Bezdetné manželstvá, ktoré deti chceli, ale nemajú ich
Ahojte, budem rada, ak sem prispeju svojim nazorom, postrehom, ale hlavne radami,
ako sa zmierit s tym, ze manzelia su nedobrovolne bezdetni, ti, ktori taky zivot ziju.
Prosim nepiste, ze netreba na to mysliet, ze sa to urcite podari, ze na adopciu sa necaka dlho.
Nech sem pisu ti, ktori ziju zivot bez deti, aj ked stale deti chceli mat.
Velmi ma zaujima, ako sa s tym zmierili, akym smerom ide ich zivot.
Pripadne kludne moze byt aj interna posta.
Vdaka.
@marfikchov Dnes sa ten výraz chápe pejoratívne. Keď povieš slobodnej mamičke, že má doma pancharta či bastarda, tiež jej nevysvetlíš, že to je v minulosti bežný výraz pre nemanželské dieťa a čo sa rozčuluje. Ale to je tvôj boj, ako sa správaš a aký dojem vytváraš na ľudí.
@tromboska Ahoj, ja som s manzelom uz 11 rokov z toho cca 6 rokov sa snazime o babatko.Mam za sebou 3 IVF ale len jedno (to posledne) sa podarilo no po 5 tyzdnoch sa skoncilo potratom.Mame cerstvych 33 rokov.Vsetci v nasom okoli uz maju minimalne jedno dieta. Samozrejme sa vsetci vypytuju kedy budeme mat dieta my a pravdu povediac mi lezu neskutocne na nervy.Ci je to rodina alebo spoluziacka,ktoru stretnem raz za cas a ktora ma blbe otazky typu: preco este nesmas deti? preco sa nepoponahlas? vies ze sme uz stare na deti? mala by si sa poponahlat....atd. Ja mam chut na tych ludi skriknut nieco skarede,ale zatial sa drzim 🙂 .Nenavidim tiez z celej duse odporucania od ludi (co uz deti maju) ze sa mame len ukludnit, nemysliet na to alebo nam radia polohy vhodne na splodenie dietata 😀 Vsetci si myslia.ze sa trapim aj ked to nedavam najavo, ale nie netrapim sa. Beriem to tak ako to je.Ja aj moj manzel si uzivame vzajomnu spolocnost, chodime po vyletoch, nakupoch... nespime spolu podla vypoctov ovulacie, ale vtedy ked to tak citime a kedy sa nam zachce. Nemam ziadnu depresiu z toho ked ,,zase,, dostanem mrchu... Povedali sme si,ze ked to nevyjde (mame este dve zmrazene embrijka) tak si postavime maly domcek kupime si vysnivaneho psa a zostarneme spolu, dvaja a pes 😀 a budeme si nadalej ,,uzivat,, zivot.Podla nas sa to da aj vo dvojici. 🙂
@kubkova tak ako vravíš píšeš mu z duše ❤
@miluna777 ja tu dojem nerobím, ani ho nepotrebujem na niekoho robiť... vyjadrujem svoj názor a tento bol jeden z tých, ktorý bol napísaný po tom, čo ma "rozčúlil" iný výrok... a týmto končím, vyjadrila som to čo som chcela... karmen prajem, nech sa jej to podarí, aj všetkým, ktoré si to prajú! a ked sa tak stane, tak pochopia, ako sa ich život zmení a naberie iný smer a ZMYSEL!
Kolegyňa má kamošku, cca 20 rokov túžili s manželom po dieťati ,skúsili kadečo ale jednoducho neprišlo to, a ked to už vzdali otehotnela , a majú dcérku.❤
@miluna777 juj či má ona zmysluplný život no čo no potrebovala sa v twjto Téme musím tiež zvýrazniť 😝vyjadriť aká je celá zmysluplná určite sú na ňu deti pysne čo by poradila im ak by nedajbože mali taký problém..
tak poďme všetky plakať, a hromžiť, ako niektoré ani nevedia a sú tehotné, len pohľad na trenky a je to a niekto robí možné aj nemožné a nič... ja neviem ako čo chcete počuť?!?!? ja sa ozaj viem vcítiť do pocitov tých báb, ako som písala vyššie, mali sme to v rodine, viem že je to trápenie, ak niekto fakt po tom baží celý život... ale ozaj my s tým nič neurobíme... chápeme to, ale previnele sa tiež nemusíme cítiť, bo nám sa zadarilo
Ja deti nemam a som s tym v pohode, ale paradoxne ma ani nevytacaju otazky alebo poznamky ohladom tejto temy 🙂 Mozno je to tym, ze mi pripada, ze mamicky, co s tym najviac otravuju, su prave tie, ktore to materstvo otravuje (malo casu, dieta prerasta cez hlavu) alebo nemaju doma nejake pecka podmienky (debil muz, malo penazi, komplikovani svokrovci - vtedy je aspon materska rola nieco pozitivne, na co sa mozu upnut), tak chcu mat aspon v niecom akoby na vrch, mozno to znie blbo, ale stylom - "joj maj aj ty, nech v tych srackach nie som sama". Normalne mamicky to dako vobec neriesia ci ina zena ma, alebo nema, kazdy ma svoje starosti a svoj zivot. Takze treba to tak brat. Primitivovi nevysvetlis, ze je primitiv, prave preto, ze je primitiv (nema kapacitu, aby to pochopil), cize skoda energie.
@marfikchov tak načo vôbec píšeš do tejto témy to je jasná provokácia teš sa aká si extra plodná tam kde je to vhodné. Lebo nikdy nevieš kedy ti to život vráti v niečom inom a potom pochopis
@endysa a ked nie som rozvedená a podvádzaná, tak nemôžem prispieť do témy, kto ženu chlap podvádza alebo sa rozviedli?!?!? ved už nebudte šiši!! zapojiť sa môžem tam, kam sem, kde mám čo povedať, aj ked sa to väčšine páčiť nemusí... a hovorím, že rozumiem ženám, ktoré túžia stať sa matkami, ako ich vedia vytáčať otázky o tom, že kedy to už bude... tak mňa vytáčali otázky o vydaji!! ja som len reagovala, aby nematky nečastovali matky, len preto, že ich majú! napr o témach,kde sa spomína Helios, gyn fin či iné nepripejem, lebo tam nemám čo povedať a nemám skúsenosť... a sem by som tiež neprispela, keby karmen jednu matku nenazve primitívnou...
@kubkova jasne, ze sa to da 🙂 ja mam uz cez 30, deti neviem, ci mozem mat, nikdy o to proste nebol pokus. Vobec sa s muzom nenudime, mame uplne normalne naplneny zivot, viem, ze niektore zeny to proste nedokazu pochopit, ale to dieta nam nechyba - ak by k tomu doslo, isto by sme sa potesili, ale rovnako sa budeme tesit, ak k tomu nedojde, pretoze ten cas budeme venovat niecomu inemu, ved na svete je tolko zaujimavych moznosti (a nie, nie nakupovanie handier, topanok a korzovanie po OC ci kavickovanie, hovorim o zmysluplnych moznostiach) - proste berieme zivot tak, ako ide a neupinam sa na veci, ktore nemam a to, ze u suseda je urcite zelensia trava 🙂 A inak pes je super, my mame tiez a je to skveleeeeee, vrelo odporucam, ked budete pripraveni :P
@andrea841 dievčatá, mier, množte sa a plodte sa! všetkým tu zatiaľ nematkám prajem, aby sa to podarilo! a nie, neprovokujem, nie som nič viac ako vy, lebo mám dve deti! neprajem nikomu nič negatívne! a presne ako píšeš, nikdy nikto nevie, čo príde a bude, a preto to treba brať celé s pokorou! čo aj beriem! a teda sa nechvascem, len vysvetľujem!
@dorottka super, presne o tomto hovorím! že život treba prijať s tým, čo ponúkne, do nám je dané!
Hej, hej....je to tak..."prijať, čo je nám dané"... Ťažšie je to pochopiť a správať sa akoby nič. Spravidla, čo sa týka detí je to tak, že tí čo neplánujú, nechcú, nie je vhodný čas a podobne, tie JUST deti majú...Bum bác a je v tom..a o rok znova...a znova. A tí, čo sú na to pripravení, túžia, prosia, modlia sa , skúšajú a podstupujú všetko možné, aby sa im aspoň jedno baby narodilo, si prejdú strastiplnú púť...ak sa bábätka vôbec dočkajú. Mne sa "páči", keď sa ma niekto opýta, či už mám dieťa (deti) a ja na to že ešte nie.... A dotyčná: Joooj, ja som sa len o trenky obtrela a už som bola v tom! HIHI HAHA... Nechápem! To komu sú načo dobré tie informácie??! To má znamenať akože súcit a pochopenie??! Tie ženy sú niektoré fakt na hlavu. Radšej nech sú ticho, keď majú povedať žene, ktorá túži po bábätku roky, takú kravinu...
@endysa som rada, že ma ktosi pochopil
@diva83 absolútne nevedia tí ľudia pochopiť, že je to bolestivé. A tie komentáre typu, či poznám pani Anku z Piešťan a hentakú a onakú liečiteľku a kolegyninej sestry švagriná otehotnela po 10 rokoch, a prečo nejdeš do Lúčiek do kúpelov a adoptovať si nechcete? a 300 fotiek svojich detí posielajú......WTF?
To je akože načo dobré?????
@kubkova ja som sa presne to iste napocuvala a poviem ti mala som sto chuti poslat ich rovno do pixle ! Kto nezazil nepochopi. Az raz bum po jednej trojtyzdnovej dovolenke v karibiku sa zadarilo..
@andrea841 na to Ti povedia, že oni si nemusia adoptovať, lebo oni svoje majú.
A tie deti čo idú na adopciu majú chúďatká aké gény a aký asi mali vývoj, ked boli nechcené aké soc. prostredie? A poznám dosť prípadov, kde adoptované dieťa rodičom na starosť pripravilo peklo zo života.
Nehovorím, že vlastné nemôže, ale to je iné. A nech mi nikto nehovorí, že nie.
Sme 8 rokov bezdetni manzelia. Skor to riesi okolie ako my 🙂 Nad ivf obcas uvazujeme, za adopciu nie sme. Uprimne sa tesim prirastkom v nasej rodine ci okoli. Nikdy necitim zavist alebo nespravodlivost osudu. Sem-tam som z nasej situacie smutna, ale nikdy nie nestastna. Neberiem to ako mega tragediu (ale kazdy sme iny). S muzom sme si postavili dom, cize to zabralo vela casu. Teraz chodime po dovolenkach, turistika, wellness, kino, divadlo... Mame pekny vztah a som rada za to, co mi zivot priniesol. Moje zivotne kredo "Co mas, to si vaz. Co nemas, za tym nebanuj" 🙂 Viem, ze nie kazdy sme takato povaha, ale prajem ti vela sil a radosti zo zivota