Budem môcť otehotnieť po interrupcii?
Ahojte, chcela by som sa spýtať. Bola som na Utp, nezvládla som to psychicky a stále som si nahovarala že dieťatko bude choré. Môj zákrok prebiehal takto. Prišla som na kliniku kde to zlo malo byt vykonané uspali ma a údajne spravili zákrok, poslali ma domov. Na ďalší deň som skončila v nemocnici mala som bolesti a tam zistili že bábätko mam v maternici no už bez známok života. Následne mi boli podané antibiotika pre podozrenie na infekciu. Lekár tvrdí že je všetko v poriadku. Chcem sa spýtať, budem môcť mať ešte deti. Veľmi ľutujem čo som spravila je to ako umieranie každý deň s myšlienkové na moje dieťatko, neviem sa s tým vyrovnať. Znesiem hoc čo. Ďakujem
obráť sa na poradňu Alexis, pomožu ti psychicky. Takáto vec dokáže trápiť veľmi dlho...
Telesnú stránku rieš s lekárom, ak si nie si istá, chod ešte k inému lekárovi.
Ja budem tvrda-neznesies hoc co, nevies sa rozhodovat. Tehotna este byt mozes, kto vsak zaruci, ze si zase nebudes domyslat? Musis sa dat do poriadku psychicky pred tym, ako sa pokusis o babo, lebo babo potrebuje co najviac vyrovnani maminku
Takze ty si si len namyslala ze co ak? Tak si radsej isla na potrat? Tvrdis ze znesies hoc co. Tak ja ti poviem od pluc a kludne ma tu zneste pod ciernu zem. Si obycajna vrahyna. Nezasluzis si deti.
Urcite to je individualne, ale myslim, ze v principe sa to nelisi od kyretu. Postup obdobny. Podobna asi bude aj statistika otehotnenia. No k upt si teda mala zvlastne dovody… “myslela som, ze bude chore”.
Urcite to je individualne, ale myslim, ze v principe sa to nelisi od kyretu. Postup obdobny. Podobna asi bude aj statistika otehotnenia. No k upt si teda mala zvlastne dovody… “myslela som, ze bude chore”.
@simsalabim chápem Váš postoj. Pracovala som s deťmi ktoré boli taško postihnuté, bola to moja nočná mora. Tešila som sa keď som zistila ze som tehotná no do toho má začalo prenasledovať že bude choré, nevedela som čo robím chcela som od tial utiecť. Podpora od rodiny bola taka aká bola, ak keď som prosila nech sú pri mne bola som sama.
Chapem. Tak ale mohla si pockat na vysledky vysetreni…. Ja osobne som za pristup k upt, no tvoje dovody sa mi nezdaju dostatocne 🤷♀️ Aj ked chapem ten obrovsky strach, aj ked tu bol iracionalny…
Išla si na potrat, lebo si si myslela??
Tento celý príbeh s údajnou interrupciou sa ti sníval ? Alebo na niečom fičíš?
Chapem. Tak ale mohla si pockat na vysledky vysetreni…. Ja osobne som za pristup k upt, no tvoje dovody sa mi nezdaju dostatocne 🤷♀️ Aj ked chapem ten obrovsky strach, aj ked tu bol iracionalny…
@simsalabim bála som sa niečoho čo ani tak nemuselo byť. Neviem sa s tým zmieriť. Na druhej strane rozmýšľam či by sme to zvládli, partner viac dá do stávkovanie ako do rodiny. Nevedela som čo robím, psychicky som bola v p. No neospravedlňuje to moje konanie toho co som vykonala. Takže vaša krytia je na mieste
Ten prvý zákrok, čo tam údajne zabudli plod, ti robila upratovačka?
Ak ta prepadne ze máš rakovinu, čo keď, možno, tak pôjdeš popredu skočiť pod vlak?
Prepáč, nedá, sa čítať, čo píšeš.
Dala, si si vziať dueta, len preto lebo si si myslela?
A teda, keď je partner na hovno, tak užívaj hak, chráň sa, to budeš preventívne chodiť na potraty?
Aha, a co ak sa stane nieco pri porode a dieta istane postihnute? Alebo sa mu neskor zisti nejake ochorenie? Na nejedno dieta idu zbierky na tazke drahe liecby. Co ak dostane napr rakovinu alebo bude autista? Das ho utratit? Sorr ze som taka prisna ale sedim na koberci a vedla mna sa hra moj rocny syn. Kazdu jednu poradnu som sa bala co lekar povie. Ci je vsetko v poriadku, potom som sa bala ako dopadne porod, teraz sa bojim aby sa mu nieco nestalo, aby ockovanie bolo spravne rozhodnutie atd atd. Dovolim si tvrdit ze to ma tak takmer kazda matka. A predsa svoje deti nezabijame.
To, že si šla na potrat to už nezmeníš. Skús napísať do poradne Alexis, tam ti poradia ako sa s tým vyrovnať. A začni sa zamýšľať, či je pre teba vhodný tvoj partner. Blikala by mi kontrolka, už pri slove stávkovanie. Druhé dieťa maj s niekým, kto ti bude oporou a bude ti pomáhať a môžeš sa naňho spoľahnúť.
Uff,toto sa ťažko číta aj chápe.. no bohužiaľ,už čas nevrátis, nezmenis,čo sa stalo. Jednoznačne potrebuješ pomoc odborníkov na psychiku,lebo ísť na potrat len preto,že si niečo namyslas, svedčí o tom,že je "niekde" v Tebe vnútri veľky problém.
Takisto je potrebné,aby si poriesila aj súkromný život,lebo partner, ktorý ti nie je žiadnou oporou,by bol aj nafigu otec. Čiže je toho viac,čo je treba u teba dať do poriadku, okrem fyzického stavu
Ja ta neodsudzujem, ale pride mi zvlastny tvoj dovod. Teraz chces opat otehotniet a uz nebudes mat tieto obavy? Ci o tom rozmyslas kvoli vycitkam svedomia? A tvoj partner, si si ista, ze je to rozumne? Kedze stavkuje. Radsej sa daj psychicky dokopy najskor.
Ja ta neodsudzujem, ale pride mi zvlastny tvoj dovod. Teraz chces opat otehotniet a uz nebudes mat tieto obavy? Ci o tom rozmyslas kvoli vycitkam svedomia? A tvoj partner, si si ista, ze je to rozumne? Kedze stavkuje. Radsej sa daj psychicky dokopy najskor.
@la_dolce_vita ja netvrdím že hneď dnes chcem. Len som chcela vedieť či to bude možné časom.
Tak to nevidim dovod, preco by to nebolo casom mozne, najma ak lekar sa vyjadril, ze si v poriadku. Netrap sa..
Tak to nevidim dovod, preco by to nebolo casom mozne, najma ak lekar sa vyjadril, ze si v poriadku. Netrap sa..
Ženy asi by ste niektoré mali zvážiť čo jej napíšete. Neviem, či osoba, ktorá má takýto paničky strach a paranoju a jej priateľ stavkuje sú vhodní adepti na rodinu. Aby nezačala plánovať náhradného potomka a o pár mesiacov nešla opäť alebo neurobila niečo horšie.
@autorka choď k psychológovi. Čo najskôr. Tvoj strach bol iracionálny, a mám pocit z toho čo píšeš, že máš viac psychických problémov.
Suhlasim, a navyse ten partner sa nehodi nielen na partnersky vztah, ale uz vobec nie na rodinny zivot.
Ahoj. Veľmi ma mrzí, ako sa cítiš. Určite prosím napíš do poradne Alexis, sú tam skvelé psychologičky.
Bolo by dobré prekonzultovať - kľudne na začiatok tiež tam - tvoj psychicky stav počas tehotenstva. Mávaš aj mimo neho také úzkosti, ktoré ovplyvňujú tvoje správanie, tvoj život? Alebo to spustilo tehotenstvo? Každopádne to treba riešiť, a byť sledovaná podľa mňa aj psychiatrom (žiadna hanba, kopa ľudí chodí, aj ja), aby sa pri ďalšom tehotenstve nespustilo niečo podobné či horšie, že prípadne ublížiš aj sebe a podobne. Pre začiatok stačí, ak povieš to, čo si sem napísala - z toho si už oni budú vedieť vyvodiť, čo sa pýtať, akým smerom riešiť ...
Modlím sa za pokoj pre teba.
Ja som utp musela podstúpiť žiaľ.. A následne dva dlhé roky snaženia po prerušení kým sa nám podarilo 🙏 do budúcna odporúčam spraviť si testy, už od 10tt ti vedia zistiť, či je mini zdravé a nemusíš postupovať interrupciu
To ti nikto nezaručí, ale uz sa stalo už sa s tým len zmieriť.Hlavne nemaj dieťa s gamblerom.Tvoj pocit, že by mohlo byť choré sa môže zopakovať to budeš pre istotu chodiť na UPT?
Aj pri všetkých dobrých testoch sa môže stať, že dieťa nebude zdravé, poškodí sa pri pôrode atď...
Autorka vyhľadaj psychológa,psychiatra aby si v budúcnosti nerobila takéto rozhodnutia a čo sa týka partnera keď vidíš že je gambler tak sa sním rozíď a nájdi si rodinne založeného chlapa zodpovedného a potom keď budeš psychicky ok sa daj na rodinu a neuvážene nezabíjaj nenarodené deti.Dieťa je dar od Boha a smie život vziať len on kto nám ho daroval.

Na to Ti nikto neodpovie, ci niekedy otehotnies alebo nie. Bez ohladu na UPT - hlavne by si sa mala dat najprv doporiadku lebo s tym evidentne nie si ok, ako si sa rozhodla