icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

zuzana581
autor
15. dec 2012

@kvietocek7 no podla mňa by ho stačilo napísať napríklad aj sem ako článok a poslať link tej Veronike zo stránky IB a ona by to už preposlala, prípadne pani Norika, ako poďakovanie od nás.. Neviem, to len taký prvotný nápad..

svetllana
Odpoveď bola odstránená
jaron
15. dec 2012

minule sa trochu pri hre dcéry naháňali, mladšia pri tom spadla a buchla si hlavičku, mala aj "pupák"
uvedomil som si, že to, aby sa deťom nikdy takéto niečo nestalo (odreté kolená, pád z bicykla a pod. - také bežné veci, rozumiete, čo myslím), takže aby sa im nikdy takéto niečo nestalo, ono to je možné dosiahnúť, ale iba za cenu obrovského duševného týrania detí, jednoducho absolútna drezúra, ovládanie každého jedného pohybu, takmer žiadne hry, žiadna zábava.... ale to by bolo postavené na hlavu a skutočné týranie

zuzana581
autor
15. dec 2012

@svetllana keby sa tak dalo dať viac lajkov ako len jeden 🙂

novemberova
15. dec 2012

@jaron ok beriem. Ale co ine nadavky tu? Tie su v poriadku?
@alenah31 nemas pravdu. Ziadna adopcia neprebehla! Ivane vzali deti pravoplatne. Royal court of justice nemoze vydat "neodvolatelny" rozsudok - lebo nie je najvyssi sud v krajine. Na odvolanie na supreme court sa najprv nan dava ziadost a to do isteho poctu dni po rozsudku z royal court of jiustice. V pripade sudu s ivanou zaden sud a nikto neuznal chybu. Neviem kde na tie bajky chodis.
Uk sa nicoho neboji. Je normalne ze ked sa o deti nemozu starat rodicia, dostane ich ina rodina ak o to poziada. Problem tu bol v tom ze Sk strana vstupila do konania moc neskoro.

zuzana581
autor
15. dec 2012

@novemberova adopcia začala a tým, že Slovensko vstúpilo do procesu, stala sa neprávoplatná.. Už je to potvrdené.. Naštuduj si viac skutočností, lebo už sa zasa opakuješ.. toto sme tu už riešili.. Nevieš prísť s niečim novým? 🙂

jaron
15. dec 2012

@novemberova súhlasím s tým, že aj na druhej strane niekedy padne nadávka a zlé označenie toho druhého, tiež by bolo dobré sa toho vyvarovať

svetllana
15. dec 2012

@zuzana581 Co si budeme drat hubu, ne Zuzi? 🙂 Takych uz bolo..a, zial, bude..😉

dais
15. dec 2012

Pre všetkých pochybovačov: Faktom je, že akékoľvek odobratie dieťaťa v UK sa musí javiť ako únos alebo krádež dieťaťa, keďže tam platí, že aj potenciálne riziko nielen fyzickej ale aj emocionálnej ujmy je dôvodom na odobratie a dieťa je následne dané pestúnom do pestúnskej starostlivosti. Systém je nastavený tak, že každé dieťa odobraté rodičom prinesie množstvo peňazí mnohým ľuďom od SS cez tlmočníkov znalcov súdy atď. Posudky sú žiadané dovtedy až kým je SS spokojná a rodičia sú v situácii, že akokoľvek jednajú, je to obrátené proti nim. Týka sa to stoviek prípadov ročne a nejedná sa len o cudzincov ale aj angličanov. Preto ten systém je absolútne nedôveryhodný a mám tendenciu veriť rodičom každé slovo a neveriť systému. Pretože nech už systém nastavili z dôvodov aby sa neopakoval prípad Baby P tak neľudsky, je proti zdravému rozumu a proti všetkému, na čom je založená rodina. Pretože v každej rodine sa nájde situácia, keď rodič nie je stopercentne fit, má zdravotné alebo psychické problémy, zlé obdobie, prípadne prechádza nejakou krízou vzťah rodičov... alebo rodičia považujú capnutie dieťaťa a nakričanie naňho za nie síce celkom správnu ale v zásade použiteľnú metódu výchovy. (teraz mi nejde o to, či je to správne alebo nie, je to realita, aspoň na SK). Každému rodičovi sa stane, že jeho dieťa počas detských rokov utrpí aspoň jeden úraz, s ktorým treba ísť na pohotovosť. Atď. Ale nič z uvedeného nezakladá predsa právo na vytrhnutie toho dieťaťa z rodiny, bez vysvetlenia, bez toho aby dieťa bolo vypočuté, bez možnosti rodičov sa brániť. Už keby aj toto vytrhnutie trvalo len pár hodín, je to rep dieťa trauma, z akej sa do konca života nemusí spamätať, nieto niekoľko rokov alebo bohužiaľ, celý život. Aj keby jeho pestúni boli svätí ľudia zo zlata, čo bohužiaľ spravidla nie sú, keďže je to výnosný džob, tak to dieťa by nikdy nevymenilo svojich rodičov za nich, nikdy. Spýtajte sa detí. Ony vedia. Ale bohužiaľ v UK sa detí nikto nepýta. A keď pomyslím na bábätká, ktoré odtrhnú doslova od prsníka napríklad len preto, že mamička má popôrodné blues a namiesto účinnej pomoci jej dieťa vezmú a už nikdy nevrátia! Čítala som prípad, kde SS prenasledovala tehotnú mamičku až do francúzska, bola ešte len tehotná a po pôrode jej dieťa vzali a vrátili až po niekoľkých mesiacoch aj to len preto, že to bolo riešené cez francúzsku SS!

natas4
15. dec 2012

@jaron niekedy sa vyvarovat neda, pretoze clovek, ktory sem pride vyryvat, utocit a nadavat rozumie len takemu slovniku aky ma on sam 😝

jaron
15. dec 2012

@natas4 ja ti rozumiem 🙂, aj keď predsa len...

novemberova
15. dec 2012

@zuzana581 kde mam studovat? V bulvari? Dakujem. Adopcia mohla zacat "papierovo" ale nebola ukoncena - teda deti neboli adoptovane! Mas pravdu, nove nemam k teme nic. Deti pridu k babke hned ako to Slovensko zariadi, to je to co tu pisem stale dookola.

natas4
15. dec 2012

@jaron a ja chapem teba 😉 len vies...99 x si kusnem do jazyka a 100ty x uz nevydrzim 😅

zuzana581
autor
15. dec 2012

@novemberova nie v bulvári ale od ludí, ktorí sú priamo v dianí.. a v podstate mi je jedno, čo si ty myslíš. Alicka 🙂

jaron
15. dec 2012

@natas4 zase si nezahryzuj veľmi, dosť to bolí 🙂

mne sa minule stalo, že som v rohorčení jednej pani povedal niečo ostrejšie (nie nadávku), bol som síce plne v práve, ale mohol som si to ušetriť, potom som sa jej aj ospravedlnil, nie že by som poprel to, čo bolo predmetom nášho sporu, za tým som si stál, ale za ten spôsob

tým sa nechválim (nie je čím), len že sa mi niekedy stane, že poviem niečo, čo ma potom mrzí, pomaly sa aj na takých prípadoch učím stáť si za svojim aj bez zbytočného rozhorčenia a zvyšovania hlasu, je mi potom lepšie (viac pokoja v duši 🙂)

svetllana
15. dec 2012

@zuzana581 S Alicou si trafila klinec po hlavicke! 😉

novemberova
15. dec 2012

@zuzana581 ti ludia podavaju len jednu pribehu. Nie som alica.
@natas4 vidis, nevydrzis. Alica nikomu z vas nenadavala kym vy jej tu kadeco ustedrite. Tichemu pozorovatelovi to potom pride jednostranne nejake... A vam to na kredibilite nepriklada.

slniecko77
15. dec 2012

@jaron neda mi zareagovat..ale to nie je pravda, ze kazda modrina, skrabanec sa riesi
..ludia co pridu do styku s detmi, lekari, sestri, ucitelia atd prechadzaju kurzami a testami, ktore zranenie si mohlo dieta sposobit same a ktore pravdepodobne nie..lekar, sestra sa VZDY pytaju ako k urazu doslo, overuju si fakty a mnohokrat to neuzavrie len jeden doktor
..ono neznalost systemu vyvolava strach

..ano mas pravdu, deti velmi rychlo vezmu ked je len podozrenie, ono co je lepsie vynat dieta z rodiny kde mu hrozi potencionalne nebezpecenstvo alebo najprv zhanat dokazy o vine rodicov a nechat dieta v rodine, kde moze byt utyrane? Skus si polozit otazku takto, mozno ti par veci bude zniet logickejsie

..ja sa v ziadnom pripade nechcem zastavat SS, lebo sa tam zrejme deju ,,zvlastne,, veci, ale v mnohom konaju promptnejsie a uspesnejsie ako slovenska socialka
..pozeral si dnes spravy na JOJ? Slovenska socialka promptne odobrala dieta rodicom ked bolo v skole, dieta tvrdilo, ze je tyrane, rodicia to samozrejme popieraju..urobili v podstate to iste co britska socialka bezne a este som necitala jeden koment, ktory by to odsudzoval

..a samozrejme suhlasim s tebou co sa tyka slusneho jednania 🙂

winipega
15. dec 2012

@novemberova a ja zas nechapem,ze ak vidite ze je tu xy empatickych mamiciek,ktore zdielaju rovnaky nazor ze naco im ho chcete silou mocou vyvratit a presvedcit ze to nebolo tak ale bolo to inak...ja neverim ze mate ine info ako my tak preco spochybnujete osobu ktoru absolutne nepoznate?nepoznate pripad,nevideli ste spisy (aj ked sa tu niektore snazia nakecat ze ano) tak isto ako my.ale moj osobny nazor je ten ze ak by Ivana fakt tyrala svoje deti,rozhodne by s tym nesla do medii.preco?aby zo seba urobila nakoniec idiota?lebo pravda vzdy vyjde najavo...takze fakt nechapem preco mate potrebu sem chodit rypat.

zuzana581
autor
15. dec 2012

@slniecko77 len s tým rozdielom, že toho chlapca dali babke a nie do cudzej rodiny, nie? Nepozerala som to, len čo som počula..
A napríklad vidíš, že aj tej mamine, čo písala tu na MK, že jej chceli odobrať dieťaťko, lebo malo zlomenú klučnú kosť, ale dali jej ho pred súdom domov.. No keby bola nebezpečná pre dieťa, dajú jej ho domov?
Ale v podstate chápem, čo píšeš.. určite nie každý SS pracovník je zlý, určite nie každý lekár je udavač. Ja si myslím, že to tu nikto nespochybňuje.. bavíme sa o tých zlých a o tých neprávostiach, ktoré aj ty pripúšťaš, že sa asi dejú..

jaron
15. dec 2012

@slniecko77 to je v poriadku, čo píšeš, tiež som tým nemyslel, že každý prípad sa rieši, rozumiem ti,
len niekedy čo som tu čítal, sa mi zdali niektoré prípady trochu absurdnejšie, preto tie myšlienky - som to naschvál vyhrotil trochu do extrému

aj mi je jasné, že je na mieste ochrana pre skutočným týraním detí, skôr ide o vyváženosť v systéme, aby v záujme ochrany pred jednym týraním nedocházdalo k extrémizmu a k druhému typu týrania

novemberova
15. dec 2012

@winipega po pravde? Lebo na tie nepravdive "fakty" ktore tu opakujete a vyvolavate nimo hysteriu musi niekto upozornit. Ale vam "slepota" evidentne vyhovuje. Tak nech sa paci!
Ivana moze kludne manipulovat a klamat, z akeho dovodu verite jej viac ako sudu co jej odobral deti? Lebo "korupcia" - ktora nie je dokazana? V UK je 650 poslancov, iba jeden sa "angazuje". Komu verit?

kvietocek7
15. dec 2012

@winipega WELL DONE!!! PRESNE TAK!!!to je moja odpoved na tvoj posledny prispevok, akoby ma niekto presviedcal o tom ze cirena je biela 😀 😀 😀 a ze syty hladnemu neveri, no na co o tom este hovorit ked si papagajuju dokola svoje??!!
jediny dokaz ze tych ludi-tu rodinu poznaju osobnejsie a maju overene fakty ktore tu presadzuju a mozne sa bavit, inac je to .....

winipega
15. dec 2012

@novemberova ktore su tie nepravdive fakty?ved mozme kludne diskutovat,zaujima ma ktory nepravdivy "fakt"mas na mysli? ak vies nieco viac tak nas s tej slepoty vyved...urcite budeme vdacne ked sa dozvieme pravdu.

slniecko77
15. dec 2012

@zuzana581 ano, ale ked nemas v UK rodinu tak dieta velmi nemaju komu dat
..a to ze ich poslali domov ked mali podozrenie je pre mna tiez nepochopitelne

zuzana581
autor
15. dec 2012

@slniecko77 mimo témy, ale teraz som si pozrela tie správy a ten chlapec má 8 rokov. Sám povedal, že mal zranenia a ho týrali. Má vraj velmi dobrý vzťah s babičkou a tak chcel ísť k nej.. Mne skôr prišla divná reakcia matky, že nie je ochotná ani deň nechať svojho syna u svojej matky.. tak tam iste nie je všetko v poriadku... to len tak na okraj.. 🙂

novemberova
15. dec 2012

@winipega nema to tu zmysel lebo znova budem "alickou". Jedine co si prajem je aby uz boli deti s babkou na Slovensku. Potom sa snad dozvieme i celu pravdu.

letomilka
15. dec 2012

Držím palce Ivanke aj babičke v boji o svoje detičky. Nemám slov na to, čo robí SS v tom ľadovom kráľovstve.

slniecko77
15. dec 2012

@jaron mne najviac nesedia velke pravomoci SS
..ono system sa snazili nastavit dobre, okamzite vynatie dietata z rodiny kde je potencionalne ohrozene, okamzite konanie sudov a pod. Ale kedze v kazdom systeme pracuju ludia, ktori su omylni a ovplyvnitelni tak to obcas mlze dopadnut tragicky
..keby si videl ako vyzeraju tie testy, kto vsetko je skoleni..by si fakt ,,ziral,, snazia sa fakt predchadzat tyraniu ako sa da, napriek tomu v UK deti stale tyraju a niektore opatreniasa zdaju nedostatocne
..nas socialny system nejdem hodnotit..by ma tu zozrali 😉

roxi
15. dec 2012

@novemberova verím jej okrem iného aj preto, že ak by ona, alebo jej manžel boli skutočne niečo spáchali, boli by už dávno vo väzení a keďže nie sú, tak im evidentne nič dokázené nebolo a ani nemohlo byť, lebo nič nespáchali.
- taktiež ak by skutočne SS mali nejaké dôkazy o týraní jej synčeka, tak by ich na súde, ktorý sa tým podozrením zaoberal aj ukázali a nemuseli by sa oháňať fotkami iných detí,
- tiež už to číslo, že okolo 5000 detí v UK ročne má ísť na adopciu, (dúfam, že si ho dobre pamätám) je alarmujúce a skutočne ma nikto nepresvedčí o tom,že až toľko rodičov skutočne týra svoje deti,
- ak Ivane nebolo dokázené, že ubližuje deťom, tak mali jej byť okamžite vrátené, tým že neboli len SS potvrdzuje, že nemali čisté úmysly,
- to, že jej bránili jej s deťmi rozprávať v slovenčine a zas len utvrdzuje v tom, že deti už chceli prichystať pre nejakých adoptívnych rodičov a tak je pre nich vyhovujúce, že deti slovenčinu nevedia,môžu tak obhajovať svoje záujmy a tvrdiť, že návrat detí na SK je nezmysel, lebo s našou krajinou už majú málo spoločného, takže z môjho pohľadu je to celé dopredu pripravené tak, aby deti ani náhodou nemuseli vrátiť niekomu z rodiny,
Ja len verím, že pravda zvíťazí a že drobci budú čoskoro na SK a spolu s maminou.