Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
@marie99 mila Marie, ale tu nejde len o tento jediny pripad..zadaj si do google forced adoption, precitaj popremyslaj a potom rob usudky
..je to smutne co sa deje v tejto krajine, UK
Baby, me vrta hlavou, proc se to dostalo na verejnost az ted? Vzdyt dva roky je hrozne dlouha doba... ☹
@marie99 a zase.... Zacni tu: https://www.modrykonik.sk/fotoblog/zeleny_cajik... a pokracuj na linkoch pod clankom. Ze pozdravujem tetu....
@alice107 - prepanajana, ved uz aspon 100x bolo vsade povedane, ze obvinenie z tyrania bolo SUDNYM ROZHODNUTIM, ktore ma babicka k dispozicii, zamietnute. Prebehlo pojednavanie, dokazovanie a sud sam uznal, ze rodicia deti netyrali. Preto si vsetci kladu otazku, preco neboli teda deti vratene rodicom hned po tomto, kedze im ich prave kvoli podozreniu z tyrania odobrali...
To odvolanie, ktore rodina nepodala, vsak bolo ovela neskor. Preco sa rozhodovalo o umiestneni deti na adopciu, do pestunskej starostlivosti, ked uz bolo jasne, ze tyrane neboli. Keby im deti vratili okamzite po tom, ako bola sudom preukazana nevina rodicov, nebolo by nutne riesit to, co Ty nazyvas zanedbanie a nedodrzanie sudnej lehoty, ci ako... Toto je podstata problemu.
Nemôžem sa na to pozerať..mne keby sa toto stalo skočím z mosta ☹
baby, ze sa tu este zapodievate s tou alicou... zjavne ma potrebu ukazat nam, aka je ona mudra a ostatni ti blbi... a za to, ze sa neodvolali v zakonom stanovenej lehote (co je aj mne divne), tak teraz co?? nech trpia navzdy?!?! nereagujte na nu, zjavne si tymto sposobom stavia svoje uz aj tak prilis velke ego 😎
pomoze sa aj ostatnym rodinam????? ci len touto kauzou to skonci? 🙄
@hajanka to je do velkej miery na nas... Verejnosti 😉
@alice107 No, hlavne, ze ty nemas slovenske korene 🙂
Nie, nesnazila som sa riesit teba. Mozno, to tak vyznelo. Riesila som "tvoj postoj a nazor" k danej situacii...
Proste ten, kto zastupuje vraha, sa bude snazit dokazat, ze je nevinny...
Ten, kto zastupuje stat, sa snazi vsemozne dokazat, ze clovek v sudnej sieni je vrah...
A na to mame porotu, aby to rozsudila... lebo v tomto pripade aj ty si zaujata voci matke a chranis IBA dobro dietata.
Co sa tyka tej rady...ano, ja by som tiez uvazovala o pravnikovi, hned po odobrati deti.. Ale Ty pises o zene, ktora ma urcite minimalne znalozsti naseho prava, nie to este z prava vo Velkej Britanii....
Stale si mi vsak neodpovedala, ci odobratie deti a adopcia je adekvatny trest za (tyranie sa nedokazalo) zanedbalost dietata???
Su rozne druhy priestupkov a su rozne druhy trestov. Ak by tento pripad (ktory je u mna jasny biznis) bol skutocne ferovo rieseny, tak matka ma svoje deti, zije v UK a ma zakonom stanovene navstevy SS na pol roka, alebo rok.... nie odobratie deti.
Proste ten trest je neferovy....
Cisarova - zeby sa ladova kryha zacala roztapat? tvari sa velmi nestasne.
no jasne,,,,, "nepytajme sa co bolo predtym, ale co je teraz" 🙄
lebo predtym na to kaslali..... po medializii sa uz tvaria nestastne, ako velmi chcu pomoct
Baby, mna trosku prekvapilo, ze Ivanka si nepamata, kedy uvidi deti... ze prisiel list a ona si nepamata, aky datum tam bol uvedeny. Dufam a verim, ze je to len pod vplyvom tych kamier a emocii, lebo trosku ma to zarazilo. Ale tak ja som zase maniak na datumy, ani nechcem, a pamatam si ich vacsinou 😀
ta blondina je perfektna, jedina ktora sa fakt vyzna, a pochybujem že keby matka klamala že by si jej tak zastavala, ved by riskovala svoj vysoky post, no nie?
@katrinka8 v strese ti to nemysli ...teda mne urcite nie...ja som vobec nie prekvapena ze si nepameta ☹ tolko stresu co preziva ...mysli iba na to ako dlho bude toto peklo este trvat aako to dopadne...preto si proiste nepameta ...mne sa to stava ..poviem banalitu...ked konam v afekte...tak zabudem co som kde polozila...podla mna na ivanku je toho tolko ze toto jej proste uniklo 😖
Neni nahodou ten ministr zahr. veci ta Alica 107? 😀
mne to furt vypadava :(
tak pan minister lajcak tiež neni čisty.. 😠 starka mu vykrici medzi 4 ocami..len tak dalej
@hajanka vydite ale keby sa to nemedializovalo tento stat by nic neurobil ....a vidite aky sme mi obcania silny? len takto sa da na nas stat zatlacit a nieco dosiahnut
@czechzuzanaba - zdvihol mi adrenalin! A to som ho donedavna povazovala za seriozneho cloveka - prepanajana, ved ma 2 deti, co nechape, ze nebyt necinnosti nasich statnych organov a uradov, vobec teraz nemuseli tento pripad riesit. Nemuseli im tou necinnostou podhodit este polena pod nohy, keby zareagovali hned, ked ich ziadali o pomoc, mohlo to skoncit uplne inak 😠 Neviem, ci ma vytaca viac ta bezmocnost, ktorej pocit mam (uz som tu spominala, ze si myslim, ze ziadne dosledy sa vyvodzovat v tomto state nebudu - ako nakoniec vzdy) alebo ta arogancia nasich "neomylnych" uradnikov, ktori si za ziadnych okolnosti nepripustia, ze zlyhali alebo urobili chybu 😠

A z vyssie uvedenych dovodov na nu uz nereagujem... 😉