Čo si vziať a ako sa pripraviť na kyretáž?
ahoj kočky, v stredu idem na kyret. Doktorka my to aja vysvetlila aj všetko, len som bola v takom stave, že som ju aninevnímala, poradte mi, čo si mám vziať so sebou, ako dlho to bude trvať a na čo si mám dať pozor? za všetky odp. dakujem
@violet1609 este raz moc dakujem urcite napisem 😉
@eliskaevicka u nas to uz tiez vsetci z blizkej rodiny vedeli... a najhorsie to bolo povedat nasmu cvrckovi ktory sa tak neskutocne tesil na surodenca.. prvy moment sa tvaril hrdina.. potom isiel k sebe do detskej a odtial sme poculi ako zacal plakat a doslova krical preco ako sa to mohlo stat ?? Isiel za nim manzel a maly mal otazky preco a ako to vieme.. potom prisli za mnou a plakali sme spolu vsetci traja... maminka ako je mozne ze mu nebije srdiecko?? Maminka ked Ti ho vyberu z bruska kam ho daju?? Vravim Sami neviem.. a on ze chce aby nam ho dali a pochovame si ho aby sme mu mohli kazdy den zapalovat sviecky... Teraz sa zas pre zmenu boji aby som sa ja vratila. Potrebovala by som sa vyplakat no stymi mojimi chlapmi to je za taxko ked vidim ako oni trpia.
@macoo13 aj ja ešte trosku krvácam , ja som bola u doktora a ten mi hovoril ze je to normalne ale keby to bolelo alebo by išli take hlienove tak mám prísť . Inak ze je to normalne . Mna na prvej kontrole nevyšetríl ze až po prvej menštruácii a potom my da aj lieky
@juliett99 och.. toto nie 😢😢😢😢😢😢
Ja som až rúcala keď mi moja dvojročná zahlásila ze: mamina pozor miminko keď mi išla skákať po bruchi
@juliett99 Je to nefer... vela zien nechce dieta a ma ich aj 5 takych nechcenych. My co po detoch tuzime, ked aj horko-tazko otehotnieme. 🙁 Kazdopadne drzim palce zajtra.
@myskahryzka aj ja dufam. cakam na ms a neviem sa jej dockat. vraj o potrate je to masaker...
@juliett99 😢 je mi to luto. aj moja velmi tuzi mat surodenca. mala som v plane jej dat pod stromcek foto ultrazvuku pre to este nevedela...o babatku rozprava kazdy jeden den a v obchode stale pozera co by sme kupili babatku keby sme mali...je mi hrozne no snad raz konecne sa dockame babatka. bude z nej super sestra
@myskahryzka
@sofia288 tazko to je Sami sa podaril po 10 rokoch... teraz sme sa snazili skoro 2 roky..doktori nas dopovali oboch..nskoniec sme sa dohodli ze skusime adopciu a dalsi mesiac mrcha zas meskala co u nas nebolo nic divne ale po 15 dnoch sa na teste predsa len ukazali dve ciarocky... povedali sme si ze toto drobatko sme dostali od boha darcek ze sme chceli urobit nejake ine cudzie dietatko stastne aby malo rodinu... stymto som nepocitala ale vobec... hlavne ked clovek citi tehu priznaky a uziva si tehulkovania... potom to sono... tak si tam lezkalo chrbatikom otocene..
Babulky spolu budeme silne zvladneme to.. Neviem ci aj dnes vobec zaspim
@eliskaevicka je to smutne co sa deje okolo nas... nechapem preco sa toto deje ludom ktory tuzia po dietatku
@sofia288 Ja som dostala 4 dni po tom, co mi skoncilo krvacanie po kyrete a ano... bolo to divoke. Do prace som ist nemohla. Ale zase na druhej strane ulava, ze ako zena fungujem.
@juliett99 Dnesna noc bude tazka, ale po zakroku sa ti ulavi.
Babulky moc dakujem za srdiecka... neviem sice od koho ale velmi si to vazim...pekny dnik Vam prajem
@juliett99 dnes myslím na vás cely deň .. držte sa ❤️❤️
@eliskaevicka
@sofia288
@myskahryzka koceny tak uz mam potom.. a dokonca uz aj domka lezim.. vraj do 14 dni budu vysledky a ze asi aj pricina preco sa to stalo.. este raz moc dakujem za podporu
@juliett99 Tak prajem skore uzdravenie.. 🙂 Doma je najlepsie. A kde ti to robili, ked ta hned aj pustili ?
@myskahryzka v Trnave v gyn centre.. priamo moj gyndos to robil.. dakujem veru nech sa cim skor zahoji
@juliett99 Hned sa mi to nezdalo na klasicku nemocnicu. Ja som bola na kyret na Sliaci. Neviem si vynachvalit...vzhladom k situacii.
Ahojte dievcata. Ja som dnes mala kontrolu. Robil mi aj usg,zevraj tam mam este zrazeniny,ale prvou ms by sa to malo vyplavit. Hcg mi budu odoberat bud.tyz. Povedal,ze snazit sa mame tak o 2-3 mesiace,aj ked po novom hovoria,ze aj po mesiaci.
@juliett99 tak si to pekne zvladla,hlavne sa pekne zotav a teraz odychuj 🙂
@macco13 ty si ako dopadla?
@myskahryzka ja tiez pristup aj centrum je super..
@violet1609 dakujem moja pekna... tak sj ty si celkom dobre dopadla..
Musime verit ze sa rychlo zahojime aby sme sa mohli snazilkovat a uz do stastneho konca
@juliett99 aspon ze tak , hadam sa nám všetkým ešte podarí a prevedieme na svet krásne detičky .. aj mna hneď pustili domov , co som rada tam by som sa psychicky zničila .. len oddychujte . Nič nerobte .
@eliskaevicka oddychujem... mam doma dvoch pomocnikov... kupili mi kvety a urobili tortu.
@violet1609 ahoj dopadla som tak ze ani ma nevysetrila ani nic len sme sa porozpravaki a ze to krvacanie a spinenie je v pohode ze kym su to neni velke kusi a bolesti v bruchu zatial je to normalne tak ze ma dost upokojila...ale ze este nechce robit vysetrenie zospodu aby sa znovu nepustilo krvacanie ..tak ze na kontrole 28 sa uz hadam bude dat...inak do 1 decembra som este pn tak ze si mozem poriadne oddychnut a potom hor sa na ludi co nakupuju vianocne darceky a predvianocny zhon...tak ze tak som dnes dopadla
Dievčata kolko po kyrete ste dostali prvu ms?ja 7.tyzden a este nic😢..gyn mi nechcela dat vyvolavacku lebo vraj 4-8tyzdnov je norma😱
pridam sem jednu, info, dufam, ze ju nebudete povazovat za nevhodnu. pisem preto, lebo som vyssie citala, ako bracek chcel surodencovi zapalit sviecku ... v tomto clanku https://blog.postoj.sk/12186/rodicia-maju-pravo...
pisu, ze rodicia mozu poziadat o vydanie potrateneho plodu a pochovanie. a tiez ze to nie je obmedzene tyzdnom tehotenstva. sama som to nevedela ... ak to niekomu pomoze.
baby a vam vsetkym kontrolovali po kyretazi (1.11.) hcg? mne take nic ani neoznamili, zeby sa zvyklo kontrolovat... jedine, co mi dr. napisal ziadanku na hematologiu na antifisfolipidove protilatky a ked som bola u mojho dr., ze s velkou pravdepodobnostou mi ich nespravia, nakolko je to "len" prvy potrat (MA v 9tt, babatko sa nevyvijalo od 6tt, hoci uz bilo srdiecko),,, nastastie vsetko vysetrili a teraz cakam este 3 tyzdne na vysledky a aj na histologiu
kočky a kedy sa chcete pokusat o babatko znovu? mne obaja dr. povedali, ze pokojne po prvej ms, ze aj tak sa nazory vsetkych dr. roznia....
@ejlin90 mne dr povedal ze dva mesiace . A po prvej ms mám prísť na kontrolu , a da mi lieky . Tak chcem tak . Trosku aj počkať ,nie sa unahanat . Predsa len to telo potrebuje niejaky čas, ale zas pól roka by som nevydržala . Tak dufam ze mi príde ms teším sa na ňu Jak nikdy .a uz konečne mame vopred výbrate mena na 100% aj pre dievčatko aj pre chlapca tak dufam ze to vyjde , lebo doteraz sme sa len doťahovali o to . Ale dnes sa to rozhodlo . A ak nám boh da druhu šancu a vyjde to chceme sa nechať prekvapiť pri pôrode ze co to bude .
@ejlin90 ani mne nevysetrovali po potrate hcg...len co citam od inych bab.som prekvapena ze ti dr dala vymenny listok na hematologiu..mne nechcela dat..vraj pri prvom potrate je to neopodstatnene...ze na vysetrenia sa posiela az po druhom potrate.ostala som ztoho vyvalena a sklamana.hlavne ako to beru...vraj prvy potrat nic neznamena...to bol uz uplny vrchol ked to vyslovila.

@macoo13 ka som spinila a krvacala striedavo skoro 14 dni. neviem podla coho ale jeden den slabsie a jeden silnesie a niekedy vobec...