Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
Na tomto videu je presny postup, co treba robit, aby ste sa ubranili odobratiu deti.... je tu cely popis, co treba urobit, resp. AKO sa dostat prec z mesta, z Anglicka. Samozrejme je to v anglictine.
Toto by si mala pozriet kazda slovenska rodina, co zije v UK, pre pripad. Su tam dost zaujimave informacie, keby toto citala Ivana, tak by vedela, ako sa ubranit....
https://www.youtube.com/watch?v=aHdR8vFQr8Ano tak mna by teraz do UK a spol. nedostali. My sme uz len poctom deti "hyperpodozrivi" a k tomu male deticky toho "spravneho" odtiena ☹ ☹
Inak...ja som videla aj Belgicku rovno na ulici bit rodicov deti, co ma fakt zarazilo neprijemne. Aj malicke rocne. ☹ ☹ Ja uznavam vychovu bez bitky a snazim sa toho aj drzat {nie vzdy sa podari}...ale asi som naivna, ale aj tak sa domnievam ze to nie je mozne dosiahnut represiami , ak ludia neudru dieta len zo strachu zo socialky a z odobratia...to je strasne malo, v takom pripade sa najdu cesty ako to urobit aby to nebolo viditelne {ani to bitie ani stopy po nom}...proste naivne si mylim ze je lepsia cesta pomaly menit postoj ludi k tymto veciam.
Socialka by mala riesit samozrejme pripady nasilia...ktore nie je jednorazovym zlyhanim, Pri tom ozaj jednorazovom skor hladat cesty ako ludom pomoct s vychovou, psychologicke, vychovne poradenstvo, kurzy. Lebo pri odobrati dietata uz cesta k naprave niet, je to definitivne rozbitie rodiny. ☹ ☹ ☹
@evkasus vies len ja to beriem z druheho pohladu - k tym zakononom - ako to chapem ja (a teraz sa vsetci do mna pustia)
deti boli odobrane ivanke lebo bolo podozrenie z tyrania (tzn, nie bezdovodne, ako tu vsetci pisu) co chapem ako zlu vec je ze preco pre preskumani a uznani neviny im ich nevratili - to uz povazujem za chybne...Ja uznavam prisenjsie zakony - su tu robene na ochranu deti - a verim mozno na tieto 2 ktore boli odnate rodicom a preukazala sa nevina je dalsich 100 ktorym tento zakon zachranil zivot a boli tyrane a teraz maju vdaka tomuto lepsi zivot ...
A podotykam ja sa nebojim ze len tak bez priciny by nam mali vziat dieta...a ani nikto z mojich znamych....
a este raz pripomeniem ja som za navrat deti ivanke, len sa mi fakt zda ze tento forum uz straca zmysel kedze sa tu kazdy hada a kto ma nazor trosku iny nez zvysok uz je zle...Su tu baby co nechcu pocut aj druhu stranu veci - @natas4 a tusim zuzana...zamysleli ste sa nad tym kolkym detom tieto podla vas nezmyselne zakony zachranili zivot?? a tiez ze chybna je aj slovenska republika - predtavitelia vedeli o tychto zakonoch a predsa nekonali?
@katie555 sorry, mozno ide o slovickarenie na odobratie deti...DOVODOM ma byt TYRANIE a nie PODOZRENIE z tyrania.
a ked sa podozrenie nepotvrdi...deti maju byt u rodicov ak sa potvrdi su odobrate. tu nie je problem v tvrdosti alebo netvrdosi zakona...clovek sa samozrejme ma prisposobit danej krajine i keby si myslel v duchu ine 😒
ak by som vedela ze co ja viem, v danej krajine mi vezmu deti ked capnem len RAZ po zadku, tak si dam sakra pozor ak chcem v tej krajine zit s mojimi detmi aby som necapla ani raz...co by ma ale rozculilo, ze su mi deti odobrate aj ked som necapla, len preto ze niekot vyslovil podozrenie...lebo tu je uz lubovolny priestor na uplatnenie moci toho kto ma moc vyslovit podozrenie. .
@katie555 Jasne, vsetci vieme, ze zastupcovia SR v tomto neuroboli vsetko, co mali. Ved preto sa na nich vali tolko kritiky.
To, ze tu mnohi pisu, ze Ivanke boli vzate deti bezdovodne je preto, lebo tie dovody sa ukazuju ako pochybne.
Bez priciny, moze znamenat aj s najdenim vymyslenej priciny.
My nevieme o vsetkych faktoch. Ale je napriklad zaujimave, ze lekarka sa ohanala na sude s fotografiami deti bez hlav...a tym chcela dokazat, ze deti boli zneuzivane. Zeby taki prisni puntickari ako anglicania nevedeli, ze taketo fotografie nic nedokazuju? A to, ze tato lekarka deti nazivo nevidela a svoju vypoved odvolala sa ti nezda trosku divne?
Cize tato lekarka tam bola dokazovat pricinu odobratia deti...?????? 😕 😕 😕 😕 😕
Ja beriem tvoj nazor a tymto sa do teba nepustam, ale vyjadrujem ten svoj.
Ja si nemyslim, ze sa toto deje v mene ochrany deti. A podla toho, co som mala moznost vzhliadnut na internete...kolko rodin je tymto zasiahnutich si ani nemyslim, ze su deti brane od rodicov iba na zaklade skutocnej priciny.
Niektorym predsa zobrali deti hned po narodeni, akoze preventivne, aby neutrpeli psychicku ujmu...aka je to preventivna pricina na odobratie dietata?
@popelka5000 super, prva varka deti je v bezpeci 😉
Tie videa Su riadny hnus :( ja som si teraz uvedomila kolko reklam som.videla na.kiddsnaching a az teraz som so ivedomila ten viznam.oni vedia ze sa to deje a nikto nezakroci?absurdita hrubeho zrna :(
inak pri tom clanku niekto uviedol koment ze vraj sa reportaz bude dabovat a vysielat v Anglicku...no tak to je SUPER sprava, ak by to bola pravda. 🙂 🙂 🙂 🙂
@habibi78 tak tak super
Čonkovci majú deti naspäť.. supeeeer.. 🙂
@evkasus ty aspon pocuvas nazory ostatnych ... je tu par jedincov co si tvrdia len svoju pravdu ...podla mojeho nazoru diskusia by mala byt aj o akceptovani ze nie kazdy zdiela ten isty nazor na vsetko. a prave preto som reagovala na par veci ...
Pozri zober to tak - ja som sa tu v uk rozhodla zit , a nehovorim ze je tu idealna krajina - su tu negativa aj pozitiva tak ako v kazdej krajine - a jednoznacne nie je to tu take ruzove ako si par slovakov mysli....Mne sa len nepaci ze si tu zopar jedincov zacne vyhlasovat ze koli tejto jedinej afere (ktora tazko povedat ako skonci) verajne tu vyhlasuje ako neznasaju anglicko a anglicanov...a v zivote by sem nesli atd (nikto vam nekaze je sloboda pohybu) Keby podobna afera vypukla na svk (a verim ze podobnych after bolo a bude aj ked nie mozno v tejto oblasti) tak co budu vyhlasovat - neznasam slovesnko a ujdiu ? ale kam?
ja sa nepriklanam ani na jednu stranu - predalen som stale slovenka aj budem (neplanujem sa vdat slovenskeho obcianstva aj ked chcem zit tu) ja len vyadrujem nazor ze nie vsetko je cierne alebo biele...a to v ziadnej krajine...
A este sa spytam (som zvedava kolko ludi sa do mna pusti) - viem ze sa neodvolali nacas - a dovody co poznam - rodicom nepovolili a babka sa vyjadrila ze nemala peniaze na to - preco si nepozicali neziadali atd?? napriklad mne to nejde do hlavy...
co sa tyka tvojich otazok ohladom doktorky - neviem odpoved ale sama si povedala ze ako dokazy to nepreslo tak evidentne sud si to plne uvedomil ze to nie je su pravoplatne dokazy
@katie555 Suhlasim s tym, co pises: "diskusia by mala byt aj o akceptovani ze nie kazdy zdiela ten isty nazor na vsetko". 😉
K tomu neodvolaniu babky...neviem, ci som to pocula v tej TV diksusii iba ja, ale ona povedala, ze dovodom boli peniaze a to, ze aj keby mala peniaze, tak tam mal byt urobeny akysi krok zo strany SR a ten nebol. Cize bolo uplne zbytocne sa odvolavat, ked SR ten krok neurobila a nevedela ich babka k tomu donutit. Vtedy bolo potrebne aby sa stat za deti postavil.
Poculi to takto aj ini???
http://humenne.korzar.sme.sk/c/6541327/britsky-...
Conkvci idu vsetci spat na sk
@katie555 s príspevkom zo 14:38 s tebou súhlasím.. a prosím ťa nezameriavaj sa na diskutujúce, ani na mňa, že len náš názor je ten správny, lebo to mi príde ako zbytočné vyvolavanie hádok.. načo?? Názor ako mám ja, alebo natas4 tu má okrem cca 3 každá jedna.. ale to nie je o tom, ale presne o tom, čo si napísala koniec koncov v začiatku toho spomínaného príspevku aj ty, že Ivana odstranila to, prečo jej deti zobrali, tak jej ich mali vrátiť.. Myslím, že všetky hovoríme o tom istom, akurát niektoré si systém v UK zastávate a podla mňa je to v poriadku.. Aj na SK by sa mal systém sprísniť, ale nie až tak a v UK by zasa mali trošku povoliť. To si myslím, ale neznamená to, že si to musí myslieť každý.. to si na velkom omyle.. Mne len vadilo, že ťahaš debatu už na nejaké porovnávanie sk a uk a pritom táto téma nie je o tom.
@evkasus ved to som chcela vediet - bo ja som zachytila len ten kusok kde vravela ze odvolanie je 385libier plus neviem aky poplatok a plus neviem aky poplatok a den na sude ... Preto som si nebola ista - zial keby vtedy uz zasiahli tak deti mohli byt doma rok dozadu ci kedy to bolo 😢
diskutovat sa tu da s par ludmi, a bolo by dobre keby aj ten zvysok pochopil ze ked aj moj (alebo hociho ineho nazor) nie je totozny z tym tvojim to este nezamena ze je automaticky nespravny... 😝
@katie555 Odpoved na otazku: preco si nepozicala peniaze... hmm, na to nemam adekvatnu opoved. My mame totiz cas rozobrat celu situaciu pred pocitacom, v klude, s kavickou....
Babka taku moznost nemala....nemyslim, ze nepozicat si peniaze je nieco hrozne. Ide o rychle vynajdenie sa v situacii...su ludia, co si proste nepozicaju za nijakych podmienok, hanbia sa, boja sa, nemaju si od koho pozicat.....
Ty chranis Anglicku krajinu zbytocne...mna Anglicko, ako krajina vobec nezaujima. Riesim IBA ich socialny system, konkretne ochrana deti statom pred tyranim.
Ja viem presne na co narazaz....ja to citam na koniku a ostatnych portaloch Slovenska denno-denne, ze americania su svine a sprosti a hentaki a taki.... Boli casy, kedy som reagovala...teraz sa len usmejem.
Taki ludia, co znenavidia krajinu pre JEDEN incident je vela...to nech ta netrapi.... Ja mam tiez rada USA, ale uz ma vobec nebavi obhajovat tuto krajinu, lebo je to zbytocne, uz som na to prisla...ludi nezmenis. Bavme sa o danom pripade 😉
Babka sa nedvolala nie preto, že to nestihla, ale kvôli obrovskej sume peňazí. Okrem vysokých jednorazových poplatkov, to bolo až 5000£ denne za každý deň konania, takže babka nemala šancu.

@cinderella. velmi pekne si to napisala, presne tak to prezivam aj ja... uz nech to skonci!!!