Bezdetné manželstvá, ktoré deti chceli, ale nemajú ich
Ahojte, budem rada, ak sem prispeju svojim nazorom, postrehom, ale hlavne radami,
ako sa zmierit s tym, ze manzelia su nedobrovolne bezdetni, ti, ktori taky zivot ziju.
Prosim nepiste, ze netreba na to mysliet, ze sa to urcite podari, ze na adopciu sa necaka dlho.
Nech sem pisu ti, ktori ziju zivot bez deti, aj ked stale deti chceli mat.
Velmi ma zaujima, ako sa s tym zmierili, akym smerom ide ich zivot.
Pripadne kludne moze byt aj interna posta.
Vdaka.
@marfikchov Fuj, teda, ty by si sa tých výrazov ako "jalová" mohla tiež zdržať. Jasné, že keď niekto napíše, že všeobecne dajú životu zmysel len deti (a nenapíše to s dodatkom "pre mňa"), že bezdetné získajú dojem, že sa asi majú zastreliť, lebo nemajú zmysel. Ty jej vraj dopraješ a si empatická, a pritom priraďuješ jej výrazy, ktoré náležia hospodárskym zvieratám. To je veru empatia.
V kazdom pripade by som nebrala bezdennost ako jav nemenny ci trvaly. Moja jedna znama po x ivf otehotnela v 40-ke prirodzene. Ja som mala 37 a po samych nezdaroch ani som nedufala, ze dieta dakedy mat budem, teraz mam dve. uz ma rozne pripady naucili, ze je mozne uplne vsekto.
@miluna777 naschvál som, a však ako sa to dobre číta! akoby som ja teraz vinná, že ona dieťa mať nemôže. Máme to v rodine, musí sa s tým vyrovnať sama, ale označovať za primitíva niekoho len preto, že má dieťa a ona nie!!!! a možno fakt má v sebe toľko zášte, nenávisti, zla, že práve preto... ja verím veciam medzi nebom a zemou!. a áno, doprajem jej aj tri naraz!
@marfikchov Nechápeš to. Ona ju nenazvala primitívom preto, že má deti a ona nie, ale preto, že považuje deti za všeobecný zmyseľ života univerzálne pre každého, čo nie je veľmi citlivé. Každý môže mať zmysel života iný, nemyslím si, že deti sú alfa omega pre každého. A teraz, keď si povedala, že veríš na také veci medzi nebom a zemou... poznám takých ľudí. Sú pyšní na to, že sú zdraví, majú deti, a neštítia sa povedať, že aj za rakovinu si človek môže sám, pretože "medzi nebom a zemou". Ja ti prajem, aby si bola naďalej šťastná, zdravá a spokojná. Naozaj, váž si toho. Lebo šťastie či nešťastie veľmi často nie je "za zásluhy".
@miluna777 verím, že každý máme svoj kríž, ktorý si nesieme, moja teta tiež nemala deti, a pri zisťovaní došli k tomu, že s iným partnerom by to problém nebol... no, ako veriaci ľudia, zostali spolu, bezdetní, žrali sa, ujo pil, nakoniec zomrel na raka, v týchto dňoch 4 roky tomu... zostala sama ako prst, nenašla iný zmysel života... to sa ľahko bude vravieť takej, ktorá nie je utkvelo upiata na to mať dieťa... a áno, vážim si, že som zdravá, že mám zdravé deti, že mám prácu, a teda dosť prostriedkov, aby som im mohla dopriať to čo potrebujú, ukazovať im svet... ja to neberiem ako samozrejmosť, ale to, že mi bolo dopriate... a neštítim sa povedať, áno, moje deti dali môjmu životu skutočne zmysel.. vianoce majú iné čaro, čo si my starí budeme pri tom stromčeku rozprávať, a čižmy na Mikuláša do okna klásť?? a po obchodom večne handry očumovať by ma fakt nebavilo, ručné práce robím aj popri deťoch, dovolenka s deťmi nie je pravá dovolenka o oddychu, ale tie deti zisťujú, učia sa, objavujú a to je tá krása, odovzdávať!
@miluna777 presne ako píšeš, bezdetné ženy sú chápané ako zlé alebo nenormálne. I tu na mk - som to tak pochopila - pisateľkami - že som nejaká, frustrovaná, šibnutá baba bez detí. A takisto ako píšeš, že mnohé rodiny na sociáln. sieťach ukazujú i dávajú všade fotky svojich rodín - kde je to všetko prifarbené. Máš pravdu, my s nimi nežijeme v jednej domácnosti - takže nevieme pravdu, ako žijú v skutočnosti. Ešte raz chcem podotknúť - veľmi pekne píšeš - i o charite - i ja som takého zmýšľania - že keď sa budem o niekoho starať či už o opustené dieťa - alebo zviera - tak sa mi to raz vráti. I keď moja mamina si myslí opak - že mám byť veľmi opatrná - či si zoberiem cudzie dieťa - lebo u nás v okolí - čo mali ľudia adoptov. alebo v pestún. starostlivosti deti - tak cca do 18 rok. v pohode - ale potom, tí rodičia zažívali peklo - deti im utekali, pili, fajčili, kradli im peniaze a užívali drogy - a to ma veľmi odrádza od toho kroku. No uvidím, ako sa zariadim. Ďakujem Ti krásne za povzbudivé slová, ktorými si mi spríjemnila deň. Si určite veľmi múdry a inteligentný človek. Všetko dobré.
@mircalla určite tiež si to myslím ja pevne verím že sa to podarí každej len tá bezmocnosť a trpezlivosť stále čakať je katastrofa no musíme bojovať 😀
@marfikchov Veď to je v poriadku a je to pekné, že ty to tak vnímaš a máš svoje deti rada, lebo sú aj ľudia, ktorí si to nevážia. No ten, kto deti napríklad mať nemôže, si nepomôže chválou iných, ako je mať deti super a ako je to pre každého zmyseľ života. Je to ako by si beznohému ukazovala svoje nové krásne tenisky a ako si bez nich už nevieš predstaviť život a nechápeš, ako niekto môže bez tých botasiek plnohodnotne žiť. Asi by ťa tiež poslal do kelu 🙂) Nič v zlom.
@marfikchov no už mi to nedá ty si nepochopila pointu skús čítať znova.. Alebo sa ťa opýtam takto čo by si robila kwby si deti nemala jednodzcho by si bola neplodná prostá otázka jednoduchá odpoveď hmm.. Ach jo ťažké s Vami maminy.. No čo už 😝
@karmen007
Je to tak. Je to isto zodpovedná voľba a "o hubu", no je to na každom, či to prubne, alebo nie. Ale vieš, aj biologické deti pijú, drogujú, kradú peniaze a utekajú z domova. Aj tie najmilovanejšie. Len sa o tom veľmi nerozpráva. Adoptované/pestúnske deti majú horší štart do života a ťahšie sa samé hľadajú. Ale aj keby si sa k tomu nerozhodla - najmä buď šťastná. To je to jediné, na čom záleží. Držím ti palce!
@miluna777 tak nech básni o tvojom živote, čo v ňom je super, nech na fb vystavuje svoj krásne nastajlovaný byt (ten ja mať momentálne nemôžem), nech vystavuje krásne opálené telo na Maledivách... a teraz mňa to má pohoršovať, bo ja sa na Maledivy nedostanem a o tom tele ani nehovorím??? kde je napísané, že všetci musíme mať všetko, resp. to, čo majú druhí??? tiež by som chcela mnoho a bohužiaľ nemôžem... a deti, to nie je vec, ktorú si zariadiš, ak ti to raz zdravie, telo nedovolí, ani bez pomoci ani s pomocou, nepomôžeš si a chrlením ohňa to tak či tak nedocieliš
@karmen007 za to, čo si o mne napísala - aká som ten krásny prívlastok - by som sa Ti chcela poďakovať. Si veľmi empatický a citlivý človek. Ako mnohé pisateľky predo mnou - o tebe napísali. S tebou nemám o čom - a príspevok - ktorý som písala - ten prvotný nepatril tebe. Tak - takto vyzerajú maminy s deťmi - ukážkový príklad - tolerancie - o ktorej píšeš. A poprosím Ťa, už mi viac nepíš. Lebo by som Ti najradšej rozbila hubu - tolerancia - netolerancia.
@bobricek1979 a čo som ako robila dovtedy kým som ich nemala... žila som, po svojom bez nich... ale tým, že mi boli dopriate, teším sa z nich a zo života s nimi a píšem to naposledy, NAPLNILI MI ŽIVOT, bo v istých fázach to už bola ozaj nuda, 30 ročná slobodná a bezdetná!!
@marfikchov No veď. Ale asi by sa ti nepáčilo, keby vystavovala názory, ako nechápe, že niekto môže žiť v skromnom byte a nejazdiť dvakrát do roka na exotickú dovolenku. Chápeš, je v tom stále negatívna emócia. Navyše, pekný byt si môže zariadiť aj človek s deťmi, no tie deti... Nie je to samozrejmosť, ako píšeš. Preto si myslím, že nie je vhodné to podstrkovať ako jediný zmysel života, lebo sa dá dobre žiť aj bez detí, a podobnými hláškami akorát fakt evokuješ tomu človeku myšlienku, že sa fakt má radšj zabiť, lebo nemá plnohodnotný život. Tým horšie, keď je to človek, ktorý deti chcel a nemôže mať. Takému sa nabubrelé "teprv až deti dajú životu ženy zmyseľ" musí javiť ako napľutie do obličeja.
@marfikchov ty si fakt úbohá.. Ono ťa to dobehne mala si tu vysvetlené, ako to karmen myslela prepáč jalova ty kokos za to by ťa tvoje deti určite nepochvalili fuj
@marfikchov dievča čítaj pomaly a ešte raz všetko čo tu píšeme vieš v akej téme si? Hmm moja....
@bobricek1979 no a sme doma, u mňa úbohá = jalova... A práve preto a naschvál som ten výraz použila. Aby sa karmen zbadala, ja nehovorím, že deti sú stred vesmíru a všetci ich musia mať... A keď ich nemá, bohužiaľ, musí sa s tým naučiť žiť alebo to poriešiť inak.... Ale neobvinovat matku, pre ktorú tie dierky sú ozaj tým stredom vesmíru
@marfikchov no práve vravím píšem o tom zmysle života nekončí tým že nemáš deti
@bobricek1979 neuveríš, viem, aj čítať aj písať. . Ja reagujem na karmen a jej výroky o primitívnej matke, lebo ona svoje deti vystavila na piedestál a tí čo ich nemajú majú asi naprd život. A ja vravím, že ani jeden extrém nie je ok, že život treba prijať s tým, čo nám je v ňom dopriate a týmto končím... Prosím má viac neoznacovat v konverzácii
@marfikchov Prepáč, ešte raz ťa označím. Píšeš, že úbohá = jalová. Vieš vôbec, že ako jalové sa označujú kravy, ktoré nemali ešte telatá? A toto napíšeš o žene. A ešte napíšeš, že pre teba sa to rovná úbohá. Tak buď nechápeš význam toho slova, alebo si naozaj úbohá ty. Tak hlavne že máš deti, no.
@marfikchov už si to mala vysvetlené
@miluna777 ok som úbohá, už si spokojná?
@marfikchov Ani nie. Lebo keby fungovalo tvoje "medzi nebom a zemou", tak si neplodná a deti nemáš, aby si tu nemohla veľkohubo rozdávať svoje namyslené názory o úbohých jalových ženách. Ale už na teba ani nechcem reagovať, lebo si pokazím deň. Choď sa obdivovať pred zrkadlo, za to, že si plodná.
@miluna777 amen presne tak vďaka 😊 👌
@miluna777 pojem "jalová" sa bežne používal aj na označenie neplodnej žene, je chápaný ako archaizmus a na to je momentálne moderný názov "neplodná"... to že ty si ho spájaš s kravou, je jedine tvoj problém a naschvál som ho zvolila a dlho premýšľala, či ho tam dám, aby som presne poukázala na to, čo som poukázať chcela... tebe ja nebudem a nepotrebujem vysvetľovať, či som alebo nie som namyslená, ja viem svoje... ani nie som NADŽENA, že som porodila!! bo to urobia mnohé a potom to hodia do latríny!!! tam mi nevkladaj slová a myšlienky, ktoré som nepovedala a ani si ich nemyslela!! to že si si to ty tak medzi riadkami vysvetlila, je a bude zas len jedine tvoj problém!

@karmen007 ako prepáč, ale to že si jalová, za to my tu nemôžeme, áno, každý si tu môže vyjadriť názor, ale nazvať za primitíva ženu matku, ktorá napísala, že porodením dieťaťa dostal jej život zmysel a nazvala ho plnohodnotným, tak to mi príde cez... ja ti to doprajem! a to je tá empatia, tolerantnosť, to čo tu mnohým chýba!