Čaká ma kyretáž
Ahojte, preed mesiacom mi vysiel pozi tehu test, radost vsetko okolo toho kedze by to bolo druhe babo... cakala som mesiac na vysetrenie ... a dnes po mesiaci a tydni/dvoch, ma konecne vysetril moj gynekolog... a oznamil mi ze to tehotenstvo nieje v poriadku... neni tam plod mala by som byt okolo 10tt :(
Som uple znicena cely cas od polikliniky domov len plac, smutok, priatel detto.......
Chcela by som vediet ako to prebieha, co si mam vziat ako sa mam pripravit ako naco (neviem si to predstavit, ten zakrok)
este pondelok idem ku internistke... a utorok by som mala ist rano do nemocnice
Mesto : levice - ak by ste mali skusenost s touto nemockou tu, by bolo fajn kedze vsade su lekari vselijakí...
Pisem anonymne kedze nemam silu to tu zverejnovat pod svojim uctom ...
Vopred dakujem za odpovede
Ahoj to ma velmi mrzi.. prechadzam si niecim podobnym..teda asi horsim nakolko ja som prisla o babo v 17 tyzdni cize uz som videla babatko a aj pocula srdiecko 😪 je to hrozna bolest a je potrebne sa z toho vyplakat a musi to jednoducho preboliet ... ako pise pani vyssie kyretaz sa robi v celkovej anestezii..v dnesnej dobe je to uz bezny zakrok len sa o tom tolko nehovori... je potrebne aby si sa dobre vycistila ..ja som ju sice nemala nakolko mne bol vyvolany porod ale ked som bola v nemocnci na izbe som mala slecnu ktora bola prave po nej... do par dni budes fyzicky fit, psychicky je to horsie... primar jej hovoril ze po kyrete sa neodporuca otehotniet 3-6 mesiacov...ale to su odporucania..ak sa zena na to citi tak kludne moze...drzim palce a vela sil
Napis sem na MK ma gynekologicku poradnu, pani doktorka pred materskou pracovala v LV 🙂 sice o kolegoch ti nenapise, ale mozno nieco blizsie ano…
Lekari su vsetci dobri a prijemni, z odbornej stranky sa nemas coho bat, sestricky za mna tiez fajn, zakrok sa robi ako jednodnovka, v celkovej anestezii, par hodin po zakroku ta pustia domov, ak nebudes mat tazkosti. Po zakroku budes krvacat niekolko dni, niekto kratsie, niekto dlhsie. Snazenie o pocatie sa odklada min o 3 mesiace kvoli regeneracii maternice, to ze sa na to citis neznamena, ze je pripravena aj tvoja maternica. Samotny zakrok sa robi teda v CA, vaginalne, vycisti sa maternica, laicky a dost nepekne sa zakroku hovori “výškrab”.
Prajem veľa zdravia a psychickej pohody, drž sa 🍀
Dakujem vam pekne, ano rozmyslam este nad tym ze skocim este k nejakemu gynekologovi aby kukol ci fakt tam nieje niekde skryte babo za placentou alebo niekde (pri prvej dcerke ked som bola asi v 8mesiaci, mi nevedel dat ani snimok, kedze tam babo nevidel kvoli väzivam, ci kvoli comu) no asi teraz po psychickej stranke nato pripravena tak skoro nebudem :/ to si uvedomujem už teraz ... dakujem aj za zoznam a mile slova ❤

Velmi mi je to luto :( Ja len na okraj, trvaj v nemocnici na kontrolnom sone. Soná su rozne kvalitne a mohla byt u doktora daka chyba.
Caka ta kyretaz, t.j. cistenie maternice v celkovej anesteze, zakrok trva asi 20 minut a ked je vsetko ok, po obede ta poslu domov. Nasleduje sono u gynekologa po par dnoch, ci si sa dobre vycistila. Inak hrozi zapal maternice a nemoznost dalsich tehotenstiev. Po zakroku trosku spinis, krvacas... ja som na regeneraciu pila alchemilku... cyklus ti po 4-6 tyzdnoch zas nabehne m a po par mesiacoch sa kludne moze stat, ze opat otehotnies. Najprv sa urcite treba dat dokopy psychicky i fyzicky. Babo, co sa narodi po strate, sa vola duhove... tak ti prajem vela sily a ked pride cas, tak duhove babatko. Zial, toto sa stava castejsie, nez sa o tom hovori...
Vezmi si vlozky, uterak, toaletak, nocnu koselu, nejake jedlo, pitie... hmm... neviem, co este take