icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

natas4
15. dec 2012

@novemberova ale babka ich nedostane preto, ze by Ivana bola zla a neschopna matka!!!!!!!! je to uplne z ineho dovodu

novemberova
15. dec 2012

@kvietocek7 mas pravdu. Slovo "mater" ale zas osocovanie nie je. Prikladne osocovanie by som hladala o par stranok dozadu.
Mne len pride cudne ako vsetci pisu ze aka vyhra pre Ivanu - pricom ona s detmi byt nemoze. 90% mamiciek nerozumie o co ide.
Este dodam ze je uz len jeden stupen na odvolanie - supreme court. Ale tam sa ziada o povolenie na odvolanie, a to nedaju kazdemu, takze je velka sanca za deti su do 4. 1. Naozaj u babky.

novemberova
15. dec 2012

@natas4 z akeho?
Z toho ze Ivana o ne prisla (preco?! - to sa uz neda zmenit) a tak sa sud rozhodol ich zverit rodine - babke a nie cudzim ludom.

kvietocek7
15. dec 2012

@novemberova pozri si v tejto chvili tv JOJ, daju tam o nich spravu

kvietocek7
15. dec 2012

@novemberova ty by si si dovolila niekoho tak oslovit-osocit keby ho nepoznas, ale iba si od nejakych virtualnych zavidiacich neprajnych ludi precitas nieco napr o mne?? Je to aj o ucte, a aku ma clovek ku sebe taku si dovoli aj k druhym -na to netreba zabudat

zuzana581
autor
15. dec 2012

@dais tu na fore sú myslím 4 také, čo treba preskakovať.. Neviem, prečo ich admini nechávajú tak, ale my s tým nič nenarobíme. Jediné čo pomôže je ignorovať.. Myslím si, že tie rýpačky nestoja za to, aby sme sa s nimi zapodievali.. 🙂

dais
15. dec 2012

@novemberova slovo mater je expresívny výraz s negatívnym zafarbením a v prípade že ide o mamičkovské fórum a nie báseň od Hviezdoslava je to regulérna urážka. Ja sa cítim urazená za ňu a to úúplne stačí na to, aby som žiadala ospravedlnenie. @zuzana581 chápem, čo myslíš, budem už preskakovať. Ale považovala som za potrebné dať najavo, že v slušnej spoločnosti je také vyjadrenie neprijateľné. Nedajbože aby si toto Ivanka čítala a videla, že sa nikto neozval, keď ju urážali. A prekvapuje ma, že niekto taký výraz na tomto fóre za urážku nepovažuje. Chcela by som vidieť, ako by si sa zatvárila novemberova, keby ťa tak oslovili v pôrodnici alebo u detského lekára: Mater, poďte dovnútra a vyzlečte si dieťa!

natas4
15. dec 2012

@novemberova len preto idu deti babke a nie Ivane, pretoze slovenska strana vstupila do sporu ako tretia strana neskoro, az vtedy ked ta stara anglicka fuchtla mala deti adoptovane, ale este nepravoplatne. Ak by neboli adoptovane, este by sa to dalo zvratit tak, aby sa deti mohli vratit rodicom. Ale to sa uz nedalo, len pani Studencovej , ktora je adoptivna matka.

dais
15. dec 2012

K téme: veľmi ma zaujíma, ako to bude pokračovať po návrate detí domov. Lebo pokiaľ súd inej krajiny rozhodol o odňatí rodičovských práv iných občanov, je SR povinná toto rozhodnutie akceptovať, alebo môže vo veci začať konať a prejednať ju znova na základe našich zákonov? Pretože ja som pochopila, že je všeobecný konsenzus, že o právach rodičov v UK už nie je možné konať a preto sa koná o zverení do starostlivosti babky, ale to snáď neznamená, že to aj po návrate na SK tak musí ostať? Na Slovensku by predsa nikdy k takému absurdnému rozhodnutiu nemohlo dojsť. Navyše podľa toho čo hovoril poslanec Hemming v dokumente o útekoch pred SS tak je v UK rodičom odopierané právo na spravodlivý proces a to je dôvod na prejednanie veci opätovne. A to nehovorím o tom, že rodičia by začať žalovať SS a súdy pre obrovské psychické a fyzické utrpenie, materiálne škody a x ďalších zásahov do základných práv a slobôd detí a rodiny. Pretože o tom nikto teraz nehovorí, keď sa ľudia tešia, že deti sa vrátia domov ale aké deti sa vrátia domov? Sú to tie isté deti ako jej boli ukradnuté? Je to tá istá rodina ako bola predtým? Obrovské utrpenie ktoré prežili ich všetkých poznamenalo, zmenilo, SS spôsobilo rozvrat rodiny, deti boli odtrhnuté od rodičov, ich väzby systematicky ničené manipulované a týrané, bez kontaktu s rodnou rečou, našou kultúrou...

zoyuska
Odpoveď bola odstránená
zuzana581
autor
15. dec 2012

@zoyuska daj dôkazy, že Ivana deťom niečo urobila, alebo zmizni rýpať do inej témy !!!!

zoyuska
Odpoveď bola odstránená
natas4
Odpoveď bola odstránená
kvietocek7
15. dec 2012

@zoyuska no tak ked si to vsetko zacnes citat tuto temu a jej podobne prisuchajuce prispevky od zaciatku, pozries si pribeh a nie ten link co si tu hodila, tak potom sa mozme rozpravat, budem na tvoje prispevky odpovedat - zatial sa mi to vidi marnenie drahocenneho casu.
Natas4 tu jasne napisala dovod preco idu deti babke. Ten link co tam chatuju ti chamtivci neznajbohovia a ktovie ako ich este slusnejsie nazvat nie je inspirativne k tomu aby mal na tento pripad clovek ten spravny pohlad. No a co k tomu dodat?? podla seba sudim teba - aj o tom su mnohe prispevky, niekedy je to vsak bohuzial ☹
SS robi precedensy ktorym niet paru takze to je na velke uvazenie vo vztahu k tomu co ty tu prezentujes vo svojich prispevkoch.
Alebo chod zit do UK a maj skusenosti s ss potom sa ti urcite zmeni postoj!!!

zoyuska
Odpoveď bola odstránená
zuzana581
autor
Odpoveď bola odstránená
natas4
Odpoveď bola odstránená
martina005
15. dec 2012

@natas4 😀 😅 😝

martina005
15. dec 2012

kto? 😕 čo? 😕 kde? 😕 niekto tu dnes zase popíjal borovičku? 😀 🙄

jaron
15. dec 2012

@zoyuska ahoj,
prepáč, ale ten odkaz na tú diskusiu (čas.sk), čo si sem dala, tak to je naozaj ukážkový príklad ohovárania, osočovania, vykrikovania z anonymity, jeden z najvystížnejších príkladov diskusie bez akejkoľvek úrovne, pripomína skôr hundranie a vykrikovanie chlapov v krčme pri pive (alebo možno ani to nie, to možno tých chlapov ešte urážam)

a musím súhlasiť s ďalšími diskutujúcimi, že v tomto kontexte slovo "mater" a nielen to, ale aj "Boorovka" znie ako urážka

neviem, čo ťa k to mu vedie, ono keby aj hneď p. Ivana urobila kopec chýb, keby dokonca naozaj urobila aj niečo zlé, a potom jej to prišlo ľúto (hovorím teoreticky), tak by som jej za to neželal zlé, a určite ani tebe

kvietocek7
15. dec 2012

@jaron 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 veru veru chlapi pri pive,ktovie s kolkym promile v hlave, ktory nevedia o co ide a predbiehaju sa kto da lepsiu urazku ci pikosku, no to je fakt pod uroven....

alenah31
15. dec 2012

milá mamička @zoyuska asi by si si mala najskôr trošku pozisťovať ako to v UK funguje pri odobratí detí SS - totiž oni nedokázali, že im Ivanka niečo urobila, resp. ich nejako ohrozila či týrala, ale kým to dokazovali prebehla adopcia, ktorá síce ne je právoplatná, ALE keďže deti vlastne Ivanke odobrali - nezveria ich už jej nakoľko to nedovoľuje ich právo. V UK si síce uznali chybu, ale rozhodnutie o adopcii aj keď je neplatné je nezvratné a matka, ktorej ich takto odobrali ich nemôže dostať späť. Preto sa o zverenie detí do starostlivosti zapojila jej maminka - babička Samka a Maťka - a žiada o ich adopciu či zverenie do výchovy - nazvi si to ako chceš. V tomto prípade už nejde o dokazovanie Ivanknej viny či neviny - tu ide o to, že rodina,ktorej boli deti zverené sa ich nechcú vzdať - a hoci nie je dôvod na to, aby deti už mala babička - oni sa stále odvolávajú - deti už babičke vrátili, ale kým, súd nevyriekne, že rozhodnutie je neodvolateľné môžu sa odvolávať donekonečna. Babičke síce deti dali, ale opatrovníctvo náhradnej rodiny stále trvá a to je problém. Ak by im opatrovníctvo bolo zrušené museli by deti vrátiť hneď po rozhodnutí súdu. Švagor je pracovne v UK už od pondelka, v slovenskej komunite v Londýne to len tak vrie, ale všade sú radšej opatrní, moc na verejnosti o tom nehovoria. Boli by ste prekvapení koľko angličanov stojí za rodinou Boórových, ale veria aj svojím súdom. Naviac sa asi v UK boja toho, že vrátením detí na Slovensko vznikne obrovský precedens, ktorý otvorí cestu aj ostatným rodičom, ktorým SS neprávom odobrala deti a nielen Slovákom, ale aj Poliakom, Maďarom, Čechom a iným......

kvietocek7
15. dec 2012

@alenah31 @jaron @martina005 @natas4 @zuzana581
@dais a ostatny zainteresovany s dobrym umyslom tejto temy, bude dobre prepnut k teme na uzitocnejsie slovo.
Je naozaj zarazajuce kde to ti sudcovia dohnali, ze nie doma, ale v cudzine daleko od svojich ide p.Studencova travit vianoce, naozaj smutneeee 😖

foxinecka
15. dec 2012

@zoyuska fuj!

jaron
15. dec 2012

keď tak čítam rôzne tie prípady zobratých detí zdá sa mi, že to často funguje nie tak, že sa dokáže vina rodičom a potom sa im zoberie dieťa, ale zoberie sa im dieťa (bez jasných dôkazov proti rodičom) a rodičia musia dokázať nevinu

zuzana581
autor
15. dec 2012

@kvietocek7 dúfam, že zamestnávatel pani Noriky bude aj naďalej zhovievavý.. Baby, čo takto napísať jeden Vianočný ďakovný list pre neho??

kvietocek7
15. dec 2012

@zuzana581 super napad, len treba zistit kam presnejsie 🙂

zuzana581
autor
15. dec 2012

@jaron presne tak.. uplne postavené na hlavu.. to aby si rodičia nahrávali kompletne celý svoj život.. skryté kamery po dome a zašité v oblečení a všade.. aj to je otázne, či by tie 24hodinové nahrávky pri ich súdoch uspeli.. ☹

kvietocek7
15. dec 2012

@jaron preeeesneee, ze ony hned maju riesenie od konca,zoberu deti a nie zeby vec presetrili, no a potom to konci ako aj v pripade Boor. Ved predsa ked chcu dieta zobrat tak nech po nejakej chybe rodicov rodinu sleduju a potom zakrocia, nie je to naopak. 🙄

alenah31
15. dec 2012

@jaron a presne tak to funguje.....ty musíš dokázať svoju nevinu nie oni tvoju vinu - ak si obvinený znamená to, že vinný si takže musíš dokázať opak. Ale takto to funguje asi všade☹ dokonca aj u nás sa začína šíriť tento druh vedenia súdnych pojednávaní - bohužiaľ. Je to kvôli tomu, že ak chceš mať právoplatné dôkazy musíš si platiť súdnych znalcov, notárov.....a platíš to ty, ak by to bolo naopak musí to platiť súd. Takto vlastne robíš ich prácu a ešte im ušetríš kopec peňazí 🙄 🙄