Chcený aj nechcený potrat - pocity
ahojte chcela by som vediet ako ste sa vysporiadali s potratom na ktorý ste sa rozhodli íst?pre mna je to stále velmi tažké,,neviem akos a cez to preniest ako na to nemysliet,,pomáha mi hlavne že to že mam malu dcerku ktora si kradne všetok moj volný čas,,ale aj napriek tomu cítim že som iná ,,že som sa zmenila,,stále sa mi o tom hroznom dni sníva,,,aj ked sa snažím svoje myslienky upriamyt niekde inde,,ak ste na tom podobne píšte
@dievcatko9155 Nie si sama mame rovnake trapenie:(
@dievcatko9155 Nie si sama mame rovnake trapenie:( Tazke balvany na dusi a hrozne vycitky.............
kedysi som reagovala na taketo temy velmi nevhodne, a aj ked stale s dobrovolnym potratom z akychkolvek dovodov nesuhladim, prajem vsetkym co to potrebuju mier na dusi.
moc to riesis, stalo sa, tak naco teraz dodatocne rozoberat?
Dakujem vám za príspevky,,ale bambulky nehádajte sa,,,aj ked viem že vela z vás je pre a druhé proti,,moje dovody boli vážne,,ale zatial som to nechcela rozoberat,,viem že aj tu na koniku so ženy s podobným osudom a problémom a človeku sa to po jednej stranke lahšie znáša ked sa o tom porozpráva,,dakujem Vám za všetky povzbudivé slová,,,hlavne ten den bol pre mna velmi hrozný kedže človek s ktorým som čakala sa ani len neozval,,žiadna podpora,,psychika urobí velmi vela,,aj milé slovo,,hlavne práve tento hrozný den mi nedá pokoja,,,stále a znova sa mi vynára v snoch a myšlienkach,,ale kedže mam dieta musím íst dalej,,ale aj tak Vám všetkým dakujem
@linda raz pochopíš
@annazozelenehodomu1 tym by som si nebola taka ista.maloktory knaz jej da pozehnanie
@dievcatko9155 pomohlo by ti vyrozpravat sa.mohla by si zajst za psychologickou a spolu to prekonate.stacilo by jedno sedenie
@linda81 no hlavneze ty ich mas, takych co vybliakuju o nejakych hodnotach mam najradsej. Na sudenie tu bude niekto uplne iny. Jej pravo a rozhodnutie sa ma respektovat. Sa cudujem ze si vobec z takeho robi hlavu. Su krajiny, kde sa take veci robia ako na beziacom pase a nikto nesudi, neriesi na zaklade coho sa rozhodli. To len na SK je tato tema totalne zdemonizovana.
@eryykah tak si precitaj " tych 10 pravidiel od toho nad nami ", najmä to 4 ......ked uz tomu veris, ze nieco take je...ale aj tak sa tym neriadis....
a presne je to slobodna vola.....u eutanazie sa k tomu bytost vyjadri sama....pri potrate sa niekto pyta toho , kto umrie v konecnom dosledku?...
@eryykah keď píšeš rešpekt a snaha o pochopenie, tak prečo nemáš ty tú istú snahu o pochopenie života plodu, ktorý chce žiť??
vieš ja teraz vôbec nepíšem o autorke témy, mňa skôr pobúrila táto tvoja správa - o hlavneze ty ich mas, takych co vybliakuju o nejakych hodnotach mam najradsej. Na sudenie tu bude niekto uplne iny. Jej pravo a rozhodnutie sa ma respektovat. Sa cudujem ze si vobec z takeho robi hlavu. Su krajiny, kde sa take veci robia ako na beziacom pase a nikto nesudi, neriesi na zaklade coho sa rozhodli. To len na SK je tato tema totalne zdemonizovana.
@afrika no a sme tam kde asi vzdy ked sa diskutuje tato otazka a problematika. Tvoj zaver je,ze si asi moc nevazim ludsky zivot, ja ti napisem, ze ano vazim a napriek tomu, pokial sa niekto rozhodne pre potrat tak nebudem sudit a pozerat na niekoho cez prsty. Pokial je tato moznost legalna a k dispozicii je na kazdom ako sa rozhodne. Viac k tomu nechcem diskutovat, lebo aj tak je to stale dookola o tom istom 😉
@eryykah asi si moc nečítaš čo napíšeš - ty si tu prvá zaútočila, že nemáme rešpekt a pochopenie.... tiež tímto končím a ako som už napísala vyššie - moje príspevky sú naozaj len a len pre teba a napísala som ich len kvôli tomu tvojmu nelogickému príspevku.. taktiež už viac k tomu príspevku nemám čo dodať 😉 😉
@afrika z cisto medicinskeho hladiska pokial plod nema vyvynutu sedu mozgovu koru nepovazujem to za zivotaschopne. Ak je plod sucast mojho tela mam pravo si nalozit ako si myslim,ze je najlepsie pre mna.
To je vseto co som chcela k teme. Otazka pohladu, ktora sa da rozoberat do nekonecna..
Ahoj ja som chcela ist na potrat,bola som uz objednana a pobalena.V daka Bohu sa stal zazrak o ktory som tak uprostivo prosila.Moja mensia dcerka dostala vysoke horucky cez noc vracala a zacala byt dehydrovana.Rano sme museli utekat s nou do nemocnice kde si ju aj somnou ponechali.Ale ked ti mam povedat pravdu urcite ale urcite by som tak ci tak nesla na ten potrat,pretoze pri pohlade na moje deti som si povedala BOZE NA CO JA TO MYSLIM AKO MOZEM JA NIEKOMU VZIAT ZIVOT.Teraz ich mam 4 a som stastna stastna nesmierne stastna.Nechcem od zivota majetky a blahobyt,len a len zdravia a svojej rodinky.Nedokazem si predstavit ake mas pocity po zakroku,ale pred zakrokom som isla so saliet.Drz sa,a pozeraj na dcerku ktoru mas a nikdy nikdy viac nepomysli na dalsi potrat 😉
@sunshineka Ježiš Kristus zomrel za všetky hriechy všetkých ľudí. Aj za tieto hriechy žien. Aj po takomto skutku žena ak ho ľutuje , tak jej kňaz dá rozhrešenie. Kľudne sa na to opýtaj kňaza vo vašej farnosti. Kňazi pri spovedi dávajú rozhrešenie v mene Ježiša Krista a on aj tieto ženy prijme s láskou ak svoj čin ľutujú.
@annazozelenehodomu1 nas by teda nedal.znamej pri porode hrozila smrt,museli jej zobrat maternicu,inak by umrela.farar jej odmietol dat rozhresenie.
@sunshineka Možno to rozhrešenie nedostala kvôli niečomu inému, ak napríklad žije s niekým bez sobáša v kostole, tak žije v hriechu, ktorý trvá a nedostala rozhrešenie kvôli tomu a nie kvôli tomu čo sa stalo pri pôrode. To ma len tak napadlo.Inak by jej ho mal dať. Možno je v tom ešte niečo iné, prečo jej ho nedal.
@annazozelenehodomu1 je pekne,ze si tak katolicky zalozena,ale je rozdiel verit v Boha a verit knazovi.skutocne nedostala rozhresenie koli tomuto problemu.farar jej nato povedal,ze Boh si prial,aby umrela a mala to nechat v jeho rukach a nie sa vlozit do ruk lekara.chory nazor a nie je farar ako farar.preto ja by som isla na spoved len ku knazovi,ktoreho poznam a viem,ze ma nebude sudit,lebo nato je tu len Boh
@sunshineka Každý si môže vybrať ku ktorému kňazovi pôjde na spoveď.

@dievcatko9155
neviem ci si krestanka, ale ak ano, popros Boha o odpustenie, olutuj pred Nim svoj čin a ja verim, ze On ti odpusti a pomoze ti prekonat tieto veci v tebe.