icon

Čo sa stane s plodom po interrupcii?

26. jan 2024

Co sa vlastne deje s plodom po interupcii, resp.spontannom potrate? Kam ide, ako sa s nim vynalozi po takom zakroku? Alebo ako to vlastne prebieha v oboch pripadoch? Mam za sebou oba pripady v poslednych mesiacoch ukoncenia tehotenstva po zdravotnej stranke a zaujima ma to. Nikde na nete som sa k tomu nedopatrala. Snazim sa so situaciou bojovat, no chcem to proste vediet. Ak je tu niekto z "fachu" gynekologie, resp. vie mi posunut, objasnit tuto info, budem rada. Dakujem

Strana
z3
zuzi0911
28. jan 2024

@derdia je to možné,ale toto video je skor pre mamicky po MA ,aby sa netrapili ci neobvinovali no pomoze to aj inym si myslim....mne to video pomohlo ,no najviac ked som isla na cintorín.

derdia
28. jan 2024

@magimi ono my sme nauceni, vela nas je naucenych rychlo riesit "problem" nechceme ho, chceme sa ho zbavit, spravit rychlo cokolvek, len nech ten "problem" uz nie je.
Ale toto nie je "problem"
Je to dieta, matky, ktora ho nosi pod srdcom.
A mnohe maminy, sa zachovaju v stave nudze, lebo sa citia, pritlacene o stenu...
Ale potom zdrazu, maju 9 mesiacov, na to, premyslat, ze ako by to bolo, keby sa nezlakli....
Vtedy je nesmierne dolezita podpora, rodiny, matky, partnera, atd. Ale malokomu sa dostane.
A potom su aj take, ktore to vobec neriesia....a tie idu aj viac, krat.
Prajem, vsetkym maminkam, ktore ten cin olutovali, zmierenie sa s Bohom, a odpustenie samym sebe.

derdia
28. jan 2024

@zuzi0911 ked dietatko zomrie same, je to priroda. To je uplne ine. Telicko dietatka, nebolo v poriadku, a nebolo by mohlo zit. Tak preto sa to stava. 0

magimi
29. jan 2024

@derdia to áno, ale mnoho matiek sa obviňuje aj pri spontánnych potratoch, či neurobili niečo zlé, čo spôsobilo potrat...napr. keď ešte nevedeli, že sú tehotné vypili alkohol, zjedli tabletku nejakú, robili namahavu prácu, boli na RTG....
Keď žena veľmi túži po dieťatku a dôjde k spontannemu potratu, dokáže si vyčítať aj to, že zjedla plesnivy syr alebo pila málo vody

derdia
29. jan 2024

@magimi ano ale zase to treba brat z rozumom, a milovat v prvom rade seba. Ked milujem seba a vazim si seba, viem o sebe, ze nie vsetko je v mojich rukach.
Ale chapem, ze nie kazdy zmyslame rovnako.

banderaska29
29. jan 2024

@gelifil nie nebola, ale asi si chýbala v škole, ked sa preberalo čítanie s porozumením

zdekasun
12. mar 2024

@nevenka 😰😥

zdekasun
12. mar 2024

@domka222 pravda. Daj si na čas a preliec sa. Držím palce

zdekasun
12. mar 2024

@cecilia29 prezdielala som pre ženy na FB. Nech sa v tom nemachaju samé. Ďakujem za info

Strana
z3