Chcem ísť na potrat
Ahojte, neužívam antikoncepciu keďže kvôli antidepresívam, ktoré užívam nemôžem, s priateľom sme sa teda snažili si dávať pozor no aj tak som otehotnela, jedného 5 ročného syna už mam, ten by veľmi veľmi chcel súrodenca a to ma boli najviac.. mám pocit že si ale dieťa dovoliť nemôžme a chcem dať svojim deťom čo najviac a viem že s dvomi deťmi by som to nedala, priateľ dieťa chce, (nieje otcom prvého dieťaťa) bývame v jednoizbovom prenajme .. nežije sa nám zle ale ani úžasne , ale na dnešnú dobi ďalšie dieťa si neviem predstaviť .. vôbec sa netešim z tejto správy ako z prvého dieťaťa som sa tešila .. nechcem zapadnúť do hlbokých depresii z toho že mám ďalšie dieťa a nezvládam to :( som naozaj v koncoch a neviem čo mám robiť
@maria123a Tu by som riešila aj to, že niektoré lieky na depresiu veľmi poškodzujú plod. Toto si najprv vyrieš. Osobne je to na tebe, ale určite by som zistila tento faktor. Za mňa... Držím palce, podľa mňa myslíš správne. Chápem aj priateľa, on dieťa nemá, takže jeho pohľad je iný v tomto smere.
vyriešiť a rozhodnúť sa musíš len ty sama. Skôr by som riešila s psych. tehotenstvo - či je možné súčasné lieky ponechať
Pozri, je to na tebe. Ja by som na potrat nešla, ale ty pokojne môžeš ísť. No pokojne asi nie, no. Snažili sme si dávať pozor? To je super, lebo to je v preklade: nechali sme to na náhodu. Bývať v jednoizbáku s dvoma deťmi, to by bolo asi na palicu. Každopádne je to tvoja voľba, koník ti s tým nepomôže.
@maria123a neviem ake mas zdravotne problemy, rozmyslas celkom logicky, avsak, ak priatel dietatko chce mozno sa s nim porozpravat aby skusil zmenit pracu a troska viac zamakal? v 1 izbaku by to naozaj nebolo idealne, my sme boli 3ja v 2izbaku a skoro sme sa zblaznili. Ty pracujes? mas narok na matersku?
@maria123a pozri sem https://alexisporadna.sk/
@maria123a mali ste sa s muzom dohodnut, ale pravdepodobne to bolo tak, ze on dieta chcel, lebo svoje nema a Ty si sa spolahla, ze on "si da pozor". No krasa. Ak vies, ze kvoli liekom nemozes ostat tehotna, mas sa chranit. Ja som povedala kardiologovi, ze neberiem HAK a davame si pozor, tak je mozne, ze otehotniem. A stalo sa, lenze uz davno som mala zmenene lieky a nakoniec som ich mohla vysadit. Takze to za prve.
V prvom rade zisti, ci by sa dalo brat tie lieky v tehotenstve alebo by bolo treba zmenit. To pre vatiantu, ak si dieta nechas.
Do depresie este hlbsej, ako si asi upadnes tak ci tak, podla mna...Ked sama nevies, co...Partner Ti ma byt oporou, to nevidim to tak. Dalsia vec, ak on dieta nema a chce ho a Ty pojdes na potrat, si si ista, ze Ta nenecha? Ak Ta opusti, nebudes mat depresie vacsie ako mat dalsie krasne babo?
Teda, pre mna to bola vyzva zakazdym. Velmi som sa tesila, aj obavala, ako to bude. A nakoniec sa ziadna drama nediala. Ale teda, mame vlastne byvanie a manzel sa stara o nas.
@maria123a pri AD sa dá brať antikoncepcia, ale to je už jedno...ty pracuješ?
Lieky vôbec nemusia dieťa poškodiť niektoré ženy ich beru celé tehotenstvo
Partner chce dieťa, syn súrodenca čo je najväčší problém miesto, peniaze?Alebo si neveríš?
V prvom rade sa ukľudní a všetko premysli.
Ake berieš lieky?
Ak si nechcela brať ATK mohli ste sa chrániť inak.
Čo, ak to partner bude brať ako zradu a opustí Ta?
Rozhodnutie je na tebe porad sa s psychiatrickou, psychológom hľadaj riešenia.v koľko si týždni ešte asi máš čas sa rozhodnúť nie?
@maria123a tu ti bude veľa žien písať, dieťa je dar a podobne, ale ani jedna z nich sa ti o to dieťa nebude starať. S tvojím zdravotným stavom by som ja druhé dieťa určite nemala a hlavne robila všetko preto, aby som nebola tehotná. Ak sa už stalo a cítiš, že nedokážeš vychovať ďalšie dieťa, tak to vyrieš tak, ako to cítiš ty a nie podľa toho čo ti radia na nete. Ja na rovinu napíšem, že by som na tú interupciu išla, keby som v tvojej situácii. Našťastie som sa v takej situácii nikdy neocitla.
autorka tu to nepíš lebo Ťa zožerú zaživa. tieto dámy nebudu spolu s tebou tie deti vychovavat a živit. takže - rozhovory s manželom, lekármi, daj si pre a proti. prosím ta nenechaj sa ovplyvnovat nikym a ničim. sama za seba sa rozhodni racionálne. a nie nemusíš mat vyčitky do konca života a mat ešte vačšie depresie, ak podstupiš upt. prosím ta naozaj sa o tom rozprávaj s relevantnymi osobami, čo premotivovane mamičky na modrom koníkovi naozaj nie su. ak mas otazky napís mi do správy - moja sesterka bola UPT a pomáhala som jej prvé dni po.
@maria123a asi budem jediná, aj keď mám tri deti a každé ďalšie by som prijala s láskou. Ale keď raz žena dieťa nechce, nech ho nemá. Radšej budem sama v depresii, ako s deťmi, čo budú pozerať na matku ktorá sa ide zblázniť, tlačiť sa v jednej izbe, deliť sa o súkromie...a ešte keď nevieš, či bude zdravé, keďže berieš lieky a máš nejaký zdravotný problém.
Ináč, ak nechceš deti, dá sa aj ináč chrániť, nie len tabletkami. ☝️ Potrat tiež nie je zadarmo. A určite poznačí aj psychiku a naruší vzťah.
Ísť na potrat kvôli takej malichernosti ako obavy o materiálne zabezpečenie je predsa hlúposť. Koľko už len stojí také dieťa povedzme do 3 rokov.. 50 eur mesačne? 100? A potom? V budúcnosti môže byť tiež úplne iná sociálna situácia. Treba si uvedomiť, že deti sa rodia a vyrastajú aj v úplne chudobných pomeroch a pritom riadne aj ukončia vzdelávanie, aj sú úspešní v živote a prínosom pre spoločnosť, to len dnešná doba praje konzumnému spôsobu života a nedajbože sa uskromniť kvôli ďalšiemu ľudskému životu.
Keď peniaze boli doteraz, tak v skutočnosti budú aj potom. Skôr by som sa obával o časové a zdravotné hľadisko - ako to budeš zvládať ty ako matka.
@janinah nahlásila som tvoju odpoved. určity kodex (ak si clovek a nie hyena) sa pri ľudoch so psychickymi problémami dodržiava, aj ked si myslime, že sme anomymní a nikto nás nevidí. prosím Ťa zmaž ten tvoj bezbrehy ubohy vylev, autorka sa ti o toto neprosila. budme k sebe ľudia a nie netvory.
@banderaska29
@pukina ale janinah len napisala, co realne hrozi, ak ten muz to dieta chce, tak moze byt velmi nahnevany, ja by som sa rozhodovala s ohladom aj na neho. Ved on bude ten, kto bude pomahat. Moze byt rada, ze to dietatko chce, mozno iný by zdupkal, najma ak ma zena zdravotne problemy a poslal by sam zenu na potrat.
Prečo bývate v jednoizbovom byte? Možno ak by si priateľ vedel nejako zvýšiť príjem, že by ste si dovolili aspoň dvojizbový, tak by sa vám ľahšie dýchalo. Každopádne držím veľmi palce v tomto ťažkom rozhodnutí, veľa síl 💜.
@rillwen obava o materialne zabezpecenie v situacii, ked je rodina v 1izbaku - prenajatom!!! - je podla mna opodstatnena.
@banderaska29 bože, aká si šikovná nahlasovať.....omg.a co ju ako urazila? Napísala 1 z možností, ako to reálne môže dopadnúť a posledná veta je viac ako pravdivá.....takže začo si ju nahlásila? Lebo máš blbý deň?
@katarinka89 sposob ako to napisala je nechutny. Je potrebne vazit slova a vhodne ich zvolit, ak chceme niekomu pomoct. Ale o to jej asi neslo…
@janinah som sokovana z tvojej odpovedi.Ty si vždy mala a budeš mať oporu v mužovi, ktorý má dobré zamestnanie a vždy sa postará.Ak by mala muža doktora asi také veci nerieši.Niekedy si veľmi surová a netaktna
@rillwen nevieme či nie je na ID... peniaze budú ..a, keď nie?keď ju opustí, kde bude hľadať bývanie s 2 deťmi?Ak vie, že ho nechce, nezvládne psychicky či finančne radšej nech zvolí potrat
@janinah lebo ked sa budu 4 ludia tlacit v prenajatom jednoizbaku (z ktoreho ich majitel zrejme vyhodi pri dalsom dietati), zit z jedneho prijmu, budu zivorit, z ruk do ust- tak z toho rozhodne depresie autorka nebude mat.🙄🤔
A ak by nebodaj dieta bolo postihnute....
Autorka-rozmyslas pragmaticky.
@katarinka89 nie ona jej nenapisala jednu z moznosti. ten komentar bol necitlivy a surovy a ak to nevidis si rovnako prizemna ako ta pani co to napisala.
@katarinka89 naučte sa vy dokonalé modrokoníkovské Dorotky, že sa to tu netočí vždy okolo vašej uprimnosti a pravdy. všetko sa da napisat ludsky. ak si sa to nenaučila doteraz a predpokladam že ti neni 20 let, tak Ťa na to budu upozornovat ludia v tvojom okoli...nejde o to čo, ale ako. trošku uvažujte niektoré.
@pukina ty píšeš o nejakom urazani, nahlasovani- prečo ty mňa urazas? Napísala jej pravdu....ako potom v bežnom živote môže duševné chorý človek fungovať, ?

@maria123a a ked pojdes na potrat neupadnes do hlbokych depresii ze si si to dieta nenechala?