Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
@zuzana581 @macocha
naozaj je to vytrhnuté z kontextu a skôr hovorí, že ich pomoc a činnosť sa nemusí diať vždy (mediálne) viditeľne:
Citát:
"Tým chcem podčiarknuť, že obviňovanie z nezáujmu, nečinnosti či neprofesionality nebolo a nie je na mieste, pretože celý rad diplomatických aktivít sa deje v praktickej rovine, na náležitých fórach a bez mediálnej pozornosti ‐ tak, ako je to podľa mňa správne, potrebné a efektívne."
politika v pestunstve v uk
z FB - Martin Krpac...Začínám se přiklánět na pesimistickou verzi babičky! Optimistickou, ředitelky CIPSu už nestihneme, ta měla být včera. Soud ale vůbec nebyl a nebude ani v pátek. Pesimistická verze bude možná ještě pesimističtější, než jsme si mohli myslet....
@zuzana92101 už začínam veriť tomu, že ticho len ubližuje tým rodinám.. Vedia, že nikto nič nepovie.. vedia, že nebudú vláčení mediami a tak to preťahujú.. ☹
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Martin Krpač zdieľa fotku používateľa Martin Krpač - photo profile.
Pred 22 minútami
Začínám se přiklánět na pesimistickou verzi babičky! Optimistickou, ředitelky CIPSu už nestihneme, ta měla být včera. Soud ale vůbec nebyl a nebude ani v pátek. Pesimistická verze bude možná ještě pesimističtější, než jsme si mohli myslet....
Trafalgar square
no veru, ony detom kufre tak rychlo nezbalia. Urobili bu bu na ze media maju byt ticho,lebo sa zlakli - stacilo by vediet kedy ten dalsi sud a dat sa ako verejnost do povedomia.
Ombudsmanka: Je hanbou, ako Slovensko nebránilo svoje deti
Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/6619668/ombudsmanka-je-hanb...
@zuzana581 ...ano, nikto nic nepovie, lebo nemoze. Kebyze mozu, tak by islo cele SS "svinskym krokom", ako sa hovori. Dufam ale, ze po skonceni mlcania (myslim, ze je to niekedy v maji, mylim sa?) sa vsetka pravda dostane na povrch a zacne sa nieco, co tu este nebolo. Raz musi skoncit tento nechutny business. Kto im dava pravo brat deti rodinam, kto si myslia, ze su?! Je mi z toho na nic. Stratila som vieru, ze to ide dobrym smerom. Natahuju to stale....kebyze aspon vieme, co sa im deje v hlave, aby "nasi" mohli vytasit zbrane. Ktovie naco ziskavaju cas, co chystaju. Ticho pred burkou 😒
@martina005 tak toto je zlý sen!!! babka to už dobre pozná a presne vedela ako to bude.. ty kokos!!! som vytočená z toho normálne.
cloveku sa uz fakt zlc obracia v krku, tolka nepravost a hrozne ze zo strany tych co by mali pomoct. Tupci jedny!!! uz len teroristov na nich poslat lebo to vsetko je made in katastrofa 😠 😠 😠 su tam kde su a nic ich nezaujima len aby mali prachy?!!
Ma tu niekto kontakt na tu milu prehnilu ostaru staru co si hovori ze ombudsmanka?? a kto ma pravo ju odvolavat? vdaka za info. Sorry za niektore nemiestne vyrazy ale ma to fakt ze poriadne vytocilo 😠
@zuzana92101 práve to...zákaz je do mája...kde budú deti už v máji?a kolko detí dovtedy "ukradnú"? 😠 Je mi s toho zle 🤐 Ja už neverím a neuverím kým deti nebudú na sk 🙄
KOPIRUJEM
Dárius Haraksin 1. Co robila pani ombudsmanka za posledne dva roky v tejto veci? 2. Co robila pani ombudsmanka za posledne tri mesiace, odkedy o tom informue TV JOJ, 3. Preco sa nepodpisala pod list komisarovi rady europy pre ludske prava? 4. Nie je to trochu populisticke toto dnesne vystupenie? 5. Vrati tato jej dnesna slohova praca niekomu deti? 6. Preco vyhodila pani Studencovu z kancelarie, ked ju bola prosit o pomoc? 7. Co mieni robit dalej? 8. ... 9. ... 10... ... ...
@zuzana581 ved prave preto ze urobila NIC treba ju odtial odpratat, nicomnicu!!!
Urcite viac urobila p.Monika Benova a prave preto by ju trebalo opat kontaktovat upovedomit aka je situacia urcite bude vediet viac povedat a hlavne pomoct, pripadne tu p.Maricu Pirosikovu
Darius Haraksin na FB napisal, kopirujem:
pojednavanie nie je odlozene, lebo ziadne vytycene nebolo. naposledy sa to skoncilo, ze "poslem vam vecer rozsudok do emailu, dovidenia." Pojednavanie teda bude, no nikto nevie kedy.
@zuzana92101 , len ktovie, či medzitým nedajú ďalší zákaz medializácie napr. do ďalších Vianoc atď 🙄 🙄 🙄 😒 😒 😒
@zuzana581 aj ked som pozerala tu reportaz davnejsie, a ju tam spominali hned sa mi znepacila ta osoba ☹
@bodka70 tak snad to do dalsich vianoc nebudu natahovat, ked uz minule sudca povedal ze deti by mali byt pri starej mame... ci to myslel ked dospeju, a ze uz ako dospele pojdu hladat staru mamu po slovensku? Hrozne.... 😠
@missy97231 bohuzial mam pocit ze s tym, co sudca povedal....si mozme akurat tak vytriet ... 😠 😠 😠 😠
Desaťročné dievča odobraté starým rodičom pre nadváhu!
@jolinka ved asi tak... ale aku asi strasnu nadej a radost urobil Ivane a jej mame? A znova prebudenie do krutej reality 😔
@kvietocek7 no neurobila nic, lebo ombudsmanka nema kompetencie zasahovat do cohokolvek. Ma len odporucaciu funciu, a ani tu si neplni. Na SK je to uplne zbytocny post... 🙄
@gumimaci tak to teda v kazdom pripade absolutne zbytocnu, hlavne ze jej prachy idu... no zalostne.... 🙄
kopírujem
Dárius Haraksin TV JOJ Verte mi, nie dlho...pred pár dňami som písal VYDRŽAŤ. To neznamená vychladnúť
Sudca dal nadej, ktorej sa vsetci chytili,ale aku marnivu, a to najviac nici a dehonestuje vsetky ocakavania.Vsetko to teraz vyzera ako sach-mat. A ktovie ci uz e-mail sudca odoslal? aj to ostava otazne. A co v nom vobec mohlo byt? Ved podla toho by sa aspon vedelo ako sa veci priblizne maju.Zeby prave preto babka platila drahe anglicke prenajmy lebo jej to bolo nariadene-odporucane? Smerodajne boli vianoce, a aj ked to nebudu(lebo treba ratat zo vsetkym,ze ked sme ako realisti) tak urcite netreba stracat nadej! Prosim,skus sme tu nadej stale pevne udrzat!
ahojte normálne mi už nič normálne nenapadá.... 😕 ...nakoniec si Ivana uvedomí že je tu najhoršie nedohľadne končacie sa obdobie.........pravda vždy nezvíťazí ak ju chcú mať aj druhí.........neviem si predstaviť čo vravia jej deťom.......či je tam i Císarová.....Telenský.........a čo sudca? ako sa pozerá do zrkadla 😔
KOPIRUJEM Kiskov komentár na článok o ombudsmanke.
Andrej Kiska
ČO SME TUŠILI SA AJ POTVRDILO
Ďalšie hanebné zlyhanie štátu. Ešteže aspoň prípad rodinky, ktorú riešime a ktorý pripomína Boórových sa pozitívne hýbe dopredu. Keďže aj tu súd vydal informačné embargo a nechceme rodinke uškodiť, tak sa k tomu vrátime neskôr.
Predpokladám, že hovorí o rodine malého Benjamínka.. Ten maličký chlapček je už tiež dlho bez rodiny.. mal len 10 týždňou, keď ho zobrali.. ☹

KOPIRUJEM jeden komentár
Gabika Májová
Minister Lajčák, citácia z listu:" bez mediálnej pozornosti ‐ tak, ako je to podľa mňa správne, potrebné a efektívne". Dobre čítate, on OSOBNE súhlasí s tým, čo my ako verejnosť odmietame. Týmto výrokom p.Lajčák jednoznačne potvrdili nekalé praktiky UK a slovenskej ambasády v UK proti Dohovoru o právach dieťaťa. Diplomacia je umenie klamať "par Excellence". Plytké frázy p. Lajčáka, plné bludu, ktorého platíme z daní. Komu a čomu slúžite je však mnohým jasné.
Viac, celý list a diskusia: http://www.facebook.com/pages/Veľvyslanectvo-SR...