Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
@liave praveze je to podla mna dobry signal...ak pustil sud jedny deti, zrejme budu mat zaujem aj druhe pustit domov, hlavne ked to este vyskoci aj v ich mediach...oni nepotrebuju aby sa rozputala dalsia varka kampane proti nim, keby deti rozhodli dat definitivne do adopcie. Je to uz prilis rozbehnuty vlak aby to ututlali.
@jolinka noooo dufam ...ja koli tej zene a tym detom ani nespavam ☹ mne zomrela dcerka ako vsetci vieme no je to nieco co nezmenim a bohuzial viem kde je aj preco...ale co tak asi citi zena ktora ani nevie kde jej deti su ci im niekto neublizuje???a ci ich este niekedy uvidi napriek tomu ze vie ze ziju????toto su strasne tazke myslioenky pre nas co to nezijeme ako musi byt ivane a tym detom???ja taaak vela na nich myslim ze to musi vyjst!!!uz by som aj uvitala nejaku dalsiu info o nich ....
@liave u nich to bohuzial moze trvat dlhsie, lebo asi odvolavaci sud bude potrebovat nove presetrenie dokazov, nove posudky na rodicov a starych rodicov 😒 😒 len dufam ze za ten cas dovolia s mamou kontakty, v takom veku sa deti rychlo vedia odcudzit hlavne ked ich niekto "spracuje" 😖
@jolinka sak toto ☹ som to videla teraz u nas ...boli sme tri mesiace na skolvensku a prisli sme a mladsi (22 mes) ani nevie kto je nas tato este stale ho vola ajooo(ujo) ☹ tak potom nechcem vediet co moze narobit ak s ao to este aj niekto snazi ich spracovat ☹ a to som s tatinkom bola v kontakte skoro kazdy den ☹
http://www.dailymail.co.uk/debate/article-21289...
toto je pecka!!!a tie komenty pod clankom uuuplna konecnaaa!!!toto je prosim pekne realita! ☹ 😠
@katie555 - je to trochu off topic, ale osobne si nemyslim, ze kratka materska, ktora funguje v tzv. "vyspelej" zapadnej Europe je nejaky "uzasny vynalez" - v tomto ohlade si myslim, ze zrovna nas system rodicovskej dovolenky do 3 rokov veku dietata je ovela lepsi - pre dieta teda urcite (a hovoria to aj psychologovia 😉 ) Verim, ze mnohe maminy z tych krajin by nam ju zavideli.
@jolinka praveze nie ...ide o to co sa prevalilo aj vdaka ivanke a jej detom...kazdy prispeivatel tam ma svoju skusenost zo SS a dokonca tam jeden pisal ze pozna aj z nasej arei ☹ sa fakt zacinam baat sakris...ale co je zaujimave ze pisatelia hovoria aj o tom kde SS workeri chodia a niektory tam vystihaju ludi pred tymito miestami a a ze kde maju hladta pomoc...co mne je divne a je mi smutno z toho ze naozja vlada s tym doteraz nic neurobila ☹ 😠 😠 😠 😠
@katrinka8 chcela som len podotknut, ze vacsina nas je tu z generacie, ked ozaj materska dovolenka bola kratka a nase mamy utekali s nami do jasiel urcite do jedneho roka, ak nie skor. Myslim, ze to, ako dlha je MD je v tomto pripade dost irelevantne, alebo mas pocit, ze sme my ako deti cosi postradali. Ale asi tema MD je trosku mimo temu.
@janano pise sa tam aj o tom ze po pripade baby P sa rozputalo peklo pretoze socialny pracovnici sa boja o svoje osty a podobne tliachaniny lebo koli ich zlyhaniu baby p bolo naozaj brutaaalne usmrtene aj ta mala victoria ☹ len teraz si to odnasaju ubohy ludia a co je horsie ze zacal nieco ako hon na carodejnice a pod...
ja ma z tych linkov normalne depku...☹ hlavne z toho co ste sem supli toho DAVIDA...
Praveze mam pocit, ze tie komenty su o skutocnej realite a o tom, ako funguje SS, neobhajuju ich, prave naopak..aj ten clanok o tom hovori, ale len som to letmo preletela...
@luciask ja v tomto musim povedat ze ta kratsia materska nieje az tak zla vec...ja sice este nerpacujem ale uz ma to kazdu chvilu caka mladsi ide do skolky konecne 🙂 ale co chcem povedat ,odkedy sme dali starsiu do skolky tak vidim ze jej ten decky kolektiv porspieva...neviem mozno to je tym ze tu kde zijem nieje velmi vela prilezitosti ist von na ihriska s detmi a stretat taky pocet rodin ako v BA ..a ja ako matka s malym ceckom na krku oboch nedokazem tak zabavit hlavne v tomto veku ako ked su v deckej spolocnosti takze ja som uvitala to ze isla dcera do skolky a ze ide uz aj synb a ze mozem sa zacat aj ja zas trosku realizovat a byt aj v inej teme ako plienky a pod...nie ze by mi to prekazalo ale som aj clovek nie len matka a pokial vidim mojim detom to prospieva takze nevidim nic zle na tom ak idu deti skor do skolky a matky do prace,i ked z valstnej skusenosti mozem povedat z eje kopa anglickych matiek ktore ostali doma bez penazi aj 3 roky len aby boli s detmi 😉

vraj aj dokument o Ivane ma ist do ich TV