Čo sa deje s bábom po potrate?
Ahojte vcera mi gynekologicka na prehliadke potvrdila ze babo uz nezije ze v 9tyzdni sa prestalo vyvyjat teraz som v 11.t,mala som ist do nemocnice kde mi to podla krvi,sona potvrdili..,vak je poskodeny,nebije srdiecko,a uz neberie zivity ani sa nepohlo..v pondelok mam ist na kyretaz..co dalej..co s babom..vyhadzuju ho,ci ste si ho zobrali domov?mozno hlupa otazka..kamaratka si ho vzala a pochovala..dakujem za skusenosti
@janetinka27
Vieš čo, ja som toto neprekonala. Ja som síce bola na kyretázi, ale z dovodu zabudnutého zvyšku placenty po pôrode. Práve tam som stretla na oddelení ženy, ktoré čakali na ten istý zákrok, ale z dovodu spontánneho potratu. Boli to kôpky nešťastia. Až potom som sa dočítala, že 20% deti sa potrati... strašne číslo. Niekedy mamička ani nevie. Len dostane silnejšiu MS. Vďaka Bohu za moje zdravé deti. No chceme aj tretie a mám pred tým rešpekt teraz, keď viem, čo sa môže stať 😐 je to veľká tragédia, aj z okolia som sa dozvedela o ženách, starších ženách, ktoré si týmto prešli... je ich veľa... a majú právo sa vyrovnať so svojim smútkom.
@malinoismum
Tuto je cintorín... dokonca štyri vraj sú a to je info spred 4 rokov. Joj, kiež by sa to nestávalo. Hrozne nešťastie 😢
https://www.cas.sk/clanok/473997/na-slovensku-s...
@basska_b 😢😢😢
Ahoj , veľmi ma mrzí tvoja strata. Neviem, ci ti poradím správne, ja som žiadala o telíčko bábätka 2x ( v 16tt a 20 TT) vždy som sa stretla s veľmi vludnymi a empatickymi sestričkami. Existuje zákon, ktorý hovorí, že rodič má nárok na pozostatky dieťatka v ktoromkoľvek týždni (nepamätám si číslo zákona). To či je možné bábätko v danom týždni reálne vziať lepšie vedia lekári. Ak je to pre teba dôležité, skús sa opýtať lekárov, že pokiaľ by to možné bolo, bola by si rada. Sú to ľudia, vedia pochopiť. Existujú na telíčka špeciálne truhlicky. Pre mňa to naozaj veľa znamenalo, že som si mohla svojich anjelikov pochovať a rozlúčiť sa s nimi. Držím palce nech ti to všetko dobre dopadne a posielam silné objatie. Hlavu hore, ži kvôli dcérke 🙏🙏🙏❤️
@margaretka25 pockaj,daju ti ich domov a teraz co? das ich do chladničky,ci ako? ides za fararom nech ich pochova,ci doma na zahrade?
@79viktoria79 nie, mozno su aj pripady,ze niekde vydali telicko,ale vydava sa pohrebnej sluzbe.
@79viktoria79 nie nie, bábätko dajú pohrebnej službe a tá ti ho privezie. My sme vybavili hrobové miestocko a p. Farár nám ho pochoval. Viem, že v niektorých mestách sú také pamätníky pre nenarodené deti, tak pochovávajú tam.
Ahoj. Mňa čaká tiež potrat zo zdrav dôvodov ako to prebieha strašne sa bojím
@majka2 predoperacne vysetrenia,lahnes si na kozu.uspia ta a prebudis sa v izbe..ak vsetko dobte dopadne..v ten pripadne buduci den si doma..
Ahoj je mi to ľúto normalne si myslím ze mas nárok na to aby si ho pochovala embryo to nieje uz...
Tiez si tým prechádzam, uz 2x...u nás to je tak ze vyziadas, oni to aj tak posielajú na genetiky, patologiu a potom sa musíš dohodnúť s potrebnou službou a oni to tam vyzdvihnu, mne povedali ze ti to len tak nemôžu dať. Oni spopolnia a tebe uz daju len takú krabičku...to uz je na tebe co s tým. My sme to vložili len do uz existujúceho hrobu z rodiny.
Stara tema, ale zistovala som a vydaju ho len pohrebnej sluzbe. Cize da sa, ked si clovek zaplati :(
@zuzana321991 nedovol im ho vyhodiť ho ..je to predsa bábätko ..máš právo požiadať aby ti ho dali ..u nás majú také bábätká na cintoríne špeciálne miesto a normálne sa pochovávajú ...
.https://www.postoj.sk/12765/rodicia-maju-pravo-...
@zuzana321991 robila som v jednom sukromnom labaku a ked nam doniesli mrtvy plod alebo uz viditelne babatko tak lekar urobil pitvu kde nahlasil pricinu potratu, (abnormalita atd). Potom sa ulozilo do specialnej nadoby a poslalo sa ako specialny bio odpad a oni zlikvidovali. Ale viem, ze ta mamicka to dietatko chcela pochovat ale omylom ho dali zlikvidovat. Bol z toho strasny pruser
@zuzana321991 ja som tiež prišla o bábätko bola som v 12 týždni no bábätko sa prestalo vyvíjať a prestalo mu bit srdiečko v 8 týždni. Bola som na kyretazi predtým som oboznámila zdravotný personál že si chcem pozostatky dieťatka pochovať. Po prepustení mi odovzdali aj pozostatky. Od roku 2017 majú zdravotné zariadenie povinnosť informovať matky aj o tejto možnosti. Takže každá žena ktorá si chce po potrate dieťatko pochovať môže keď o to požiada oddelenie nemocnice.

Baby možno sa mýlim ale myslím že niekde na Slovensku je práve pre tieto deturence aj cintorín. Autorka veľmi ma to mrzi a posielam veľa síl