icon

Informácie o potrate

lenkaabrano
21. aug 2018

Chcem sa opytat ze co stoji potrat alrbo ta inekcia na potrat a do kolkich tyzdnov sa moze dat ta inekcia dakujem.potrebujem surne informavie dakujem.

libawet
23. aug 2018

@arcanne2 vo všeobecnosti píšem a nie konkr. prípad - ak je žena znásilnená ( nezažila som, našťastie) je pre ženu taká obrovská trauma, že si ju nesie v sebe celý život. Neviem si predstaviť, že z tejto traumy otehotnie a to dieťa prijme ako dar!
@osky nevieš uvažovať objektívne. Naozaj nemá cenu ísť s Tebou do debaty.

libawet
23. aug 2018

@katharines reagovala som na osky, že život za každú cenu, nuž som sa jej opýtala, akoby by takejto žene po znásilnení a následnom otehotnení ona pomohla....
To, či v začiatočnej fáze otehotnenia ide o dieťa alebo nie, bolo už veľa popísaného. O dieťati sa vraví, až keď je na svete, vo vnútri tela matky je to plod a na úplnom začiatku je to len zhluk buniek, takže o tom dieťati by som nevravela. Ak žena otehotnie, vie sama najlepšie, či to dieťa chce, s kým ho má, či je schopná ho vynosiť a kam, do čoho ho porodí. Nikto iný. Píše sa tu, že telo plodu nie je jej telom. Telo plodu by nedokázalo samo o sebe prežiť bez matkinho tela.

osky
23. aug 2018

@libawet no vidis.
Myslim si to iste.neoplati sa o tom s tebou debatovat.vidis to inak ako ja.
Co je teda "objektivne"?
To co tvrdis ty?

A ak si si nevsimla,ja uz sa k tejto debate nepripajam😉

Keby mi neblikalo v upozorneniach ,ze ma este spominas,v tejto teme uz nie som.

Zaujimave ze mnohe z vas sledovali,ci ten Zhluk buniek ma v 6tt uz bijuce srdiecko,v 5 .mesiaci ci bude chlapec ci dievca-vsak to bol.len plod....
Nechapem teda,preco ste to tak prezivali...vy,ktore tak velmi milujete svoje deti..
V prvych 2-3 tyzdnoch to neboli vase deti???
Stale tomu akosi nerozumiem.
Aky rozdiel.je medzi 20 a 60rocnou zenou?
Aky rozdiel je medzi pocatym a narodenym stvorenim???
Prajem pekny den.

libawet
23. aug 2018

@osky ty hovoríš o tehotenstve ženy, ktorá dieťa chce. Tu je téma o žene, ktorá dieťa nechce - a tu nevieš byť objektívna. Tá žena vie, prečo dieťa nechce. To nie je o Tebe a čo chceš Ty. Nie je len čierna a biela.

katharines
23. aug 2018

@libawet lenze, ci ta zena dieta chce, alebo nechce, dieta neprestava byt dietatom. Podla najnovsich info, srdiecko bije dietatku uz na 16 den. A v dnesnej dobe technickych a zobrazovacich vymozenosti nazvat dieta zhlukom buniek, k tomu zasa nemam co dodat ja.

luxikate
23. aug 2018

@osky mas pravdu a najlepsie si vystihla to,ze ked by sa jednalo o psa tak b to aj v telke davali ako su ludia bezohladni a tyraju psov

luxikate
23. aug 2018

@libawet znasilnenie musi byt nieco zle ale napriek tomu si myslim ze to nieje dovod na interupciu,pretoze existuju hniezda zachrany a tym detom sa da sanca na zivot,kt mozu prezot stastne.

libawet
23. aug 2018

@katharines ...to bitie srdiečka ako Ty vravíš, je tiež však ešte len zhluk buniek, ktoré budú srdcom....tento zhluk buniek by sám o sebe, bez tela matky neprežil, preto sa nedá volať dieťaťom.

libawet
23. aug 2018

@luxikate Nevieš o čom píšeš.

katharines
23. aug 2018

@libawet ziadny tvor by neprezil bez matky. Nuz poviem ti novinku. Vedci pracuju na umelej matetnici, ktora mala najskor zachranit predcasniatka, no neskor vyslo najavo, ze chcu matku uplne nahradit. Co potom budes pisat?

libawet
23. aug 2018

@katharines si smiešna. Aj tam bude maternica, aj keď umelá. Sme zasa pri tom - plod ako taký neprežije bez tela matky, maternice - či už živej alebo umelej.

katharines
23. aug 2018

@libawet a ty si vyrastla na strome? Pretoze sa mi zda, ze tiez si clovek, ktory rastol v maternici.

osky
23. aug 2018

@libawet ved dobre.suhlasim-presne tak.toto vobec nie je o mne.
Ale vseobecne-kde berie ta zena drzost rozhodovat o novom stvoreni?
Ono sa na svet nepytalo.
Takze eticke pravo vzuat mu sancu na zivot naozaj nema.
Viac to nekomentujem.nema to vyznam....
Kazdy ma svoju pravdu a nazor.preto sme my ludia taky jedinecni.
Skoda len,ze v mnohom i bezcitni...

V tejto teme koncim /dufam.../

vilki
23. aug 2018

@tinaa64 boli by tu takisto hadky.... je to jedno aka tema....stale sa tu hadate a nerespektujete nazory inych (myslene pre vsetkych, nie len teba konkretne)... preco nemoze mat kazdy svoj nazor na vec bez toho aby sa spustili hadky?

nika898
23. aug 2018

Nic proti autorke ale az mi prislo zle ked som si precitala co chce vediet. S takymito otazkami by som ludi hnala kade lahsie. Jednak je to kazdeho osobna vec, nemusi polovica slovenska vediet ze chce ist na potrat, druha vec je moralna ze naozaj taketo otazky psychycky vplyvaju na zeny ktore chcu mat deti ale zial nemozu. Naozaj nechapem taketo zeny. Ci sa v tom vyzivaju ze rozprudia tak ostru depatu alebo co. Ved zoberem telefon zavolam svojmu doktori alebo do nemocnice a mam informaciu z prvej ruky.😕

tinaa64
24. aug 2018

@beky1813 tak isto zena nech sa da vysmikovat...nebude zbytocne vela nechcenych deticiek resp.umelych potratov

tinaa64
24. aug 2018

@vilki telo ano..ale telo dietata kt.rastie v mojom tele nieje moje..takze nemam pravo rozhodovat ci to telo bude alebo nebude zit..ja som len chcela poukazat na to ze jeden pes ma vyssiu hodnotu ako nenarodene dieta a na to ako ludia reaguju v pripade dajakeho psa a potrate ludskej bytosti..ja mam rada psov ...a je mi luto ak sa s bi.i zaobchadza zle..ale viac ma nastve ak sa zle zaobchadza s detmi

danik1505
24. aug 2018

@libawet jej telo? To co v nej rastie uz nie je jej telo, ale telo niekoho uplne noveho....

libawet
27. aug 2018

@danik1505 už som sa vyjadrila, myslím, že stačí.

eva112014
17. sep 2018

@danik1505 To je dobré! To, čo v nej rastie už nie je jej telo, ale telo niekoho úplne nového ... A keď opustí jej telo a žije(čiže narodí sa), budem telom niekoho úplne nového .. .? Hmm?

libawet
20. sep 2018

@johanna_b ja už len toľko - ak sa žena po zvážení úplne všetkého rozhodne pre potrat, je si istá a vie prečo a rozhodne to nebude potom ľutovať a mať výčitky svedomia. To môže mať jedine žena, ktorá si až taká istá nie je.

eva112014
20. sep 2018

@lenkaabrano Ja neviem, prečo potrebujete niektoré súdiť?! Že, aby žena si ponechala dieťa zo znásilnenia napríklad, lebo ak nie, tak je vrahyňa?! Prosím?! A že jej telo alebo telo dieťaťa?! Ona má nevoľnosti, ona má bolesti, ju budú rezať pri pôrode! Tak nech sa rozhodne slobodne ona! A ak sa rozhodne žena z takejto situácie si ponechať dieťa, nech! Je to opäť jej rozhodnutie! Keď niekto chce bojovať za práva detí, tak nech začne tam, kde deti žijú, ale umierajú kvôli strašným podmienkam! A život 60 ročného, alebo 20 ročného???? Kebyže znásilní také 2 ročné dievčatko, tak viete čo by sa stalo s takýmto životom, takéhoto človeka?!

eva112014
20. sep 2018

@lenkaabrano A ešte keby autorka tejto témy, pýtala informácie ohľadne adopcie, tak by ste riešili, prečo dáva dieťa na adopciu! Ako môže dieťa porodiť a rozdeliť súrodencov!Jej život, jej rozhodnutie, jej psychický, fyzický stav! A áno, súdení budeme všetci! Aj za to, že berieme HAK, či máme danu!

katharines
20. sep 2018

@eva112014 adopcia nie je vrazda. Autorka sa uz zrejme rozhodla, kedze uz nepisala.

eva112014
20. sep 2018

@katharines Súhlasím! Adopcia je slobodná voľba ženy. Vynosiť, porodiť ... a darovať dieťa! Myslím si, že keby autorka si nebola istá s potratom, tak sa pýta či má ísť, alebo nie. Ona, už rovno chcela vedieť, že ako to prebieha. Ona vedela presne, že čo chce. ( si myslím). Je to jej voľba, jej život ...

katharines
20. sep 2018

@eva112014 nemozem s tebou suhlasit, ze je to jej zivot, lebo nie je. To, preco to tak je uz odznelo skor. Prajem ti pekny den.

maru21
20. sep 2018

@libawet ani moja 1 ročná dcérka by bezo mňa neprežila..tiež je len plod...keď sa sama o seba nepostara ?

eva112014
20. sep 2018

@katharines To je v poriadku, ani nemusíš súhlasiť. To by sme všetci do jedného, boli rovnaký! Prepáč, ale ja si neviem predstaviť, že napr. nejaký smradľavý narkoman znásilní ženu, má dieťa od neho vynosiť, porodiť ... A okrem iného pokiaľ viem správne, ak je v nebezpečenstve matka a dieťa počas tehu, tak vždy zachraňujú život matky! Nerozmýšľajú vtedy nad životom dieťaťa. Nepýtajú sa od príbuzných, či dieťa, alebo matka ... Určite, že nie som za interupciu u jednej ženy, ako na páse ... (nepozná ochranu). Ale zo znásilnenia, áno, keď tá žena utrpela traumu a tak sa rozhodla.

katharines
20. sep 2018

@eva112014 lenze tu nejde o znasilnenie. To bol len taky predpoklad zalozeny na nicom.

katharines
20. sep 2018

@eva112014 a ak by to tak bolo, to dietatko za to nemoze. Nastastie je vela terapii, ktore vedia babatku i zene pomoct.