Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
@slavka1212 nemozes ist na sk???
@slavka1212 to snad srandujes !!!! ak by si srandovala, bol by to velmi blby zart ☹
@slavka1212 neotvaraj im dvere !!! ja som si vzdy myslela, ze keby prisla socialka, tak im pekne ukazem, ako mame pekne upratane, deti svoju izbicku, plno kniziek, navareny zdravy obed, atd. bola som naivna. ako ti pisali baby, neotvaraj im dvere !!! odkazoval pravnik v monaku. a dokonca vraj si treba dat retiazku, lebo ss sa tlacia nasilim do bytu !!! ale ze ked odtrhnu retiazku, uz to bude trestny cin - vlamanie, tak si to nedovolia. ani s nimi nerozpravaj, lebo vsetky tvoje slova prekrutia !!! ale zase ked s nimi nebudes rozpravat, napistu do spravy, ze si nespolupracovala. oni len tak na kontrolu nechodia, maju nejaky dovod, nejaky umysel. co sa stalo? mal tvoj syn nejake problemy v skole alebo preco akurat jeho chcu skontrolovat? alebo si protestovala na nejakej stranke na fb a vsimli si ta? az sa trasiem !!! drzim palce. mne keby toto oznamili, tak my este v ten den letime na slovensko - NAVZDY.
@slavka1212 tak co set prisli s drahym?slavka Ak dnes kontaktovali ja.by som asi isla domov.oznamila ze.ochorela ti mama ze jubmusis ist opatrovat a sla domov.aj ked dieta chodi do skolky Ty mas narok ho vziat so sebou.ja by som asi uz kaslala ma uk aj my zvazujeme dalsi kroky :/ nechcem zit v strachu cele dni :(
0033493220967 cislo na toho pravnika v monaku vraj ked ho hides kpntaktovat ozve sa to na vlastne naklady @slavka1212
@dana_l prosim ta najdi mi prispevok kde sa zastavam britskeho systemu! 😠
..dobre citaj a spajaj suvislosti!! dakujem
@cinderella. vymyslela si nieco s tym ockovanim? ja normalne zvazujem, ze pojdem k GP a narovinu sa opytam, ze ako to je, ci ma nahlasili socialke alebo nie a ze co mam robit. Mam z toho celeho velmi zly pocit, aj slavka spominala, ze pridu skontrolovat, ci ten malicky ma ockovania a tak. Normalne mam strach, ked niekto zaklope pri dverach.
a pridete zajtra niekto do tej medickej? viem, je to narychlo, ale nejak zacat treba 😉
@slniecko77 prosim ta odid z tejto diskusie
@slniecko77 tvoja citacia
...je tu velmi mnoho veci, ktore funguju lepsie ako na SVK..treba si drzat odstup a nadhlad..tak je clovek objektivnejsi
@liave aj my sme sa rozhodli, ze sa vratime na slovensko. sice nie este tento rok, ale uz pomaly zacinam planovat, co budem musiet zariadit ako prve, atd. (kupit byt na slovensku, atd. atd.) ale keby mi ss zaklopali na dvere, tak ideme hned.
@dana_l no tym som myslela urady, vybavovanie akychkolvek veci, parky pre deti, nakupovanie, playgroups a asi tisic dalsich veci 😉 presne o tom pisem, treba brat veci s nadhladom a nie vsetko brat osobne a neutocit na ludi s mozno objektivnejsim nazorom 😉
@popelka5000 skutocne netusim, ze preco by som mala odist...a uz vobec netusim preco na tvoj pokyn
@aliza len to, co som ti vcera pisala, ze mi pisal ten anglican. ja som najprv vzdy rusila ockovania s tym, ze ma syn teploty, atd. nakoniec som im to ale vtedy po telefone oznamila, ze ho ockovat nedam. ten formular na podpis mi ale neposlali. este som vzdy chvalila uk, ze tu je to ake jednoduche, ze odmietnem ockovat a len podpisem a vsetko je v poriadku. ze na slovensku su s tym problemy a treba platit pokuty. ale asi to ani tu nie je ziadna vyhra, zacinam zistovat. inak, moj ma teraz 3 a pol roka, takze uz su to asi dva roky, co som ho odmietla ockovat. ked isiel do skolky a pytali sa ma, ci je ockovany, povedala som, ze ano. neviem preco, vyletelo to zo mna a oni si to len zapisali. 😨
inak mi este prisiel formular, ked mal maly tri roky, ze ho mam vypisat, ako sa maly vyvija, ci rozprava, ci je uz odnauceny od plienok, atd. ale ja tieto lekarske veci hned hadzem do kosa, kedze mam s lekarmi zle skusenosti, preto vsetko ignorujem.
@slniecko77 tvoj nazor je objektivny len pokial sa ti to nestane. potom uz nebudes objektivna. alebo ano? povies este i potom ze ved ten system v uk je lepsi a tvoj pripad je - "je mi luto" co sa stalo.
@dana_l citas vobec co pisem?? 😅
@popelka5000 - no mne osobne sa nehnusi UK, mne sa hnusia akurat praktiky ich SS a ich sudov. Je pravda, ze osocovanie a urazanie Anglicanov ako takych do tejto temy podla mna nepatri. Ja som vcera citala daky clanok, ktosi tu dal link, o tejto teme v UK novinach a z komentarov jedneho Anglicana mi bolo nevolno. Dourazal Slovakov tak, ze keby to cital niekto u nas, snad by ho zavreli za rasizmus. Bolo to nieco neuveritelne, co tam o Slovakoch pisal. Takze si myslim, ze k takymto praktikam sa my tu nemusime znizovat. Zovseobecnovat kadejake haniace charakteristiky narodov sa mi nepaci - nieco podobne totizto vyvolalo aj II. svetovu vojnu ☹
@cinderella. nech mi nikto netvrdí, že sa tieto veci (formulár, čo ti prišiel a otázky v ňom) nepýtajú preto, aby si mapovali terén pre každý prípad..
Ja nechápem tých ludí, ktorí idú do tejto a aj ostatných tém určených na podporu tých detí a rodín a tvrdia, že tam je všetko v poriadku a my prispievatelia sme len hysterický.. Tí ludia si nevidia asi po špičku nosa, prípadne sú tak zadubení, že im je zaťažko prečítať si, alebo si pozrieť aspom jednu živú diskusiu a hneď im bude jasné, čo sa deje.. Riešia to už niekolké inštitúcie na SK, ale aj právnici v UK, Monaku.. ... a vela ďalších, ale niektorí premúdrelci si budú stále tvrdiť, že my sme hysterické a všetko je v poriadku.. no... ☹
@slavka1212 - NEOTVARAJ, kontaktuj urgentne nasu ambasadu, ale ak mozes, odid co najskor aj s detmi na SVK!!! Kontaktuj co najskor aj Iana Josephsa:
http://www.forced-adoption.com/contact.asp
A tuto su pravidla, co mas robit:
http://www.forced-adoption.com/introduction.asp...
Juuuuj, ale mňa strááášne zaujíma, čo sa deje so @slavka1212 !!!
@slavka1212 presne ako ti radia dievcata, kontaktuj Centrum pre medzinarodnu ochranu deti a mladeze, konkretne JUDr, Cisarovu, ta sa v tom vie hybat a bude ti vediet poradit
http://www.upsvar-zv.sk/spo_cmodm.php
..a tiez sa riad pravidlami co poslala @katarinka8
...hlavne si skus zachovat chladny hlavu, v najhorsom pripade smer Slovensko..
@slniecko77 pretoze tu sprosto rypes do postihnutych ludi ,tak preto ,vies?a si uboha svojou pritomnostou tu,prosim zeny neodpisujte jej,akurat jej nahanate vodu na mlyn.
@popelka5000 ja do nikoho nerypem, toto si skutocne od teba vyprosim!
..prosim ta citaj poriadne! spajaj si veci nie podla toho ako si ty myslis, ale podla objektivity! a hlavne si skus precitat vsetky moje prispevky od zaciatku!!
@slniecko77 nie dakujem nebudem stacilo mi
@popelka5000 vies ja som za konstruktivnu debatu..

ahojte citam vas a srdce mi trha s tychto pribehov..moj mal aj zasivanu hlavu lebo spadol.na dlazbe ked hi drglo dvojca.to by mi ho uz tam brali..nechutne..studovala som kedysi pravo dietata chartu dietata...to pre uk neplati???pri predstave ze ho trhaju od matky to nie je tyranie dietata?odtrhnutie od rodnej reci..ine zvyky..kultura..stres z novych udalosti nechapem nerozumiem bezcitnosti tohto systemu..lebo predovsetkym je na prvom mieste dieta..jeho zaujem..s toho mam pocit ze som v stredoveku..kedysi bolo kladivo na carodejnice..teraz je honba na rodica.kde sme sa to dopracovali......