icon

Chcem ísť na potrat

maria123a
24. máj 2023

Ahojte, neužívam antikoncepciu keďže kvôli antidepresívam, ktoré užívam nemôžem, s priateľom sme sa teda snažili si dávať pozor no aj tak som otehotnela, jedného 5 ročného syna už mam, ten by veľmi veľmi chcel súrodenca a to ma boli najviac.. mám pocit že si ale dieťa dovoliť nemôžme a chcem dať svojim deťom čo najviac a viem že s dvomi deťmi by som to nedala, priateľ dieťa chce, (nieje otcom prvého dieťaťa) bývame v jednoizbovom prenajme .. nežije sa nám zle ale ani úžasne , ale na dnešnú dobi ďalšie dieťa si neviem predstaviť .. vôbec sa netešim z tejto správy ako z prvého dieťaťa som sa tešila .. nechcem zapadnúť do hlbokých depresii z toho že mám ďalšie dieťa a nezvládam to :( som naozaj v koncoch a neviem čo mám robiť

Strana
z2
katarinka89
24. máj 2023

@banderaska29 lebo ty teda píšeš príspevky s empatiou.....omg

pukina
24. máj 2023

@katarinka89 skoda s tebou vobec nieco debatovat, vy panbickarky si tocite furt len o tom istom.

katarinka89
24. máj 2023

@pukina nezabudni nahlásiť aj mňa

jaskolka
24. máj 2023

@maria123a tu ťažko ti môžeme povedať, rob tak, alebo tak. Lebo v konečnom dôsledku len ty (vy s partnerom) budete niesť dôsledky, už ci pôjdeš na potrat, alebo porodis dieťa.
Co sa týka dôvodov, tak napríklad ja sama má od detstva Tourettov syndróm, žijem s nim, a mam tiež dve deti.
Ci dieťa zabezpečíte materiálne (píšeš, že sa nemáte zle) tak potom kde je problém? Ťažko povedať, ako budes to znášať, keď pôjdeš na potrat, pretože je to veľký zásah hlavne do psychiky, ak máš už teraz problémmy. Ale rovnako to môžeš zle znášať, keď porodis (budeš mat pocit krivdy, že mohlo byt všetko inak).
A partner co na to? Lebo aj on má právo sa vyjadriť k tomu. Aby potom aj vo vzťahu ste nemali problémy kvôli tomu..
Je to skrátka veľmi vážna vec a určite nie ľahká na rozhodnutie

banderaska29
24. máj 2023

@katarinka89 jak si zasluziš.

ahhola
24. máj 2023

Však preruš a keď sa na to budeš cítiť obnov😏
Jaj.... ono to už nemusí ísť, tak to si musíš vystačiť s jedináčkom a ako sa hovorí...
Jedináčik je pre strach💔

maria123a
autor
24. máj 2023

@veronicka1901 ďakujem. :(

maria123a
autor
24. máj 2023

@jaskolka obdivujem ta že máš s tourettom dve detičky 🙂

jaskolka
24. máj 2023

@maria123a tak my s mužom sme šli do toho s tým, že ak by sa stav zhoršil po prvom, tak neriskujeme ďalšie a šiel by ma vazektomiu. No všetko bolo v poriadku, stav sa vôbec nezhorsil, tak sme šli do ďalšieho bábätka. Momentálne už viac nebude, keďže mam aj vek, 40 rokov a muž absolvoval prerušenie semenovodov.

syslik81
24. máj 2023

to dieta noeje len ntvoje ale aj priatelove.. takze sadnut si spolu a prebrat vsetky moznosti ... mozno by mohol zmenit pracu lepsie zarobit alebo este brigada etc ... zvladnut sa to da ale musite chciet obaja

zmrzlinka2021
24. máj 2023

@maria123a
Pozri, ked ti zabitie vlastneho dietata pomoze, tak to sprav.

Ale ak je dieta pre teba uz neakceptovatelne (zdravotne problemy, byvanie iba s praitelom, 1 izbovy bytik,...) tak skus zvazovat zensku sterilizaciu.

janinah
24. máj 2023

Ach,dámy....tak ja som netaktna a necitliva....a aký je človek,ktorý plánuje ísť potratit vlastne dieta? A aki sú ľudia,ktorí ho v tomto podporujú.?...ani anonymný pôrod a adopcia bezdetnym párom nik nenavrhol....alebo aby obaja zamakať,našli lepšiu prácu a vyhrabali sa z fin.problemov... ja som ta najhoršia lebo mi ide o to dieťa....a ten buduci otec moze byt vas niektorej syn,tiez by ste ho nepodrzali v takej situacii? Ma o to svoje prve dieta prist,lebo jeho matka sa lieci a nezvlada dalsie dieta.? tak hadam na to je otec,stari rodicia,krstni rodicia,aby pomohli....tak sme to teda dopracovali....tlieskam " vyspelej civilizacii"

slniecko5
24. máj 2023

@janinah presne tak, je to na zaplakanie fakt.
Steve Jobs bol na "zabitie", ale dostal šancu žiť cez adopciu. Ľutoval to niekedy niekto?

domkakvet
24. máj 2023

@maria123a potrat moze vyvolat este vacsie depresie a na co si s partnerom ked s nim nechces dieta.

tara42
24. máj 2023

@rillwen 50e až 100e stojí dieta za mesiac? Urcite viac, neviem v akej lokalite žiješ ...

78787878
24. máj 2023

@maria123a Chcela by som Ta trochu povzbudit. V Tvojej situacii nie je sebecke, ked zvazujes interupciu. Porod moze depresiu zhorsit, ale kto s tym nema skusenosti, netusi o com hovoris. Prvorada si Ty a zase len Ty. Priatel tu teraz je a o par rokov byt nemusi, do vztahu nikto nevidime. Neriskuj prilis, ak to tak citis.

katarinka89
24. máj 2023

@zmrzlinka2021 len sa tu prosím nevyjadruj necitlivo voči autorke, lebo ta podaktore tu.ane dajú nahlásiť......( nemyslím to v zlom, skôr ironia) 😉

katarinka89
24. máj 2023

@janinah nezneprijemnuj si večer takými so.kami......🙈

marca12
24. máj 2023

@maria123a Kamosova zena musela ist na potrat,lebo brala take lieky,ktore poskodili plod. S antidepresivami nie je sranda. Mas velmi tazke rozhodnutie,no ak uz mas problem zvladnut jedno dieta,tazko zvladnes dve,myslim po psychickej stranke. Ja by som tiez asi volila potrat. Dieta bude mat zniceny zivot,ak sa nebude citit vitame v rodine. Porozpravaj sa o tom so psychologom.

swanlakelady
24. máj 2023

Otazka : A zvládneš to nie je namieste. Nikdy nevieme dopredu povedať, ako veci budú. Najmä v našich predstavách a ideáloch ... neraz sa zbytočne potratili zdravé deti pre obavy z postihnutia, poznám mamičky na antidepresivach a prešli viacerými tehotenstvami so zdravými deťmi. Taliani majú príslovie: Dieťa sa rodí s bochníkom chleba. Ak sa vy budete ako rodičia snažiť a rozumne nakladat s financiami, zvládnete to. Aj ďalšie dieťa. Ono k spokojnosti nepotrebuje značkové veci a tisíc hračiek. Chce hlavne žiť.
A myslím si, že aj keď sú ťažké obdobia v živote, tie pominú. Deti prinášajú kopec lásky a radosti. Lenže ak sa rozhodneš pre potrat, to už žiaľ nepôjde vrátiť.
Premyslite si to ... bude dobre ;)

maria123a
autor
24. máj 2023

Ahojte mamičky a nemamicky 🙂 celý deň som nad tým premýšľala a ďakujem vám za vaše názory , rozhodla som sa, že si asi to dieťatko nechám.. samozrejme najprv to čo sa týka liekov skonzultujem s kompetentnými aby mi poradili či môžu nejako poškodiť plod :( ak bude všetko v poriadku pravdepodobne si dieťatko necháme

janetinka27
24. máj 2023
janinah
24. máj 2023

@katarinka89 ďakujem...ale vyzerá, že to stalo za to a dieťatko bude žiť...a to mi stojí za kadejaké reči od "múdrych, taktnych a citlivych"...

@maria123a verím,že to nikdy neoľutujete,že to dieťa budete mať 🙏

vorkola
24. máj 2023

@maria123 evidetne je dokazane ,spytaj sa psychiatra,ze kazda zena krora podstupi dobrovolny ,potrat, skor ci neskor, dostane vycitky svedomia,teda depresie sa este zhorsia a o to ze sa to uz nebude dat zvratit.,a este ked prvy syncek aj priatel dieta chcu,Neboj sa v dnesnej dobe, su charity s oblecenim, najmenej pol roka budes kojit vyziva dietata zadarmo + budes dostavat od statu a aj od priatela vyzivne,V konecnom dosledku, potom hladaj docasnu adopciu, aj take existuju,Mozte sa dohodnut,
@maria123a Zvladla by si to ako s prvym,prave ze to krasne nevinne stvorenia ta tak potesi, az sa budes cudovat,ze aj zdravotne sa budes lepsie citit.

melany444
25. máj 2023

@maria123a prosím nerob to,,porad sa v poradni Alexis.
Vždy môžeš dat bábätko na adopciu,ani si nevieš predstaviť koľko párov je co už roky čakajú v poradovniku,lebo nemôžu mať bábätko a s veľkou láskou si ho adoptuju a budu ho milovat ako vlastne.
My s manželom tiež nemôžeme mať deti prosím
neznic ten malý vzácny život, kde je vôľa vždy sa dá nájsť iné riešenie.

maria123
25. máj 2023

@vorkola zle ste označila... Ja som sak tejto téme obec nevyjadrovala, prosím o nápravu

nikk3y
4. júl 2023

@maria123a tak toto ma veľmi potešilo ❤ síce nemôže ti nik kázať no niesi sama v takej situácii ... poznám ženu čo ma plno dg, a má nádhernú dcérku 🙂 a po potrate nikdy nevieš či dalšie bude ... poviem to takto pred rokom som miesto teh.knižky dostala objednanie na kyret 😥 bála som sa, plakala, opušťala sa, šťastie že som mala doma krásne dievčatko ktoré mi pomohlo z toho sa dostať 🥰inač neviem ako by som to dala 😒😓 je to strašný pocit, keď si pomysliš že už nikdy nebudes moct mať dalšie čo naozaj sa môže stať 😶 alebo že niektoré ženy si deti dávaju vziať, alebo že im nedávaju toľko koľko by mohli... v meste tu máme deti ktoré pri obchodoch žobrú, špinavé roztrhané... za každým som plakala keď som to videla ... ale našťastie som tu, zdravá je to zamňou aj keď spomienky ostávajú a po necelom roku od kyretu som už v 3.mesiaci 🤗❤ a tiež sme v 1.izbáku a vôbec mi to nevadí, dieťa vnímať nebude dalšich pár mesiacov a dovtedy snáď bude väčsí byt 😊 nebuď s prepáčeným blbá 😊 dieťa ti za život poďakuje 🥰 a všetko sa dá, nám nič nechýba máme všetko a hlavne seba a dobrý pocit 🧚‍♀️ poviem ti keby ideš si to bábo vziať tak by ťa to zložilo tak isto ako aj mňa keď som videla deti vonku a ja som o svoje prišla ja som na výber nemala 🙄 ale teraz mám 🌈🐣 a dokopeme to až k pôrodu ❤❤🤰 určite napíš ako si dopadla 😊

Strana
z2