Čo robiť, ak ma priateľ posiela na interrupciu?
Ahojte, pise sa mi to zle ale nemam sa komu vyrozpravat. Vcera som si robila test a zistila som te som tehotna. Mame uz krasneho trojrocneho synceka ale priatel ma posiela na interupciu ze on nezvladne to ani po psychickej ani po financnej stranke dalsie dieta. Ja som stale odcudzovala zeny ktore isli na potrat a nikdy by mi nenapadlo ze sa dostanem ja sama do takej situacie. Poradte co robit
@petulka2903 dieta uz je a ked ho das prec budes si to vycitat. Je dolezite co chces ty, nie len co chce partner
@petulka2903 ja ti to napisem inak: rozhoduj sa podla toho, ci to dieta chces ty, nie ci ho chce on. Ci budete mat jedno dieta alebo dve, vzdy je tu moznost, ze chlapovi zajtra prepne a ostanes na vsetko sama. Nenechaj sa dotlacit do nicoho, z cim nebudes na 100% stotoznena, len preto, ze priatel povedal...
@petulka2903 ja si hlavne neviem predstaviť, že keby aj na ten potrat idem aj napriek tomu, že nechcem, proste len preto, lebo ma on posiela, že ako by som s takým chlapom dokázala ďalej žiť. Verím tomu, že toto by dospelo ku krachu vzťahu. Ja mám za sebou tri nechcené straty bábätka (pre niekoho len plod) a psychicky to veľmi zamávalo so mnou. Neviem si predstaviť to, ze malinké chcem, ale idem si to dať zobrať, kvôli tomu, že ma tam on poslal.
Joj a kolke jej pomoyete s tymi detmi ked ju necha? Ubytujete? Postrazite?
@petulka2903 Sama si odpovedz ci na to mas/mate. Tuto ti budu hovorit aky je to dar a neviem co, ale nemat podporu partnera no nic moc
Navyse on jasne hovori, ze to financne a psychicky neda, tak ktovie ci chel tento frajer vobec to prve
Ja by som túto situáciu riešila jednou z týchto možností: 1. Dve deti a bez toho chlapa. 2. Jedno dieťa a bez toho chlapa.
Áno, v šoku povie človek asi všeličo, neviem, či to bolo seriózne alebo v záchvate paniky. Ale sú veci, čo sa ťažko berú spať a toto je jedna z nich. Napr. mojej mame v podstate skončilo manželstvo vo chvíli, keď jej otec povedal, že to decko, čo čaká, nie je jeho. Takto málo stačilo na začiatok konca.
@petulka2903 to čo je za chlapa, čo si svoju ženu nevezme za manželku a svoje dieťa chce zabiť?
Nepoviem keby tam bola nejaká zdravotná chyba plodu, alebo komplikácia u teba, ktorá by interupciu vyžadovala.. ale zabiť vlastne zdravé dieťa? Kvôli peniazom, pohodliu? Čo to je za chrapúňa?
@kitycat on ju asi nechá aj tak. však doteraz si ju za manželku nevzal. Keby mal o ňu záujem nebola by slobodnou mamičkou.
A výživné bude platiť či sa mu to páčiť bude alebo nebude..
@petulka2903 Ziadny potrat.Povedz mu ze nase baätko nezavrazdim,ani ked sa rozideme.Inak je vedecky dokazane, ze ti co podstupili potrat akymkolvek sposobom, ,maju po case tzv Poststabortivny syndrom,...To jest stale vycitky svedomia, typu,,,zavrazdila som,,tej tej myslienky sa zbavit neda,.Su dve veci ,ktore sa nedaju zvratit,,, nevera a UPT.nedaj sa mu v ziadnom pripade nahovorit na potrat, aj za cenu rozvodu,A este kto vie ako potrat dopadne. Ved to je operacia,ako keby ti nador vyskrabovali, ale toto je zivy clovek.
No a už sme opäť pri vraždení a zabíjaní…
@kitycat A vies, ze sa najde riesenie..Vsak su vselijake ,Napr.pre tyrane matky, matky,kde namaju byvat,v Bratislave bol Betlehem,toto by pre mna zataz nebola, vsak tatko by aj musel platit Takmer v kazdom meste su vselijake raholne spolocenstva,kde sa snazia pomahat,akosa da, Ved handier na Sk tolko nebolo, co teraz, a so stravou, sa vzdy najde riesenie,aj pre bezdomovcov,
@petulka2903 máš ozaj ťažkú situáciu. Ale prosím, nerob unáhlené rozhodnutia. Keby som bola ja na tvojom mieste, tak dieťa si ponechám a všetkými silami sa posnažím to vyriešiť bez UPT. To dieťa ťa bude pravdepodobne viac milovať, ako ten priateľ ... Osobné si myslím, že veci sa dejú pre niečo a ak už nejaká dušička príde na tento svet, má to svoj dôvod - poznám prípady, kde dieťa nechceli - väčšinou bolo už štvrté, alebo piate. A vieš ako to dopadlo? ... Že to dieťa sa teraz o svojich rodičov na starobu stará najviac zo všetkých detí. Otec, ktorý to dieťa nechcel bol nakoniec najvďačnejsí, že ho má. Momentlane je v šoku aj otec tvojho dieťaťa ... Ale nerob pod jeho tlakom unáhlené rozhodnutia. Dúfam a verím, že sa dobre rozhodneš - keď, tak ešte skús poradňu Alexis - sú tu práve pre takéto prípady a poradenstvo. A myslím, že vedia aj finančne pomôcť keď je to nevyhnutné.
Ja si osobne myslím, že vždy existuje nejaká cesta, aj keď áno, bude to náročné, ale ... Deti dávajú veľkú silu, vďaka ktorej sa dá tohi zvládnuť naozaj veľa.
@petulka2903 a možno ešte pre nádej si prečítaj tento príspevok, ktorý sa tu minule ocitol, možno ti to tiež pomoze
https://www.modrykonik.sk/forum/o-tom-sa-tazko-rozprava/necakana-zachrana-rozhodnutie-pre-zivot-s-dietatom/
@petulka2903 napíš do poradne Alexis. ponúkajú bezplatné poradenstvo. poradna@alexisporadna.sk a web je www.alexisporadna.sk
Zlozita situacia....
Ak sa uz teraz stavia na zadne a tvrdi, ze to nezvladne psychicky ani financne tak zrejme uz pri prvom dietati nejak bojuje sam so sebou. Lahke to urcite nebude ale ak by sa k tomu staval ako chlap tak by sa snazil najst riesenie aby ste to zvladli.
Ja osobne si myslim, ze ak si dieta nechas, existuje moznost, ze ta casom necha a zostanes na deti sama lebo uz teraz je v panike, ze sa to nebude dat zvladat.
Ak bol stotozneny, ze uz deti nechce mat tak ste mali praktizovat bezpecny sex alebo mal ist na vazektomiu. Teraz je uz neskoro plakat nad rozliatym mliekom, treba sa k tomu postavit zodpovedne.
Ne.priatela kopni do riti.
Deco si nechaj. 💝
@lenkakravcova vyzivne pqr susnov lebo asi na vysokej nohe ako ty s tvojim svetonazorom neziju 🫤
@vorkola tu nejde o handry ktorych je vsade vela, ale p dostojne zitie. Ved kolko stoji jedna blba kapsicka, keksik a zmrzlina.
Vstupenka do zoo, topanky, bicykle, prilby, sane, skladovanie toho mnozstva veci pre jedno, nieto dve deti..
My sa tlacime v 2i byte, druhe na ceste, muz zaraba tak normalne, mozeme ist jest do restauracie, na vylet striedmo, nieco mame bokom no neviem si predstavit zivot sama bez chlapa, otca deti.
Toto nevynahradi ziadny stary rodic... je to jej vec, tiez sexovala s tym, ze moze byt druhe vsak nech si ho obhaji ked na to ma. Len pisem realitu
Bavili ate sa uz predtym o detoch? Vzdy chcel len to jedno?
Kazdopdne mozno je len v soku... tiez som sama dlho predychavala 😂 ale zas nad potratom som nikdy ani neuvazovala.
Zase taky chlap na ktoreho sa nevies spolahnut.... aby ti o rok aj tak nezakyval a tak budes aj bez neho. Aj dietata... nikdy nevies co bude... a tak ist na potrat len kvoli "chlapovi"?!
@petulka2903 ahoj. Píšeš "Ja som stale tuzila aby mal surodenca, nechcem ist na potrat." Žiaľ, tento muž, ktorému je jedno, že ti ubližuje svojou žiadosťou, ťa nemiluje. Ako si na tom finančne? Máš kde bývať s deťmi, ak sa rozidete? Ponúkam ti dlhodobú pomoc, kým ju budeš s deťmi potrebovať.
@any_soj oni sa rozidu aj ak na ten potrat pôjde...
@lenkakamen áno, je to veľmi pravdepodobné.
@petulka2903 neviem ako si sa rozhodla ale nechoď ! Budes to ľutovať cely život
@ladivina a to ty ako vieš? Si veštica?
@kitycat to je pravda, preto by som sa netlacila v 2izbovom Ani s jednym toboz s 2ma detmi. A 2x si rozmyslela dalsie a preto sa adekvatne chranila. Moj sen bolo, kedze ja som sa tlacila s dalsimi 3ma sestrami v 1dnej izbe, co bola katastrofa na intimitu ucenie a mat chvilku pre seba napr,aby moje 2 deti mali svoje vlastne izby.. A tak som robila a zariadila s manzelom tak, aby sa Nam splnilo, a mame 2 deti, planovane na 1 sup ako sa hovori a stacilo. Kazde ma svoj priestor, dokazeme pokryt kruzky atc

@petulka2903 tak o sposoboch ochrany pocas sexu tu nemusim pisat, skor ma zaujima, ako vnimas finančnú situaciu ty... a predovsetkym aj ten potrat stojí peniaze