icon

Bez detí neodídem - dokument

zuzana581
16. sep 2012

Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..

evkasus
21. sep 2012

Ja si tiez pamatam tych 5000 EUR, co spomenula @molka

kaja73
21. sep 2012

http://www.joj.sk/noviny-special/noviny-special... od 35min hovori o tom odvolani a o tom ze bola potrebna akasi aplikacia od SR aby to mohlo prejst.
Suma za odvolanie bola cca 200,plus cca 500libier a kazdy den 5000libier-ved to su strasne prachy.

jolinka
21. sep 2012

ako co len dali za cestovanie za detmi, po sudoch, babicka letenky hore dole...rodina sa vystavi a dnes ti kto len tak pozicia 😒 😒 😒

irriss
21. sep 2012

@ervenka

Ted jsem to docetla..
necham tu utrzek-tzv. varujici...proto ho, kdo cetl me radky a mozna se mu zdaly "divne".a nema zajem cist vsechno...
Toto je oficialni utrzek ze Tveho linku...ktery nebezpeci "za rohem" jen potvrzuje ☹ ☹
oznameni lze provest i anonymne... 😠 😠 😠

kopie - vytrzek z linku od @ervenka

SME zistilo, že len v štvrťmiliónovom regióne Walsall, kde žije zhruba 1500 po slovensky a česky hovoriacich obyvateľov, kontrolovali za posledné tri mesiace 87 rodín. Potvrdil to úradník z tamojšieho regionálneho úradu. Len vlani v tomto regióne odobrali rodičom okolo 500 detí. Ich národnosť sa nedá zistiť.
„Prvý kontakt môže vyvolať telefonát od susedov, učiteľa alebo družiny. Takže ktokoľvek, kto má podozrenie, môže zapojiť sociálne úrady do problému,“ hovorí úradník.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/6501407/v-britanii-beru-det...

irriss
21. sep 2012

@kaja73
nastesti se vzdy najdou sponzori..vetsinou jsou to organizace a rodice, kteri si timto peklem prosli ☹ ☹

evkasus
21. sep 2012

Ten link co dala @popelka5000 ma i titulky...ak by si ho niekto ani nerozklikol...
Moze sa zdat akykolvek, ale je za nim ak kusisko pravdy...

irriss
21. sep 2012

@evkasus
Ja jsem se rozhodla, ze vam sem dam i ten "muj"... ☹ ☹ 😢 😢 😢

Zalozil ho tatinek Carmely, ktera byla znasilnena bandou chlapcu..
Odebral ji socialni urad rodicum...
Carmela uz se nechtela vratit do institutu, pri povolene navsteve doma...vyskocila ze 7.patra bytu rodicu...

Pachatele si "odkroutili" tzv, socialni trest na 15 mesicu... 😠 😠 😠 😠

http://www.iosocarmela.net/

staci zmacknout 1.video...text neni treba prekladat..."obsah jsem vam uz napsala"

Deti, ktere jsou v institutech, maji mentalni manifestace - lekari to paragonuji k post-trauma jako vojaci z Vietnamu...

janano
21. sep 2012

Citala som, ze slovenskym rodinam odobrali okolo 100 deti.....to je strasne vela. Ako to, ze to vychadza na povrch az teraz? Ved 100 deti, to nie je jedna, dve ci pat rodin, to je ovela viac. A neviem si predstavit, kolko je Poliakov a dalsich... ☹ ☹ ☹ To nik neziadal o pomoc nasu vladu?

jolinka
21. sep 2012

@janano cha cha ...ze nik neziadal?

skus ty poziadat a uvidis tu "reakciu" , vlada sa ide potrhat od pomoci.

janano
21. sep 2012

@jolinka no ja prave neviem, preto sa pytam. A ze by nikto s tym nesiel do medii? Nikto? Ved sa staci pozriet, aky humbuk sa rozbehol teraz pri Ivanke. Preto mi to nejde do hlavy 😕

jolinka
21. sep 2012

@janano citala si ten list od ...no jak len ho nazvat nech to admini nezmazu 😝 😝 😝 pana Gaspara...neskutocny dlhy blabol, o tom ako on nemoze, nechce, nebude... 😠 😠 😠

jolinka
21. sep 2012

@janano no to je tak, v UK su strasne prisne zakony co sa tyka hovorenia o pripade, rodicom sa vyhrazaju ze ak budu hovorit o pripade, okamzite stratia moznost kontaktu s detmi a pojdu za to do vezenia. aj samotni Briti v podobnej situacii maju strach hovorit. Ved keby hovorili, verejnost prebudia aspon pripady anglickych deti ked uz by ich nedojali slovenske...

bohuzial tento zakon o mlcanlivosti...umoznuje konat uradom. Ivana sa ozvala az ked deti sud odklepol na adopciu a mala posledny kontakt...nemala uz co stratit.

janano
21. sep 2012

@jolinka ja viem, ze nesmu, to som sa tu docitala. Ale pride mi, ze Slovaci su viacej...ako by som to povedala, bojovni?

Ved to je uplne okate, ze maju tento zakon, to sa im potom dobre vsetko ututlava, ked sa schovavaju za nejake paragrafy 😠 😠 😠 . Neviem si predstavit, co by som robila ja v takomto pripade. Ale je to hrozne.

janano
21. sep 2012

@jolinka Ale Ivana asi urobila chybu v tom, ze ked videla, ze na nu vlastna vlada se.e, tak vtedy mala rozputat toto vsetko...

domak2
21. sep 2012
jolinka
21. sep 2012

@janano no v klude v obyvacky s detickami spolu...sa nam dobre hovori co by sme urobili. ako ta jej mama babka chlapcov ta jak levica bojovala...volala kazdemu dookola, pisala maily, ma asi 1500mailov co posielala... a vsade len vyhovorky....vsak ani teraz sa nikto JASNE nevyjadril kto vlastne ma poziadat o navrat deti...

janano
21. sep 2012

@jolinka ved to to, fakt neviem, ako by som sa ja zachovala. A ktovie, co vsetko sa im vyhrazali....mozno ani Ivana nesmie povedat.

irriss
21. sep 2012

@evkasus
Ted jsem to doposlouchala..pises, ze je za tim "kousicek pravdy"..😉

Nezlob se na mne..za tim je CELA pravda....

ja tu ted brecim....protoze se mi potvrdilo neco, z ceho jsem mela ten nejvetsi strach..nechtela jsem si to pripustit, nehlede napodezreni...a zrejme k tomu doslo...a ja pochopila AZ ted diky "Davidovi" pribeh meho syna....zrejme cely....kousek, ktery mi chybel od puzzle jsem nasla..dekuji Popelce @popelka5000
i @evkasus za dokonceni "mych hadanek a puzzle"
😢 😢 😢
Preji vsem pekny vecer 😢 😢 😢

jolinka
21. sep 2012

@irriss presne na teba som myslela...aka desiva podobnost ☹

evkasus
21. sep 2012

@irriss Je mi fakt luto, co si si musela prezit ☹ Tazko sa na to aj nieco hovori.

A ten "kusok pravdy" som napisala iba kvoli neveriacim Tomasom, ktori tu stale budu.... 😖
pre mna to az taka novinka nebola... 😔

irriss
21. sep 2012

@jolinka
@evkasus

Popis mych poslednich "otazniku a kousku" vyresenych (potvrzenych) videem a slovy "Davida" :

V nasem procese je podezreni 1.na "pedofilii organizovanou personalem a 2.satanicke ritualy-orgie"

S tim se nikdy nevyrovnam............Nikdyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!!!!!!!!!!!!!

Porad jsem se branila....
Uz je mi i jasne, proc meho syna nutili bydlet na pokoji s gayem....
Meli divadlo...BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOZE..z toho se nevzpamatuju!!
a myslela jsem si, ze uz jsem v pohode.....nejsem...chce se mi umrit (a nebo "zabit") ☹ ☹ ☹ 😢 😢 😢 😢

evkasus
21. sep 2012

@irriss nepredtsavuj si co a ako bolo...neziv tie predstavy v sebe... ak sa to len da!!!
Neublizuj si viac ako ti uz bolo ublizene... 😔 😔 😔

popelka5000
21. sep 2012

@irriss hm asi sa nemam pytat co sa stalo,ze? 😢 😖

popelka5000
21. sep 2012

@irriss boze nieeee az teraz som to citala ,to mi je luuto ☹ ☹ ☹ ☹

natas4
21. sep 2012

@katie555 ja som niekede napisala , ze Slovenska republika nepochybila??? to si kde vycitala??? moj jediny prispevok, ktory smeroval k tebe bol ten, ze nie vsetky matky na Slovensku, balia na siroko, zehlia z oboch stran a ze je vsetkym matkam nakazovane dieta zavinovat...preco na mna utocis? 😕 alebo som ta nepochopila? ja netvrdim, ze vsetko v UK je zle..a taktiez netvrdim ze vsetko na Slovensku je dobre...kazda krajina ma nieco do seba...a naozaj tato tema nie je o tom...tak sa drzme temy 😉

popelka5000
21. sep 2012

http://krimi.cas.sk/clanok/232721/ivanin-pribeh... uz o Ivane vravia aj v daily mail

jolinka
21. sep 2012