Bez detí neodídem - dokument
Ahojte. Dnes pri pozeraní tohto dokumentu sa mi zastavoval nielen mozog, ale hlavne srdce.. Nevedela som prestať plakať.. Nedokážem si takúto hrôzu, akú zažíva táto rodina ani predstaviť.. Videla som vo fotoblogoch vela komentárov na túto tému a tak ma napadlo, že by bolo fajn založiť o tom diskusiu zrovna v kategorii "o tom sa ťažko rozráva", aby sa o tom začalo vela rozprávať a aby o tom vedel úplne každý, kto snáď aj vie pomôcť.. Posielajme spoločne strašne moc pozitívnej energie tejto rodine, aby mohli byť zasa spolu..
@zuzana581 presne si vystihla ako to naozaj je, ja zdielam na FB najnovsie info, ale nikto sa nechyta, je to pre mna nepochopitelne, nikto mi doteraz nezareagoval, a ked sme boli na proteste, tak len jedna kamoska, ze jéj videla som vas v telke, super, ze ste tam boli. Ale inak nikto nic... ja to nechápem...
baby ja len z pocutia viem o jednom pripade kedy slovakom zijucim v UK tiez na zaklade anonymu (potom zistili ze to bola ich suseda) odobrali na nejaky cas dieta asi 3. rocne, suseda na nich zavolala socialku lebo ze doma pili alkohol, pravda bola ze si vecer s manzelom otvorili flasku vina., teda ziadny alkoholici. len co som pocula tak vraj ta mamina musela dokonca doniest zo slovenska papier ze podstupila protialkoholicku liecbu 😨
podrobnosti neviem , stalo sa to par rokov dozadu..........skusim zistit viac.
takze ak @slavka1212 ju niekdo udal kvoli alkoholu tak to nebude sranda. drzte sa
inak kam speje tento svet....to je uz fakt chore, od kedy viem o pripade Ivany, kazdy den na to myslim.....
@zuzana581 obdivujem tvoj entuziamus 🙂
..ale ako pisala aliza, tu si kazdy hrabe na svojom piesocku..ta kamoska co som ju spominala, ze preklada a ma nejake skusenosti (nie vsak negativne zo SS) mi tiez nechcela pred rokom a pol verit, dokonca ani teraz ked ta kauza bola medializovana na SVK..na zaciatku ked som jej preposielala maily a linky tak ju vraj strasim a nase media si vymyslaju (dokonca tvrdila, ze SVK odobera deti romom a dava ich do internatnych skol), vtedy sa hlavne jednalo o Conkovcov (bolo to este na zaciatku), vsak su to cigani a ti si stale vymyslaju, tvrdila, ze nenasla nijake odkazy v britskych novich...ja som ju zaplavila linkami s britskych novin, linkom na pravnika zijuceho v Monaku...a stale neverila..tak som to vzdala
..neskor sme to opat prebrali a poslala som jej nejake linky z nasich ministerstiev (baby to tu uverejnili) az vtedy to zacala ako-tak akceptovat a bombardovat ich ambasadu otazkami (nie je anglicanka)
TU sa o tom velmi malo vie, zatvaraju sa pred tym oci, nikto tomu neveri a anglicania povazuju svoj system za the best a to nehovorim len o socialnom systeme..je to smutne ☹ a este by som pridala zvracajuceho emotikona
@mimisash Ja nepijem lebo kojim .....a nejak extremne sa tu nepilo skor sa podavalo jedlo a proste take pohostenie to bolo .....cez den podotykam aj pogrilovali sme na zahrade a to bolo cele ......ja nechapem ....vsak zijem tu 8 rokov nie raz nie dvakrat sme grilovali ci mali navstevu a podobne ...no nic tak uz teraz je neskoro musim si len pockat do pondelka
@slavka1212 ..to je mi jasne ved si pisala ze nie a mas aj male mimino 😉 , tak sa drz v pondelok.
@slniecko77 vidíš, ale nakoniec aj keď po dlhej dobe sa ti v tej kamoške podarilo aspom sčasti vzbudiť záujem o túto problematiku.. a o to ide postupne to zapracovať do hláv ludí hlavne tam v UK, aby začali mať oni sami chuť, niečo s tým robiť.. nemyslíš, že mám aspom trošku pravdu? A zaujímam sa o toto celé asi preto, že mi je smutno, ak sú deti týrané.. sama na deti velakrát nakričím, lebo sú ako pes a mačka, ale ak niekto deti týra, tak to je zlé a v prípade Ivany boli deti tiež týrané, ale nie rodičmi.. ale sociálnymi pracovníkmi.. Je mi to velmi proti srsti a aj keď nie som precitlivená skoro nikdy, skôr si o mne známi myslia, že som trochu chladná, ale toto ma velmi chytilo.. Neznášam nespravodlivosť a zúfalstvo..
@zuzana581 Zuzi, ale ved ja som ti nikde nenapisala, ze nemas pravdu 😉 fakt vo mne nehladaj nepriatela 😉
..toto co sa deje v UK (a nie len tam) ma presny termin: Systemove tyranie, je to jedna z foriem syndromu CAN (child abuse and neglect syndrome - tyrane, zneuzivane a zanedbavane dieta)
@slniecko77 nie, nie, to som nenapísala v zlom.. bola to skôr básnická otázka, predpokladala som, že somnou v tom súhlasíš..
@zuzana581 😉
Tak som napisala tym hovadam ze ma seru!ze ked sischopny klikat na pridrbane fotky a Lupe ftipy ze by mohli kricat aj na linky ohladne kradnutia deti!normalne uvazujem ze zrusim fb konto a budem bez "priatelov"!!!
nejak aj tato pesnicka zacala davati viac zmysel 😢
https://www.youtube.com/watch?v=ky4CdN0x58A@svetllana ja to berem,je demokracia,mozes napisat co chces 😀 tak ako aj ja som napisala svoj osobny nazor a ci sa to niekomu paci,alebo nie to je mi uz šumak,ale tiez nemam proti tebe nic 😉
Omluvam sa ,ak som tu vtejto diskusii niekoho urazila,ale asi az moc emotivne to prezivam.
@zuzana581 hovoris mi z duse,ja tiez vsetko zdielam na fb,z priblizne 86 priatelov sa zaujima mozno dve zname,inak kazdy sa robi,ze sa to vlastne nedeje.Je to smutne 😒 ...Ja tieto veci velmi emotivne prezivam,priatel na fb mi napisal,ze mam byt ticho lebo som nikdy v GB nebola a hovn* viem...hm mozno nebola,ale on nema dve deti a tim padom ho to nezaujima,nestve a pise preto tak,ako pise.
Pred celou rodinou vyzeram,ako fanatik,co sa tyka tejto temy,ale uprimne mi to je jedno,pretoze ak by kazdy nad tim mavol rukou,kde by sme boli,aj v inych veciach.
Modlim sa ,aby sa to pohlo k lepsiemu,prosim Boha,aby sa deticky vratili spät k rodicom.Vcera som deti vyobjimala,starsiemu pripomenula,aby nesiel k nikomu do bytu,ani k autu.
@aliza
@baklik ja som fotky na fb nedala som sa zle vyjadrila ....uz ani neviem co pisem niekedy z toho vsetkeho ...ale z tych priatelov co tu boli aj z rodiny svagrina a tak tak oni dali a oznacili tam aj mna ...tym padom sa mi to ukazalo v mojom profile ....na fotkach je ako sedime vsetci za stolom a plne stoly jedla oblozene misy chlebiky a tak ...ja som na kazdej fotke s malym na rukach ...on bol s nami cely cas lebo u nas sa nefajci takze s malym sa pohybujeme po celom dome ....a neviem ci to vzniklo na zaklade tych fotiek alebo koli comu ...iba mi bolo povedane ze sme boli hlaseny nejakymi slovakmi lebo ze sa tu oslavovalo tak idu preverit ze ako sa starame o deti .....a idu do historie od kedy som tu prisla lebo pytali nicolasovu skolu prvu kde chodil ....to mal 4 roky ked tam nasatupil.....tak si myslim ze idu od zaciatku preverovat vsetko....
@liave presne aj mňa moji "priatelia" nas..li a keď táto kauza začala a nikto nereagoval, tak som vyhodila zo zoznamu priatelov 80 ludí a zostalo mi tam momentálne 110 a myslím, že ich ešte zopár odbudne. Toto nebol samozrejme jediný dôvod, prečo som ich vyhodila, ale tá nejaká posledná kvapka.. ja ignorantov, ktorí len očumujú môj profil nepotrebuje.. Ale som mimo témy, ja viem..
@slavka1212 moj drahy povedal taka zaujimavost...facebook Jr najsledovanejsi portal a nieje problem sa prehrabavat ludom v zivotoch.slavka v jednom mal velku pravdu Ty teraz nikam nepis co sa chystala robit.ani tu na mk radsej.Ak ta nahlasili slovaci mozno o tebe vedia aj odtialto.ak to je Len vymysel ss nohy na plecia a utekaj prec.podla mna ss sa nehlasi "samo od seba"Len tak...u nas bola socka no my sme Volali ich!ale ako sledujem co sa deje v zakulisi pokial ich na teba niekto upozorni zvacsa to konci minimalne prenasledovanim :( a to si myslim Normalne nieje a je uuuplne jedno kto ta nahlasil...podstata je ze si bola hlasena ako ohrozenie pre deti a to I'm na to aby ta dostali bude stacit podla mna...nechcem ta strasit ale uz teraz si protirecis zamotavas sa v tom co pises :( taktto to mas aspon hmatatelne preukazatelne,ale ked ta raz oni zacnu tlacit..uuuf bojuj a.nedaj sa...mimochodom uz si oontaktovala niekoho?pis Ip radsej xxx
@popelka5000 Aj ja moja..akurát počúvam tento skrytý záznam odoberania detí anglickej rodine..Trasem sa, revem jak blb, takže ledva píšem 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 http://www.topky.sk/cl/10/1325957/Bezmocnost-ro...
@zuzana581 uzi asi aj ja narobim cistky lebo toto nieje prve krat co sa vsetci tvaria ze tu nie Su :( a presne ako pises...ocumovat mozu niekoho ineho a nie mna...polka z inch ani Len Staten a vesele a nech to nezabehne ...nevedia popriat...kazdu chvilu tak ciatim a azda sa E stale malo
@liave neviem v com si protirecim ale je to mozne lebo rozrusena som dost dobre ....uz nepisem nic radsej .....som ticho radsej lebo aj tak nemam slov 🤐
@slavka1212 ja som to nepisala v zlom :( kedykolvek somochotna pomoct!no napisala si ze si dala foto na fb a teraz si pisala ze to bolo inak...Len som to chcela povedal to ze aj toto moze niekto kto bide velmi chcieyvpouzit proti tebe.prepac nechcela som zle :(
@slavka1212 ja by som si odtialto -/z MK/ vymazala na tvojom mieste foto aj mena a vek deti,albumy si sprav len pre priatelov-ozaj nevies kto to tu cita. 😒
Ak ta nahlasil Slovak,tak toto je najmenej co moze sledovat a podavat info dalej. 😒 si strasne lahko spoznatelna,bud tu radsej anonymne.
Zmizla by som z verejnych for ako raketa,mat taketo problemy.
@svetllana Ja uz sa na to nechcem pozerat ,je mi z toho na grc ☹ ☹ ☹ ☹
Hroza jednym slovom
@kaja73
Slavko... @slavka1212 ... 😉 😎
Kaja ma pravduuuuuuuuuuuuuuuu 🙂 ☹ ☹ ☹
@irriss Akurát píšem v mojom statuse, že by ma museli odstreliť, aby som ich pustila..Ale to by bola aká trauma pre tie deti? Ku**a! Toto je taká situácia - najhoršia nočná mora pre každú dobrú mamu a otca - ktorá zloží každého. Čo by bolo najlepšie spraviť? Nechať sa odstreliť pred zrakmi detí, alebo nechať ich ísť a potom bojovať..alebo čo?..To su také otázky........Ale myslím si, že ak by na to došlo, tak by použili hrubú silu, a deti odvliekli tak, či tak. Nemuseli by ma zastreliť..Koniec koncov..jasne to počuť tu zo záznamu, ako sa to robí! Ako sa pomáha týraným deťom!!! Ako láskyplne ich odnášajú do ešte láskyplnejšieho prostredia!!! 😠 😠 😢 😢 😢 😢

@thalia10 to nieje podlozene, je to len slávkina domnienka