icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

anjelicek26
18. sep 2012

Inak kde koncia tieto deti? Vyberte si, ktore chcete, je vase 😔 Ako bazar :(

http://www.bemyparent.org.uk/public-profiles.html

katrinka8
18. sep 2012

@ela19 - skvele! Snad vsetko dospeje do stastneho konca, nielen pre tuto rodinku, ale aj pre vsetky ostatne, ktorych sa to tyka 🙂

natas4
18. sep 2012

@svetllana ale babka ho dala dole 😀 😀 😀

katrinka8
18. sep 2012

@anjelicek26 - Marti, ja som to nedokazala ani citat, stacil mi jeden "profil" deticiek - ako drazba otrokov alebo vyber tovaru v supermarkete... Ako toto moze niekto povolit???

zeleny_cajik
18. sep 2012

@anjelicek26 prave som to sem davala... mne to rozum odmieta spracovat

zeleny_cajik
18. sep 2012

v zivote by mi nenapadlo, ze TOTO je normalna a verejne akceptovana prax ... jasne, ze odoberaju deti krizom-krazom, ved je to TOVAR, s ktorym obchoduju! A navyse uuuuplne legalne....

slniecko77
18. sep 2012

..inak slusna ucast pred ambasadou, ti ktori ste sa zucastnili..ziadna reakcia zvnutra?
@jolinka ked si pisala o prebalivani deti na zemi...ked prebaluje na zemi ma problem ked neprebali tiez....ked som bola s malym na kontrole u GP tak tam nemala vysetrovaci stolik ani nic podobne pre cca pol rocne dieta, tak dala len podlozku na zem a vysetrovala ho tam 😅 😲 zeby som to nahlasila na britsku socialku..nemam slov a to nase dieta nebolo prve ani posledne ktore vysetrovala
..a tych £400 je tyzdenne na jedno dieta 😉 skutocne krasny biznis

anjelicek26
18. sep 2012

@zeleny_cajik - ja stale hovorim, ze na Slovensku sa zije DOBRE, biedne, ale dobre. Pokial clovek nezazije takyto "vyplod" pravneho poriadku inej krajiny, nepochopi :(

zeleny_cajik
18. sep 2012

@slniecko77 ambasada bola prazdna... totalna arogancia 🙄

kvietok1605
18. sep 2012

@zeleny_cajik e-shop na deti???? to už snáď nemyslia vážne, mne je z toho zle :(

elvi00
18. sep 2012

aj ja som citala ☹
@niki080

katrinka8
18. sep 2012

Ako moze jeden stat, povazovany takmer za kolisku demokracie, TOTO nielenze akceptovat (vid ta stranka - ved to su podla mna normalni zlocinci, priekupnici s detmi - patria za mreze), ale dokonca este podporovat??? Za to by mala krajina dostat nejake sankcie od medzinarodnych spolocenstiev... A, samozrejme, potrestat vinnikov, odskodnit obete, verejne sa ospravedlnit a vsetko napravit. Ale to je asi v dnesnom svete, bohuzial, utopia 😢 😢 😠

anjelicek26
18. sep 2012

@katrinka8 - ano je to predaj deti :( A uplne legalny. Rodic spravi chybu a po case idu deti do "drazby" :( Nehovorim, ze niektore z tych deti neboli tyrane, ani anglicania nie su sväty a dokonali rodicia :( Ale nie tolko deti rocne!

katrinka8
18. sep 2012

@slniecko77 - sice som nikdy nebola v UK, ale citala som par diskusii maminiek o ich zdravotnej starostlivosti a dakovala som a dakujem Bohu, ze mozem svoje dieta porodit a vychovat u nas.

petka82
18. sep 2012

@niki080 Niki na ktorých poľských stránkach si to čítala. Aj ja si to chcem pozrieť.

drobec33
18. sep 2012

no kocky, vidim to tak, ze mam zajtra co docitavat 🙂 Velmi sa tesim, ze sa veci zacali hybat spravnym smerom! Atmolska musela byt uzasna, bola som doma, ale nervozna ze az...Ste skvele baby, cela namaha je na nieco dobra!
Nie som veriaca, ale v jedno verim. Ze pravda tak ci tak raz vyjde na javo, ako aj v to, ze kazdi clovek na zemi raz dostane to, co si zasluzi.
Prajem kazdej dobru noc 😉

katrinka8
18. sep 2012

@anjelicek26 - niekto v tej diskusii alebo dokumente, uz si nespominam presne dokonca hovoril, ze deticky, ktore su takto v pestunskej starostlivosti, niekedy za polroka aj 10x zmenia rodinu 😕 No je toto normalne?

svetllana
18. sep 2012

No a vcul je kde ta herecka Alice, ci kera mudra to je..Kde si, pani dulezita, co napises k tej uvedenej stranke??? Od Anjelicka a Cajicka ?

liave
18. sep 2012

baby celu situaciu sledujem a drzim ivanke straaasne moc palce a hadam ked budem moct alebo vediet ako rada pomozem...
no neda mi nereagivat trosku ako sa vela veci nafukuje aj ludmi ktory v uk vzivote neboli ...ivanka ma brutalnu smolu ze natrafila na kupliarov a hajzlov ktory chcu na nej zarizovat a ja duuufam ja verim ze deticky jej vratia a nikdy uz nikdy ich neodlucia od tak uzsnej maminy ako je ona...

no kazda minca ma dve strany a UK system na ochranu deti a rodin nieje az taky prehnity ako sa zda...ja osobne mam dobru skusenost s SS a velmi mi pomohli...mozno j evelky rozdiel o tom v akom meste sa deje ...londyn je plny vselijakych obchodov aj tych s detmi ☹ a je mi zle ked na to pozeram...ale tiez nemozem povedat ze vsetko je tak ako to teraz nafukujete ...poznam foster mamu ,zazial som vela v tejto krajine a mne velmi pomohli bez nich by som vela veci nezvladla ako som zvladla...je to zase len o ludoch nie o celom state...hoc je pravda ze by mali prehodnotit postupy lebo d=zda sa ze nejaky chytraci dokazu pouzivat tieto zakony pre vlastny prospech a to je aj pripad ivanky ☹ ktora ma brutalnu smolu ze natrafila zrovna na tychto hajzlov spinavych ☹ silno presilno s amodlim za nu aj za deti a prosim tam hore aby spravdlivost bola ucinena...

anjelicek26
18. sep 2012

@katrinka8 - susedia mali niektore deti len dva tyzdne, ine cele mesiace, bolo to rozne, ale za tie dva roky ani jedno neslo od nich domov :(

slniecko77
18. sep 2012

@zeleny_cajik na jednej strane smutne a na druhej strane pochopitelne..zrejme nevedeli co k tomu povedat a jednoduchsie bolo nevyjadrovat sa
@katrinka8 preto ma trosku hneva..no trosku viac ked sa ociernuje slovenske zdravotnictvo..aj ked aj to ma svoje chyby, ja trosku do toho britskeho vidim a do slovenskeho tiez...a NHS je teda dost nedokonaly system

..mnoho zakonov v UK je myslenych velmi pekne ale v konecnom dosledku ich prax "dobastardi" briti raz na toto zajdu..to hovorim uz davno..ich system ich znici..krasne to vidno na ich tolerancii k inym nabozenstva,, narodom...ale to sa uz dostavam mimo temu

kvietok1605
18. sep 2012

@katrinka8 hovorila to stará mama Martinka a Samka že podľa štatistík zmenia aj 10 krát rodinu za 6 mesiacov hlavne že odoberajú deti aj ľuďom, ktorí sa dokázateľne starajú o svoje deti a netýrajú ich, len či tak dokonale preverujú aj rodiny čo si deti kúpia cez internet podľa tej štatisktiky sotva, to akože ke´d nie je rodina spokojná vymení "tovar"?

slniecko77
18. sep 2012

@liave suhlasim 😉 myslim, ze to bolo Haringey, Londom..tam uz mali viac pruserov, nevynimajuc uz spominana kauza s baby P, zrejme su na nich vyvojane dost velke tlaky, co ich ale v konecnom dosledku neospravedlnuje

niki080
18. sep 2012

@petka82 http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/wielka-bry...

nie úplne všetko, ale rozumiem 😒

katrinka8
18. sep 2012

@liave - podla mna je to urcite vsetko o ludoch. Vsade sa najdu taki, ktori za rovnakych zakonnych podmienok hladaju cestu, ako sa da pomoct a ako veci idu, a na druhej strane taki, ktori tie iste podmienky vyuziju (zneuziju) vo svoj prospech a na skodu tomu, komu by mali pomahat. Ale zrejme samotny system nie je dobre nastaveny, kedze sa da legalne zneuzivat v takomto obrovskom meradle. V kazdom systeme sa moze vyskytnut chyba, zlyhanie ludskeho faktora, lebo ziaden nie je dokonaly (ani system, ale ani ti ludia, co ho tvoria a pouzivaju), ale toto nevyzera na nahodnu chybu a zhodu okolnosti - toto mi pripada ako obrovske vedome zneuzivanie systemu.

katrinka8
18. sep 2012

@anjelicek26 - boze, to je naozaj hrozne... ☹

katrinka8
18. sep 2012

@kvietok1605 - ja si teda vobec neviem predstavit, ako moze ta stranka fungovat v praxi! Ktokolvek si cez net vyberie dieta a SS mu ho prideli? Absurdne!

sendy182
18. sep 2012

@anjelicek26 a to tie deti pestúnom vôbec neplačú? nevidela si to? aj ich že počúvajú? no moje by určite vyvádzali až by ich vrátili../myslím obrazne/.........to sa tak nedá? proste žebytam revali až do nepríčetnosti...............

gumimaci
18. sep 2012

Pozrela som si teraz televizne noviny, a zrazu aky obrat. Politici a kompetentni zmenili retoriku a uz sa na zaklade indicii bude presetrovat, bude dohlad, vyvodi sa zodpovednost... atd
No ak sa naozaj potvrdi, ze tento (podla mnohych bezchybny zdlavy proces) pripad bol vykonstruovany, bude to obrovsky skandal pre Velku britaniu.
Na rodinka.cz je tiez o adopciach v UK debata, pisala tam kocka, ktorej manzel pochadzal z opatrovnickej rodiny a vraj, sa obcas stalo, ze adpocia prebehla "nezvykle" rychlo. Tiez sa objavuju spekulacie o tom, ze SS vybera konkretne rodiny a deti.