Detské sebauspokojovanie navzájom medzi deťmi - ako ďalej postupovať?

16. feb 2020

Ahojte baby. Už z nadpisu je vám asi zrejmé aký mám problém s takmer 8-roč.synom. Nedávno sa mi priznal,že jeho o rok starší kamarát plus jeden 12-roč. ho nabádajú,aby si navzájom robili dobre a to takým príšerným spôsobom,že mu dávali pipíka do ritky alebo do úst. Syn sa mi s tým zdôveril z dôvodu,že mal toho plnú hlavu a chcel,aby som to vedela. Na moju otázku,či sa mu to páčilo odpovedal,že bolo to príjemné,ale on to nevyhľadával,ale keď to chceli oni,tak si to nechal so sebou robiť. On to jedine inicioval s dievčaťom - rovesníčkou,ale to skôr také šúchanie sa o seba. Mám z toho celého hrôzu a netuším ako s tým naložiť,aby sa to viac-krát neopakovalo. Povedať to nebudem môcť nikomu,pretože som synovi sľúbila,že to nikomu nepoviem.Máme medzi sebou dobrý vzťah,veľa sa mi zdôveruje,dokonca aj s takouto chúlostivou vecou a ja by som nerada sklamala jeho dôveru. Potom by sa mi už nikdy s ničím nezdôveril. Takže sociálku do toho ťahať nechcem,to by ho vypočúvali a navyše nerobil to pod nátlakom. Proste deti prišli na niečo,čo im robí dobre,tak to skúšajú,akurát môj syn si zjavne uvedomuje,že je to veľmi zlé,tak sa mi s tým radšej zveril.Vďakabohu.A možno aj dúfal,že to nejako zastavím. Len sa bojím následkov a toho,aby sa to viac krát neopakovalo.Lenže problém je v tom,že sme veľmi malá dedina a tu nie je možné,aby sa nestretli.Zakázala som sa mu s nimi hrať,ale úplne sa im žiaľ nevyhne.Baby stretli ste sa s takýmto niečím? Čo by ste vy s tým robili? Ešte podotknem,syn nemá mobil,ani tablet,iba na PC chodí (nie denne) a aj to má svoje konto,má ho obmedzené a nedostane sa na ňom na hocijaké stránky a navyše,manžel to má prepojené s mobilom. Takže odtiaľto to nemá. Poraďte mi prosím vás ,ako by ste to riešili vy.Ďakujem.

laura_222
16. feb 2020

Uff... asi by som poprosila o radu psychologa , povedala by som jej o probleme a dalej riesiela podla jej inatrukcii

janinah
16. feb 2020

okamžite by som kontaktovala rodičov tých detí,učitelov a psychologa...keby bolo treba,tak sa odsťahujem...ak je toto ozaj pravda,tak je to strašné...

simonecka008
16. feb 2020

Toto treba okamzite riesit... hlavne s rodicmi tych deti. A zajst k psychologovi

jeanne14
16. feb 2020

Kontaktovala by som rodičov tých deti. Preboha sami od seba na to neprišli, ... a ak aj to ti chlapci videli na nete tak zlyhávajú rodičia.

janula12345
16. feb 2020

Ja by som rodicov tych deti nekontaktovala. Ak toe deti maju pristup k takymto veciam, odkial to maju, potom asi ti rodicia nebudu velmi zodpovedni a moze sa to otocit proti tebe a tvojmu synovi. Dnes su rodicia tak zatazeni na svoje deti, ze nepripustia ziadnu "zlu" vec na scoje dieta a obvinia radsej ine dieta, akoby si zistili pravdu. Zvlast, ked byvate na dedine. Poznam, ako to funguje v malej obci. Synovi by som vysvetlila, aby to uz nikdy nerobil, nedal sa nalakat a aby sa im vyhybal a nehral sa s nimi. Co sa tyka informacie... ak, tak by som kontaktovala riaditelku skoly a poprosila ju o diskretnost, oznamila jej, co je vo veci .. nech to odsleduju alebo skusoa riesit s rodicmi oni.

autor
16. feb 2020

No žiaľ je to pravda,tiež prvá myšlienka bola odsťahovať sa,ale staváme tu dom,takže toto vnímam ako problém. A tiež som uvažovala o kontaktovaní rodičov,ale obávam sa,že tu si moc nepomôžem. S tým o rok starším chlapcom sme už mali raz problém,keď pred rokom trochu šikanoval syna,no a žiaľ jeho rodičia sú v tomto veľmi zaslepení a vidia chybu vždy v niekom inom a nepripúšťajú si,že ich syn je trošku problémový či už v škole alebo na dedine. Predpokladám,že to je od toho staršieho,on je z takej problémovej rodiny,kde žijú všetci na hromade. Takže tu som tiež dosť na pochybách,či by to niečo vyriešilo,keby som im to povedala.

sara07
16. feb 2020

riešial cez školsku psycholotičku alebo riaditelku, tam ako s rodičmi asi nič nenarobíš ,ešte by ma zaujímalo kde to robili a kedy to vlastne stihli , maju mat dozor nie ?
je riešenie ešte na wc aby chodili po 2 aby na seba dávali pozor pred starším a ked je taky problém doslova ak opusti triedu aby bol pred dverami dozor a bol tam sam
aby nebol priestor je to riešenie ale to je o ochote školy doslova čo s tým chce robit
každopadne v škole by si to mala nahlasit , ked mu natrhnu konečník čo sa môže bez gelu kludne stat

autor
16. feb 2020

Myslíte,že by bolo dobré kontaktovať riaditeľa školy? Toto ma veru nenapadlo. Len syn chodí do inej školy ako oni,ale v tom istom meste. Netuším ako to v takýchto veciach funguje,ale myslíte,že on by kontaktoval rodičov,ale s tým,žeby sa nedozvedeli,kto to nahlásil? Ja skutočne nechcem do toho syna zaťahovať,jednak kvôli dôvere a jednak ťažko sa mu o tom hovorí aj predo mnou,tak nieto ešte pred cudzími. A napokon oni chodia do cirkevnej školy,tak dúfam,že aj toto nebude problém u riaditeľa.

miskakyska
16. feb 2020

👀👀👀to si sa zmohla po tom všetkom,čo Ti povedal ,na otázku "či mu to bolo príjemné"?👀😳 keby mne toto 8 ročné dieťa povedalo tak asi skolabujem a nie,že sa ho opýtam,či mu to bolo príjemné....😖😖😖😨

autor
16. feb 2020

@sara07 Robili to v dedine vonku,dokonca aj pár metrov od nášho domu. Dozor nemajú,čo sa týka tých dvoch,oni nemajú absolútne žiadny dozor a môj syn môže byť bez dozoru v blízkosti nášho domu alebo na ihrisku. Sme veľmi malá dedina,takže toto má dovolené,ale inak mu nedovolím ešte chodiť bezcieľne po dedine a nevedieť kde sa nachádza.

autor
16. feb 2020

@miskakyska Tak zmohla som sa na viac otázok,touto som sledovala akurát to,aby som vedela,čo pri tom cítil,čiže vedieť do akej miery ho to mohlo zasiahnuť aj psychicky.

stela01
16. feb 2020

Čo čakáš ? Na otázku či mu to bolo prijemne odpovedal ... tu už darmo

Neviem si predstaviť že by mi niekto vzal čokoládu 🤷🏼‍♀️🤦🏼‍♀️😡

autor
16. feb 2020

@stela01 Nerozumiem tvojmu prvému riadku,čo tým vlastne myslíš?

heidy222
16. feb 2020

Ja som riesila so 4 rocnou dcerou Ze ju nabadal spoluziak v skolke aby mu okazovala genitalie a dokonca jej Tam chcel manipulovat s predmetmi. Takto som ich nacapala na dvore v skolke. Nastastie som zakrocila v relativnom zaciatku. Tiez to je cirkevna katolicka skolka (Nemecko). Riesila som to s ucitelkami a nemala som doveru, nebola som si ista ci podobne veci neficali dlhsie: pri mene dotycneho chlapca si vymenili pohlady. Mala som pocit ze sa rieseniu intimnych veci vyhybaju ,,lebo sme katolicka skolka, tu sa to nedeje". Nastastie sme sa stahovali Tak som zmenila skolku. moja chyba bola ze som jej uz ako 3 rocnej nevysvelola ze nikto nema pravo chytat sa jej genitalu, ze vzdy ma pravo odmietnut atd. Ona proste nevedela ze moze povedat nie. Tieto veci sa deju a Treba o tom rozpravat. Tu v Nemecku je to uz tema. Viem aj od manzelovej kolegyne ze jej zneuzili syna chlapci Uz v skolke. Vacsinou su tieto deti same obetou zneuzivania napr. V rodine. Odporucam citlivo riesit,je to tazke, bude to boliet vsetkych ale ututlanie moze sposobit traumu do dospelosti. Skvele ze sa ti zdoveril, zjavne mate dobry vztah. 90% deti sa nezdoveri

heidy222
16. feb 2020

@stela01 sa zjavne do tejto temy vobec nevyznas

stela01
16. feb 2020

@heidy222 a že som si tvoju tému nevsimla 🤷🏼‍♀️

miskakyska
16. feb 2020

.... mne z nadpisu bolo zrejmé ,že nedávno si tu riešila,ako si načapala syna ,ako "si to robil ústami,sám sebe"...a ,že ani táto téma sa Ti tu dlho neohreje,ako aj tie predchádzajúce😬

@heidy222 asi ani autorka/autor

autor
16. feb 2020

@heidy222 Ďakujem,ty môjmu problému naozaj rozumieš. A vedela by si mi poradiť,ako by si konkrétne riešila toto? Ja mám v pláne ho pomaly presviedčať,žeby bolo dobré o tom povedať aj ostatným,čiže možno psychológ a pod. aby tí dvaja nevyviedli ešte niečo horšie v tomto smere.

autor
16. feb 2020

@miskakyska Nerozumiem tvojej domýšľavosti,ako môžeš vôbec tvrdiť,že som tu už niečo písala? Toto je môj prvý príspevok,tie z čoho ma ty obviňuješ sa ma našťastie vôbec netýkajú,tak prosím ťa nerýp a nerob zbytočné uzávery len z názvu môjho príspevku.

heidy222
16. feb 2020

Urcite psycholog, pohovor s rodicmi, riaditel skoly dotycnych chlapcov by mal vediet poradit, tusim existuje aj vychovny poradca. Mna ako dieta sikanovali, zdoverila som sa v rodine s tym Ze prosim nikomu nepovedat, neriesit, oni ma posluchli a dlho som im to zazlievala. 8 rocny nevie este co chce

pieksamaki
16. feb 2020

Ahoj.ja by som asi v prvom rade ocenila syna,ze ti to povedal...velmi by som ho za to pochvalila...ze sa zdoveril s takou zalezitostou.
Mozno trochu o tom porozpravat....ja mam 9 rocneho a vsimam si ho uz zretelne...viem ze mi aj klame....kazdy rodic ma s dietatom ma fakt iny vztah...a kazdy robime chyby...ja sama ako matka tapam...ale je to velka odvaha ,ze ti to povedal...a teda dokaz toho,ze ta aj berie ako autoritu.podvedome mohol naozaj ziadat radu co s tym....
Kym by som nemala dokazy...skolu by som do toho nezatahovala...aspon teda ja.....lebo som toho nazoru, ze nech si kazdy rodic riesi svoje decko.....az keby fakt bolo nieco sa opakujuce...tak treba sa poradit, konzultovat
...skoda ze to odstahovanie nie je realne. Zakazala by som som mu tych kamaratov... aj vysvetlila preco.
Mne napr.otec.....vysvetloval v puberte: akeho mas kamarata taky si aj ty.....totiz priznam sa ze mi zakazoval sa kamaratit s jednou spoluziackou...nie doslova zakazoval...ale vtedy to bolo aj jne...najskor som musela robit doma....a az potom hry s kamaratkami....nebolj mobily, cestovanie....no proste ina doba.......ja som samozrejme nechapala....a prevracala som ocami....ako spravna pubertiacka. Ale casom az v dospelosti mi doslo ako to myslel predvidavo....totiz vacsinou dieta, aj clovek kopiruje z okolia spravanie....takze vedel ze kamaratka bola z rodiny,kde by som sa nenaucila dobre veci..myslel to dobre...aj ked sa nepatri take veci poznamenavat...ze porovnavat...ale myslim si ze otec bol popredovo mysliaci...a iba nechcel aby som si brala priklad z inej rodiny.
Je to tazka situacia...tazko realne povedat akoby som zareagovala...prekvapilo by ma to..v hlave by som na to stale myslela.....ako tomu dalej zabranit vychovne...

pribinak
16. feb 2020

https://centrumnadej.sk/ zavolaj na linku, sú tam šikovne kocky, majú aj skúsenosti so sex. zneužívaním. Poradia ti čo robiť, ako sa s dieťaťom komunikovať

Určite to nerieš cez rodičov či riaditeľa školy. Riaditeľ sa z toho vyzuje, neudialo sa to v škole.
Rodičia budú brániť svoje deti, aspoň pred tebou, lebo nebudú chcieť, aby sa ukazovalo na ich deti.

lula313
16. feb 2020

Jedine, čo mozes urobiť, nenechat dieťa bez dozoru. Deti sú zvedavé, radi experimentujú, hrajú sa na svet dospelých. V čase, kde je všade okolo nás dostupná pornografia, sa tomu moc zabrániť nedá, aby take situácie vznikali, len tým, že naozaj budeme mat prehlad o tom, čo dieťa robi..

charliee1980
16. feb 2020

Ja som z tvojho prispevku vyrozumela, ze sa to deje mimo skoly, a teda ak je to tak, naco by si asi tak mala kontaktovat riaditela skoly ? Jednoducho by som si tie deti zavolala k sebe domov a vysvetlila im to tak, ako si to vysvetlila synovi, pod hrozbou, ze ak by si sa znova nieco dopocula, budes kontaktovat ich rodicov. Ak teda nechces rodicov kontaktovat

puklica13
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
16. feb 2020

@pieksamaki Áno ja tiež rozmýšlam,že možno podvedome naozaj žiadal radu čo s tým a aby som to nejako vyriešila. Keď som sa s ním o tom rozprávala,ťažko definoval svoje pocity a mal v tom sám zmätok. Z rozhovoru som pochopila,že si uvedomuje ,že je to zlé,ale nedokáže s tým nič urobiť.Nechcel ani,aby som to hovorila manželovi. Ale pochválila som ho,že sa mi s tým zdôveril a podporila ho,aby to robil aj naďalej. A uistila,že mi môže dôverovať a ostane to medzi nami dvoma. Preto teraz tápem,ako to riešiť. Nechcem totiž zradiť jeho dôveru. A áno,to zakazovanie kamarátov má svoj efekt aj napriek tomu ako blbo to vyzerá. Len ja to mám o to horšie,že sme veľmi malá dedina a nebude sa im dať úplne vyhnúť. Ale ďakujem za príspevok,pomohol mi.

autor
16. feb 2020

@pribinak Ďakujem,určite tam zajtra skúsim zavolať. A presne toho sa bojím,že sa z toho rodičia budú chcieť vyzuť,lebo ten mladší z dvojice je pre nich nedotknuteľný.

autor
16. feb 2020

@charliee1980 No ja by som najradšej kontaktovala rodičov,ale myslím si,že by to nemalo žiadny efekt.Jeden pochádza z takej trošku problémovej rodiny a druhý síce zo slušnej,ale pre nich je ich syn bohom,ktorý nikdy nič zlé nerobí. Sú žiaľ úplne slepí voči nemu. Už v škôlke nebol medzi učiteľkami obľúbený,lebo robieval zle, no a v škole to pokračuje,len rodičia nechcú nič vidieť.

autor
16. feb 2020

@puklica13 Prečítaj si všetko a s porozumením a potom snáď pochopíš,kam som tou otázkou mierila.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre