Boli ste na potrate? Podeľte sa o skúsenosti
Ahojte , nájde sa tu nejaká ktorá absolvovala potrat ?dakujem
autorka, urcite sa nerad tu na MK, porad sa so svojim lekarom a ak chces ist a si s tym vysporiadana chod. Tu ti nik nenapise, ze ano bola som na potrat, tu si najdes bachorky o kriciacich plodoch, detoch.. tu ti ani nik nepovie z coho budete zit, ako budes dieta vychovavat a kde.. tu len dostatnes prednasku o tom, ze nesmies si dieta zabit.
Tvoj problme nie je, ze niekto nemoze otehotniet, ani to ze niekto nema deti, a ty svoje tehotenstvo neprijimas. zariad sa tak, aby si bola spokojna ty a spokojne dokazala fungovat.
@thirstymonk inak presne, dakedy dakto vyvadzal, bol neprisposobivy, dostal po hube.. A teraz vsetci tutkaju ich, ake podmienky maju vo vezeniach a neviem kde. Vsak mozu byt radi ze nie su v nejakych baniach alebo sibenici... :D este ich mame ofukovat? Potom tam niektori chodia fakt ako na dovolenku...
a inak, je kopa horsich veci ako upt...
Nesúdim, musí to byť ťažká situácia. Ja, ako veriaca, by som možno dieťa dala na adopciu a dala mu tak šancu.
@thirstymonk keby niekto znásilnil tvoju ženu, bolo by to hlavne o jej traume a jej sile vychovávať také dieťa. Je pekné a naozaj ctihodné, že si ochotný stáť pri tvojej žene, ale rozhodnúť sa musí ona.
V prvom rade ste tu podaktorí asi naozaj neužili dávku liekov, ktorú máte predpísanú. Najviac sa mi páči, keď tu ide súdiť situáciu chlap, ktorý nikdy žiadne dieťa nedonosí, neporodí, a nikdy mu narodenie dieťaťa nezmení život tak, ako ho zmení akejkoľvek žene.
V druhom rade @autorka. Je mi nesmierne ľúto čím si si musela prejsť, držím palce, aby si sa z toho čo najskôr dostala. Nikdy by som nedokázala ľúbiť dieťa, ktoré bolo splodené násilím. Musíš mat traumu z celého toho aktu, nieto ešte čakať dieťa s vedomím aký človek ho spravil, a ako k tomu prišlo. Úplne ťa chápem, a rozhodla by som sa rovnako ako ty. A to ti hovorím ako žena, ktorá o dieťa dva krát žiaľ prišla, a momentálne bojujeme o to, aby sme raz mali rodinu. Nepočúvaj tu tieto náboženské a politické názory. Ani jeden z nich nežije tvoj život.
Držím palce, a posielam objatie 🫂
@thirstymonk BLM bol trošku blbý príklad. Problém je ten, že nemôže každý zobrať spravodlivosť do vlastných rúk, lebo to by tu stredovek. Takže jediná cesta sú iné zákony, ako pracuje polícia, súdy, sociálka. Pretože ono je pekné sa rozhnevať, keď nejaký magor niekomu niečo urobí, pretože obeť ss nevedela dostať k pomoci. A yen magor ešte aj dostane len pár rokov. Hlavne na SK sa týrané ženy nevedia dopracovať k pomoci a ochrane. To je strašné.
@enmery Veru tak, v tomto štáte sa nedá spoliehať na políciu, ani podobné inštitúcie, všetko strašne dlho trvá. Procesné úkony, atď atď... Jasne, že nemôže brať spravodlivosť do vlastných rúk, ale spravodlivosť by mala byť poriadna a nie tento šit. Aký je to trest pre pedofila, ktorý dieťaťu zničí život, hocikedy ho aj zabije, len preto, aby si on užil a dostane za trest dva roky podmienku a cvokarske liečenie? Takéto veci nemajú ospravedlnenie...
@moolnarkaa Už zase sme pri chlapoch... omg. Prečo by sa chlap nemohol vyjadrovať k otehotneniu a k deťom pre pana? Už ma tu s tym poniektore fakt važne seriete... Otehotnenie a rodičovstvo nikdy nie je vecou LEN ženy. NIKDY, ale vždy aj vecou muža. V tomto prípade vecou mužskej trosky,
A áno, ja ako rodič a muž, ktorý dáva polovicu DNA novému človeku, mám rovnaké právo sa k tomu vyjadrovať ako žena, ktorá dáva druhú polovicu. Bodka.
@thirstymonk No nemajú. Pri jednom príbehu takto týranej ženy, on ju aj znásilňoval a urobil jej tak niekoľko detí. Nemala žiadnu rodinu a keby si vedel, koľko krát u nej zlyhala polícia, kuratela, žiadna pomoc. Komplet všetky úrady zlyhali opakovane.Teraz je v base a už tam každému rozpráva, ako jej odreže hlavu, keď výjde a každému je to jedno. Ale keď sa niekto ozval, že Hranol mal vtedy v máji umrieť a strelec hrdina, tak mu komando prišlo rozbiť vchodové dvere. To sú tie veci, čo ma serú. Rovný a rovnejší.
@thirstymonk v tomto prípade by si nedal polovicu DNA, takže si si práve sám odpovedal ☺️
@thirstymonk ked myslis... neviem akym stylom by si napr. chcel zenu donutit si dieta nechat keby nechcela... ako darca polovice dna... rovnako by ma nezaujimal tvojnazor a ani nazor mojho muza nebol v nicom dolezity pre mna v tomto pripade. Je to o mne, ked muzi budu tehotni, vynosia deti, budu ich rodit, casto kopec komplikacii kvoli tomu rieist, nakoniec aj so starostlivostou, vychovou, vacsinou stale 90% zien riesi takmer vsetko uplne samo, pritom aj "otec ma papiere od dietata"... tak vtedy moze rozhodovat a nebudem mat vacsinonove slovo ja :D
A v takomto pripade by si ani nebol darca tej dna, ale nejaky cudzi chlap, a je jedno ako by si sa citil...
Trosku nechapem toto, ze sa ides tu pytat, mas to riesit s lekarom a policiou, mala si ist ihned do nemocnice a podali by tabletky proti otehotneniu a mohla si post TO na toho muza. Teraz uz jedine riesit s lekarom nejaku kliniku, ze kde to spravia a za kolko. Ja by som to nespravila, cize zbytocne sa budes pytat na moralne hladisko inych ludi. Tiez mozes dat dieta na adopciu a iba mu dat zivot.
@enmery vies co, rpi vela takychto veciach je policia uplne mimo, aj urady.. ci sa tyranie riesi deti/zien.. ale aj viditelne tyranie zvierat, alebo znecistovanie prirody atd.. by som vedela roman o tom pisat é nepomoze nic a nik. ziadny urad. ziadny policajti. Ohanaju sa , nemozu vstupit na pozemok, nemozu to a ono.. proste predpokakani vsetc,i ked to mam tak napisat = ale ako to potom chcu vysetrit a zistit? no nijak.. alebo aj kradeze, ved staci povedat, ze ale toto som neukradol, ja som to kupil tu od bezdomovca za 20eur... a vybavena vec. Pritom nam vykradli rusickou auto, nasli sme tablet cez imei, v inom meste a presne k tomu cloveku kto ho mal, sme celu tu trasu vypatrali, bolo tam jasne spojenie medzi firmou kde sme boli, vykladali veci, zobrali hotovost, a tymto clovekom = nie, on povedal ze kupil od bezdomovca v inom meste (ked som sa spytala, ci bezne bezdomovec vykradne luxusne auto rusickou, a odide len tak 100km inde do ineho mesta niekomu na ulici predata tablet? alebo to preda tam kde to kradne?). Proste uzavrie sa a vybavene, a zmizlo tam kopec inych veci... ale smola :D
@thirstymonk tak cely ten proces je pre muza par minut a hlavne tam nie je ta zodpovednost toho muza, ak napr ide o nejake znasilnenie a nie je to ten milujuci partner. Pripadne zena toho aktera nepozna. Vychova bude na tej zene, taky partner jej nepomoze. Maximalne ho poslu do lochu za ten cin, aj to je dost nepravdepodobne. Ako urcite by bol lepsi anonymny porod. Len musi sa zvazit aj to, ze prave ta polovica genov moze byt of nasilnika/ psychicky naruseneho pachatela.
Ja nie, ale poznam velmi blizku osobu, ktora to v mladosti podstupila. Mala potom 2 zdrave deti so sucasnym muzom. Muz o zakroku tiez vie.
Nema ziadne traumy, 2 zdrave stastne deti, muza, funkcnu rodinu.
@zuzanockamt žena ty si normálne toxické zlo ktoré vedome posiela druhu ženu na potrat aby zabila svoje dieťa. Mal by ťa ozaj niekto riešiť za nabádanie
@lila246 lieky na hlavu si jedine ty zabudla použiť. Zrejme ich dlhodobo berieš a preto to odporúčaš inym. Potrat je vražda. Ty si rob so sebou čo chceš ale nekaž vedome inej žene zabíjať preboha. Admin, nič? Nevadí vám že ľudia tu nabádajú druhe ženy na vraždu? Masaker ako je na tom posledný čas Mk
@jaass Neprehanaj. Vela zien tento zakrok podstupilo. A potom mali vela stastnych a spokojnych deti vo funkcnej rodine (namiesto nezelanych znicenych deti - ako dosledok nestastnej situacie).
@jaass Upokoj sa, vražda to nie je, ani podľa zákona. Vražda by to bola, keby sa narodilo a ona ho hodila do kontajnera. A dúfam, že reálne pomáhaš takým matkám časom, finančné, keď máš plné slová vraždy a si asi prehliadla, že dieťa vzniklo zo znásilnenia. A ty ešte takto trraumatizovanú osobu ideš obviňovať z vraždy a náš za komplicky.
@jaass Máš pravdu, ty si nezabudla užiť lieky, ty si zabudla nastúpiť na psychiatrické liečenie. Toto duchaprítomný človek fakt nemôže napísať…
@thirstymonk no polovica tých génov… keby tak to dieťa zdedilo napr. výrazné oči po násilníkov, tak by sa tvoja manželka celý život pozerala na tie oči a videla v nich ten toho násilníka, ten akt, super… a potom po rokoch by sa “otecko” mohol aj domáhať svojich otcovskych práv a tu by začala sranda, čo? Hlavne že nebude žiaden potrat. Čo tam po psychickom zdraví ženy, dieťaťa, potenciálne budúcej rodiny tej ženy. Chcel si byť za chrumkavého, ale nevyšlo ti to.
Ja osobne som za chcene, milovane a s laskou privitane deti, z ktorych potencialne vyrastu silni jedninci. A nie za nevyhnutne akceptovane a nasledne nestastne a znicene zivoty len kvoli nejakej dogme.
@jaass 🤮🤮🤮
@thirstymonk preco muzi neprevezmu zodpovednost na svoje plecia a nezebezpecia aby nedoslo k neplanovanemu tehotenstvu? Zodpovednost riesit taku situaciu je vzdy na zene, aj ked bez darcu spermii to nejde, aj tak je donsit, porodit, vychovaz, opatrit dieta vacsia zataz pre zenu ako pre chlapa. Chlap sa jednoducho zbavi zodpovednosti ak sa nieco "pokazi", matka taku moznost nema. Ak sa chlap "vypari" tak to nie je taka tragedia ani pre dieta, ani pre spolocnost, zato ak by sa "vyparila" matka, tak ju odsudi kazdy okoloiduci.
Takze kym chlapom nenerastie maternica, tak sice mozu do toho kecat, ale to je tak vsetko co mozu.
@jaass Samozrejme 😊
Opäť je tu 90% komentov odveci. Nijak autorke nepomôžete ani tí čo sa dušujete, ako je potrat vražda a otrasný čin a priťažujete znásilnenej žene a ani vy, ktorí potraty obhajujete a neznesiete, že by si niekto bol schopný dieťa v takej situácii nechať a že by sa chlap vôbec mohol vyjadriť na tému potraty.
Pre autorku: na potrate som naštastie nikdy nebola, konkrétnu skúsenosť ti dať nemôžem. Obráť sa ale určite na Alexis poradňu. Poriadne si premysli každú jednu možnosť, prečítaj si fóra, skúsenosti žien s potratom. Na internete nájdeš toho veľa. Nechať si dieťa nie je len tak, ako tu mnohé píšu, isto možno povedať, že je racionálne ísť na potrat. Treba ale rátať s možnosťou, že ťa to môže psychicky položiť. Najmä ak píšeš, že ti je to proti srsti. Odporúčam sa objednať na sedenia ku psychologičke- aj pre ujmu/ traumu, ktorá sa ti stala aj pre prípadné vysporiadanie sa s potratom. Môžu tu mať názory a hodnoty aké chcú, to bremeno potratu/vychovania dieťaťa vzniknutého za týchto okolností si nesieš ty. Prajem ti, aby si sa z toho čo najskôr dostala. Ak sa potrebuješ vyrozprávať, podporiť atď, kľudne mi napíš správu.
@softiesofie "Neprehanaj. Vela zien tento zakrok podstupilo. A potom mali vela stastnych a spokojnych deti vo funkcnej rodine (namiesto nezelanych znicenych deti - ako dosledok nestastnej situacie)."
No nemôžem si odpustiť reakciu, aj keď som s tým veľmi bojoval. Vieš čo mi tvoje tvrdenie pripomína? Typického blonďavého modrookého nácka esesaka, v tisíc deveťsto štyridsiatom, ako doobeda s plameňometom páli židovské deti a poobede príde z koncentráku domov, kde ho čaká šťastná a spokojná mnohodetná rodina. A on je ich otec, akoby sa nechumelilo, hoci pred pár hodinami vraždil. A áno, tiež plne legálne. Tiež židovské deti nepovažoval za ľudí, ale za odpad, zver, zhluk buniek, genetickú chybu...
Jedno všeobecne odsudzované, druhé všeobecne prijímané, ba až odporúčané (v svetovom meradle). Holokaust každý normálny človek musí odsúdiť, súhlasia s ním len vyplataní náckovia. UPT je nazývané ako zdravotná starostlivosť... No... tak potom otrokárstvo nazývajme pojmom "ľudské zdroje".
@thirstymonk nečítam všetko, ale zareagujem na toto: "Ja tomu nerozumiem. Keď dajaky chumaj znasilni ženu, je uplne v pohode a ešte k tomu aj legalne to dieťa rozmixovať na čevabčiči a vyhodiť do smeti. Podľa mňa by v takom prípade malo byť úplne normálne na čevabčiči rozmixovať znasilňovača. A ešte sa mu vyšťať na hrob. Ale nie, bo zločinci dnes majú práva."
Ty a asi ani niektorí ďalší ľudia tu si neuvedomujete silu génov. Sám píšeš o znásilňovačovi a zločincovi. Ako vieš, že to dieťa nebude po otcovi? Ja aktuálne riešim problémy so synom, ktoré má presne po svojom otcovi, ktorého roky nevidel a nemal naňho žiadny vplyv. A ver mi, že to nie je sranda. A už len zohnať pomoc je v tejto republike sakra problém.
@viestta Ale to sa mňa nepýtaj, že prečo muži neprevezmu zodpovednosť... ? Ja za to azda môžem? To nie je moja vina, že dnes zo 100 mužov je skutočných mužov asi tak 5 a zbytok sú rozcicané sračky, čo sa držia mamky za sukňu. Keď treba šermovať pindikom, tak sú strašní hrdinovia, ale keď treba prijať zodpovednosť, vtedy "mamka, pomôž, uvar kakauko". JA za to nemôžem, ani nikto z nás...

Ano bola som mala som uz jedno dieta rozvedena noveho partnera prisli sme do uk pracovat o cca 2mesiace som otehotnela. Kedze som isla zarobit tak som zvolila potrat. Potom som porodila este 2deti . Nemam ziadne vycitky ani to neriesim. Bolo to hned ako som zistila ze som tehotna do tyzdna. Tabletkoviu firmou od spodu.