icon

Informácie o potrate

lenkaabrano
21. aug 2018

Chcem sa opytat ze co stoji potrat alrbo ta inekcia na potrat a do kolkich tyzdnov sa moze dat ta inekcia dakujem.potrebujem surne informavie dakujem.

montemotherone
21. aug 2018

@17juraj17 nerýpem. Hovorím o tom, že svetské právo nemá nič spoločné s pravdou a svedomím

beky1813
21. aug 2018

@osky keby som ta sudila, tak to vyzera inac

oliqa
21. aug 2018

@ebi88 to je jedno to bolo dávno mňa nerieš rieši sa tu slečna nie ja
Teraz som mudrejšia než som bola vtedy

17juraj17
21. aug 2018

@montemotherone Ano ale kazdy si so svojim svedomim zije sam a az do konca zivota. Takze kazdy si ma svoje svedomie strazit sam lebo snim bude zit az do smrti. Vela veci v zivote ludi netreba chapat no treba ich ci uz tolerovat alebo akceptovat.

inge34
21. aug 2018

Prosim ta, zmen nazov témy, je nas vela, co potratilo a to este aj nedavno a hlavne nedobrovolne! Téma nas zavadza.
...a extremizmus nie je, ked niekto povie, ze pripravit o zivot niekoho je vrazda, ale ked to niekto urobi, takisto ako niekoho odsudit ako "extremistu", ale vetu predtym pisat, ze nemas pravo sudit. Veľmi zaujimave je to tu na koniku citat, niekedy si myslim, ze niekto nerozumie tomu, co sam pise.
No a s tym "jej" telom, to je tiez dobra haluz, asi prevzate z medii od " hereciek", nie?

beky1813
21. aug 2018

@inge34 narazas na mna? Ake herecky mas na mysli?

montemotherone
21. aug 2018

@17juraj17 áno, ale ... Som nepochopila. Z čoho usudzuješ, že niekoho nechápem, hodnotím... Áno, súhlasím. Každý si so svojím svedomím žije sám a nesie si všetku bolesť ktorú komu kedy spôsobil...

inge34
21. aug 2018

@beky1813 Asi aj na teba, ak si pisala o tom, ze je to jej telo,a teda jej rozhodnutie, ale asi nie iba na teba, viacere to tu pisu.
Herečky, co vykrikujú do sveta, ze maju pravo zabit svoje, dieta, lebo je to ich maternica,ci telo, sak ved ale roztrhaju telo toho dietata, nie telo matky. Konkretne fialova herecka to bola.
Podla mňa je to nesprávny pohlad na vec, ale to je tak vsetko, co ja s tym viem urobit, povedat to.

matazirafa
21. aug 2018

Koľko hádok a presviedčania jeden druhého o tej svojej pravde dokáže vyvolať jedna hlúpa osoba.. Neviem či ma význam zapájať sa do debaty lebo onedlho ju autorka určite zmaže. Sice nie som veriaca ale potrat je u mňa zákrok proti prírode. Tá vie čo robí a prečo to robí. Ak autorka pôjde na potrat je to jej právo, je už potom na nej ako sa s tým vyrovná, či dospeje, začne sa správať zodpovedne voči sebe a svojmu životu aj životu ostatných, niečo ju to naučí a dá jej to niečo do ďalšieho života a bude z nej možno iný človek.. Alebo sa nepouci, mávne rukou a bude pokračovať v doterajšom štýle života.. Každý má právo voľby, o to ženy dlhé roky bojovali tak nech s nim naložia podľa svojho uváženia.

thoughtfulweirdo
21. aug 2018

Dúfam, že všetky, ktoré píšu, ako je potrat vražda, nejedia mäso a nenosia kožu.

johanna_b
21. aug 2018

@thoughtfulweirdo tak ty si tomu dala!

thoughtfulweirdo
21. aug 2018

@johanna_b A prečo? To nie je podporovanie vraždy? A áno, porovnávam zviera a človeka, lebo jediné zlo na zemi robí človek. A nie, nie som vegetarián a rovnako sa nebudem rozkrikovat, kto čo robí, lebo najprv si zametam pred vlastným prahom.

katharines
21. aug 2018

@inge34 👍

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
thoughtfulweirdo
21. aug 2018

@lenkakravcova A zábave.

johanna_b
21. aug 2018

este spomenme, ze tie "hrdinky", ktore si myslia, ze ide o ich telo a zabit dieta je hracka (ze do 12 tt to je "zhluk buniek), tak potom, ked to spravia, byvaju "odmenene". boli to vraj ovela viac ako spontanny potrat, tak to si uz ani neviem predstavit, v hlavnej ulohe vycitky svedomia.

vilki
21. aug 2018

Vy ste neskutocne.... zakladatelka sem hodila otazku a viac sa neozvala a vy sa tu idete zozrat.... nieste schopne respektovat nazor ineho, kazdy tu ma svoju pravdu, ste zeny....ako mizete byt take? V kazdej teme len hadky a dokazovanie si niecoho ... zacina to byt uz naozaj ubohe

tinaa64
22. aug 2018

Mna by len zaujimalo ake by boli reakcie ak by niekto zalozil temu ze mame stenata nechceme ich mame ich utopit alebo inak zabit??..a ja verim tomu ze by nebol ani jeden koment ako to urobit ale same ukamenovacky ..ale ak sa jedna o potrat (ludsky zivot)tak sa tu najdu komenare..je to tvoj zivot ,chod ak to tak citis...ten co by sa ...(teoreticky )chcel zbavit psa tak by bol najväcsie hovado na svete..a zena kt.sa chysta zabit svoje dieta je vlastne v pohode...a vlastne sa to berie ze je to normalne...a tie kt.s tym nesuhlasia tak uz su oznacovane za moralistky...ano nevieme aky ma dovod.. Ale ak zena vie ze uz dalsie nechce tak urobim preto noeco aby to dalsie nebolo..

vilki
22. aug 2018

@tinaa64 narodene steniatka su uz narodene....

tinaa64
22. aug 2018

@vilki je to vrazda? Je...tak to trochu upravim...suka bude kotna zoberiem ju k veterinarovi a nakazem mu nech jej vyberie stence z brucha..uz lepsie?mne islo o to,ze keby som napr.ja napisala ze mame alebo budeme mat nechcene stence ze ako sa ich mame zbavit tak ma tu kazda jedna ukamenuje zacnu ma preklinat a pou na mna slobodu zvierat a policiu za tyranie.ani jedna by mi nenapisala ze ako sa zbavit nechcenych steniat.ALE kebyze napisem se som twhotna a chcem ist na potrat tak mi napisu chod je to tvoje telo .napisu kde a za kolko to urobia...a tie co by s tym nesuhlasi tak uz by mali nalepku veriace moralistky(aj ked do teraz nechapem co to ma spocne s vierou a neviem co je zle na moralke..)

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
johanna_b
22. aug 2018

@tinaa64 s vierou to ma spolocne to ze "nezabijes" jedno z bozich prikazani

tinaa64
22. aug 2018

@johanna_b no ano..to mi uniklo trochu..ale skpr som myslela to ze ,zeny s nalepkou veriace povazuju za fanaticky ...ja som tiez veriaca ale ziadna fanaticka...do kostola nechodim..pomodlit sa pomodlim..ale su zwny kt.niesuveria ce a tiezbnesuhlasia s potratmi...tie ake by mali mat nalepky?

lubik87
22. aug 2018

@tinaa64 neverila by si ale náš veterinár bežne robí potraty cigánskymi psom a mačkám ...

tinaa64
22. aug 2018

@lubik87 viem ze sa to robi...nie som sprosta...tak este raz..keby som zalozila diskusiu ze sa chcem zbavit psa a pytala radu ako to zrobit tak ma tu kazda jedna ukamenuje lebo chudk pes,stena a co som to ja za cloveka ze chcem zahubit stence kt.su bruchu suky ...ale keby som napisala ze som tehotna a pytala rady ohladom potratu tak zeny by ma potlapkali ze chudak zena ake ma problemy a poradili ze kde a za kolko to urobia...levo v dnesnej dobe je hodnota psa vyssia ako hodnota nenarodeneho dietata... Vidim to na fb..clanok s tyranym dietatom nema tolko komentov ako tyrany pes...a pisem aj z vlastnej skusenosti..napisala som tu na MK ze darujem steniatka a ked si ich nikto nezoberie bohuzial budu musiet ist do utulku..a nic ineho sa mi nedostalo len same osocovanie co som za cloveka ze som mala davat pozor na suku..tak ako sorry ..ja mam inu robotu ako strazit 24hod.psa kt.si vyhrabe jamu a zdrhne...a to som chcela darovat do dobrych ruk a nie ich utopit alebo dat potratit..keby som toto napisala tak by ma prekliali na 100 rokov...ale ked zena napise ze vhce potrat tak to ke vsetko ok..MUSI ..lebo ak noe tak tie kt.s tym nesuhlasia tak maju nalepku fanaticke veriace moralistky..uz chapes?

maria1989
22. aug 2018

@lubik87 nie len váš veterinár, je to celkom bežné. Hlavne u mačiek.

lubik87
22. aug 2018

@tinaa64 chápem ..a s tým že radšej prispejú ľudia na útulok ako na dieťa je bežná vec s ktorou sa stretávam aj ja .je to smutné...hodnoty sa menia ...

beky1813
22. aug 2018

@tinaa64 porovnavas uolne rozlisne veci. Ked nechces steniayka, daj sucku sterilizovat. Nebude zbytocne vela nechcenych psov.

vilki
23. aug 2018

@tinaa64 hej ved je to tvoje telo.... to telo psika nie je tvoje