Je fyzický trest vo vzťahu horší ako psychický?
Ahojte. Dievcata, co si myslite o telesnych trestoch vo vztahu medzi muzom a zenou? Nemyslim teraz nejake extremy, ale skor situacie, ked uz clovek nevie, ako toho druheho zastavit, alebo dat najavo, ze prekrocil hranicu. Nie je niekedy fyzicka reakcia paradoxne lahsim a rychlejsim riesenim toho, co sa medzi dvoma ludmi deje, nez psychicke vydieranie, ignorovanie, dni mlcania, krik, hadky, urazky, osocovanie a vsetky mozne formy verbalneho ublizovania? Lebo ked sa nad tym zamyslim, pri tychto veciach casto clovek v sebe nosi krivdu este mesiace a postupne to vztah uplne rozklada. A pritom niekedy by sa konflikt vyriesil rychlo a potom by bol pokoj. Nehovorim, ze je to spravne ani ze to ma byt bez hranic, skor ma zaujima vas nazor, ci je fyzicky trest vo vztahu vzdy automaticky horsi ako dlhodobe psychicke, alebo verbalne nicenie toho druheho. Co je podla vas vo vztahu vlastne vacsie zlo?
akože dostala by som jednu po pysku? To ako vážne? Okamžite by som mu to vrátila. Aj s úrokom.
to by sme sa bili a tĺkli ako psy.
Toto určite nie.
@anonym_autor ty si chlap, vsak?
akože dostala by som jednu po pysku? To ako vážne? Okamžite by som mu to vrátila. Aj s úrokom.
to by sme sa bili a tĺkli ako psy.
Toto určite nie.
@anonym_dbb181 A neprinutilo by ta to vyhybat sa v buducnosti preslapom, za ktore to bolo?
Chorá hlava. Čo chces ospravedlniť seba, že si bijes svoju polovičku?? Alebo ju,že bije teba? Strelení ste zjavne obaja
Navstiv psychiatra. Bez srandy.
Je to zvratene davat si medzi sebou ako dvaja dospely ludia tresty. Vztah nema mat vychovnu funkciu teda minimalne nie v mojej realite.
@anonym_autor ty si chlap, vsak?
@anonym_e5b4f1 Nastastie niesom.
@anonym_dbb181 A neprinutilo by ta to vyhybat sa v buducnosti preslapom, za ktore to bolo?
@anonym_autor nie, neprinútilo...akékoľvek násilie vo vzťahu, psychické či fyzické je neospravedlniteľné a neprípustné. To je začiatok konca.
Inak si ok?
Je to zvratene davat si medzi sebou ako dvaja dospely ludia tresty. Vztah nema mat vychovnu funkciu teda minimalne nie v mojej realite.
@anonym_8eb7ed teda vztah nema vychovat z nezodpovedneho chlapa, otca a hlavu rodiny? Prave naopak, vztah podla mna vychovava obe zucastnene strany.
@anonym_8eb7ed teda vztah nema vychovat z nezodpovedneho chlapa, otca a hlavu rodiny? Prave naopak, vztah podla mna vychovava obe zucastnene strany.
@anonym_autor vzťah sa má budovať, nie vychovávať 🙈
@anonym_autor nie, neprinútilo...akékoľvek násilie vo vzťahu, psychické či fyzické je neospravedlniteľné a neprípustné. To je začiatok konca.
@huxy Preferujes tichu domacnost? Alebo snad hadky ktore pocuju vsetci suseia navokol?
@anonym_autor ak ti toto čo i len napadlo, tak je s tebou niečo veľmi zle. Navštívila by som odborníka. Ak má pár problém diskutovať a dohodnúť sa v kľude, treba si nájsť iného partnera. Občasná hádka je v poriadku, ale tresty či mlčaním, vendetou alebo nedajbože fyzickým útokom sú nedospelé a primitívne. Ak si na túto úroveň ešte nedospela tak si nehľadaj vzťah.
@anonym_autor ... Keď si si zle vybrala, tak to neprevychovas.
Priatelka ma dokonca rada, ked jej dam par jemnych na holu. Za mna ano. ;) Bad girl ... ! 🙂
@anonym_autor nie nemas vo vztahu vychovavat mas si vybrat vhodneho partnera a otca deti. Pre mna vztah s nezodpovednym muzom by bola stopka, jednoducho bud mi partner vyhovuje alebo nie, bud vieme komunikovat a sadli sme si v nazoroch na zivot a vsetkom co k tomu patri alebo nasli kompromis alebo nie. Ale aby ja ako zena alebo mna muz mal vychovavat prostrednictvom telesnych trestov je naozaj na navstevu psychiatra. Nieco ine je vramci sexualnych hier ale ak ma byt to byt prevychova nie hra s ktorou obaja partneri suhlasia tak je to chore.
zaujímal by ma príklad konkrétnej situácie, v ktorej potrebuješ takto akože prevychovať
@anonym_autor nie nemas vo vztahu vychovavat mas si vybrat vhodneho partnera a otca deti. Pre mna vztah s nezodpovednym muzom by bola stopka, jednoducho bud mi partner vyhovuje alebo nie, bud vieme komunikovat a sadli sme si v nazoroch na zivot a vsetkom co k tomu patri alebo nasli kompromis alebo nie. Ale aby ja ako zena alebo mna muz mal vychovavat prostrednictvom telesnych trestov je naozaj na navstevu psychiatra. Nieco ine je vramci sexualnych hier ale ak ma byt to byt prevychova nie hra s ktorou obaja partneri suhlasia tak je to chore.
@anonym_8eb7ed Ona uz tu pisala. Total prepnuta. Neviem, co caka. Ze jej 30 ludi napise, ze ma mlatit partnera? Ked tato nepotrebuje lieky, tak uz nikto...
@anonym_e5b4f1 Nastastie niesom.
@anonym_autor skor pre tvoje nestastie. Lebo ked ti chlap jednu vrazi, stena ti da druhu. Potom by si hned zmenila nazor na fyzicke tresty vo vztahy
@anonym_autor chlapa mali v prvom rade vychovať jeho rodičia. Je blbé ak to nezvládli. Žena ho nemá čo vychovávať. Oni dvaja si majú len vzájomne "obrúsiť hrany" aby vedeli spolu žiť a fungovať - predsa len, každý pochádza z inej rodiny a je zvyknutý na niečo iné. V niektorých vzťahoch to funguje dokonca aj bez obrusovania.
Ved človek si nájde partnera a nie dieťa na prevýchovu
Nejako nechápem otázke
Ked neviete spolu komunikovať,tak sa to teda obaja naučte veď odbornikov je dosť
Prečo zrovna ucenie trestom,co je partner pes?
Táto téma tu už raz bola. Píšeš zasa?
@anonym_autor preco by sa ludia vo vztahu mali trestat? Nechapem.
Táto téma tu už raz bola. Píšeš zasa?
@anonym_9a05d1 to je ona? No zbohom.
@anonym_autor prinútilo by ma to vzdialiť sa od úbožiaka už natrvalo.
Modrý koník sa čoraz častejšie zahlcuje diskusiami postihnutých, narušených ĺudí. Nádej mi dáva moznosť, že je to vymyslená téma.
fyzicke tresty su nemyslitelne vsade, nie len v partnerstve ale ani v rodicovstve.. ziaden clovek nema pravo fyzicky ublizit niekomu inemu... ani malemu ani velkemu,....
Tresty ? Dokonca fyzicke ?
Ten, kto ma taky napad je jasny psychopat, partner nie vec, ktoru osekavame dlatom a kladivom do pozadovaneho tvaru. Okrem ineho je to aj trestny cin tyrania blizkej osoby.

Akékoľvek tresty vo vzťahu sú podľa mna niečo choré