icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

slavka1212
3. jan 2013

@alice107 ty sa uz zobud ,preber dievca z toho co tu vypisjes ......ty si kto co ????si nic a tak to aj ostane ...a nerob sa mudra lebo nemas na to .....nezazila si tak zavri hore ......ozaj nechcem byt neprijemna ale trosku aby si sa schladila ......neublizuj pismenami .....postav sa zoci voci a vtedy napisem na kona ze alice ozaj netarala .....upokoj sa

mamutka
3. jan 2013

@mariosmykal poprosila by som blokovat vyjadrenia osoby alice107, konkretne prispevok z Včera o 23:27 - ide o nechutne osocovanie a obvinovanie, ze ten ktoreho pripad sa tu rozobera vyzobraval peniaze od ludi na pravnika. Kto pripad sleduje, vie, kto toho pravnika zaplatil. Dakujem

kararinka
3. jan 2013

@slavka1212 viem, ze sa tesis, ze mozes ist domov, nepoznam tvoju situaciu a podrobnosti, ale pokladam za nespravodlive, aby ste sa vy teraz museli vzdat svojho vybudovaneho zazemia, tvoj partner prace, syn svojich kamaratov a skoly kvoli niekoho falosnemu obvineniu.

Neviem ci si citala akou cestou sa rozhodla ist Beata, nakopirujem to sem, mozno to niekomu pomoze. Drzim palce.

Beata Curna
Najviac sa mi paci vyrok p. Sterfena Kurcoka:" mas pravdu, treba sa mat na pozore a pozor si davat aj na SANTA CLAUS, ked prinesie darceky.ABY TO NEBOL PREOBLECENY CERT OD ANGLICKEJ SOCIALKY".
tento vyrok najlepsie vystihuje BRITSKY PRAVNY SYSTEM, ktory sa celkom odlisuje od slovenskeho pravneho systemu a preto sa tu obycajny slovensky obcan v podobnej situacii jednoducho nevie branit.
V britskom systeme zakon umoznuje kazdy obcan ma pravo napisat tzv. ANONYM, to je to iste co aj falosne obvinenia/ v angl. false allegations/.
FALOSNE OBVINENIA/angl. false allegations/ su v britskom systeme TRESTNYM CINOM.
MOJA RADA ZNIE:
V takom pripade treba ist na angl. policiu / kto sa neboji/ a urobit tzv." REPORT PROTI FALOSNYM OBVINENIAM".
Ja som bola v podobnej tazkej situacii, sla po mne britska socialka, pretoze bol na mna napisany anonym.
Sla som sa informovat na anglicku policiu- je na kazdom mestskom urade, ktora mi poradila:
" Tu ma kazdy pravo napisat anonym , urob to aj ty ".
Slovenskym obcanom by pomohlo, keby sa prestali bat, zahodili "STRACH" a okamzite v takom pripade treba ist na najblizsiu angl. policajnu stanicu a urobit tzv. " REPORT PROTI FALOSNYM OBVINENIAM" co som aj v mojom pripade urobila.
To je jedina vec , ktora moze v Anglicku pomoct POTRESTAT VINNIKOV, TREBA UDAT NA POLICII MENA STATNYCH LEKAROV, CO SA STALO, KEDY a ze MA " FALOSNE OBVINILI ".
Takto mate v rukach SKUTOCNY DOKAZ /tzv."REPORT OD POLICIE"/ , ktory potom mozte neskor pouzit na sude proti zle nastavenemu /prilis prisne/ britskemu systemu/.
Ked slovenski obcania nezacnu konat a budu sa " BAT" britsky system ostane NEPOTRESTANY.

" Rada od Beatky "

ja zostavam dalej " bojovat v britskej dzungli "

kvietocek7
3. jan 2013

@kararinka to mas sice pravdu o vybudovanom zazemi, ale pravda je taka,ze lepsie je vratit sa z kratsej cesty ako vojst do slepej ulice - takze asi to nebude o zazemi, hoci je to fakt nie spravodlive....

kararinka
3. jan 2013

@kvietocek7 ja to chapem, ze ak je raz uz niekto "v systeme" to je akoby bol v podmienke a ze je tazke zit s obavou kedy sa to moze cele spustit znova.
mna skor hneva, ze nie su potrestane osoby, ktore rodinam obratia zivot naruby a urobia to s kludnym svedomim znova este aj s tou znamou zazracnou formulkou, ze konaju "v najlepsom zaujme dietata".

zuzana581
autor
3. jan 2013
monnaa
3. jan 2013

@zuzana581 - ten rozhovor je super, taká ľudskosť z neho ide, fakt klobúk dole pred nimi. Tu sa ukázalo, že sila médií je obrovská .

aliza
3. jan 2013

@alice107 uryvky z rozhovoru s Haraksinom a Krpacom:
Verili ste, že po odvysielaní dokumentu sa situácia otočí o 180° a deti sa napokon vrátia biologickej rodine?

D. Haraksin: - Netušili sme, či to niekoho osloví, pretože všetko, čo tam bolo, znelo tak neuveriteľne. Sami sme niekoľko týždňov pátrali po informáciách o tomto prípade, aby sme sa presvedčili, že je to naozaj tak, ako to hovoria mama a babka Martinka a Samka. Oslovili sme aj kompetentné anglické orgány. Keď sme si to potom dali dokopy a overili fakty, vstúpil do nás hnev, pretože sme zistili, že tejto rodine bolo neskutočne ublížené.

Ten systém anglickej sociálky je skutočne nastavený tak, že ľudia, ktorí píšu správy zo stretnutí matky s deťmi, ich zámerne formulujú len negatívne, pretože cieľom ich snaženia je odobrať jej deti.

alice107
3. jan 2013

@aliza to mas osobnu pracovnu skusenost ze cely socialny servis uk je nastaveny tak aby falsoval spravy?na zaklade akeho dokazu toto tvrdis? pretoze ver ci niedeti slusnej rodine neodoberu.len takej,kde dieta prislo k uhone.a rozhoduje o tom sudnie socialny servis.socialny servis v uk ci inej demokratickej krajine v eu automaticky dostava spravy od lekara/mal by/ ak dieta ma nevsvetleny uraz,zlomeniny,poskodenia takeho razu co mozu byt sposobene nasilim alebo hrubym zanedbavanim.automaticky to musi urad preverit. ako aj podania ludi.aj anonymne. a sud rozhodne o odnati na zaklade dokazu. rodina sa pozorujecelkovo potom.ty si este nikdy nevidela konanie o predbeznom opatreni?
deti nie su odberane nie na zaklade falsovani sprav soc.servisuu so stretnuti matky s detmi.ale na zaklade rozhodnutia sudov na zaklade dokazov/lekarov, objektivnych zisteni navstev pacovnikov soc.uradu,posudkov odbornikov a podobne.vies,kazda dotknuta osoba tvrdi ze to nie ona,to niekto iny je vinny.prave nedavno minuly rok sme debatopvali sme s kolegami .jedneho kolegu sudcu bonbardovala taka dotknuta matka stale obvineniami zo zaujatosti voci nej a ze nemaju dokaz na odnatie dietata. a to stava casto.no dieta bolo nastastie odnate vcas,sud vyssej instancie potvrdil rozhodnutie nizsej ale matka sa stale citi dotknuta.hoci su dokazy nezvratne.takze ak by si robila s takymi pripadmi vedela by si ako to chodi.a v uk je to este prisnejsie posudzovane co je zanedbanie ci ohrozenie dietata.
takze treba sa na vec pozerat objektivne a bez emocii.
nie podla mienky nejakeho haraksina z bulvaru.ak rodicia dieta ktore im bolo odbrate myslia ze boli poskodeni,ze zakon bol poruseny,ich prava tiez,maju zakonu moznost obrany.
a hadam mi len neches napisat,ze ´cela policia,justicia klame,podvrhuje dokazy a ja neviem este co. to hadam nie? na to maju pravnika aby konal v ich zaujme.

kaja73
3. jan 2013

@aliza s nou sa nezatazuj-ona ani nerorozna, ze to co pises nie su TVOJE tvrdenia ,ale tvrdenia Haraksina a Krpaca 😉

letomilka
3. jan 2013

SS dobre vie čo robí, pretože keby nemali odobratých toľko detí, nebol by potrebný taký veľký ansábel všelijakých pracovníkov. A o to ide. Oni nemajú záujem vrátiť deti rodičom, prišli by o zisky. Stredovek neskončil, stredovek trvá, len v novom kabáte.

aliza
3. jan 2013

@alice107 ja som ti to sem dala len kvoli tomuto konkretnemu pripadu, pripadu Ivany Boorovej. Haraksin a krpac pisali, ze tomu tiez neverili a ze si sami overili info, aj u UK organov. A to je to, co si chcela, poznat info aj z inej strany ako zo strany Ivany a jej mamy.
A pani Studencova to ide riesit, len caka, kym pride aj Ivana.
A keby si tu zila, tak by si vedela, ze su tu tisice zanedbanych a tyranych deti, o ktorych vsetci vedia, aj ss a nikto tieto deti rodicom neberie. Poznam osobne taketo rodiny, ktore zle zaobchadzaju so svojimi detmi priamo na verejnosti, opite matky chodia pre deti do skoly, vulgarne vsetkym nadavaju, aj detom, biju ich a kazdy to ignoruje, aj skola, aj lekari....preco? preco ked potom pride slovenska rodina s infekciou, hned to riesia odobratim deti? preco na zaklade jednej zlomeniny beru dieta? ked tie anglicke chodia cele dobite a o 'urazoch' ani nehovorim? muz robi na pohotovosti, to vies....Nie nadarmo ma UK najvyssi pocet tyranych a zanedbanych deti. Potom vsak nerozumiem, preco tomu ten ich 'prisny' socialny system nezabrani? preco tie cisla neklesaju? ja ti poviem preco lebo o deti asocialov nema nikto zaujem! preco jeden lekar vyhodnoti infekciu ako sex. zneuzivanie a druhy len ako infekciu? preco jeden posle babo so zlomenou klucnou kostou kludne domov a druhy zavola socialku? preco niekomu zoberu dieta len preto, ze nechodi na ockovanie a pritom je vela rodin, kde deti su bez ockovania a nikoho to netrapi? mas pocit, ze toto je funkcny a spravodlivy system? ja teda nie

syla
3. jan 2013

Je to super, že sú už doma. Pani Ivana musí byť neskutočne šťastná. Nech je rýchlo aj ona s detičkami spolu.

alice107
3. jan 2013

@aliza co ma pani studencova riesit? ta jej dcera je predsa svojpravnaci nie?ona je rodic splolu s jej manzelom.takze ak myslia ze boli ich prava dotknute musia to riesit v uk a sami,ak su svojpravni. alebo nie?
ten rozhovor nie je rozhovor.to co si mi dala je tvrdenie toho haraksina.kde je tam odpoved ci nazor toho krpaca?
vies,ja viem ako to chodi v komunitach ako si aj ty popisala.su to komunity arabov,pakistancov a podobnych etnik pristahovalcov.v eu je to s nimi rovnake vsade.tam ani policia neche chodit,ale mozem ta ubezpecit ze aj im sa odberaju deti.ale mohi su tam na cierno tiez,mnohi s falosnymi dokladmi.
takze ver mi ze ked boorcom dobrali deti tak sud na to mal vazny dovod.ty sice zijes v uk ale nikdy si stakymi vecami nepracovala v ziadnej krajine eu.ani v uk.takze treba to vidiet z uhla praxe ako to je.kazdy den na sudoch v uk sudy odberaju deti nezodpovednym ci agresivym rodcom nie preto ze nemaju co sudcovia robit alebo by boli nebodaj korupcni.ale zo zakona co chrani deti.
vies sudca v uk ma take postavenie spolcenske aj socialne,ze je nekorumpovatelny.to mi ver.a rozhoduje tak nezavisle,ze ani politik si ho neodvazi oslovit k nejakej kauze.v uk a zapadnej casti eu je to neprjatelne
stale mas dojem ze zly je socialny servis.ale nie zli su nezodpoveni rodicia,to mi ver. a vzdy lamenzuju ze im bolo ublizene.by si mala vidiet tych arabov ked pride k odnatiu deti napriklad ako lamentuju a obracaju sa na vsetky mimovladky vraj boli porusene ich prava.a to iste mnohokrat pristahovaci zoz vychodnej ci strednej eu. malokedy chapu ci chcu pochopit zmysel zakonov v krajinach eu/aj v uk/ . v drvivej väcsine je ich pohlad skresleny a neobjektivny. ale maju vsetky moznosti pravnej ochrany.tak nech ich vyuziju.

sirinka
3. jan 2013

@alice107 preco nie su ti rodicia potrestany? Vazne ohrozuju deti a napriek tomu si bez postihu chodia po sloode nadalej.... To je akoze nejaka naprava, ze im odoberu deti a vsetko je ok? To je ako nastaveny system?

slniecko2
3. jan 2013

@kadri odkaz nefunguje 😒

zuzana581
autor
3. jan 2013

@sirinka inak ty si sa jej nedávno toto isté myslím už pýtala, že? Ale odpoveď sa myslím nedostavila... @alice107 prečo neodpovieš???

aliza
3. jan 2013

@kadri oki 😉

dusika11
3. jan 2013

@alice107 nuz zatial mam dojem ze nejaky haraksin s bulvaru bol aj v uk..videl spisy... 😉 tak isto nejaky pravnici....poviem ti to tak ako je..uk stupilo do extrementu..paradneho co smrdi na celu eu 😝

aliza
3. jan 2013

@alice107 ten rozhovor som brala odtialto:

http://www.cas.sk/clanok/240026/darius-haraksin...
a ta cast o britskej socialke bola citovana od martina Krpaca, len som to tam neuviedla.

A nie, nehovorila som o komunitach pristahovalcov, pisala som o bielych anglicanoch!

dai
3. jan 2013

ahojte... no som zvedava ako to cele dopadne. z dobre informivabeho zdroja viem 2 veci - rozhodnutia uk sudu na sk nemaju ziadnu platnostt... to jest deti moze mat na sk matka... po druhe ich otec nechce aby ich mala babka a vyjadruje sa o nej viac ako hrubo... dovody su mi zatial nezname ale vdaka povahy daneho zdroja tipujem ze sa to na verejnost dostane...

zuzana581
autor
3. jan 2013

@dai no ja sa nejdem hádať, ale niekde bolo písané, že vrámci EU sa súdne rozhodnutia krajín musia rešpektovať..

dai
3. jan 2013

@zuzana581 nemusis sa hadat... v tomto pripade to tak nie e - ine by bolo keby to rozhodnutie padlo na eu urovni... takto nie kedze nase zakony su od uk odlisne... pokial nase sudy matke neodoberu deti tak ich taketo rozhodnutie krajiny s odlisnym systemom nemuai zaujimat - kludne si to nechaj overit pravnikom pracujucim so rodinnym pravom v sr

zuzana581
autor
3. jan 2013

@dai no logické by to bolo 🙂
Inak čo sa otca týka, tak to čo je medzi nimi, to sa nás nejak netýka, ale ja osobne si myslím, že on môže byť babke jedine ak, tak vďačný a do smrti zaviazaný, lebo nebyť jej, tak deti nie sú na SK.. Ak výde na povrch to, čo si napísala, že sa o nej vyjadruje viac, ako hrubo, tak je to podla mňa hlupy muž..

natas4
3. jan 2013

@zuzana581
@sirinka
Cica Alica nikdy neodpoveda na otazky, na ktore nema odpoved a pri ktorych by musela priznat, ze sa myli 😀

itwasajoke
3. jan 2013

moj nazor na otca deti je nie velmi pekny,...pripajam sa k nazoru hlupy 😒 a asi aj riadne jesitny...vo vacsine pripadov byva vztah svokra-zat nepekny a co sa tyka boorovcov mozno bude o to nepeknejsi ze pan boor z uhla mojho pohladu sa stal len pozorovatelom celeho osudu jeho deti 😖 pride mi to trosku absurdne ...a miesto toho aby bol rad ze deti su v bezpeci ide robit nadalej zlobu akoby toho mali tie deti malo...

baby a vam ostatnym sa cudujem ze na tu cudacku este reagujete 😒 ja som si nie len dala zavezok ale uz ma uraza reagovat na take primitivky ako je alica alebo zoya a im podobne...nechate zo seba robit hlupakov...stale dokola tie iste skopirovane vety a ziadny obsah...dokonca aj gramatika sa im zhorsuje od vytrzenia 😀 eeehm...moja nikdy nebola v poriadku 😝 😝 😝 😝 plytvate energiou a uplne zbytocne...oni ten dokument videli ...vedia kde je pravda ,alebo vidia kde je pravda ale robi im dobre ze sa stale najde hrstka blaznov ktory s anechaju vytocit...

mna uz teda nebavi nechat robit zo seba blbca...uz len to ze vrtaju do takych tem ...aaa vlasten ze vobec vrtaju este som s tymito primitivkami duchaplnu rec neviedla...ze obcas pouziju slovko "povedoomie" alebo iny "odborny" vyraz ktory vizera ze ma nieco docinenia s pravom.zdravotnictvom,psychologiou ci inym odborom este neznamena ze ich prispevky maju obcas 😔

ked napisem niekomu ze je pi*a neznamena ze nie som inteligentna ...znamena to len to ze som clovek ktory vie pouzit spravne vyrazi v spravnu dobu...tak uz kaslite na ne 😉

ewellina
3. jan 2013

Prosím vás, nechajte toho muža na pokoji. Vážne si myslíte, že Boórovcom toto pomôže? Nech si svoje vzťahy urovnajú sami.

kvietocek7
3. jan 2013

@itwasajoke ja sa len pripajam, tiez nechapem preco ich tu tahat a vyvolavat naaaa pipi pi, ako sliepku na zrno 😀 😀 😀 🙄

****** PEKNE PROSIM AK MATE POTREBU PISTE TAKYM DO IP !!!!*************

pomozete tejto stranke, aby tu bolo viac info ako dezinfo a hlavne menej trolov.Vdaka za pochopenie!

dais
3. jan 2013

Minule som videla program Mate doma uklizeno? na Prime a bola tam rodina z UK ktora mala doma neskutocny bordel, dve deti v tom zili, uplny hnus, zaschnuta grcka v koberci s dlhym vlasom, v kuchyni pri linke hruba vrstva spiny stare kusky jedla na zemi dievcatko vo svojej izbe okrem nehorazneho bordelu aj plesen zo zvyskov ovocia... A napadlo ma ako je mozne ze toto umoznili zverejnit a ze takym ludom SS deti nevezme. Potom ma napadlo ze mozno su to len herci... Videli ste to niektora? Ved to bolo (ak je to realne) normalne ohrozenie zdravia tych deti... A pritom to neboli ziadni asociali, normalne pekny domcek, obaja maju pracu...