Interrupcia v cirkvi: Morálka a exkomunikácia
Myslím si, že by bolo správne vylúčiť z cirkvi každú ženu, ktorá umožnila zabitie svojho narodeného dieťaťa. Človek, ktorý dá súhlas k vražde by nemal byť v cirkvi.
Ano kazda zena ma vycitky svedomia, a to pokanie,? da sa,Ale dietatku uz zivot nevratis,
@ivka225 Tak ,ked chces vediet zo strany cirkvi, tak ti povedia tak isto ,ako my ci uz veriaci ,alebo neveriaci, UPT= Vrazda,nenarodeneho, a ja si myslim ze kazda cirkev (ked ,ako pises pocut postoj cirkvi k UPT ),alebo my vsetci, ktori vieme ,ze tehotenstvo je novy zivot ,maju ten isty postoj ako normalne mysliaci jedinci, ze UPT nie je prerusenie tehotenstva,ale ukoncenie,zivota, ktory sa uz nikdy neda vratit,To sa stal len jeden zazrak ,a to na Velku noc,Jezis Kristus vstal zmrtvych,a nikdy sa po UPT taky zazrak neudeje.,To sa crkvi ani nepytaj,Odpoved, ze sa zivot maleho cloviecika zabil,uz vie aj skolak v 2 hej triede
Cirkev by si mala najprv urobiť poriadok v radoch svojich duchovných až potom môže poučovať o morálke a vylučovať. Takto je to pokrytectvo opísané v Lukáš 6:41-42
@ivka225 reagujem na "Ak si spomínaná žena za jeden život zaslúži trest, aký trest si potom zaslúži boh?" - ohľadom vojen a podobne. Myslím, že nemám právo vziať niečo, čo nedokážem dať. Nie som pánom nad životom, tak sa nemôžem robiť pánom nad smrťou. Boh je v tomto v inej pozícii. Každopádne ani on život neberie. Ako som aj písala pár týždňov po pôrode mŕtvej dcéry - on je ten, ktorý jej život daroval - 9 mesiacov s nami a večnosť k tomu. Ono totiž ak Boh existuje, tak sa život nekončí, iba mení. A my nevieme, či je smrť skutočne zlo pre toho, kto zomiera. Určite je zlom a ťažkou vecou pre nás, čo žijeme dalej. Ale ako je to vo vnímaní toho, čo zomrel? Ok, môžeš neveriť v život po smrti, ale kresťanská viera prináša tieto veci spolu v jednom balíku, že Boh je, že je dobrý a že je život po smrti. Myšlienka dobrého Boha bez života po smrti by bola blaznovstvom a tam by samozrejme tvoj argument bol pravdivy. Pri poslednom pôrode som prvýkrát zažila, že som bola napojená na ctg priamo počas druhej pôrodnej doby. Že teda prístroj zaznamenával synov pulz vo mne a zrazu ho stratil, ako keď človeku zastane srdce, keď je napojený na prístroje. Napriek tomu to neznamenalo koniec jeho života, len zmenu, prešiel do iného prostredia, kde sa všetci tešili z jeho príchodu. Nejako podobne je to aj so smrťou.
@vanilkovazmrzka A co ti tak na cirkvi vadi,No mne by cirkev chybala,V cirkvi su aj dobri aj zli,Ty sa sama zarad.,naco chces zrusit cirkev, aby bolo viacej zla? A kto ta bude viest,a radit ti,ze UPT,nie je prerusenie,ale koniec zivota,Chuda,malicke bezbranne telicko,ani neuzrelo svetlo sveta.
@lonely66 Pocuvaj,pises o normalnej spolocnosti,no u mna normalna nieje a ani nebude, aby som si zabila vlastne dieta.Cely zivot by som mala samu seba za vrahynu.Podvedomie skor ci neskor nepusti,,ved sme homo sapiens,,teda mame rozum a slobodnu volu.Zalezi,len a len na matke ako sa pstavi k zivotu,nepozerajuc na dané dobré, ci nedobré okolnosti
@vorkola netrep kraviny prosim ta pekne 🙂 mna nemusi viest ziadna sekta, ktora ma v sebe tolko cireho zla zabaleneho do nejakych vznesenych zasad. Moralne zasady mi vstepili moji neveriaci rodicia, dokazem velmi dobre rozlisovat, co je v zivote dobre a zle. Takze urob nam obom laskavost, a staraj sa o svoj zivot a nevypravaj druhym, co by si mali mysliet a ako by mali zit. Dakujem.