Je normálne čakať na kyretáž po missed aborte?
Dnes mi diagnostikovali missed abort, som v 8+4, gestačný vak zodpovedal tomuto týždňu, ale plodík zodpovedal iba 5+6, bez akcie srdca, čiže cca 3 týždne sa už nevyvíjal. Dr. ma poslala na kyret, no termín som dostala až 22.5. - a to je len konziliárne vyšetrenie, termín kyretáže mi až potom dajú. Je to podľa vás ok, alebo mám skúsiť inú nemocnicu, či ma nevezmú skôr? Trochu sa toho čakania bojím a neviem, či je bežné ešte to takto “naťahovať”.
Mňa brali hneď, ale ja som bola 16tt. Ono sa to u Teba môže spustiť aj prirodzene dovtedy, ale sleduj sa, v prípade teploty a bolestí choď hneď na pohotovosť.
Pokiaľ viem, tak kým je to veľkosťou do nejakého 8tt, tak skúšajú najskôr dať telu trochu času, aby sa s tým vysporiadalo samé. Vo väčšine prípadov to potom vyzerá len ako silnejšia menštruácia a následne sa urobí kontrola.
Je to už len neaktívny zhluk buniek. Pokiaľ s tým nemáš extrémny psychický problém, tak skús tie klasické "babské rady" ako červené víno, sauna... Naozaj je to pre telo aj z dlhodobého hľadiska oveľa menšia záťaž, keď to odíde bez narkózy a umelého mechanického zákroku.
Ja som potratila v cca rovnakom týždni, samo sa telo s tým vysporiadalo, trošku silnejšie som krvácala, také kusy zo mňa išli ... potom som bola u Dr. dvakrát na kontrole, či sa telo dobre vyčistilo.
Neboj sa, nie je to neskoro. Mne tiež prvý krát oznámili, že to bude MA 8+4tt, na moju požiadavku sme ešte týždeň čakali, zákrok som podstúpila nakoniec 9+2tt. Prajem veľa síl. ❤
naco konziliarne vysetrenie, nechapem, ved sa nejedna o operaciu mozgu, tieto zakroky sa robia bezne, mna brali na operaciu este v den ked to zistili na usg, skus zajst aj do inej nemocnice
Je to ôk...mňa aj vzali do nemocnice hned, ale ešte 5 dní ma nechali čakať ci si s tým telo neporadí samo...az potom urobili kyret...
Vďaka baby, no moja lekárka bola akosi proti tomu samočisteniu, vraj to väčšinou nie je úplné a často to aj dlho trvá, potom hrozia veľké bolesti, silné krvácanie a nakoniec sa môže stať, že bude treba aj tak ešte kyretáž 🤷♀️ Tak ma celkom dobre postrašila… Pýtala som sa jej na to, lebo odvčera trochu špiním, tak či sa to už nerozbieha. Ja to hlavne už chcem mať za sebou tak či onak, je to celé náročné na psychiku a už mám za sebou týždeň vyčkávania, keďže už pred týždňom som mala prvé vyšetrenie, kde zo nevyzeralo dobre.
A v nemocnici sa na týždeň ani nepýtali, len mi dali vraj prvý voľný termín 🤷♀️
No ja som to riešila na pohotovosti večer a termín som dostala hneď ráno ...skus večer ísť do nemocnice že máš bolesti a oni ti musia dať termín skôr možno ťa hneď aj nechajú ...neviem si predstaviť týždeň čakať asi by to moja psychika nedala . Je mi ľúto čo sa ti stalo ale máš anjelika ochrancu ako my 🙏😭👼
mna nechali cakat 2 tyzdne s tym ze ak by sa cokolvek dialo mam hned prist ale ze teda mozno sa vycistim sama. aj sa tak stalo. nakoniec nebol kyret treba. ja som zas bola rada. za mna sa telo o seba vie postarat a tieto umele invazivne zakroky nie su vzdy idealom. ale vzdy je to pripad od pripadu.
Ja som mala MA v 13tt, veru kyretaz bola za tyzden to uz som sa pred zakrokom cistila sama ale dokoncili
Uz ked si zacala spinit, tak uz sa to rozbieha, do 22. to mozno zvladnes sama. Ovela lepsie a setrnejsie ako kyretaz, nebudu ti musiet roztiahnut krcok, co je lepsie pre dalsie tehotenstvo. Lekarka ma nazory ako z minuleho storocia. Ved ta normalne potom odsleduje na sone a keby sa nahodou vsetko neuvolnilo, tak dobre, moze sa spravit kyret, ale to je ani nie polovica pripadov.
A neboj sa, pokial sa citis dobre a nemas bolesti, nemalo by sa diat nic co by ta ohrozovalo.
Ak máš s tým naozaj veľký problém a chceš zákrok, aby si to mala čo najskôr za sebou, pretože je to pre teba samozrejme veľmi náročné, skúsila by som inú nemocnicu, resp. povedať priamo, že máš s tým veľké problémy. Sú zariadenia, kde čakacia doba nie je tak dlhá. Ja keď som šla na plánovaný zákrok /nesúvisel s tehotenstvom a nebol vobec akútny/, dostala som termín na tretí pracovný deň a to iba preto, aby som si stihla vybaviť predoperacne, inak by to bolo hneď na druhý deň. Držím palce, sama neviem ako by som sa v tejto situácii rozhodla.
Ajojte..len sa chcem opytat.Minule som tu niekde pisala ze som tehotna..tesila sa....avsak plodik sa prestal vyvyjat a po vysadeni liekov na udrzanie plodu som vcera dostala menstruaciu....najprv bolesti krizov a potom krce v bruchu ako kontrakcie a spustilo sa to a po najsilnejsej bolesti v podbusku....zomna vyslo vsetko co sme pred 5tt splodili😢 bolesti a stahy prestali a ostalo kludne krvacanie ako pri menzese.Buduci tyzden kontrola.Chcem sa opytat ako ste sa zotavovali po MA bez kyretu
Ajojte..len sa chcem opytat.Minule som tu niekde pisala ze som tehotna..tesila sa....avsak plodik sa prestal vyvyjat a po vysadeni liekov na udrzanie plodu som vcera dostala menstruaciu....najprv bolesti krizov a potom krce v bruchu ako kontrakcie a spustilo sa to a po najsilnejsej bolesti v podbusku....zomna vyslo vsetko co sme pred 5tt splodili😢 bolesti a stahy prestali a ostalo kludne krvacanie ako pri menzese.Buduci tyzden kontrola.Chcem sa opytat ako ste sa zotavovali po MA bez kyretu
@katkabg u mna to uz bolo sice dost davno ale ja som to brala ako sestonedelie aj som sa dlhsie cistila ako pri beznej ms ale nebolo to nic hrozne
Ja som mala MA v 12tt plod sa prestal vyvíjať v 7 TT dali mi len čípok na vyvolanie kyretaz som ani nepodstúpila
Dakujem pekne za odpovede.Vcera skm naka bolesti a stahy taku polhodku a reku idem na wc a ako sedim tak sup a bolo po tom.Sa mi ulavilo fyzicky aj psychicky.
Zakaždým som volila samocistenie, , bolo to len o niečo horšie ako ms. Telo sa vyčistili samé , cyklus nabehol bezproblémov.
Fyzické zotavenie bez problémov, psychika potrebovala čas
@katkabg u mna to prebehlo podobne krvacala som este asi 3 dni silno a dalsie tri slabo potom uz len kontrola kde potvrdil ze je vsetko ok.
Zakaždým som volila samocistenie, , bolo to len o niečo horšie ako ms. Telo sa vyčistili samé , cyklus nabehol bezproblémov.
Fyzické zotavenie bez problémov, psychika potrebovala čas
@sense ja len ze ci tam nemoze nieco ostat.Zomna vyslo vcera asi ten gestacny vak a potom nieco ako mala placenta.A potom uz bolo dobre,prestali tie stahy a navali bolesti.Uz to mam len ako klasik menstruaciu.Bolesti nemam a uz sa citim aj dobre😊 predtym nez sa mi to spustilo mi bolo na figu.
@sense ja len ze ci tam nemoze nieco ostat.Zomna vyslo vcera asi ten gestacny vak a potom nieco ako mala placenta.A potom uz bolo dobre,prestali tie stahy a navali bolesti.Uz to mam len ako klasik menstruaciu.Bolesti nemam a uz sa citim aj dobre😊 predtym nez sa mi to spustilo mi bolo na figu.
@katkabg mala som to rovnako 3x ako opisujes.
@katkabg ahoj a čo ti na to povedal lekár? Nepotrebuješ kyret? Aj ja som to zažila ako opisuješ, avšak neskor q potrebovala som, podľa sona niečo vo mne ostalo
@katkabg ahoj a čo ti na to povedal lekár? Nepotrebuješ kyret? Aj ja som to zažila ako opisuješ, avšak neskor q potrebovala som, podľa sona niečo vo mne ostalo
@danniiee8 ajoj.Podla mna bude vsetko ok,citim sa dobre.Menstruacia uz konci takze rak.Zajtra volam doktorovy na prehliadku nech dojdem.Mne sa tak ulavilo.Nie po psychickej ale fyzickej stranke...uz ma nebolia prsua,brusko uz nemam nafuknute,neni mi divne.Asi to tak malo byt...telo citi ze nieco neni v poriadku a musi to dostat von.Doktor mi povedal ze nezdrave babatko teraz urobilo cestu dalsiemu babatku ktore tento krat urcite bude zdrave ❤️
@danniiee8 ajoj.Podla mna bude vsetko ok,citim sa dobre.Menstruacia uz konci takze rak.Zajtra volam doktorovy na prehliadku nech dojdem.Mne sa tak ulavilo.Nie po psychickej ale fyzickej stranke...uz ma nebolia prsua,brusko uz nemam nafuknute,neni mi divne.Asi to tak malo byt...telo citi ze nieco neni v poriadku a musi to dostat von.Doktor mi povedal ze nezdrave babatko teraz urobilo cestu dalsiemu babatku ktore tento krat urcite bude zdrave ❤️
@katkabg som rada, že je ti lepšie a úplne ti rozumiem. Ja som to zažila v 14tt a i napriek tomu, že bábätko sa narodilo, potrebovala som dočistiť, pretože podľa usg vo mne ostali nejaké zvyšky, buď obaly alebo kúsok placenty. Posledné 3 týždne mi naozaj začínalo byť hrozne a doslova som chradla, niečo už nebolo v poriadku aj keď ešte bábätko žilo. Bolo pre mňa ťažké priznať, ako fyzicky dobre som sa hneď na druhý deň cítila, toľká úľava po asi 9 týždňoch trápenia.
Myslela som, že to je zvláštne a bála a hanbila som sa to vysloviť nahlas ale keď čítam čo píšeš, viem, že sa mi to iba nezdalo a naozaj sa to malo stať. Verím, že druhý krát nám to vyjde ❤️
Ja len taký update, povedala som si aj na základe rád od vás, že nebudem hľadať skorší termín, ale počkám do toho štvrtka a buď sa to dovtedy vyrieši samo, alebo pôjdem potom na kyret. Špinenie mám každý deň od štvrtka, no stále len také mierne, tak neviem :(
Drzim palce, nech to dobre dopadne. Mne prestalo bit srdiecko v 11tt, dr samovolne cistenie zamietla s tym, ze plid je velky, ja som bola v ohrozeni. Zaroven mi zakazala ist do statnej nemocnice, ze co boli u nas v meste jej pacientky tam na zakrok, vzdy sa stal nejaky kiks. Tak som sa obj do sukromnej nemocnice. Dr mi vravela, ze to cim skor musi ist von, uz teraz je neskoro. A dali mi termin o 11dni. Skoro som zosaléa😣tiez som uz spinila viac a viac, snivalo sa mi nomstop ako krvacam, mala som bolesti. Ale nastastie som teda vydrzala az do zakroku. Podla mna by toto mali riesit urgent aj vzhladom na psychiku tej zeny, mne bolo teda strasne. Velmi ti drzim palce nech to jz mas za sebou. Je to velmi tazke, tym zakrokom sa mi akoby ulavilo trosku. Potom si to treba odsmutit v klude. Prajem rychle zotavenie.

Ja som isla hned druhy den, ale ja som uz bola v 14.tyzdni, ked zastalo srdiecko. Tebe povedali co, ze ci nepockate, ci sa to nevyriesi same a az potom kyret? Predsalen ak zastal vyvoj 5+6 je to este malinke a moze odijst same bez zakroku... co je asi na zotavovanie lepsie, jasne pod dozorom lekara.