Druhý spontánny potrat v priebehu pol roka
Ahojte snazilky. Ani neviem ako zacat. Mam 30 rokov. Snazime sa od min.roka septembra. 1x sa zadarilo na 5ty mesiac, no bohuzial v 5+6tt samovolny potrat bez cistenia. Lekar videl iba gestacny vak. Vsetci mi hovorili ze blba nahoda, stava sa. Ok tak som to aj zobrala. 2x sa zadarilo po 4 mesiacoch (snazili sme sa hned po 1 menstruacii). Hned som nabehla na gyndu, dostala som 2x denne duphaston no scenar sa opakoval. :( V 6+1tt opat spontanny potrat. Vysiel zo mna aj plod, videla som ho uolne zretelne. Podla mna toto uz nie je nahoda. Dostala som odporycanie na genetiku, hemato, hormonal.profil.. Mam este sancu na normalne tehotenstvo? Co to podla Vas moze byt? Podarilo sa Vam na3x niektorej normalne tehu? Zistili Vam nieco? Dakujem vopred za info.
Presne. Genetiku okamžite aj hematologiu...nemusí to.byt náhoda ale môže. Veľa síl...
@laurika26 @bambulienka25 dakujem za povzbudenie😊. mne zatial poradila lekarka cakat 3 mesiace ale urcite to predlzim.
@moninah predpokladam ze si bola na vsetkych spominanych vysetreniach. toho sa obavam trochu ze sa na nic nepride a potom nahodou zas si prejst tym utrpenim 😐 ale super ze mas za sebou bezproblemove tehu a mozes sa tesit detickam.😊 ja kebyze uz mam nejake dieta tak to tak mozno neprezivam, ale bohuzial toto su prve pokusy o dieta.
@kat66 moja kamarátka vynosila zdravé dieťa až na 8 pokus, predtým 7 potratov. Uff, ja by som to nedala, no ona sa nevzdala a išla tvrdo za svojím snom. Potom mala ešte dve deti, tie už bez problémov 🤷♀️
@eriksonka1234 tak toto by som veru asi ani ja nezvladla, chce to velmi silnu psychiku a podporu partnera. Ale aspon to dava nadej aj ostatnym mamickam ze sa mozu dockat zdraveho dietatka hoc aj po tolkych neuspesnych pokusoch. A tej kamoske na nic neprisli pri vysetreniach?
@kat66 ved ja som tiez najprv nemohla donosit, potom normalne tehotenstvo, potom zas potrat, potom dalsie bezproblemove tehotenstvo. To bol zazrak aj podla doktorov. A vlastne po prvom potrate sme mali vsetky vysetrenia, nic sa nezistilo. A pri kazdom dalsom som mala od zaciatku Fraxiparin a Utrogestan. Zakazdym uplne rovnaku liecbu. Pisem ti to len preto, ze ja som tiez chcela vtedy pocut, ze aj po viacnasobnych potratoch niekto este dokazal porodit zive dietatko. A ze ani doktori nevedia vsetko.
Mala som tri spontanne potraty za sebou v 29rokoch, vzdy po pol roku, pricina neznama, uplne zdrava. Vysetrenia endokrinologia, hematologia.. a pod. boli v poriadku. Az potom vsetko napadlo moju gynekologycku urobit mi testy na uraplasmy, mykoplasmy.. Bola to ureaplazma. Preliecili sme sa s partnerom - jedny antibiotika. A hned som znova otehotnela a narodilo sa nam krasne zdrave dieta. Fakt nechapem preco gynekologycka mi tie blbe testy neurobila hned po prvom potrate ale som musela tolko trpiet.. A to si este priplacam nadstandartne sluzby u gynekologycky...chodim na vsetky preventivky.
@natasha1988 och tak to ti verim ze si musela byt nahnevana ked nakoniec iba taka "blba" pricina. chvalabohu ze ti to vyriesili a mozes sa tesit z dietatka 🙏 aspon ti dakujem za tip na co sa orientovat v pripade ze sa nic nenajde.
dievcata este tie co s tym mate skusenosti a diagnostikovali Vam tie hemato problemy so zrazanim krvi a pod. predpokladam ze to je dedicne, ale viete aj o niekom z rodiny (mamy, otcovia prip. dalej) ze to mali, prejavilo sa to niekomu, prip. nejake priznaky? Alebo sa to nemusi vobec u rodiny prejavit a je to cisto skryty problem, kt. sa prejavi az v tehotenstve. A inak vsetkym Vam drzim palce co ste si tym presli a obdivujem Vas ze to zvladate 🙏
@kat66 ahoj, ja som na tom presne tak isto ako ty.. Snažiť sme sa začali v septembri 2019, odvtedy potrat v 6tt v novembri 2019, príčina nezistena. Potom v apríli 2020 biochemické a teraz v júli som potratila dvojičky v 8tt. Vždy som sa vyčistila sama. Hematologiu mam OK, teraz ma gyn poslala na repro-imuno, objednala som sa do Nitry na polovicu októbra.. A ešte nás poslala na špeciálny spermiogram s DNA fragmentaciou spermii a to rozmýšľam, kam sa objednáme.. Ci BA alebo Martin.. Vôbec sa v týchto veciach nevyznám, tak cele dni študujem co spraviť.. Na tu genetiku asi tiež treba žiadanku, že?
Držím palce, nech sa z toho čím skôr dostaneš, je to ťažké hlavne na psychiku.. Ja sa tiež bojím co sa stane, ak náhodou znova otehotniem a bude sa to opakovať...
@kat66 co sa týka tej zrazanlivosti - môže a nemusí to byť dedičné.. Takže fakt radšej podstúpiť to vyšetrenie.. Len sa dlho čaká na termín - aspoň u nás..
@rosalie1411 och tak to mi je luto. 😥 inak neuveris ale z casu na cas sledujem aj temu meranie bazal. teploty a myslim ze ty si tam mala uplne rovnaky graf BT v juli ako ja pri tomto otehotneni. Az som tomu neverila a tusim si tam pisala priznaky ze si bola chora. Ja takisto.. Takze nakoniec si rovnako potratila ako ja, boze to je hrozna nahoda 😥 Na genetiku musis mat tiez odporucanie. Mne dala gynekologicka a treba tam ist spolu s manzelom. Budu sa vraj aj pytat na potraty a choroby v rodine. Ja zas to imuno nemam, tak mozno potom tiez spomeniem lekarke nech ma posle. Inak pri dvojickach je vraj aj dost casty syndrom miznuceho dvojcata, ze jedno je chore a odide no a tym krvacanim vraj moze odplavit aj zdrave.
kolegyňa mala presne takýto problém. Lekári jej povedali že niektoré mamičky majú problém vynosiť jedno pohlavie.... U nej to bolo ženské pohlavie.
@kat66 to fakt? No tak možno aj u teba mala súvis ta teplota s potratom.. No dúfam, že to čím skôr všetky vyriešime a aj my sa dočkáme.. Aj keď to ešte bude beh na dlhú trať.. 😒
Ja mam to iste, všade okolo samé tehotné, aj v rámci rodiny mame samé bábätká.. No ale nespravíme nič, jedine môžeme zisťovať, kde je problém. Ja tiež nerada ľuďom hovorím, že to nie je len tak, lebo ti, co otehotnela hneď a všetko bolo bezproblémové, tak to nikdy nepochopia..