Išli by ste na mojom mieste na potrat?
Ahojte, jedná sa o dosť pre mňa citlivú tému preto píšem anonymne.
Jedná sa o to, že som študentka na VŠ, 3.ročník takže ešte 2 mi treba. Celý život som bola skôr kariérne založená a perfekcionistka odkedy pamätám nikdy som sa ako mama nevidela ani v budúcnosti ale napriek tomu deti mám veľmi rada a rada s nimi trávim čas len nemám pocit, žeby som bola dobrou mamou. Čo sa týka tehotenstva som úplne na začiatku a nechcela som otehotnieť ale nejednalo sa ani o nehodu.... je to dosť komplikované.... v skratke nie vždy žena to dokáže ovplyvniť... preto prosím nerozoberajte to ako som otehotnela a že máme spať s ochranou, mala som brať antikoncepciu atď.. ani teraz sa mi o tom nepíše ľahko ale k téme... Mám priateľa staršieho (31r.) zarába slušne takže dieťa by určite bolo zabezpečené ale aj z jeho strany je komplikácia pretože je cudzinec sme od seba necelé 2hod. lietadlom, stretávame sa tak často ako sa len dá, či už on príde ku mne na pár dní alebo ja tam, v lete trávim celé 3-4 mesiace do začiatku školy som len s ním, nemáme žiadne konflikty, veľmi dobre spolu vychádzame takže dieťa by sa nenarodilo ani do polorozpadnutej rodiny aj keď človek nikdy nevie, on dieťa vždy chcel ale teraz zatiaľ o ňom nevie a ak sa rozhodnem ísť na potrat ani mu to nepoviem, že som čakala dieťa. Určite partner sa tu presťahovať nepresťahuje, to viem na 100% nevie jazyk a ani by nemal taký plat aký má v zahraničí, ja vzhľadom nato, že študujem tiež sa tam nemôžem presťahovať (prerušiť štúdium nepripadá do úvahy ani externé).
Odkedy som zistila, že som tehotná začali sa vo mne byť pocity, či naozaj chcem o dieťa prísť už som tak 50/50, čo sa týka toho, či sa chcem stať mamou alebo nie a to mi vôbec nepomáha pretože neviem si predstaviť ako ho v našej situácii budeme vychovávať, on určite bude chcieť byť s ním, čo najviac a ja keď ho vynosím 9mesiacov a následne porodím tiež. Máte nejaké nápady ako by sa to dalo vyriešiť? Už niekoľko dní rozmýšľam ale stále mi z toho vychádza, že ten potrat bude najjednoduchšie riešenie napriek tomu, že niečo málo sa v mojich materinských citoch "zlomilo."
Ešte raz na záver len dodám nie, školu neukončím ani nepreruším už len kvôli tomu, že ak porodím dieťa a vo vzťahu o 10,15 rokov niečo nevyjde chcem aby bolo zabezpečené aby malo všetkého dostatok, nehovoriac o tom, že nechcem byť ani počas vzťahu závislá od partnera.
Dalsia fake diskusia. Normalna zenska predsa nemoze byt tak neskutocne tupa a posrata z chlapa. Ako kybel gitu. A ze VS a karierne zmyslanie. No to hej teda. 🤣
Druha vec je, či ten chlap je chudák naozaj taký nemožný ako tu zostal vykreslený a hneď zatracovany lebo autorka sa v úvode zahrala na “znásilnenú” chuderku pričom ani sama nevie či to vlastne znásilnenie bolo alebo nebolo alebo čo to bolo. On ju zjavne vydrziava, keď tam s nim aj dlhodobo bez príjmu žije, dieťa by prijal, verím tomu, že by sa postaral a zatiaľ tu ona rieši kariéru, potrat, neidealne podmienky a nepríde mi to preto, že by nemala podporu a pomoc, ale preto že sa ešte na to necíti lebo od života čakala iné….minca ma vždy dve strany a tu druhu - mužskú - poznáme len z popisu autorky…
My sme babo sice planovali. A prislo prave v bc rocniku. Stihla som statince a ist porodit. Cely svoj cas som venovala detom.
Skola sa da spravit kedykolvek. Aj popri detoch.
Niekto povie nechaj. Niekto nie.
Rozhodnut sa musis ty.
Mne je ale luto ze o tom ani nechces povedat otcovi dietata?
Planujes s nim vobec buducnost ci uz ani to nie?
Mozno by prave on pomohol v tvojom rozhodnuti-ma na to isto vacsie pravo nez cuzdzie zeny na mk.
@luckamjar celý čas ide o to, že ja som nechcela byť na ňom závislá o tom, žeby sa postaral nepochybujem keďže on na rozdiel odo mňa dieťa chce ja nie (minimálne nie do doby kým nebudem mať niečo vybudované a nebudem zabezpečená, čo bude najskôr o takých 5 rokov), ako študentka by som musela byť na ňom závislá, čo nechcem. A ako na začiatku som písala na prvom mieste je u mňa kariéra, nikdy som ani o dieťati alebo šťastnej rodinke nesnívala len o úspechoch v práci a s dieťaťom by to bolo všetko komplikovanejšie a po zvážení všetkých pre a proti som sa tak rozhodla ako som sa rozhodla. Pre niekoho moje rozhodnutie môže byť egoistické ale ak si dám na misku váh dieťa vs. kariéru tak vždy vyhrá kariéra.
Rozumiem a rešpektujem a od začiatku som to presne takto pochopila, len som mala potrebu zastať si druhu stranu lebo to tu išlo smerom obviňovania chlapa, ktorý o skutočnosti ani nevedel.
No clovek nikdy nevie co bude, ale VYCITKY su svina!
Mozu pokazit nielen karieru ale aj cely zivot.
Nie je dobre robit unahlene rozhodnutia ktore sa nedaju zvratit.
@mimixxxx To mas zbytocne, pri hentakych trubkach, co nechapu, ze karieru urobia absolutne kedykolvek. Len treba byt sikovny.
@autorka a stale s nim zostavas vo vztahu?
Takže teraz pred nim ideš skrývať tehotenstvo?
Zle ti asi nebýva 😉
Sorry ale toto co tu opisujes nie je vztah. Vztah ten skutocny je zalozeny na dovere, podpore a v slobode spolocneho rozhodovania sa o buducnosti. Cudzinec, momentalne zijuci na Sicilii, ktory si az majetnicky zaklada na rodine a ceresnicka na torte ze dojde k nie uplne "dobrovolnemu" sexualnemu aktu ktory vedie ku neplanovanemu tehotenstvu. A na druhej strane zena karierne zalozena (co je v poriadku) ktora sa boji hovorit o styku ktory k tomu viedol a schopna zatajit to pred nim (lebo inak by nemala moznost "volby") a pokracovat dalej v "dokonalom" partnerstve. Cele chore. Ak si taka emancipovana zena tak sa prosim ta vykasli na takehoto chlapa. Si mlada, studovana, naco chces pokracovat v takom toxickom vztahu. Neskor chces pracovat v zahranici. Mas este tolko moznosti a casu stretnut normalneho chlapa. Myslis ze tento partner ta neskor podpori v kariernom raste. Pokial to nie je fake diskusia tak by si to mala brat ako ponaucenie do zivota a utiect od neho co najskor. Tu uz viac red flags vo vztahu ani nemoze byt.
@veroniq85 ona sa pytala na dieťa, ja som jej tiež navrhovala rozchod..musela by som ho poznať, ak je taka mentalita ako si myslim, neni o čom
@karolinakr ja viem ze sa pytala na tehotenstvo ale vyzera ze sa v tomto smere rozhodla. Mna len zaraza ze este niekto moze co by len dalsu sekundu rozmyslat v pokracovani takehoto vztahu kde nemas podporu, doveru a hlavne slobodu vlastneho resp. spolocneho rozhodnutia. Cele chore.
Poznala som par Arabov, Pakistancov, Afgancov, z Indie, černochov z Afriky v UK, prevažne boli moslimovia, niektori kresťania, prekvapivo najnormalnejši boli z Indie a sranda s nimi bola, tam tych inych by som si netrufla za manželov.Tam tí Indiáni neviem , či boli vzorka všetkych obyvateľov alebo sa len taka partia zišla, ešte ked teraz si na nich spomeniem, sa chytam za brucho, a nemali žiadne vychylky voči spravaniu sa k ženám, tamti ostatni, za nich by som ruku do ohňa nedala...
v prvom rade to povedz partnerovi. Je to aj jeho dieťa, mal by o tom vedieť. A uvidíš čo najvrhe. Určite by som na potrat nešla.
no vieš, ak si nechcela mať dieťa, nemala si sexovať. Každý predsa vie, že aj keď sa žena chráni, otehotnieť môže. Nehody sa stávajú. 100% - nú istotou máš iba ak nesexuješ.
Zaujimave. Pokial viem, zatial VS na distancne neprechadzaju. To je divne, ale mozno mam zlu info. Si uz rozhodnuta. Respektujem. Rozhodnuta znamena, ze uz si po potrate? Alebo ides na Siciliu tehotna s tym, ze sa vratis na potrat a cely cas mu to budes tajit? Potrat pocas skuskoveho? Mne tu nesedi nacasovanie. V tomto pripade je diskusia dalej zbytocna. Lebo tieto motaky... Ciao. Uzi si na Sicilii docistovanie po potrate (snad nedostanes zapal), alebo par tyzdnov s utajovanym dietatom (snad nepridu ranne nevolnosti), s klamstvom voci partnerovi ....nie, toto nemoze byt pravda.
Autorka: Kedze odchadzas za nim, tak si uz po zakroku? Vsetko ok? Psychicky si v pohode?
@kvetinka75 lenze v tomto pripade ona nechcela, ale on si to vynutil. Donutil ju.
Lenze ty si aj tak na nom zavisla aj bez dietata. Studujes zijes z rodicov a ked si unho tak Ta zivy on. Jediny rozdiel je ze bez dietata mozes kedykolvek odist spet k rodicom. Tymto vztahom si len nicis zdravie. Ty si este nezila samostatne odkazana sama na seba.zbytocne si snim komplikujes zivot .. ale je to tvoja volba. A ty platis za nu dan. Len si daj pozor aby ti este viac neublizil.
@katka0123 tak v tom prípade, by som porozmýšlala, či vôbec chcem byť s takýmtočlovekom
@cajomila asi pred nim nejde skryvat tehotenstvo ked sa rozhodla pre potrat, tak som to pochopila z toho co autorka napísala vyššie
@alzbeta311 Ale sama sa vyjadrila, že on by potrat nepripustil
A asi by sa s ňou v tom prípade aj rozišiel.
Ludkovia, tato tema je uz fakt preklepana z kazdej strany uz tyzden sa to prebera😂 a kto vie ako to vlastne cele bolo… myslim, ze slecna je svojpravna osoba a rozhodne sa aj tak podla svojho najlepsieho uvazenia 😉
@ailiba naprd vztah. Nesedi mi k pragmatickej na karieru zameranej osobe. Ktora chce zo seba nieco vybudovat.. ale vo vztahu je malicka. Necha sa zneuzivat a potom sa bude pretvarovat ze sa nic nestalo ze nesla na potrat len aby si ho udrzala. Nevaži si samu seba. Drzi sa ho zubami nechatami akoby bol jediny chlap na svete.( ak toto nie je fake tema) uz len to ako ju oplodnil by stacilo rozumnej osobe zhodnotit ze tento vztah nie je pre nu dobry , sama si voli rolu obete v takomto vztahu.
Ešte by si mohla autorka nenápadne, že akej je vlastne národnosti tento poklad

@katka0123 nie karanténne ale celá fakulta je na dištančnom až do konca semestra.