icon

Potrat v 17. týždni tehotenstva. Máte podobnú skúsenosť?

helka90
Dnes o 07:18

Dobrý deň, chcem sa opýtať či je tu niekto taký, kto potratil v 17tt. Všetko bolo v poriadku ideálne výsledky, v 13tt veľký ultrazvuk meranie ciev prezeranie všetkých orgánov, všetko v poriadku . Následne kontrola v 17tt kde sa zistilo že bábätko už nežije. Mal to niekto takto ? Nepýtam sa na potraty kde ste mali nejakú infekciu. Doktorka si to nevie vysvetliť... Je tu niekto taký kto takto prišiel o bábo? Podarilo sa vám otehotnieť a donosit zdravé dieťatko alebo sa to skončilo opäť takto?? Nejaké rady tipy? Ďakujem

anonym_29ac39
Dnes o 07:35

@helka90 pýtaj sa na vyšetrenie na hematologiu

helka90
autor
Dnes o 07:49
@anonym_29ac39

@helka90 pýtaj sa na vyšetrenie na hematologiu

@anonym_29ac39 všetko v norme

anonym_2b8d42
Dnes o 07:56

@helka90 😳😔
Je mi to velmi luto, čím si teraz prechádzaš a s istotou ti viem povedať že aj po takýchto stratách maju ženy ďalšie zdravé deti. Niečo sa udialo, zmenila by som lekárku ak by to uzavrela len s tym že nevie čo sa stalo.

helka90
autor
Dnes o 08:15
@anonym_2b8d42

@helka90 😳😔
Je mi to velmi luto, čím si teraz prechádzaš a s istotou ti viem povedať že aj po takýchto stratách maju ženy ďalšie zdravé deti. Niečo sa udialo, zmenila by som lekárku ak by to uzavrela len s tym že nevie čo sa stalo.

@anonym_2b8d42 lekárku moc menit nechcem je jedna z najlepších čo sa týka prenatalnej diagnostiky.. myslela som si to aj ja že to zväčša tak, že potom majú ženy zdravé deti ale lekárka mi hovorila o ďalších svojich pacientakch čo maji rovnaký pripad ako ja a vždy sa im to stane okolo toho 17tt aj ked je vsetko v poriadku.. samozrejme ma aj pripady kedy je dalsie tehotenstvo v poriadku...

anonym_61d8b0
Dnes o 08:32
@helka90

@anonym_2b8d42 lekárku moc menit nechcem je jedna z najlepších čo sa týka prenatalnej diagnostiky.. myslela som si to aj ja že to zväčša tak, že potom majú ženy zdravé deti ale lekárka mi hovorila o ďalších svojich pacientakch čo maji rovnaký pripad ako ja a vždy sa im to stane okolo toho 17tt aj ked je vsetko v poriadku.. samozrejme ma aj pripady kedy je dalsie tehotenstvo v poriadku...

@helka90 len či to je aj pravda čo ti lekárka povedala. Len aby to nebolo že ťa chcela uchlácholiť že nie si sama, že aj ostatné sú také pacientky.

anonym_a04e17
Dnes o 08:34

Ja som prišla o malé pred mesiacom .. 16+2tt.. začala som pociťovať bolesti silne ako mrzí MŠ a išla som na pohotovosť tam mi povedali , že už týždeň nežije .. čo sa stalo ? Neviem .. všetko vporiadku aj výsledky všetko .. proste mu prestalo biť srdiečko .. doktorku tiež nechcem meniť lebo je jedna z najlepších .. proste to nemá vysvetlenie nič nezistili .. ako to zvládam ? Ťažko .. veľmi ťažko .. ale mám šťastie , že mám pri sebe milujúceho manžela , ktorý stojí pri mne a veľmi mi pomáha .. jedinú vec, ktorú nechceme robiť je tlmiť bolesť rým , že sa začneme snažiť hneď o dieťa , kedy to bude možné .. chceme si nechať čas na smutenie a úplne vyzdravenie sa z toho .. bolo to naše prvé bábätko …takže počkáme pól roka a potom ak pán boh dá sa začneme snažiť .. veľmi vám držím palce a prajem vám nechce sa vám to podarí a bude všetko vporiadku ❤️posielam vám objatie 🫂👼

anonym_b07f3b
Dnes o 09:08
@anonym_2b8d42

@helka90 😳😔

@anonym_2b8d42 lenze lekarka nie je Panboh a niekedy naozaj aj potrat nema specificky dovod a babatku jednoducho prestane bit srdiecko. Takisto ako ine umrtia, ktore nie vzdy maju presne vysvetlenie.
Ale kludne moze menit dobru lekarky "len" pre tento dovod. Ja by som to nerobila, toto je biologia, priroda a nie matematika.

jeennyv
Dnes o 09:15

@helka90 rodinna znama ma asi z 9 tehu jedno zdrave dieta….dnes uz dospele …niektore potratila skor, ine uz porodila vo vyssom tyzdni a pochovala ….treba vysetrenia krv, genetiku vsetko, vtedy to bolo v plienkach este….jej sa podarilo zdrave donosit az s tretim partnerom …cize…to nik nevie co sa v tele deje

anonym_058f14
Dnes o 09:29

Ja som nezažila, ale áno, stáva sa to. Hocikedy. Sestra prišla o malého v 39tt. Na kontrole len povedali, že akcia srdiečka nie je. Každý sa boji hlavne prvého trimestra. Ale ono stať sa to môže naozaj hocikedy. V 86% prípadov sa nikdy človek nedozvie prečo. Ale stáva sa to častejšie, akoby si človek myslel. Len to zistí až vtedy, keď sa to stane jemu samému. Je úplne normálne, že sa potom narodia ďalšie deti a sú v poriadku. Je mi ľúto, čo sa ti stalo. Cesta do budúcna je stále otvorená a verím, že bábätko príde a všetko bude v poriadku.

anonym_fa2316
Dnes o 09:32

@helka90 bola robená pitva dieťaťa?

jeennyv
Dnes o 09:36
@anonym_058f14

Ja som nezažila, ale áno, stáva sa to. Hocikedy. Sestra prišla o malého v 39tt. Na kontrole len povedali, že akcia srdiečka nie je. Každý sa boji hlavne prvého trimestra. Ale ono stať sa to môže naozaj hocikedy. V 86% prípadov sa nikdy človek nedozvie prečo. Ale stáva sa to častejšie, akoby si človek myslel. Len to zistí až vtedy, keď sa to stane jemu samému. Je úplne normálne, že sa potom narodia ďalšie deti a sú v poriadku. Je mi ľúto, čo sa ti stalo. Cesta do budúcna je stále otvorená a verím, že bábätko príde a všetko bude v poriadku.

@anonym_058f14 moja mamca, ked mna mala cakala na porod, uz tam bola s jednou zenou na sal cakali a jej vravi idete tiez, a ona, ze bohuzial, alr mrtve babatko… tiez cele tehu vynosene…

zab37
Dnes o 09:45

19tt, dovtedy všetko ok. potom mi zistili Oligohydramion (málo plodovej vody) neprešiel týždeň a dostala som normálne pôrodné bolesti a dieťatko ,,porodila" čiže potrat. bolo to hrozné obdobie pre mňa neskutočne, toľko bolesti a otázok prečo? čo nebolo v poriadku...tiež som pátrala na hematlogii, endokrinologii... pitva nebola, lebo len 19tt... sestrička mi vtedy povedala že príroda to ,,zariadila sama" dobre sa stalo, vtedy som to nechápala, neskôr som pochopila čo tým chcela povedať...
otehotnela som znovu cca za 2 roky ale to som už mala 40 rokov.... možno preto to tak dlho trvalo. Teraz mám zdravú dcérku, tehotenstvo bolo bez problémov - ukážkové a to som mala 40. aj predtým 2 tehotenstvá úplne v poriadku...
držím moc palce, verím že to v správny čas príde❤

anonym_9a0b34
Dnes o 09:49

Zrejme malo vývojovu vadu, tiez som potratila v 17 tt a nikto nevie prečo, plod žil

Ďalšie tehu,ok

anonym_86e4c7
Dnes o 09:53

@helka90 Žiaľ, neviem ti pomôcť, ale chcela som ti napísať, že ma to veľmi mrzí a súcítim s tebou. Je to nočná mora každej budúcej mamičky že je všetko v poriadku a napriek tomu sa stane niečo takéto. Prajem ti veľa síl a dúfam, že dostaneš odpovede na svoje otázky. ❤️

anonym_2acd7d
Dnes o 10:58

Prisli sme o male v 13.tyzdni, dovodom bol pravdepodobne hydrops :( Je mi to velmi luto...🙏