icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

natas4
20. sep 2012

@liave ale ty si tam fakt davaj radsej pozor 😉 nikdy nevies kto ta moze natriet 😖

liave
20. sep 2012

@natas4 noo paranoidna som uz dost 😖 dnes som dokonca oetku priadne vyhresila 😖 ona je taka truuuba ze ked ju niekdy nieco stekli tak krici aaau...a ako sme sa dnes vracali z prechadzky som s nimi bezala lebo zacalo prsat a ona cely cas kricala aaaau...normalne som zhaluzila 😖 😠 no co dodat ...ale davam pozor apson sa snazim 😉 zato dnes nas tatino haluzil...ze ja vas asi poslem domov 😕

zeleny_cajik
20. sep 2012

@liave ja som tiez skusala viackrat...nakoniec som uz nedavala ani koment, len linky na forced-adoption.com a bemyparent a ani to nepreslo 😕

dana_l
20. sep 2012

moze mi niekto LOGICKY vysvetlit preco vlastne Ivana nemoze dostat deti spat do svojej opatery. nejako som nepostrehla co je pre nich ten zadrhel.
taka samomluvna odpoved - lebo je este stale vydata za otca svojich deti, s ktorym ju odmietli rozviest???

zeleny_cajik
20. sep 2012

@liave no ty radsej nedavaj nikam komenty....kym ste tam 😕

zeleny_cajik
20. sep 2012

@dana_l moja, ten pripad postrada logiku...ale ano, odpovedala si si.

mm2008
20. sep 2012

ahojte,
prosím vás - trošku na "odľahčenie od témy" - snád mi tento príspevok admini nezmažú...
viete mi niekto povedať , ako sa volá pieseň - na konci dokumentu? spieva sa v nej niečo v zmysle "... fly away... "
dakujem...
veľmi sa mi páči. preto sa pýtam.

natas4
20. sep 2012

@liave tak to je jasne tatino sa boji a chapem uplne aj tvoje obavy...fakt ty radsej nikam nepis ...ale zas na druhu stranu treba zit, neda sa bat cely zivot

zeleny_cajik
20. sep 2012

@mm2008 one day i fly away zo soundtracku k moulin rouge - muzikalu , verzia nicole kidman a tusim evan mc gregor, ak si dobre pamatam....

mm2008
20. sep 2012

@zeleny_cajik ďakujem veľmi pekne... 😉 to bola rýchlosť... keby takou rýchlosťou leteli deti domov na SK ...

dana_l
20. sep 2012

na jednej anglickej stranke som nasla o pribeh rodine z nigerie. zobrali im 7 deti. posledne vzali matke tri hodiny po porode. priviazali ju o postel a bude mat trvale nasledky zo zranenia na nohe. tiez im pomaha ten anglicky minister.

liave
20. sep 2012

baby ja jedno nechapem 😒 ked som bola hosioptalizovana v nemke s babatkom tak tam prisla jedna babenka anglenka ktora mala silnu PND a bola pri nej ochranka...cely cas ju strazili aj v noci lebo chcela babtku ublizit ..ako je mozne ze ju napokon pustili domov a vyliecenu???kde bola SS?tym nechcem povedat ze by som to zelala boh chran nie...len s azamyslam nad tym ako je toto mozne???a ze nevidela osm jeden pripad ale viac ...ako je mozne ze takto tu pomahaju?a inde beru deticky???!!!nechapem to 😒

katrinka8
20. sep 2012

@vvrka - o tej alici, aj mne to napadlo s @anjelicek26 - tak predsa je to len ta ista osoba, ona chodi Martuske casto do diskusii, tak to je teda ona, a aj mne sa zda, ze od veci jej tam dava komentare ☹

cinderella.
20. sep 2012

ja som sa na tej stranke "stolen children of uk" docitala, ze ludia (anglicania) dostavaju take pokyny, ze na stretnutiach so svojimi detmi maju prisne zakazane svoje deti objat, chytit, povedat im, ze ich lubia. vraj sa im ss vyhrazaju, ze ak to porusia, tak deti nikdy neuvidia. 😢 to naozaj aby deti co najskor zabudli na rodicov. 😢 je toto vobec mozne? zacinam byt z toho riadne na nervy, asi by som to mala prestat citat, ale jednoducho mi to neda.

zeleny_cajik
20. sep 2012

@dana_l preboha 😲

cinderella.
20. sep 2012

@liave no ale vela pripadov, ked tu v anglicku zobrali deti anglicankam, tak bolo kvoli tomu, ze dieta malo napriklad modrinu alebo oskreninu, no vzali ho, lebo mamicka mala "historiu", ze mala tu PND. ale to sa mi zda tiez hrozne nefer, ze kvoli tomuto uz ma "historiu".

janano
20. sep 2012

mne to pripomina ako hon na carodejnice, tie tiez upalovali, lebo na ne niekto len ukazal.... toto je hon na deti ☹ ☹ ☹
To, co citam tu v tych linkoch, to je strasne, ludskemu rozumu uplne nepredstavitelne ☹

liave
20. sep 2012

@cinderella. nooo ja len co mama skusenosti v nasej arei a zo zivota,preto mi je strasne tazko s ivanky a dalsich osudov lebo som videla kao pomahaju a ze kurnik pomahali brutaalne moc...
ale ano mala by si prestat citat tieto veci lebo ono kazda minca ma dve strany a zas tento horor co sa rozprudil nerobi dobre na nase psychiky aj tak a po dalsie nie cela SS a cely system su kupliary a obchodnici s detmi ☹ i ked to citam je mi na grcanie ...ja stojim pri ivake a budem bojovat ked sa bude dat ...no radsej encitam vsetko lebo by mi asi uplne preplo ☹

ria_zuzolova
20. sep 2012

Ahojte. Veľmi sa ma dotkol celý ten strašný príbeh. Tak mi napadlo, či sa niekto ku mne pridá zajtra na pôst a modlitby so spoločným úmyslom: Aby Ivanine deti už na Vianoce 2012 boli so svojou maminou. Lebo tento druh Zla možno vyhnať asi len pôstom a modlitbou.

drobec33
20. sep 2012

@zeleny_cajik to nemozes mysliet vazne... 🙄 Ja som tento problem uz riesila tiez tento tyzden. Blokli mi profilovku, par dni do zadu...mrzi ma to ☹

mecenga
20. sep 2012

@dennethor ja si myslím, že tu pomôže len dať to do Hagu. Neviem, či som to správne napísala.

janano
20. sep 2012

@mecenga mna tiez napadlo dat to na Europsky sud, len mozno by bolo lepsie, keby bolo tych rodin viac a ako spolocnu zalobu... a stale robit okolo toho medialny humbuk...vyzera, ze jedine len to pomaha

romea
20. sep 2012

Baby prosim vas fakt je to hnus nechapem ako nechcu vratit deti po 3 rokoch k vlastnym rodicom ked obvinenie paflo (niekto tu pisal taky pripad) prosim vas ved to nieje normalne ze radsej ich nechame v adoptivnej rodine lebo tam boli 3 roky. Anglicko predsa fakt porusuje medzinarodne prava deti u koho im bude najlepsie predsa u mami! Neda sa nejako zatlacit na Anglicko stazovat sa ze takto porusuju ptava rodicov a prava dietata. Fuuj ☹((

mecenga
20. sep 2012

podľa mňa to je vysoká politika anglicka a nebudú s tým nič roiť, pokiaľ na nich nezatlači europska unia. Je mi strašne lúto tej mamimky, ja by som sa asi zbláznila.

evkasus
20. sep 2012

ked tak nad tym premyslam, tak si myslim ze Anglickom tato kauza urcite nezatrasie...mozno sa kde tam niejaka infoska objavi, ale iba strucne a este aj skreslene. Ich system je dobre zabezpeceny. Mena deti a rodiny v mediach ani spomenut nemozu.
Okrem toho anglicania maju skor negativny postoj k statom vychodnej Europy a z toho vyplyva i ich postoj k tomu, co sa u nas riesi. My sme pre vacsinu z nich nechceni pristahovalci.
A urcite sa nebudu ponahlat, aby si priznali svoju chybu.

V najlepsom vidim mozny pozitivny vysledok v tom, ze Ivana dostane deti domov (v co vsetci tak dufame) a ze si nasi uradnici daju v buducnosti viac zalezat. Ze sa teda u nas na slovenskej strane pohnu veci trosku k lepsiemu.
To ale neznamena, ze SS zmeni voci nasim obcanom svoje postupy... 😖

liave
20. sep 2012

@evkasus treba dufat podla mna tu nejde tak o UK system ako o jednotlivcov ...maju na hovno systen a ti darebaci to zneuzili...vzdy sa najdu hajzli ktory dokazu kluckovat v systeme ...tak ako SS tak aj napriklad nasi psoluobcania s benefitmi napriklad...ja sa nejdem zastavat UK hoc tu zijem ...a tiez mam obavy zo vsekteho posledne dni ani spat mi nejde ,no neda sa to zvalovat na cele UK ...ja si myslim z eprehodnotia postupom casu svoje zakony a pristup k nim...alebo apsom duufajme ze ano ... 😨

peta1510
20. sep 2012

@natas4 Jasne,otocme list,ked o jeho deti sa nejedna,sa mu lahko otaca!

evkasus
20. sep 2012

@liave ja to nezvalujem na cele UK. Ale nemyslim si ani, ze sa to deje vinou iba par osob...lebo co je to par?
To, ze tych pripadov je tak vela a v takom casovom rozmedzi nasvedcuje tomu, ze system je jednak zle nadstaveny a zneuziva ho viac ako par ludi...
Ja osobne za tym vidim skutocne aj prepojenie na biznis. A to je masineria, co vyslovene chce kluckovat pomedzi zakon a skryvat sa za zakon.
Tak ako to viac krat bolo spomenute...niekomu zalezi na systematickom niceni rodiny...rodin. A to tich na ktorych si taketo praktiky mozu dovolit.

liave
20. sep 2012

@evkasus ja som to tu uz par krat pisala ...presne toto si myslim aj ja ...no uvidime co anglicko urobi 😖 a nie len v suvislosti s ivankou ale aj s ich zakonmi...dnes som pocula vraj aj UK je podriadene europskemu sudu tak dufajme ze to je pravd aa bude s amusiet podvolit!

zeleny_cajik
20. sep 2012

Chcete haluz? Prave sa ma mama pytala, ako sa volala Ivana za slobodna. A ze ju ucila na zakladnej...aj s jej mamou sa poznala...