icon

Dobrovoľný potrat po 40tke

22. nov 2019

Nechcem nikoho touto témou pobúriť, vopred sa ospravedlňujem, ale u gynekologičky som sa dozvedela, že som tehotná a v tom šoku som sa zabudla popýtať na to či je potrat po 40tke zdarma. Hľadala som to aj na internete a našla som protichodné tvrdenia, lekárke som sa nevedela dovolať a objednaná som až o týždeň, neviem kde sa na to mám informovať. Totálne sa mi klepú ruky... problém je ten, že už v 35tke som prekonala skorú menopauzu, ktorú sa nijako nedalo zastaviť a podľa všetkého som mala byť neplodná a teraz toto. Som úplne zúfalá..

era777
22. nov 2019

@calendula321 a co mne pises o hriechoch ? Ja do kostola nechodim 😂

cecilia29
22. nov 2019

@calendula321 predstav si ze na biologii

calendula321
22. nov 2019

@era777 Hovorila som všeobecne. Keď sa tu tak spomínali hriechy

0silvia0
22. nov 2019

ak uvazujes nechat si dieta, tak splatky sa daju docasne znizit. Po materskej moze s dietatom zostat doma manzel ak by suhlasil a dovoloval by mu to zdravotny stav. Vo svojom veku mas zrejme aj rodicov na dochodku, mozno aj tam by bola nejaka docasna, obcasna pomoc.
Ak si rozhodnuta, je to na tebe, ale urcite by sa k tomu mal vyjadrit aj otec dietata...

0silvia0
22. nov 2019

@calendula321 pytala sa na cenu, ale nadalej odpoveda aj ona sama na otazky ohladom tejto situacie. Ak by nechcela, neodpoveda...

era777
22. nov 2019

Podla potratoveho zakona by si mala mat po 40 tke automaticky narok na potrat, zaplati to stat ... Malo by to tak byt, co ja viem ....

sara07
22. nov 2019

@era777 nie je to tak, plati len vtedy ak je možnost zdravotných problemov, zhoršenia zdravotného stavu, vážne zhoršenie tak vtedy ano
automaticky vek nie je nikde pisany
berie sa to že po 40 sa ti nájde nejaká diagnoza na základe ktorej to bude bezplatné ale ak si zdrava tak si ho platíš
na 100%
to takto teraz vytiahli a prekrucaju doslova , že čast len zmagoria

ludka1402
22. nov 2019

@era777
nie je to tak.
Len ak je matka alebo dieta ohrozene na zivote.
Neviete niektora, preco su tie ceny potratov take rozne, od 300 - 500 ecok?
Ved ide stale o ten isty zakrok?

calendula321
22. nov 2019

@0silvia0 Tak čo má s vami robiť, keď jej tu "čistíte žalúdok". Veď už musí byť chudera zdeptaná.

era777
22. nov 2019

Ja som to len niekde citala ... Neviem ako to je na 100% ... A dufam, ze ani nebudem to musiet nikdy riesit 🙃

floretine
22. nov 2019

@ludka1402 Ono záleží cena aj od toho, či sa jedná o mikrointerrupciu v skoršom týždni (myslím že do 8tt) alebo o kyret v neskoršom tt.

fineta
22. nov 2019

A co tak predať dom, splatit hypotéku, uskromniť sa s iným bývaním, no s vedomím, ze som si nezabila vlastne dieťa. Je to o prioritách, vážená pani.

asia83
22. nov 2019

@simona92101 Život nie je iba materiálny. Treba trochu znížiť z nárokov. 😉

autor
22. nov 2019

@fineta to sa tak ľahko povie, do domu sme veľa investovali a to nehovorím len o peniazoch, je to náš splnený sen, tu v okolí mám navyše aj prácu, keby sme sa odsťahovali niekam inam tak potrebujem aj auto a to už žerie benzín, čo sú ďalšie výdavky. Neviem si to predstaviť, manžel sa pri dome stará aj okolo zvierat a má pocit, že je zasa na niečo užitočný. Ono sa také ľahko povie, že veď predajte dom, nikto nevidí čo za tým je.

Viaceré z vás zo mňa urobili celkom mamonárku, ale tak to je jedno, čakala som aj podobné odpovede všakže. Na dnes už diskusiu radšej vypínam lebo som naozaj prekvapená a trošku aj pohoršená z toho ako mám zabiť dcéru a podobne.

majuska161
22. nov 2019

Ja len napisem svoj pribeh.... Je nas 7 surodencov a neviem si predstaviť zeby dakto s nich nebol... Zamestnany bol len ocino, mamina na rodicaku, prip. nezamestnana... Nemali sme v detstve ktovieco, ale mali sme vsetko co sme potrebovali... A nevymenila by som vyssi zivotny standard za nijakeho surodenca... Brigadovali sme vsetci od SŠ, sami si platili cele studium na VŠ, ubytovanie, stravu... Nebolo to lahke a sem tam som zavidela spoluziakom ich bezstarostný zivot, ale teraz s odstupom casu viem, ze je vsetko ako ma byt...

maca1984
22. nov 2019

@anonym vykasli na tie hlupe komentare,nikto tvoj zivot nezije len ty a je to tvoja volba ako sa rozhodnes.Sa ti cudujem a uprimne, ze im na tieto sprostosti aj odpisujes a snazis sa vysvetlit situaciu.

lujza123
22. nov 2019

Toto je riadne dementna diskusia...ze namiesto potratu zabi svoju dospelú dceru... . Niektoré ženy by si mohli dat radsej facku a vypnúť internet.... Fakt koncentrovaná jeblost

sara07
22. nov 2019

@ludka1402 ale to je natahovanie slovičok, ak máš napr choré srdce tak to je važny zdravotny problém , ale ak máš krčové žily tak to už sa neberie ako zdravotné riziko
platí si len ak ta ohrozuje, napr to srdce hej
ceny su rôzne záleží od nemocnice či je štátna alebo sukromna, každa poskytuje iny štandart ,v sukromnej ta daju samu na izbu , v štátnej ta šupnu kde maju volno doslova však tvoj problém, a inakasuje celu sumu zariadenie nie lekár, ten z tohto nevidí nič doslova , je to zisk nemocnice , zriadovatela
však tych interupcii nie je tolko aby zase nejak bohatli na tom

sara07
22. nov 2019

@lujza123 to su žial zmagorené to tu koloval jeden članok ako došla matka čo mala doma dieta a toto jej povedal lekár, aby zabila staršie ,ako neverím že to takto fakt bolo ale ujiždejí doslova na tomto , mávaju mávatkom hore dole
ako nevysvetlíš im že to je len embryo, ja neviem a ked ide o samovolny potrat to je potom boh vrah či to je zase iné, ako maju v tom gulaš riadny a chytaju sa každej slamky ako keby ich niekto na niečo nutil a pritom ani jedna doma nema 10 deti nie to 15

chinwag
22. nov 2019

@fem ....preboha, prestan tu pisat tie nezmysly. Kludne rod ako jablon, ale nevnucuj svoju mienku ostatnym. Vkuse tocis dookola to iste...

ludka1402
22. nov 2019

@sara07
to mi bolo povedane v nemocnici, ze len ked je ohrozeny zivot.
Napr. problemy s chrbticou, vnutroocny tlak, hemeroidy, krcove zily a podobne, tak toto nie, to vedia poriesit napr. planovanou sekciou.
Praveze tie ceny ma prekvapili, pytala som sa v dvoch statnych, dva okresy cca. 30 km od seba, rozdiel vyse stovky, rovnaky tt.

maca1984
22. nov 2019

Neda mi to to nenapisat lebo vriem jak sopka...same samaritanky tu, co su proti potratu..kolke z vas maju dieta z deckeho domova,romske dieta? Moj tip -ani jedna..preco? Tie deti nie su deti? Ich zivot je menejcenny?

calendula321
22. nov 2019

@maca1984 Hlavne, že sa tu písalo o adopcii.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
maca1984
22. nov 2019

@calendula321 jj pisat o adopcii budu ale same tak neurobia..zrazu pridu vyhovorky ze vlastne je vlastne a nevies co z toho dietata bude a adopcia je dlhy proces a pod.🙈🙉🙊

calendula321
22. nov 2019

@maca1984 presne.

sara07
22. nov 2019

@ludka1402 tu v tejto diskusii ide o to že čast stále prekruca zákon že žena ked je po 40 má automaticky zdarma interupicu .snaží sa v diskusii do tohot v manipulovat
ano ja viem že je to tak že si to platí a že musí to byt vážne zdravotné ohrozonie aby to zaplatila poistovna, nie len má 40 šup dáme to gratis , pekne plati

deniska14
22. nov 2019

A v čom je toto bábo iné ako tvoja šikovná dcéra? Ona dostala šancu a ono nie? Ja by som si ho nechala kvôli niečomu tu má byt....napr v tatre ak dáš rodný list do 6m od narodenia dieťaťa tak ti pozastavia hypo na 3r...možno aj v tvojej banke sa to dá...vždy je iná možnosť...

fineta
22. nov 2019

S týmto na mňa nechoďte, nie ste jediní, ktorí ste si oddreli stavbu domu. Tiež sme stavali, a to z hlbokého mínusu a bez akejkoľvek pomoci rodiny. Do toho milión problémov, väčšinou sa odvijajucich od nedostatku prostriedkov. Aj napriek tomu sme sa to snažili ustáť a ustáli sme to do dnešného dňa, pretože ťaháme s manželom a deťmi za jeden koniec. Mame 2 a tretie neplánovane na ceste, mam skoro 39. Ako s prvými sme toto tehotenstvo prebrali s nimi a 16 ročný syn, hoci z toho nebol v prvom momente nadšený, sám skonštatoval, že je to dar, ktorý máme prijať a nič s tým nespravíme. Nad zabitím sme teda neuvažovali ani v tom najhoršom sne. A Vaša dospelá dcéra - vysokoskolacka Vám tento Váš postoj schvaľuje? A muž? Ci ste sa jej radšej o Vašom úmysle nepriznali? Radšej budeme o suchom chlebe, uskromnime sa, no deťom dáme co im patrí. A to najviac - právo na život. Ked nie u Vás v rodine, keď teda jeden krk naviac neuzivite, môžte ho dat na adopciu. Je mi zle z takýchto materí, tak sa veru radšej vypnite, ušetríte nás čítania týchto grciek.

sara07
22. nov 2019

tie čo tu takto super odsudzuje dufam že karma bude zdarma
a budete mat doma dospele deti a pride babo, teším sa na to ako budete prebalovat, do pohodičky
je to fakt rozdiel ked máte doma dospelé dieta a do toho prcka, velky rozdiel
proste jej stačí mat len jedno dieta . čo riešite
a tiež by ma ako hovädsky zaujímalo dámy totálne dokonalé ako to do čerta robíte že nemáte doma 10 detí, antikoncepcia je fuj, nechce sa mi verit že máte ešte aj 200% cyklus a všekto totálne dokanale šlape ako má, mne to stále vychadza že moc toho nenasuložíte , ale potom čo s tým chlapom , neudiera mu to ako sa vraví