like, ked viem, ze to tak je naozaj ... ale tato rodinka nie je stastna, je rozbita, roztrhana na franforce a tie fotky su ako pozlatka a preto na to like nedam............... ked budu naozaj spolu, mozem dat like aj 100 krat.......... je to o nazore co podla koho ta fotka reprezentuje, na pocitoch zalozit priesku je dost neobjektivne................
Ach jo... keď tu nemáme rýpačov, tak si zbytočné doťahovanie vytvoríme sami.. Ja myslím, že tu sme všetci kvôli tým rodinám, ktorým sa stalo nešťastie a hlavne kvôli Ivaninej rodine.. @irriss to nemyslela v zlom s tými fotkami.. proste to tak cítila, že či sa aj tie maminy, ktoré len čítajú ukážu.. Ale zas chápem aj reakcie ostatných, lebo napríklad ani ja nelajkujem všetko, čo sa mi páči, takže pravdu máte obe strany.. a nehádajte sa už prosím pre niečo, čo by nás malo spojiť a nie rozdelovať.. OK?????
@zuzana581 Zuzi mas pravdu. proste to tak citime ze nas nema kto a preco skumat a hodnotit.
A k Irriss - Musis sa proste zmierit s tym, ze vela nas len cita a prispeje ozaj len zriedka.Ani keby mala tato tema zaniknut, neprinuti ma to prispievat viac, ja proste viac pocuvam nez hovorim aj v realnom zivote.
kopírujem z FB
Dárius Haraksin TV JOJ · 3.467 sa to páči
Pred 5 hodinami cez mobil ·
OPTIMISTA - riaditeľka CIPC si myslí, že pojednávanie v Londýne bude v utorok. PESIMISTA - superbabka si myslí, že to nebude skôr ako v piatok. Ja si myslím, že tie deti si toľko obštrukcií z Britskej strany nezaslúžili. (Rozsudok predsa chcel sudca rozposlať emailom!). Ale ja si nemám myslieť, ja mám informovať. Či? Tak vám dám vedieť
@veronika33 co sud ?ved mal sudca rozhodnut ☹
a o com to tu pisete ake fotky?to co je aky choaos? 😕
co je nove v anglicku?
http://www.communitycare.co.uk/Articles/23/11/2... 😕 😕 😕
Kde sú tieto deti????
@zeleny_cajik zeby predsa len niekto potreboval darcov organov? 😲 😲 mna uz tusim neprekvapi nic
@lea641981 súd ešte nerozhodol a dúfam, že sa to už tento týždeň skončí a detičky prídu čo najskôr domov na Slovensko
@veronika33 takže dalšie pojednávanie 🙄 ved už mal byť rozsudok 🤐 dokedy to chcú naťahovať???
KOPIRUJEM ešte dodatok k príspevku od @veronika33 🙂
A s babickou Studencovou, bojovnici! Uz si pronajala dum, kde si kluci maji prevyknout na "slovensky zpusob zivota" pred odletem. Rozsudek ale jeste nepadl. Pozdravujeme Darius Haraksin !
SUPEEER SPRAAAVA!!! WELL DONE!!! tak predsa sa to posunulo o krok vpred. DRZIM PALCE A POZDRAVUJEM!!!
dufam,ze foto nemusim odklikavat 😀 😕 🙂
držím všeeeeetky palce 😅 nech je Samko a Martinko čo najskôr doma 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

@luciaaak ahoj lucka, vies uz to nie je len o detoch, je to uz akoby mocensky boj, ktory si ss urcite nenecha len tak ujst. Lebo ved ked ta pestunka - potencionalna adoptivna zena, ktora je uz okrem ineho aj biomatkou, by mala mat tolko sily a lasky - aj napriek vzniknutym vazbam za ten cas- dat deti tam kde skutocne patria. A myslim,ze to aj vie aj citi, aj by mozno chcela urobit a sudca by uz vsetko uzavrel a nemal viac co riesit, ale ss sa tej veci len tak nevzda, mozno ju presviedca,vytvara na nu istym sposobom natlak....
Ked si predstavime,ze co vsetko by ta prehra-vzdanie sa deti v prospech p.Studencovej pre nich znamenala - je akoby jeden velky titanic. Hypoteticky mozno povedat, ze ututlava city pestunky, ktora ked vidi tolku vzburu protestujucich ludi -by sa aj vzdala, ale ss sa jej snazi akosi utisit to co by v skutku chcela urobit. Lebo keby to urobila,ze sa vzda-rovno povie sudcovi vzdavam sa - potopila by celu ss,no a to by uz nebolo to co ss chce dosiahnut.
Takze je to dost zamotane a nie je to len o citovych vazbach. Ss chce ukazat svoju moc a ako vsetci vidime ide hlava nehlava...