icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

itwasajoke
4. jan 2013

@dais nebolo to herci...prace p tom to je...spinave snradlave anglicanky sa o svoje deti nestaraju,,neriesia tak ako slovenky...my sme vzdelabejsi narod a stale sa zdokonalujeme a chceme zit lepsie a.na.urpvni...preto kazda mamina ktora mala v UK problem so ss mala problem,Lebo utekala k Dr.s problemom ktory anglankam hlavu nerozboja!a v neposlednomrade my sme tak nauceny z naseho zdravotneho systemu s kazdym pupakok utekat k Dr.
Ps.rozdiel.nasej kultury a jejich...proste UK je rit sveta ;)

natas4
4. jan 2013

KOPIRUJEM Z FB

Prvé meno, ktoré spomína, sa nemal nikdy nikto dozvedieť. Dôrazne o to žiadal. Ja som sa bál riskovať, že sa na mňa za to nahnevá. Preto som rád, že to urobila pani Norika. Je to proste bojovníčka 🙂 Takže, Rolo, Ďakujeme. Tu je odkaz od pani Noriky:Ahojte, mili moji "dalsi vnucikovia a vnucicky", tak.... a takto to boloBol raz jeden pan Roland Kubina, zhodou okolnosti sefredaktorspravodajstva televizie Joj, ku ktoremu som sa dopracovala cez jehobyvaleho kolegu a mojho priatela Martina - pretoze som potrebovalakontakt na p. Conkovu , ktora bola v mimoriadne vaznej aohrozujucej situacii, vzhladom na svoj stav sestonedielky a ktorucakal prvy kontakt so svojimi detmi v cudzej krajine pod dozorom NaziSS UK, ako ich sami anglani nazyvaju.A tento p. Kubina sa stal mimoriadne dolezitym , ak nienajdolezitejsim pilierom celeho odhalenia strasnej tragedie rodinnielen v Britanii a nasho pripadu, ktory nebyt pripadu p. Conkovej ap. Kubinu by sa nikdy nedostal na svetlo novinarske. /Nemam radanoviny a bulvar, pretoze tieto skutocne tragedie a brutalnosti nie suvhodne pre bulvar, ten trva zvycajne tri dni, ale tieto tragedie suna cely zivot./Postupne sa dostaval do pozicie spolu s Dariusom a "vyslanymredaktorom" Martinom do diania, az ich to celkom pohltilo. Napriekmojim upozorneniam , ze budu politicky zastaveni alebo jednoducho akootcovia rodin ten hnus nezvladnu. Zvladli to bravurne.Preto dovolte poprvykrat verejne podakovat a vzdat uctu p. Kubinovi ajeho kolegom Dariusovi Haraksinovi a Martinovi Krpacovi, skvelym ludoma dovolim si povedat, uz aj kamaratom, s ktorymi sme vzdy "konstruktivne riesili dane situacie v zaujme veci, rozumej vymenunazorov". Su uzasni!Ale tiez pod ciarou, podakovanie patri aj ich riaditelovi p.Borovskemu, ktory to vsetko "v povzdaliii" podporoval a nepodlaholalebo nepodlahli silnemu politickemu tlaku.A ked som pri tom politickom tlaku, Tu jednoznacne ZVITAZIL TLAKVEREJNOSTI a tuto verejnost nastartovala nenapadna, neznama zienka,krasna mlada dama Veronika Klobucnikova, ktora vytvorila "fanpage".Kde sa vzala, tu sa vzala a zrazu tu bola Veronika Klobucnikova, LaraSafina, uzasne duse , ktore som mala stastie aj osobne stretnut pocasprotestu pred prezidentskym palacom.K nim sa pridali mnohe ine "duse anjelske" ktore ani nemozem vkratkej sprave menovat. Nech mi je odpustene, neda sa. aby sa naniekoho nezabudlo.Takze vsetci na FB pod rukou Veroniky -pre Vas Obrovske objatie a dakujeme.Ludkovia mili, chapem , ze vsetci, ktori ste sa stali nasou "virtualnou rodinou" ste sa tesili privitat nas na letisku a preto mavelmi mrzi , ze som nemohla informovat, kedy priletime na Slovensko.Prepacte, podrobnosti a okolnosti dovodu, preco som sa rozhodlaokamzite kupit letenky a v prvej moznej chvili odletiet s detmi domovna Slovensku nebudem popisovat.A tam je aj dovod, preco som nemohla oznamit, kedy priletime.Preto dovolte, aby som Vas informovala o nasom zamere a priani, pozvatna stretnutie s nasimi detmi Martinkom a Samkom hlavne vsetky deti,ktore bojovali za svojich kamaratov, vyrobili lietadielka, buchalipastickami na zabuchnute a hluche dvere ambasad a pisali nadhernelisty Jeziskovi, aby sa ich novi kamarati skoro vratili domov ksvojej mame a babe.Ich hlasky boli tak silne, ze boli pocut velmi daleko. A tiez ichlisty doleteli az k sudcovi a ten rozhodol, ze Martinko a Samko samusia sa vratia najskor k ich starej mame a potom konecne aj k ichvlastnej mame.Velmi by som si priala , ak by som mohla zabezpecit stretnutie sovsetkymi detmi na Slovensku, ktorych rodicia v ich mene pomahali. Ponavrate ich mamy Ivany na Slovensko Vam iste vcas oznamime, kedystretnutie s detickami bude mozne. Rada by som pozvala aj VeronikuConkovu a jej deti. Pretoze bez Veronikinho zufaleho volania o pomoc vcudzej zemi by sa tieto zlociny sveta nikdy nedostali do povedomiaslovenskeho naroda.Viete vsetci, ze konzulat a urady stale hovorili o pripadoch ako oindividualnych zalezitostiach. Ja chapem, ved nie sme mestska hromadnadoprava a kazdy pribeh je iny. Ale aj deti z individualnych pribehovsu stale len tymi bezbrannymi detmi, ktore nemaju sancu zmenit svojosud, ak im nepomoze vlastna krajina.Dakujeme z celeho srdca Veronike... Lare... a Dariusovi...Martinovi...Rolandovi....a Judr. Cisarovej....Kristine Rogers....Judr.Pirosikovej...Gabike Krupcikovej z Unicefu....p. Hybenovej a tiez"tisickam" dalsich , najma facebookovych zachranarov.S prianim dobreho zdravia, stastia, pohody a radosti v novom roku Vaspozdravujestastna stara matkaEleonora Studencova

diusik
4. jan 2013

@dais tomu sa vobec nedivim,ja som zila isty cas v anglicku a ked som videla ako tam ziju bezni ludia,cest vinimkam,tak som bola tiez zhrozena,takze ver ze to neboli len herci,ale realita... 😝

mamutka
4. jan 2013

kopirujem z FB ......... pise p.Horelican, ohladom otca chlapcov.... ☹

"Pan Boor uz pocas sudnych procesov na Najvyssom kralovskeom sude sa vyjadroval v tom, ze ak sa proces skonci uspesne - deti budu zverene do starostlivosti p. Eleonory, bude zubami-nechtami bojovat o to, aby deti ziskal na Slovensku do svojej starostlivosti. Pocas procesov zoparkrat komunikoval s obhajcami anglickej socialky SS ale s manzelkou Ivanou a ani jeho svokrou -p.Eleonorou neprehodil ani slovo, ani ich nepozdravil. Stranil sa od nich ako cert od svatenej vody. Mohol sediet v casti, vyhradeneh Eleonore, ale on s usmevom na tvari sedel v casti, urcenej anglickej SS. Neviem si predstavit sudcu, ktory zveri deti do opatere cloveku, ktory je uz viac ako 6 mesiacov bez prace, momentalne na pracovnej neschopenke-ma poranenu ruku a zije zo socialnych davok. Ved to by bol este vacsi pruser, ako prepustenie Mella z vazby pre procesnu chybu"
...............

"Ano, bol som na poslednych 3 procesoch na Najvyssom kralovskom sude, takze mozem posudzovat, ako sa ktora strana k pripadu stavala - matka Ivana, otec, stara mama, Ministerstvo prace...zastupene p. Cisarovou a aj velvyslanec Slovenska vo Velkej Britanii"

hlavne ze chce vydat knihu o pripade, peniazky sa zidu, ze..... skoda

mamutka
4. jan 2013

sorry, nie je to z FB, ale z diskusie na Pluske, na ktoru som sa dostala z FB stranky o Ivane

zuzana581
autor
4. jan 2013

@mamutka ja som to dnes už čítala a písala som Martinovi Krpáčovi, že či je to celé pravda. Odpísal, že to vyzerá tak, že boj pokračuje a bude hnusný.. ☹ Som úplne znechutená.. Ten chlap musí byť obyčajný chrapúň. Som zvedavá, kto mu bude platiť právnikov... žeby SS???

kaja73
4. jan 2013

@zuzana581 ale ved podla mna nema sancu na tie deti.
Ivana ich tiez bude chciet a ak to niekto z nich vyhra,tak to isto nebude on-moj nazor.
Ale zbytocne tahanice to budu.

dusika11
4. jan 2013

isteze zakomplexovanec nevie stravit uspech zeny...pozname pozname

mamutka
4. jan 2013

@zuzana581 toto je uz fakt smutne ☹ spolupraca s SS mu fakt vyhovovala. a ak sa budu tahat, dostane ich na vikendy, ak budu v buducnosti zit s Ivanou. kam ten je schopny zobrat ich cez ten vikend, to si viem zivo predstavit......... uz len bojovat proti nemu, ze ked bol obvineny na zaciatku, trvat na obvineni aj teraz, nech da pokoj. No toto si babka a Ivana nezasluzia ☹ a chlapci uz vobec nie ☹

tatrankamoja
4. jan 2013

od začiatku mi bolo podozrivé, že p. Boór sa za chlapcov vôbec nebije....čo to je za otca? ale teraz ste mi otvorili oči.... 😖

dais
4. jan 2013

Ja myslim, ze rodina sa rozpadne aj na zaklade mensich problemov ako je situacia v ktorej sa ocitli Boorovci. Pokym diskusia bola zamerana na to ako bojovat s SS a ako pomoct rodinam, ktorym boli nasilne odobrane deti, myslim ze to bolo na prospech tych rodin. Teraz by ale bolo dost nevhodne keby sme my, co nemame ziadne informacie o tom ako to bolo medzi manzelmi Boorovymi zacali riesit aky clovek je pan Boor. Sme tu na podporu Ivany a ona by podla mna nebola stastna keby si citala ako sa tu riesia domnienky a podozrenia. Bulvar vie veci prekrutit. Je to ich sukromna vec. A navyse v situacii v akej boli, mohol svojou aktivitou narobit viac problemov sko osohu. Preto by sme nemali odsudzovat niekoho kto urcite rovnako ako Ivana tuzi po svojich detoch a nemal ani tie kontakty ako mala ona s babkou. Chapem, ze medzi nimi mohol nastat rozkol, niekedy sa v kritickych situaciach rodina skratka rozpadne a kto to nezazil na vlastnej kozi, nevie ako by sa zachoval. Ja neviem ako by sa zachoval mojj manzel, ja, mozno by sme sa zrutili, mozno by sme hadzali na druheho vinu... To je tak extremna situacia a on bol stale oznacovany za zlocinca ktory ublizuje svojim detom tym najhorsim sposobom. Jeho meno bolo pospinene a nebolo ocistene. Mozno je zatrpknuty, zrejme si neuvedomuje, ze sposobuje hrozne problemy ale ja neverim ze to robi so zlym umyslom. Proste chce aj on svoje deti, bez ohladu na to ci ma prave pracu, alebo ci ma alebo nema dobre vztahy s babkou. Viem o rodine kde otec opustil svoje deti a zenu a zanechal ich v polodostavanom dome bez prostriedkov a pomoci lebo sa im narodil downik. Aj toto sa deje, ludia reaguju rozne na stres, tyranie, tragedie a choroby v rodine... Skuste sa do toho vzit a nepiste nic, co by ste neradi citali na Ivankinom mieste o svojej rodine. Medializovali svoj pripad lebo to bola jedina sanca ako ziskat pomoc ale to neznamena ze my mame teraz pravo komentovat a riesit. Ked budu Ivanka s babkou potrebovat zase nasu podporu a podporu verejnej mienky, urcite nam daju same vediet. Dakujem za pochopenie.

bodka70
4. jan 2013

@dais , 100% súhlasím

ewellina
4. jan 2013

@dais Napísala si to akoby z mojej duše. Ďakujem.

dais
4. jan 2013

@bodka70 a @ewellina, ja ďakujem vám, že chápete 🙂

zuzana581
autor
4. jan 2013

@dais lenže ide o to, že ten muž sa už vyjadril tak, ako sa vyjadril. To nie sú domnienky. Jeho slová sú citované. A dvaja ludia, ktorí videli naživo, ako vystupuje potvrdili, že sa nechová tak, ako by sa vďačný otec chovať mal. Ale jasné, súhlasím, zatial sa nič okrem vyjadrení nedeje, tak si myslím, že tými pár príspevkami, čo sa tu napísali neurobil nikto nič zlé. Tak ako sme komentovali jednanie SS, tak komentujeme vyjadrenie a chovanie toho muža..

ewellina
4. jan 2013

@zuzana581 Aj tak nemáme o ňom dostatočné info na to, aby sme ho tu súdili. A aj keby sme vedeli viac, nemáme právo súdiť. SS je celý systém, ale tu ide o ohováranie a možno aj osočovanie konkrétneho človeka.

zuzana581
autor
4. jan 2013

@ewellina nesúhlasím s výrazom ohováranie a osočovanie, lebo sme komentovali článok a jeho citované slová. Ohováranie by bolo, keby sme si vymysleli čo povedal. Ale ok. Ja osobne sa nebudem k nemu momentálne vyjadrovať..

ewellina
4. jan 2013

@zuzana581 Ohovárame vtedy, keď hovoríme o niekom niečo zlé, čo je síce pravdivé, ale nie je potrebné o tom hovoriť. Osočovanie znamená, že si vymýšľame. 😉

dais
4. jan 2013

@zuzana581 uf, toto sa ťažko vysvetľuje, jednoducho si predstavte seba na Ivaninom mieste, na mieste ich detí. Potrebujú ďalšie reči, komentovanie, dohady, lebo to sú dohady, aký je človek podľa toho kde sedel na súde, alebo že nemá prácu... To že nekomunikoval na súde s Ivanou a babkou? Ako vieme, či to nebola podmienka SS aby prerušili kontakty? Veď im sľubovali ˇze keď sa rozvedú, tak im deti vrátia. Ako sa má chovať "vďačný" otec? SS ho obvinila zo neľudského zločinu na jeho dieťati, pošpinili jeho meno, vzali mu deti, vrazili klin medzi neho a jeho ženu. Rozbili a zničili mu rodinu a život. Ako sa má správne zachovať otec, ktorému sa nik neospravedlnil, ktorý bol odtrhnutý od detí a úplne vynechaný, ktorý zrejme stál v úzadí aby mala Ivana s babkou šancu. Prečo je divné, že sa nechová racionálne? Ja na jeho mieste neviem či by som ešte vôbec bola. Nikto nie sme v jeho koži. Opakujem, nevieme čo by sme na ich mieste robili my a súdime, špekulujeme... :( ja do toho nevidím ale snažím sa vcítiť do pocitov Ivany keby toto čítala. Nič dobré to neprinesie nikomu.

dusika11
4. jan 2013

@dais nesuhlas..pouzijem alicike slova rozvazny rozumny rodic by nikdy dalej nestresoval svoje deti..ako moze zrazu mysliet na seba----ma mysliet na deti...kaslem mu na jeho vinu a nevinu nech deti nestresuje dalsimi pojednavaniami..ved vsetky sme chceli pre deti najlepsie ..tu neide o ivanu...ani o toho bora..sorry.

kadri
4. jan 2013

sa divim, ze verite niecomu, co pise "mienkotvorny" bulvar. kde boli doteraz? ako informovali verejnost a podporovali obciansku iniciativu v pripade boorovcov? 😒

zuzana581
autor
4. jan 2013

@ewellina

ohovárať, -a, -ajú nedok. (koho, zried. i čo)úmyselne šíriť nepravdu, lož, klebety;
osočovať:

osočovať - -uje, -ujú nedok. (koho, čo)hovoriť o niekom nepravdivo, ohovárať, haniť:

My tu komentujeme iba to, čo napísala pluska a tá jeho slova citovala. Učastník sudu taktiež hovorí iba to, čo videl.

@dais a práve preto, čo všetko si napísala v svojom príspevku by človek čakal, že sa bude biť spolu s Ivanou, keď už sa ona do toho boja pustila s pomocou medii a ostatných.. Kým bol ticho nikto ho nekomentoval a každý sme to brali tak, že je to ok, že sa neukazuje, ale teraz sa ukázal a nie zrovna vhodne. Tak mohol povedať, že chce o deti bojovať, veď to by každý chápal. Ale jeho citované slová sú hrubé..

Ja keď si predstavím, že tých chlapcov budú zasa niekam premiesňovať a niekto by ich chcel zasa odtrhnúť od mami.. veď si pozrite tie videá, tí chlapci tú mamu milujú aj cez to všetko, že spolu neboli tak dlho.. ach je mi z toho smutno...

zuzana581
autor
4. jan 2013

@kadri len podla mňa si ani noviny, media nemôžu dovoliť citovať niekoho, ak to nepovedal..

ewellina
4. jan 2013

@zuzana581 Ja som už zažila na vlastnej koži, ako ma citoval jeden denník... Dosť prekrútili to, čo som povedala. A o tých slovíčkach..., skús pogúgliť viac, ak ťa to zaujíma... V slovníku nie je všetko. 😉

zuzana581
autor
4. jan 2013

@ewellina ok jasné, verím... ja hlavne kvôli deťom dúfam, že bude rozumný a nebude robiť peklo tak, ako to robilo SS..

veronika33
4. jan 2013

@zuzana581 tuším už citovali primátora Šamorína, že deti prídu pred Vianocami domov a nebola to pravda

dais
4. jan 2013

@dusika11 zrejme to nemá zmysel vysvetľovať, tak možno tak surovejšie: kto sme my že riešime čo je pre ich deti najlepšie? Kto nám dal právo to takto tuto riešiť? Je to ich vec, tisice rodičov sa súdia o svoje deti a nikto ich zato neodsúdi, proste chcú aby ich deti boli s nimi a oni mohli byť s deťmi a nevedia sa dohodnúť. Boorove detičky si isto vytrpeli peklo na zemi, ale ak by toto čítali o svojom ockovi, ako im to pomôže? V čom je dobré písať o ich otcovi spôsobom "hneď mi bolo podozrivé to a to na ňom.." Ako to pomôže Ivanke? Nechajme ich na pokoji, ja sa vôbec nebudem čudovať keď uvalia neskôr sami embargo na akékoľvek informácie o nich. Takéto reči im budú ubližovať celý život.. Tie deti určite nepotrebujú súdne spory ale teraz tie deti na súdy nechodia a ani o nich nevedia a vyriešit sa to musí. Pokiaľ sa rodina už nenávratne rozpadla, má aj ich otec právo na úpravu styku s deťmi, či ako si to predstavujete? Že nechoval sa podľa očakávaní verejnosti, tak nemá nárok na nič? Neviem nakoľko sú pravdivé akékoľvek info o tom čo povedal a čo urobil, ale fakt je ten že je ich otec a rodič rovnako ako Ivana. A len babka, Ivana a on vedia ako to naozaj bolo, takže najlepšie bude ak to necháme na nich. Prosím.

zuzana581
autor
4. jan 2013

@veronika33 no idem pohladať, či tam boli nejaké citácie, lebo toto ma zaujíma..

ewellina
4. jan 2013
dusika11
4. jan 2013

@dais tie deti pri posudzovani s kym maju byt budu znova s koliznou opartovatelkou..ako mozes tvrdrit ze sa ich to netyka?? tyka a bolestne...ppoznas ten pribeh o salamunovi ako..rozoznal pravu matku?? asi velmi dobre..pravz rodic toto neurobi ..isteze ini sa sudia o deti ale nie potom co im hrozila trvala adopcia a uplne by o nich prisli...sorry ale dovolujem si mat svoj nazor..neviem kto si ty..ze sudis inych..a dalej mozes tu dat prozbu..ale utisovat tu a drbat nas ako male deti na to nemas narok...